Content: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Background: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Pattern: Blank Waves Notes Sharp Wood Rockface Leather Honey Vertical Triangles

All Activity

This stream auto-updates   

 1. Past hour
 2. Als je het mij vraagt beetje een kul-discussie (en ik heb RM hier overigens verder niet over gesproken). Aflevering 8 is officieel uitgezonden en afgelopen + aftiteling en nabeschouwing and we don't know shit over een afvaller en ik heb geen rood scherm gezien. In aflevering 9 valt kandidaat 7 af en zo gaat het straks ook alle statistieken in. Dit gebeurde in voorgaande seizoenen wel vaker (Karin de groot, Tygo Gernandt, Chris Zeegers, vielen bijv. aan het begin of halverwege de laatste reguliere aflevering af en soms zijn afvallers bewust dubieus zoals Tim Haars die afviel in aflevering 3 zonder dat de kijker een rood scherm in beeld kreeg en hij dus uiteindelijk nog in het spel bleek te zitten). Overigens deze keuze hoeft door de programmamakers niet op voorhand te zijn gemaakt omdat het anders te duidelijk is wie de Mol is. Als Thomas afvalt is de kans inderdaad zeer groot dat het Jochem is. De redenatie kan echter net zo goed zijn dat Diederik afvalt en dat je daarmee nu al zeker had geweten dat zowel hij als Sanne de Mol niet is. In dat geval weet je nog steeds aan het begin van komende aflevering niet of het dan Thomas of Jochem is, maar blijft het qua speculatie voor Diederik of Sanne als mogelijke Mollen nog even een weekje aan.
 3. Zoals aangegeven heb ik besloten om de contest te verlengen. De contest blijft open en er kan dus worden ingezonden tot en met vrijdag 31 maart. Zoals bekend zit er in de contest ook een Foto! Contest opgave (opgave 8), waarbij je voor 3 letters en 5 punten een foto "moet" inleveren van een zelf gekozen onderwerp. Deze opgave sluit een week eerder (dus vrijdag 24 maart). Dit betekent dus dat voor opgave 8 je uiterlijk in kunt zenden tot en met 24 maart en dus ook 3 letters en 5 punten kunt winnen. Op zaterdag 25 maart open ik de stemronde voor de deelnemers die een foto hebben ingezonden en vanaf dat moment mag iedereen stemmen op de winnende foto. De winnaar wint 3 extra punten, de runner-up wint 2 extra punten en de andere deelnemers die een foto hebben ingezonden winnen allemaal 1 extra punt. Uiteraard mogen de deelnemers niet stemmen op de foto die ze zelf hebben gemaakt. En zoals ook aangekondigd; Vanaf nu mogen er hints worden gevraagd voor opgaven. Hoe werkt dat? In het bestand van de invullijst staan rechts 10 scrabble stenen met daarop de verschillende categorieën Iedere deelnemer mag van elke afgebeelde categorie een hint vragen De nummers van de opgaven kunnen in dit topic worden geplaatst en de hints (die ik dan zo snel mogelijk zal verzinnen) plaats ik ook in dit topic Deelnemers kunnen elkaar dan min of meer helpen De scrabble steen met de fotocamera ("Foto! Contest") is multi-inzetbaar (dus geeft je de mogelijkheid tot het vragen van een 2e hint in een al eerder gevraagde categorie) Voor enkele categorieën zijn er niet heel veel opgaven; Mocht van een categorie voor alle opgaven al een hint gevraagd zijn en je hoeft geen extra hint, dan krijgt deze scrabble steen eenzelfde functie als de Foto! Contest scrabble steen (wellicht loont het dus om tactisch te spelen en hints te vragen) Uiteraard geef ik geen antwoorden letterlijk weg (dus bijvoorbeeld vragen naar welke console het is als dat onderdeel van de opgave is heeft geen zin) Iedere deelnemer kan dus 10 hints vragen Vergeet ook niet dat iedere deelnemer een Retroforum Scrabble steen heeft, die je kunt inruilen voor een letter naar keuze om zo wellicht makkelijker en beter de oplossing te vinden van de puzzle. En wellicht overbodig om te zeggen, maar ik hoop echt nog op een beetje meer activiteit, want ik heb er echt veel tijd in gestoken om deze contest te maken .
 4. Ik ken beide spellen niet, maar na het zien van beide filmpjes heb ik wel een duidelijke voorkeur; Burger Time vind ik een simpel spel, waarbij je (oneerbiedig gezegd) enkel trapjes op en neer moet lopen en vijanden moet ontwijken. Van dit soort spellen hebben we er al best veel in de competitie, beetje 13 in een dozijn . Adventures of Lolo ziet er veel leuker uit en grijpt mij veeel meer aan. En niet alleen al omdat je lekker kunt puzzelen, maar zeker ook om het hele aanstekelijke liedje. Ik ben bang dat als ik er veel langer naar luister dan dat ik dit bericht plaats, ik dat liedje de rest van de week niet meer uit mijn hoofd krijg . Adventures of Lolo wint voor mij dus overduidelijk en krijgt mij stem.
 5. Today
 6. Donkey Kong heb ik eigenlijk zelf nooit gespeeld, maar wel vaak gespeeld zien worden. Alleen al om de soundtrack verdient dit spel het om in ronde 2 te komen! En grafisch is het spel ook een stuk beter uitgewerkt. Ik zag trouwens in het filmpje van Excitebike dat het nog een wonder mag heten dat die bikes blijven rijden; Je ziet gewoon letterlijk die banden met enige regelmaat in het niets verdwijnen . Mijn stem gaat dus ook naar Donkey Kong.
 7. Pac-Man kan dan wel een klassieker zijn, maar het spel gaat het echt niet winnen van The Legend Of Zelda. Dat spel is gewoon in alles beter (gave muziek, een grote kaart die je geheel moet uitpluizen, leukere gameplay en een veel aangenamer geluid (als ik Pac-Man opzet dan doet dat serieus binnen een minuut pijn in mijn uren met al die hoge geluiden ) Zelda was ook het allereerste NES spel wat wij speelden en daar hebben we uuuuren lang plezier van gehad. Ik kan mij goed herinneren dat bij de verpakking en de instructie ook een kaart zat die niet geheel af was (zowel linksboven als rechtsboven waren de vlakken van de kaart wit). De kunst was natuurlijk om die kaart zo snel als mogelijk vol te kunnen tekenen en om alle geheimen te vinden. En wat mij voornamelijk bij staat is dat we in die tijd dagen, zelfs weken, lang hebben gezocht naar de ingang van dungeon 8, die onder een struik verborgen moest zitten. Ik geloof dat we met die blauwe lamp die je kon kopen van je zuur verdiende ruppees zo'n beetje het gehele bos in lichterlaaie hebben geprobeerd te zetten. Opzoeken op internet was er toen nog niet bij, want dat bestond nog amper en hadden wij ook nog niet. En dan natuurlijk ook dat gigantische doolhof van Ganon, waar bijna niet door te kopen was, maar waar o zo blij mee waren toen we eindelijk Ganon bereikten en konden verslaan. En als kers op de taart werden we ook nog eens getrakteerd op een tweede kaart (onderwereld en bovenwereld), waardoor je het spel nóg een keer kon spelen en wéér kon zoeken naar alle geheimen en alle dungeons ) Dus... The Legend of Zelda gaat wat mij betreft naar ronde 2!
 8. Ik heb beide spellen niet gespeeld, maar ik ken ze wel. Balloon Fight is ook verwerkt in Nintendoland (Wii U) en dat vond ik, naast dat het zeer pittig is qua besturing, best een vermakelijk spel. De tune spreekt mij ook wel aan (echt vrolijke muziek). Dr. Mario vind ik echt een Tetris 2.0 versie; Enige verschillen zijn dat je geen rijtje hoeft te maken die het gehele beeld vult maar dat een rijtje van 4 genoeg is en daarnaast begin je in dit spel met een hoop troep (virusjes) die je moet wegspelen... Balloon Fight pakt mij meer en daar gaat dus mijn stem heen.
 9. Wat is dan jullie beredenatie erachter? Maakt het dan echt een verschil voor de puntentelling ? Ookal is straks duidelijk wie het is, dat zal voor het inzenden en de verdere verloop van de pool niets veranderen. Uiteraard mogen jullie er anders over denken, maar feiten blijven wel dat het rode scherm in aflevering 9 valt en dat dat ook verder overal zo wordt vermeld
 10. Voel zelf ook meer voor de lezing van Hinse (en dj?), maar de organisatie bepaalt ...
 11. Klopt allemaal wel, maar het rode scherm valt officieel in aflevering 9 en dus hoort de afvaller bij die aflevering. Deze situatie is al eerder geweest in seizoen 11 en toen werden er ook 2 afvallers in aflevering 9 bekend gemaakt (Karin was de laatste afvaller en kreeg rood na een aantal minuten en Soundos werd in de laatste minuten aangewezen als afvaller). En ook als je naar de officiele widm app en naar wikipedia kijkt dan staat er officieel dat aflevering 8 geen afvaller heeft . Wie er ook afvalt, het zal sowieso vrij duidelijk (kunnen) zijn wie dan de mol is.
 12. Hm, ik vind eigenlijk ook dat de afvaller nog bij aflevering 8 hoort. Ik denk dat je na de afvaller straks te duidelijk gaat weten wie de mol is, dat is de enige reden dat ze het nu doorschuiven.
 13. Donkey Kong! Excitebike vond ik nooit zoveel aan (Motocross Maniacs op de Gameboy vond ik leuker) en Donkey Kong is echt een leuk spel met, zoals Frey aan geeft, een rijke geschiedenis.
 14. Jammer voor Pac-Man (uitstekende arcade port), maar Zelda wint het bij mij ook. Zelf heb ik Pac-Man veel meer op de pc gespeeld dus ik heb weinig met de NES versie. En Zelda is Zelda.
 15. Dr. Mario ken ik zelf vooral van de Gameboy versie die ik vroeger heel vaak heb gespeeld. Balloon Fight is een echte eerste generatie NES game met leuke multiplayer. Vandaar dat mijn stem daar naar toe gaat.
 16. Voor mij wint Lolo duidelijk, een heel leuke en verslavende NES exlcusive, terwijl BurgerTime (een aardig uitgewerkte maar geen perfecte) arcade port is. Heb BurgerTime even getest en net als bij Bad Dudes een hele povere level / control detectie heeft. Werkt dus niet fijn t.o.v. de arcade versie die ik ook kort heb getest. En aangezien Lolo gewoon een hele solide NES titel is wint die het met gemak
 17. Nee aflevering 8 is geen exit. Als de exit in de volgende aflevering bekend wordt gemaakt dan is dat dus in aflevering 9. Aflevering 9 kun je daarom op dezelfde manier invullen qua inzending als de voorgaande afleveringen. Mocht de verliezer ook in aflevering 9 bekend gemaakt worden dan verlies je je jokers als je die zowel op de afvaller als op de verliezer hebt ingezet.
 18. Zolang de kassa maar rinkelt, karelgroen.
 19. Dit telt neem ik aan niet als geen exit, de exit is er gewoon, maar wordt pas in de volgende aflevering bekendgemaakt.
 20. Voor het geld zul je bedoelen.
 21. BurgerTime heb ik vroeger regelmatig gespeeld, The Adventures of Lolo kende ik nog niet. Die laatste even bekeken en ziet er wel uit als een spel wat ik zo een tijdje zou kunnen spelen. Muziekje blijft ook irritant in je hoofd zitten. Maar BurgerTime wint het toch, gewoon nostalgie. En de worstjes zijn natuurlijk ook best bekend geworden inmiddels op het forum. Vond het vanaf level 3 overigens wel erg pittig worden. Daar moest je meteen op het goede moment omhoog gaan, anders kon je het al schudden. Stem voor BurgerTime.
 22. Weer twee klassiekers tegenover elkaar die ik aardig wat gespeeld heb vroeger. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar Donkey Kong. Uiteindelijk is dit de oorsprong geweest van twee reeksen die ik voor altijd in mijn hart heb gesloten: Mario en Donkey Kong. Behalve de personages komen we vandaag de dag ook nog steeds elementen van deze game tegen. Natuurlijk de geniale Donkey Kong theme zelf, maar ook de hamer duikt nog steeds regelmatig op met de kenmerkende tune. Stem voor Donkey Kong.
 23. Yesterday
 24. Pac-Man kan zo'n vreselijk verslavend spel zijn. Steeds maar weer opnieuw proberen om een zo hoog mogelijke score te halen. Zou het zeker verdienen om verder te komen, maar het staat hier helaas tegenover The Legend of Zelda, het begin van een legendarische spellenreeks. Zet deze even op en de overworld muziek blijft weer lange tijd in je hoofd hangen. Een tijd geleden gespeeld en vond het nog best pittig. Niet mijn favoriet uit de Zelda reeks, maar behoort zonder twijfel tot de absolute toppers van de NES. Stem voor The Legend of Zelda.
 25. Twee klassiekers tegenover elkaar die ik beide flink wat gespeeld heb vroeger. Maar Dr. Mario is het spel wat ik het meest gespeeld heb en zo af en toe nog wel eens opzet. Ik probeer dan vooral ook van die grote combinaties te maken, zodat veel virussen tegelijk weggaan. Echt een verslavend puzzel spel en het muziekje is natuurlijk ook zo vreselijk bekend. Een stem voor Dr. Mario.
 26. Vandaag neem ik deze uit The Legend of Zelda: Twilight Princess. Snowpeak is een van mijn favoriete Zelda locaties. Ik ben sowieso dol op sneeuwgebieden in games, maar de atmosfeer hier vind ik zo geweldig. Voelt echt alsof je naar het eind van de wereld gaat, mede door deze track.
 27. Ronde 1-21 t/m 1-24 zijn voorbij! De volgende spellen gaan door naar Ronde 2: Teenage Mutant Ninja Turtles 2: The Arcade Game Tiny Toon Adventures 2: Trouble in Wackyland Bomberman Kid Icarus Deze spellen zijn helaas afgevallen: Zelda II: The Adventure of Link Super Turrican Mega Man 4 Micro Machines Weer zijn nieuwe confrontaties in Ronde 2 bekend! We gaan verder met Ronde 1-25 t/m 1-28: Ronde 1-25: Balloon Fight / Dr. Mario Ronde 1-26: The Legend of Zelda / Pac-Man Ronde 1-27: Excitebike / Donkey Kong Ronde 1-28: BurgerTime / The Adventures of Lolo Een nieuwe week om te stemmen!
 1. Load more activity