Content: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Background: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Pattern: Blank Waves Notes Sharp Wood Rockface Leather Honey Vertical Triangles

WHiZZi

User
 • Content count

  28
 • Joined

 • Last visited

About WHiZZi

 • Rank
  Pong

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Helmond
 • Interesses
  Muziek, retro computers, retro audio, Linux
 • Console
  Tandy TRS80 Color Computer 2

Recent Profile Visitors

228 profile views
 1. Vandaag even naar de rommelmarkt geweest en deze jongen meegenomen: Past eigenlijk niet in het HomeComputerMuseum, maar ach...
 2. Zo, effe een lijstje maken dan.. In de afgelopen 2 weken opgehaald: Wat 486 en 386s machines: Partij Commodores Paar monitoren Wat dozen BIT90 computer: Yamaha mixer / recorder: Uit de bovenstaande dozen kwam wat laptopjes uit (behalve de HP): Ik vond dit ook wel een geinig apparaat uit begin jaren 80: Ook nog een 386 weten op te halen: En wat installeer je dan? Precies: Waar je dan ook weer een filmpje van maakt voor het HomeComputerMuseum
 3. Mijn 'studio' setup. Apple iMac 7,1 (2007) met OS X El Capitan erop. Aangesloten op een TASCAM US-1800 Die heeft 2 kanalen output naar een Philips 393 versterker welke 2x Philips 22AH586 aanstuurt. MFB speakers FTW! Deze zijn voorzien van nieuwe elco's en zijn weer volledig afgesteld af-fabriek. Dus het klinkt echt super, zelfs K3 ;-)
 4. Beetje raar om te betalen voor een vast IPv4-adres? Als je hosting afneemt zou dat, lijkt mij, bij de hosting kosten in moeten zitten. SSL-certificaat kan ook gratis en die zijn net zo goed, ik gebruik ze zelf ook voor zowat al mijn domeinen.. Ik heb een eigen server (met een vast IP ), dus mocht je hosting zoeken waarbij ik zelfs een SSL-certificaat voor je regel, let me know, dan kan ik wel een mooi prijsje maken voor je, waarbij alle limieten 'fair use' zijn, dus je mag best 100 mailadressen hebben, maar als je ISO's gaat versturen dan liever niet zeg maar
 5. https://www.homecomputermuseum.nl Ja, de kans dat er een echt HomeComputerMuseum komt is groter dan dat deze er niet meer komt. Hopelijk vanaf Q2 2017 is er dus een daadwerkelijk museum te bezoeken, of liever gezegd, een volledige 'experience' van de geschiedenis van computers vanaf 1977.. Mocht er nog iemand tips/ideeen hebben of materiaal (zowel computers als materialen om kamers in te richten om de sfeer uit de betreffende jaren na te bootsen, kan ook in leenvorm), neem dan gerust contact op met mij
 6. @damnsharp Autobod Als het bijvoorbeeld op 110 staat en ik vul autobod in van 150, is mijn eerste zichtbare bod dus 111 euro. Daar biedt iemand 120 euro op en autobod maakt er 121 van, dus zo kom je uiteindelijk wel een keer op 130..
 7. Ach, ik wil mijn setje Color Computers compleet hebben. De MC10 is, samen met een Color Computer 3, de meest lastige om aan te komen. De Color Computer 3 heb ik al (heb ik ook redelijk diep voor in de buidel moeten tasten want importeren en dergelijke) en daar heb ik nog wat energie in moeten steken (en nog meer) om het weer in een werkende staat te krijgen.
 8. Ja, het voordeel is wat ik had met deze is de onbekendheid van wat men koopt. Dus er zijn grofweg 2 type mensen die er op af komen. Verzamelaars en handelaars. Deze laatste groep is te herkennen dat ze maar hooguit 1 of 2 euro boven je max-bod gaan zitten in de hoop dat ze het ding daarna voor veel geld kunnen verkopen op ebay of marktplaats. Dus ik heb zo lang mogelijk gewacht en heb via autobidding het bod elke keer op +50 gezet. Mijn max wat ik er voor wilde geven was overigens ook echt 150, want meer is het mij ook niet waard. Het heeft een aantal dagen op 1 euro gestaan, toen werd het ineens 15 euro en zelfs 55 euro, vanaf dat moment (dat was de laatste dag) ben ik gaan bieden met eerst 100 euro waarbij ik een paar uur later werd overboden met 1 euro (wat mij verteld dat er dus handelaartjes aan het kijken zijn). Daarna heb ik een kwartier voor eind tijd een max bod van 150 ingesteld (mijn eigen max) en uiteindelijk werd het 130 Wat op veilingsites telt (en ik denk voor alles), stel voor jezelf een max in en ga niet over dit bod heen. Zo'n MC-10 is echt niet meer waard dan 150 en dat is al met de marge 'redelijk zeldzaam' meegerekend. Voor een paar tientjes kan ik er 1 uit de USA laten komen (NTSC dan) en dan verzendkosten + douane kosten zit ik ongeveer op de 150. Dus dat is dan mijn max. Het zeldzame deel aan deze MC-10 is dat het een PAL-versie is EN de originele doos erbij heeft zitten EN de geheugenuitbreiding, maar als ik het ding voor 160 op marktplaats zie staan, laat ik het ook varen want het is het mij niet waard. Zo heb ik voor de meeste computers wel een max-prijs in gedachte wat ik er voor zou betalen, uiteraard zijn er mensen die er misschien meer voor betalen maar ik ga nooit over deze prijs heen. Ik wil bijvoorbeeld heel graag de resterende Color Computers hebben (Color Computer 1 in 2 varianten) en er staat er 1 op marktplaats voor 150 (van een handelaar overigens). Nee, ik ga er niet meer voor betalen dan 50 euro mits deze in uitmundende staat is en bij voorkeur met doos. Want ik wil ze niet hebben omdat ik ze nou perse wil gebruiken, maar voor de compleetheid van mijn verzameling.
 9. Yay, mijn eerste aankoop via CataWiki, een Tandy MC-10 met 16K RAM uitbreiding in een doos. Erg zeldzaam apparaat, is maar een paar maanden in productie geweest. Helemaal de PAL-versie (met Engels, Nederlands, Duits en Franse tekst op de doos) komt weinig voor.
 10. Paar dingen die niet kloppen uit je 2010 tekstje: - Color Computer 1 liep van 1980-1983 - Color Computer 2 liep van 1983-1986 - Color Computer 3 liep van 1986-1991 Er zit weinig verschil in de Color Computer 1 en Color Computer 2, op geheugengroottes na en wat aanpassingen in karakter ROM. Beide draaide op 0.895Mhz met een Motorola 6809E CPU. Color Computer 2 is later alleen in 64k geleverd en nooit uitgekomen met minder dan 16k geheugen. Color Computer 3 draaide ook op 0.895Mhz, maar kon softwarematig op 1.7Mhz worden gezet. Deze kwam standaard met 128K RAM en kon uitgebreid worden naar 512K. Grootste verschil is dat er hier een dedicated chip voor video is gekomen (de GIME) waardoor er ineens grafisch veel meer kon met de Color Computer 3, o.a. 256 kleuren tegelijk op het scherm en RGB-output. Helaas heeft men bij Tandy besloten om kosten te drukken en in de Color Computer 3 geen dedicated sound chip te doen. Geluid wordt dus via een 6-bit DAC door de CPU heen getrokken. Op alle Color Computers draaide een Microsoft Basic met een licentie voor Tandy. Er was een multi tasking OS beschikbaar met de naam OS-9 (nu NitrOS-9) wat Tandy liever wilde gebruiken op hun machines. Grappig genoeg weigerde Microsoft om een aanpassing te doen in hun basic om meer dan 64K geheugen te kunnen adresseren, waardoor MicroWare (makers van OS-9) een plugin hebben geschreven op Microsoft basic om meer geheugen te kunnen gebruiken, vandaar dat een Color Computer 3 ook Microsoft Basic licensed by Tandy en copyright Microware laat zien. Men ontdekt nog bijna dagelijks nieuwe dingen wat met de Motorola 6809E kan en eigenlijk niet zou moeten kunnen. Tegenwoordig duwt men 4 kanaals audio door de machine heen en de CPU heeft nog steeds tijd om andere zaken te doen, iets wat men in 1986 nooit had gedacht ooit te kunnen:
 11. CoCo3 is te herkennen aan de pijltoetsen in een ruit en 2 functietoetsen (F1 en F2). Heb je geen functietoetsen maar wel zo'n kast waarvan er 3 op de foto staan, dan is het een CoCo2. Heb je een andere kast (lange witte, rechtsboven op de foto), dan is het een Europese PAL Color Computer 2 of met heel veel geluk (haast niet mogelijk in Europa) een 'white case' Color Computer 1 (zeer zeldzaam in USA). Is de kast grijs, dat is een Color Computer 1.
 12. Dan ben je 1 van de weinigen met een CoCo3, deze zijn nooit in Europa op de markt gekomen en alleen via import uit USA (NTSC) of Australie (PAL) hierheen gekomen.
 13. Nah, nog niet compleet hoor: Ik mis de Color Computer 1 serie nog (2 kasten) en de Tandy MC 10. Als ik echt ga mierenneuken, wil ik eigenlijk ook de PAL variant van de Color Computer 3 hebben en de oer Color Computer, de Tandy TRS-80 VideoTex Terminal. Verder is de TRS80 serie nog verre van compleet. De Model III en 4D mis ik nog in het rijtje consumenten, de Model II, 12, 16, 16B en 6000 uit de zakelijke markt en de paar vreemde eenden in de TRS80 serie zoals de Tandy Model 2000 en de draagbare (Model 100 en 102, PC1 t/m PC6). En dan ben ik nog niet eens begonnen met de DOS compatibelen, de Tandy 1000 serie, Tandy 600 en 1400LT, Tandy 3000/4000 Toegegeven, ik ben wel al een heel eind
 14. Hoi mcmurdyy Ze werken allemaal, alleen de Tandy 1000SX heeft een issue met de voeding (condensatortje) en de ventilator in de 4P is niet functioneel. Nog geen tijd voor vrijgemaakt alleen om dat te fixen.
 15. Vandaag eens een foto gemaakt van mijn Tandy collectie: Dit zijn de Color Computers welke ik momenteel bezit: Niet op de foto staat zo'n beetje alle documentatie voor de Tandy Model 1 en Model 3, mijn 6 Amiga's, 1 MSX, Commodore 64s, 3 PowerMac G5s en een paar XT en AT machines. Wat vinden jullie er van?