Content: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Background: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Pattern: Blank Waves Notes Sharp Wood Rockface Leather Honey Vertical Triangles

RM

Moderator Retroforum
 • Content count

  3,415
 • Joined

 • Last visited

About RM

 • Rank
  Frogger
 • Birthday 12/31/1983

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Gamen
 • Console
  NES / GB / Wii / Wii U

Recent Profile Visitors

1,563 profile views
 1. We hebben ook djkoelkast nog die een stem uit kan brengen
 2. Deze keus gaat mij ook pijn doen, want beide spellen staan hoog op mijn favorieten lijst. Beide spellen hebben een geweldige soundtrack, beide spellen heb ik zeer vaak gespeeld en beide spellen zouden van mij naar de halve finale mogen. Maar ja...Er moet toch weer gekozen worden. En dan kies ik voor het spel die ik van de 2 toch het meest heb gespeeld en waar ik goede herinneringen aan heb; Castlevania III Het spel waarbij wij dagen, zelfs weken lang alle levels hebben doorgelopen in zowel normal mode als hard mode om maar van elk level de codes/passwords te noteren. En dan ook nog niet eens enkel de code voor het level spelen met enkel Trevor, maar ook de codes om met Grant, Syfa en Alucard als maatje te kunnen spelen. Het resultaat was een dik boekje met elke mogelijke code/password die er maar was. Ondanks dat ik de Mega Man reeks echt geweldig vind, verkies ik toch Castlevania III boven het tweede deel van de reeks. Ik wil nog wel graag het onderstaande filmpje delen, dat ik enkele weken geleden op youtube tegen kwam; Mega Man is dusdanig populair bij de gamers dat er jaren lang aan een project is gewerkt om een fan-made game te ontwikkelen. Dit spel is niet zo lang geleden aangeboden als Download en het heet Mega Man 2.5D In dat spel kun je ook met Roll en Dr. Light spelen, hebben ze een selectie robotleiders uit Mega Man 2, 3, 4, 5, 8 en 9 gepakt en de levels dezelfde karakteristieke eigenschappen gegeven en toch volledig anders opgebouwd, waarbij je ook 3D effecten ziet. De Dr. Wily levels (en het kasteel) zijn ook de basis van Mega Man 2, terwijl de eindbaas muziek van Mega Man 3 is en de laatste Dr. Wily op dezelfde manier uitgeschakeld kan worden als in Mega Man 4.
 3. Mario tegen Mario... Hmmm... Ik denk dat ik voor Mario ga . Nee even serieus... Ook over deze spellen is al een hoop gezegd en geschreven. Super Mario Bros. is de grondlegger van vele games en daarmee begon ook een legendarische reeks spellen. Super Mario Bros. 2 is een afwijkende Mario game en een patch-up van Doki-Doki en het scheelde niet veel of het spel lag er uit. Voor welk spel ga je dan? Als ik persoonlijk naar beide spellen kijk dan denk ik dat Super Mario Bros. uiteindelijk als winnaar uit deze battle komt. En toch heb ik persoonlijk meer met Super Mario Bros. 2; Dat spel zal ik eerder pakken en spelen dan het eerste deel. Het tweede deel is diverser, je kunt met meerdere karakters spelen, heeft diverse eindbazen (niet zoals in het eerste deel 8x Bowser) en speelt makkelijker en is eenvoudiger. Dus misschien dat mensen mij voor gek verklaren en/of het totaal niet met mij eens zijn, maar ik kies hier voor Super Mario Bros 2.
 4. Een pittige strijd. Zorgde Mario 3 er in de vorige ronde nog voor dat Zelda het veld moest ruimen, staat het nu weer tegenover een echte toptitel. Tja, wat kan ik nog over beide spellen zeggen? Het zijn beide super leuke spellen, beide spellen hebben voor mij nostalgische waarde en beide spellen speel ik met veel plezier. Er kan maar 1 spel naar de halve finale en dan ga ik toch ook hier voor Super Mario 3; Ten opzichte van Kirby is dat spel krachtiger en ruimer opgezet, maar daarnaast ben ik ook eerder op Kirby uitgekeken dan op Mario (Kirby leg ik sneller aan de kant).
 5. Deze kwartfinale is vrij simpel; Ice Climber heeft het geluk een goede loting te hebben gehad en is iedere keer vrij gemakkelijk door gegaan. Maar zoals al eerder werd aangegeven is Ice Climber niet een spel dat in de kwartfinales thuis hoort, zeker niet als gekeken wordt naar de spellen die er al uit liggen. Ik heb niets met Metroid en heb mede daarom in eerdere ronden voornamelijk gestemd op het spel wat tegenover Metroid stond. Maar Metroid is wel een klassieker en staat (eerlijk is eerlijk) wel terecht in de kwartfinale. Dus mijn stem gaat naar Metroid.
 6. Ah.. ok... Tja we hadden inderdaad afgesproken dat je de hint mocht bepalen deze week Mars, maar kon je niet beter voor nummer 10 gaan ?
 7. Van harte gefeliciteerd Hinse!
 8. Even nagedacht en een keuze gemaakt. Het is jammer dat het lot van de loting deze spellen (2 van mijn persoonlijke favorieten) deze spellen tegen elkaar zet. Als ik puur naar TMNT kijk dan is dat een game met een goed concept die ook alle facetten heeft van de tekenfilm. Wat al eerder is gezegd; Dit deel vereist inzicht in welke turtle je inzet in welke situaties en het spel is inderdaad niet eenvoudig. De gemiddelde gamer zit gemiddeld vast op het vliegveld in de kamer vlak voor de eindbaas (mouser). Als ik kijk naar Mega Man 2 dan is dat spel ten opzichte van het eerste deel aanzienlijk positief aangepast; De punten die je in het eerste deel kon behalen zijn er uit gesloopt, ten opzichte van het eerste deel was het menu mooier aangekleed (geen cirkeltje met de "poppetjes" zoals ze er in de game uitzien, maar echt een muur in een opvullend scherm met de gezichten van de robotleiders zoals ze in de handleidingen te vinden waren) én het tweede deel had iets meer verhaal (je werd niet klakkeloos in het menu geslingerd). Daarbij is en blijft de soundtrack echt fantastisch. Dus mijn keuze gaat met een zeer lichte voorsprong naar Mega Man 2.
 9. Ik kan enkel spreken over Castlevania III, maar daar is een een simpele techniek voor; Gewoon rammen met je zweep Bij de eerste Dracula kun je hem eerst 2 keer raken en dan moet je daarna ervoor zorgen dat de afstand tussen jou en hem groot genoeg is, zodat die vuurstralen die uit de grond komen ver genoeg uit elkaar staan. Als die uit de grond zijn gekomen kun je hem weer een aantal keer raken en dan is het een kwestie van blijven bewegen en blijven kijken om die grote straal te ontwijken. Bij de tweede versie is het echt gewoon rammen totdat het schedels worden. De bovenste 2 schedels kun je gemakkelijk pakken met bijlen. Die paar keer dat je wordt geraakt als hij tegen je aanvliegt moet je maar voor lief nemen. De derde en laatste versie is ook vrij gemakkelijk; De lafste en veiligste manier is om achter de stoel te gaan staan en op het moment dat er 2 planken de grond uit zijn kun je hem gemakkelijk raken door recht omhoog te springen en een bijl te gooien. Dit herhaal je totdat hij dood is Ik heb altijd de meeste moeite met de eindbaas in level 9 (je eigen "ik"). Dat level zelf is al lastig en die eindbaas is snel en spiegelt wat jij doet; Die vind ik ook pittig.
 10. Pfff... Mario of Mega Man... De keuzes worden lastiger en lastiger... Toch kan ik deze keus makkelijker maken. De Mega Man reeks vind ik briljant, zit goed in elkaar en heeft een geweldige soundtrack. Het concept dat je zelf mag bepalen welke robotleider je eerst uit wilt schakelen is leuk bedacht en dat maakt het ook mogelijk om verschillende levels te proberen als blijkt dat je met een bepaald stuk problemen hebt of het te lastig vindt. Ik ben alleen wel van mening dat Mega Man 1 op bepaalde punten té lastig is, met name de levels van Guts Man en Ice Man. Daarnaast is Elec Man niet eens uit te schakelen zonder zwaktewapen te gebruiken. Normaal is dat al gauw goed genoeg voor Mega Man om van mij door te mogen naar de kwartfinale, maar nu staat het spel tegenover de klassieker Super Mario Bros. Super Mario Bros. is letterlijk met Duckhunt en Mario 2 onderdeel van de eerste 3 NES spellen die we speelden (dat is ook logisch, want die zaten in het pakket bij aankoop). Maar daardoor heb ik Mario heel veel gespeeld en dat blijft ook een zeer vermakelijk spelletje, wat uiteindelijk een goede basis vormde voor vele andere spellen en andere Mario delen. Op enkele punten is ook dit spel erg lastig (vooral als de springplankjes niet mee willen werken en als de levels komen met de enorme gaten), maar uiteindelijk is het wel te doen. Dus ja... Ondanks dat ik Mega Man fan ben kies ik hier toch voor Super Mario Bros.
 11. Dit is voor mij ook een lastige keuze. Ik ben fan van beide spellen en beide spellen zitten mij hoog. Turtles is uitdagend en op enkele punten erg pittig, maar te doen en heeft een fantastische soundtrack. Mega Man 2 heeft ook een geweldige soundtrack en het spel speelt ook vrij lekker weg... Voor deze battle neem ik nog even de tijd.
 12. Ik heb nagedacht en bovenstaande goed gelezen en als je dieper naar beide spellen kijkt dan moet je inderdaad wel gaan voor Mario 3. Mario 3 heeft inderdaad een fantastische soundtrack en heeft nieuwe wapens, zoals tanooki, racoon, hammer en kikvors Mario. Het spel heeft inderdaad ook nieuwe elementen zoals de wereldkaarten en luchtschepen en in de tijd dat het spel uit kwam was Bowser in dit spel ook fantastisch uitgewerkt. En natuurlijk niet te vergeten; Dit was ook het eerste deel met de Koopalings . Het lijkt er nu wel op dat met bovenstaande (met mijn stem erbij is het al 4-0) Zelda met de grond gelijk wordt gemaakt en dat zou onterecht zijn. Zelda is ook een fantastisch spel, maar inderdaad feitelijk niet te vergelijken met Mario 3; De enige vergelijkingen die te maken zijn is dat het beide toptitels zijn, inmiddels klassiekers zijn en dat beide spellen groot zijn en tijd nodig hebben om volledig door te lopen. De soundtrack van Zelda stelt inderdaad niet veel voor, maar die 2 nummers die er in zitten zijn wel fantastisch! Ik ben het wel met MarsM eens dat het spel op een gegeven moment echt te pittig wordt om echt lekker door te kunnen lopen. Dus al met al moet inderdaad worden geconcludeerd dat Mario 3 toch de betere van de 2 is. Dus ook mijn stem gaat naar Super Mario Bros. 3
 13. Dit is inderdaad de makkelijkste keuze deze week; Dr. Mario is in mijn ogen geen titel die bij de beste 8 NES games behoort. Dan kan het "misschien" een leuke variant op Tetris zijn met "aanstekelijke muziek", voor mij niet Het spel trekt mij totaal niet aan en ik ben dan ook van mening dat er al veel betere NES games uit de competitie liggen. Ice Climbers is op zijn beurt gewoon een klassieker en staat wel op zijn plaats bij de beste 8 NES games. Dus ook mijn stem gaat naar Ice Climber
 14. Deze battle is echt hel. Hier kun je gewoon geen fatsoenlijke keuze uit maken. Het is hetzelfde als de vraag beantwoorden welke hand je het liefst afgehakt wilt hebben: Links of rechts