Content: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Background: Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Pattern: Blank Waves Notes Sharp Wood Rockface Leather Honey Vertical Triangles

RM

Moderator Retroforum
 • Content count

  3,271
 • Joined

 • Last visited

About RM

Profiel

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Gamen
 • Console
  NES / GB / Wii / Wii U

Recent Profile Visitors

1,169 profile views
 1. Zoals aangegeven heb ik besloten om de contest te verlengen. De contest blijft open en er kan dus worden ingezonden tot en met vrijdag 31 maart. Zoals bekend zit er in de contest ook een Foto! Contest opgave (opgave 8), waarbij je voor 3 letters en 5 punten een foto "moet" inleveren van een zelf gekozen onderwerp. Deze opgave sluit een week eerder (dus vrijdag 24 maart). Dit betekent dus dat voor opgave 8 je uiterlijk in kunt zenden tot en met 24 maart en dus ook 3 letters en 5 punten kunt winnen. Op zaterdag 25 maart open ik de stemronde voor de deelnemers die een foto hebben ingezonden en vanaf dat moment mag iedereen stemmen op de winnende foto. De winnaar wint 3 extra punten, de runner-up wint 2 extra punten en de andere deelnemers die een foto hebben ingezonden winnen allemaal 1 extra punt. Uiteraard mogen de deelnemers niet stemmen op de foto die ze zelf hebben gemaakt. En zoals ook aangekondigd; Vanaf nu mogen er hints worden gevraagd voor opgaven. Hoe werkt dat? In het bestand van de invullijst staan rechts 10 scrabble stenen met daarop de verschillende categorieën Iedere deelnemer mag van elke afgebeelde categorie een hint vragen De nummers van de opgaven kunnen in dit topic worden geplaatst en de hints (die ik dan zo snel mogelijk zal verzinnen) plaats ik ook in dit topic Deelnemers kunnen elkaar dan min of meer helpen De scrabble steen met de fotocamera ("Foto! Contest") is multi-inzetbaar (dus geeft je de mogelijkheid tot het vragen van een 2e hint in een al eerder gevraagde categorie) Voor enkele categorieën zijn er niet heel veel opgaven; Mocht van een categorie voor alle opgaven al een hint gevraagd zijn en je hoeft geen extra hint, dan krijgt deze scrabble steen eenzelfde functie als de Foto! Contest scrabble steen (wellicht loont het dus om tactisch te spelen en hints te vragen) Uiteraard geef ik geen antwoorden letterlijk weg (dus bijvoorbeeld vragen naar welke console het is als dat onderdeel van de opgave is heeft geen zin) Iedere deelnemer kan dus 10 hints vragen Vergeet ook niet dat iedere deelnemer een Retroforum Scrabble steen heeft, die je kunt inruilen voor een letter naar keuze om zo wellicht makkelijker en beter de oplossing te vinden van de puzzle. En wellicht overbodig om te zeggen, maar ik hoop echt nog op een beetje meer activiteit, want ik heb er echt veel tijd in gestoken om deze contest te maken .
 2. Ik ken beide spellen niet, maar na het zien van beide filmpjes heb ik wel een duidelijke voorkeur; Burger Time vind ik een simpel spel, waarbij je (oneerbiedig gezegd) enkel trapjes op en neer moet lopen en vijanden moet ontwijken. Van dit soort spellen hebben we er al best veel in de competitie, beetje 13 in een dozijn . Adventures of Lolo ziet er veel leuker uit en grijpt mij veeel meer aan. En niet alleen al omdat je lekker kunt puzzelen, maar zeker ook om het hele aanstekelijke liedje. Ik ben bang dat als ik er veel langer naar luister dan dat ik dit bericht plaats, ik dat liedje de rest van de week niet meer uit mijn hoofd krijg . Adventures of Lolo wint voor mij dus overduidelijk en krijgt mij stem.
 3. Donkey Kong heb ik eigenlijk zelf nooit gespeeld, maar wel vaak gespeeld zien worden. Alleen al om de soundtrack verdient dit spel het om in ronde 2 te komen! En grafisch is het spel ook een stuk beter uitgewerkt. Ik zag trouwens in het filmpje van Excitebike dat het nog een wonder mag heten dat die bikes blijven rijden; Je ziet gewoon letterlijk die banden met enige regelmaat in het niets verdwijnen . Mijn stem gaat dus ook naar Donkey Kong.
 4. Pac-Man kan dan wel een klassieker zijn, maar het spel gaat het echt niet winnen van The Legend Of Zelda. Dat spel is gewoon in alles beter (gave muziek, een grote kaart die je geheel moet uitpluizen, leukere gameplay en een veel aangenamer geluid (als ik Pac-Man opzet dan doet dat serieus binnen een minuut pijn in mijn uren met al die hoge geluiden ) Zelda was ook het allereerste NES spel wat wij speelden en daar hebben we uuuuren lang plezier van gehad. Ik kan mij goed herinneren dat bij de verpakking en de instructie ook een kaart zat die niet geheel af was (zowel linksboven als rechtsboven waren de vlakken van de kaart wit). De kunst was natuurlijk om die kaart zo snel als mogelijk vol te kunnen tekenen en om alle geheimen te vinden. En wat mij voornamelijk bij staat is dat we in die tijd dagen, zelfs weken, lang hebben gezocht naar de ingang van dungeon 8, die onder een struik verborgen moest zitten. Ik geloof dat we met die blauwe lamp die je kon kopen van je zuur verdiende ruppees zo'n beetje het gehele bos in lichterlaaie hebben geprobeerd te zetten. Opzoeken op internet was er toen nog niet bij, want dat bestond nog amper en hadden wij ook nog niet. En dan natuurlijk ook dat gigantische doolhof van Ganon, waar bijna niet door te kopen was, maar waar o zo blij mee waren toen we eindelijk Ganon bereikten en konden verslaan. En als kers op de taart werden we ook nog eens getrakteerd op een tweede kaart (onderwereld en bovenwereld), waardoor je het spel nóg een keer kon spelen en wéér kon zoeken naar alle geheimen en alle dungeons ) Dus... The Legend of Zelda gaat wat mij betreft naar ronde 2!
 5. Ik heb beide spellen niet gespeeld, maar ik ken ze wel. Balloon Fight is ook verwerkt in Nintendoland (Wii U) en dat vond ik, naast dat het zeer pittig is qua besturing, best een vermakelijk spel. De tune spreekt mij ook wel aan (echt vrolijke muziek). Dr. Mario vind ik echt een Tetris 2.0 versie; Enige verschillen zijn dat je geen rijtje hoeft te maken die het gehele beeld vult maar dat een rijtje van 4 genoeg is en daarnaast begin je in dit spel met een hoop troep (virusjes) die je moet wegspelen... Balloon Fight pakt mij meer en daar gaat dus mijn stem heen.
 6. Wat is dan jullie beredenatie erachter? Maakt het dan echt een verschil voor de puntentelling ? Ookal is straks duidelijk wie het is, dat zal voor het inzenden en de verdere verloop van de pool niets veranderen. Uiteraard mogen jullie er anders over denken, maar feiten blijven wel dat het rode scherm in aflevering 9 valt en dat dat ook verder overal zo wordt vermeld
 7. Klopt allemaal wel, maar het rode scherm valt officieel in aflevering 9 en dus hoort de afvaller bij die aflevering. Deze situatie is al eerder geweest in seizoen 11 en toen werden er ook 2 afvallers in aflevering 9 bekend gemaakt (Karin was de laatste afvaller en kreeg rood na een aantal minuten en Soundos werd in de laatste minuten aangewezen als afvaller). En ook als je naar de officiele widm app en naar wikipedia kijkt dan staat er officieel dat aflevering 8 geen afvaller heeft . Wie er ook afvalt, het zal sowieso vrij duidelijk (kunnen) zijn wie dan de mol is.
 8. Nee aflevering 8 is geen exit. Als de exit in de volgende aflevering bekend wordt gemaakt dan is dat dus in aflevering 9. Aflevering 9 kun je daarom op dezelfde manier invullen qua inzending als de voorgaande afleveringen. Mocht de verliezer ook in aflevering 9 bekend gemaakt worden dan verlies je je jokers als je die zowel op de afvaller als op de verliezer hebt ingezet.
 9. De laatste dagen niet veel inzendingen meer ontvangen. Er is wel door users aangegeven dat er nog inzendingen verwacht mogen worden. Vandaar dat de contest wordt verlengd en dat er vanaf morgenavond hints gaan komen. Morgenavond hierover meer informatie
 10. Het biedt in ieder geval minder problemen voor de pool, anders hadden we wat kunst en vliegwerk uit moeten halen qua inzendingen voor aflevering 9.
 11. Cabaretier Henk Elsink (81) overleden Cabaretier Henk Elsink is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan de ziekte van Alzheimer en is gisteren gestorven, meldt zijn dochter aan de NOS. De carrière van Henk Elsink omspande meer dan veertig jaar. Na verschillende revues in zijn kinder- en tienerjaren trad Elsink in 1956 op in het revuecafé van Tom Manders en dat bleek een schot in de roos. Hij verscheen in de jaren daarna steeds vaker op radio en televisie, onder anderen bij het ABC-cabaret van Wim Kan en Corry Vonk. In de jaren 60 en 70 ontving hij bekenden uit de amusementswereld in zijn Amsterdamse cabaretrestaurant de Koopermoolen. Daarna was Elsink met onemanshows te zien in de theaters. Een bekende conference uit die tijd is Harm met de Harp, waarin hij een stereotiep beeld van een homoseksueel gaf, iets waarop vanuit homoseksuele kring veel kritiek kwam. Bekend werd ook De Supporter, waarin hij met een voetbaltoeter schunnige woorden overstemt. Voor zijn shows kreeg hij in 1973 de Gouden Harp. In 1988 stopte de in Enschede geboren Elsink plotseling met cabaret. Hij emigreerde naar Spanje, waar hij tot 2005 zou blijven wonen. Op Mallorca schreef hij thrillers.
 12. Vanavond alweer aflevering 8! Vergeet niet in te zenden. Het kan vanavond spannend worden, want als er iemand uit gaat dan betekent dat tevens dat 1 van onze mollen er uit vliegt. We zitten namelijk met 8 deelnemers op 4 verschillende mollen .
 13. En Keetie kruipt een plaatsje naar boven: 1. Frey 2. TMP 3. Keetie 4. djkoelkast 5. Ross