Ga naar inhoud

Foute Muziek - The 90's


Aanbevolen berichten

Foute Muziek

Een échte definitie is er niet echt voor foute muziek, maar over het algemeen wordt foute muziek gezien als liedjes (meestal pop) die in het verleden enorm populair waren, maar naar de huidige muziekstandaard ouderwets, belachelijk of hilarisch worden beschouwd.

Maar de grote "catch" van foute muziek is dat bijna iedereen het nog steeds toffe nummers vindt als ze ineens op fuiven worden gedraaid.

En daarom is er dit topic waarin we een "hommage" brengen aan de foute muziek uit de jaren '90.

Iedereen is vrij om nieuwe nummers toe te voegen in het topic, en deze post zal een overzicht bewaren van de foute nummers in de lijst.

Ik wil wel vragen om slechts 1 nummer per post te plaatsen (uiteraard wel met de bijhorende videoclip), zo houden we deze lijst mooi en overzichtelijk

De lijst:

Alana Dante - Life Of The Party

Captain Jack - Captain Jack

Double Vision - Knockin'

Magic Affair - The Omen

Sin With Sebastian - Shut Up And Sleep With Me

The Vengaboys - We Like To Party

Link naar bericht
Delen op andere sites

Als eerste nummer: Captain Jack met Captain Jack

Info:

De groep is bekend van de schreeuwerige, militair klinkende hits Captain Jack, Drill instructor en Soldier Soldier. De eerste twee hits haalden kort na elkaar de nummer 1-positie in Nederland. De hits waren gedeeltelijk gebaseerd op soldatenliederen, wat bijvoorbeeld in Captain Jack blijkt uit de voor- en nazang en uit de af toe scabreuze teksten.

Captain Jack bestond uit Franky Gee (echte naam Francisco Alejandro Gutierrez), Liza Da Costa en de producers Udo en Richard. De vier kenden elkaar uit Frankfurt. Franky Gee was na zijn tijd in het Amerikaanse leger in Duitsland gebleven en Liza Da Costa was als kind uit Portugal naar Duitsland verhuisd.

Captain Jack bracht in 1995 zijn eerste, gelijknamige, single Captain Jack uit. Op het podium werd de groep vergezeld door drie danseressen. In het begin trad Franky Gee zelf niet op op podia, maar liet hij zich vervangen door zijn vriend Durban (alhoewel de stem wel van Franky Gee was). Toen Durban de groep verliet, ging Franky Gee zelf optreden.

Captain Jack werd gevolgd door enkele andere hits. In 1996 kwam een album van de groep uit (The Mission). Sindsdien was het enige tijd stil rondom Captain Jack. Alleen in Duitsland scoorde de groep nog enkele hits. In 2002 kreeg Franky Gee een herseninfarct en was het voortbestaan van de groep lange tijd onzeker. Gee genas echter volledig en in 2005 vierde Captain Jack zijn tienjarig jubileum.

Op 17 oktober 2005 kreeg Franky Gee echter wederom een hersenbloeding. Hij overleed op 22 oktober, na vijf dagen in een coma te hebben gelegen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

The Vengaboys mogen uiteraard niet ontbreken met "We Like To Party"

Info:

De eerste single van de Vengaboys heet Parada de tettas en verscheen in de zomer van 1997. Aanvankelijk was er het verhaal dat twee dj's, DJ Delmundo en Danski, met een oude schoolbus de stranden van Spanje onveilig maakten. Onderweg zouden vier zangers en zangeressen opgepikt zijn, ieder afkomstig uit een ander werelddeel. Tijdens illegale optredens zou er ook regelmatig chaos zijn ontstaan, omdat de bandleden met bankbiljetten naar het publiek gooien. Verder zou de politie op hun hielen zitten en werden de mastertapes gestolen. Pas na enkele singles werd duidelijk dat achter DJ Delmundo Wessel van Diepen en achter Danski Dennis van den Driesschen schuil gingen. De vocale partijen werden niet echt gezongen door de dansers in de videoclips en op het podium. De naam Vengaboys was bedacht naar aanleiding van een opnamesessie voor het eerdere project Nakatomi waarbij een Spaanse gastzangeres heel vaak het woord 'benga' zong.

Parada de tettas en de tweede single To Brazil werden bescheiden hits. Het grote succes kwam met Up & down, dat in het voorjaar van 1998 de top 10 haalde. Hetzelfde gebeurde met de singles We like to party en Boom boom boom boom, al zijn de opbouw en het ritme van de drie nummers bijna identiek. Op dat moment waren de Vengaboys ook doorgebroken in het buitenland. In Engeland kwam de groep vanuit het niets op 1 binnen met Boom boom boom boom en daarna nog eens met de opvolger We're going to Ibiza (origineel: Barbados van Typically Tropical uit 1975), dat ook in Nederland bovenaan de hitlijsten belandde. De Vengaboys zijn de enige Nederlandse groep met twee nummer 1-hits in Engeland. In 2000 verliet Robin Pors de groep. Hij bracht een solosingle uit getiteld I'll be right there, maar die flopte.

In 1999 en 2000 wonnen de Vengaboys tweemaal zowel de Exportprijs van Conamus voor de verkoopsuccessen in het buitenland als de TMF Award voor Beste Dance Act.

In 2000 verscheen het tweede echte studio-album: The Platinum Album (op Up & Down - The Party Album en Greatest Hits Pt. 1 staan vrijwel dezelfde nummers). Van The Platinum Album kwamen de hits Kiss (when the sun don't shine), Shalala lala en Uncle John from Jamaica. Daarna ging het langzaam bergafwaarts. Cheekah bow bow (that computer song) wist nog net de Top 40 te bereiken, maar de afscheidssingle Forever as one (een ballad) bleef in de Tipparade hangen.

In 2001 was een nummer van de Vengaboys te horen in de Charlie's Angels, maar Take me to the city verscheen niet op de soundtrack. Het werd wel alsnog uitgebracht op een tweede versie van The Platinum Album.

Begin 2002 verlieten Yorick en Denise de groep. Denise ging in 2003 solo toen ze de Paula Abdul-cover Straight up uitbracht, maar het nummer kwam niet verder dan de Tipparade.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Alana Dante - Life Of The Party

http://www.youtube.com/watch?v=52PX94qk1zc

info:

Op twaalfjarige leeftijd ging Alana Dante naar de muziekacademie waar ze zanglessen nam en viool leerde spelen. Wanneer ze afgestudeerd is begint ze op te treden in karaokebars, waar ze door de Belgische danceproducer Peter Neefs ontdekt werd.

De eerste single die ze samen uitbrachten was een dansversie van de hit 'Think Twice' van Céline Dion in 1995. In het buitenland heeft dit nummer veel succes, maar in België is niemand geïnteresseerd in haar. Ook haar volgende nummers zijn succesvol in USA, Duitsland, Oostenrijk en India, maar niet in België. In 1997 komt echter de grote doorbraak in België met het nummer 'Take me for a ride', waarmee ze talloze awards wint. Ook de opvolgers kennen in België veel succes zodat de tweede full-cd 'The Album' het heel goed doet bij de fans.

In 1999 neemt Alana deel aan Eurosong met het nummer 'Get Ready For The Sunsand'. Ze won de derde voorronde met haar toen nog omstreden 'machine'tje'. Het jaar daarna won datzélfde machine wel het songfestival met het nummer 'Fly on the wings of love' maar kreeg onvoldoende punten om door te mogen naar Jeruzalem. Het nummer werd wel een grote hit. Daarna volgde 'Saturday Baby', een iets of wat ander nummer van Alana. Het succes bleef uit in Vlaanderen voor singles zoals 'Star for a night', 'DISCO' en 'Back in the summer'.

Nadien wordt Alana veel gevraagd in televisieshows in het buitenland, zoals de Plannet-Inn Show, waar ze te gast was met een aantal wereldsterren. In 2000 horen we een hele tijd niet veel meer van Alana Dante, maar duikt ze wel nog vaak op in televisieprogramma's zoals De Notenclub, Bibabeloela en Het Swingpaleis. Eind 2000 geeft ze een aantal kerstconcerten in Vlaamse kerken met gospelnummers. Nadien neemt ze ook deel aan de BV-versie van het populaire televisieprogramma Big Brother. In 2003 en 2004 worden diverse singles uitgebracht in het buitenland, maar niet in België.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Double Vision - Knockin'

info:

Double Vision is een Eurodancegroep uit Spanje die bestaat uit Carol McCloskey en Pedro Cerveró.

Double Vision's eerste twee singles zijn een mengeling van Eurodance en House. In 1994 komt de single "Knockin'" uit, deze wordt pas een succes in 1995 wanneer ze in landen als Nederland en België wordt uitgebracht.

Hun tweede grote hit "Allright" wordt opnieuw een groot succes.

Hun derde single "Alone Again Or..." was meer rap en had minder succes dan de twee voorgaande singles.

Hun songs klinken over het algemeen wat harder dan de meeste andere Eurodancemuziek.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Sin With Sebastian - Shut Up (And Sleep With Me)

http://www.youtube.com/watch?v=YkeKen39fuk

Info:

Deze Eurodance act bestond uit 1 persoon, de Duitser Sebastian Roth, die na eerdere pogingen in de showbusiness en videobewerking besloot muziek te gaan maken. In een muziekstudio in Londen nam hij, wanneer hij tussen zijn werkzaamheden in een theater door tijd had, verschillende nummers op in de hoop er een hit mee te scoren. Dat lukte hem dan ook 1 keer, met het liedje Shut Up. Dit nummer haalde hoge noteringen in verschillende Europese hitlijsten, waaronder die van Vlaanderen en Nederland. Na dit succes probeerde Sebastiaan dit uit te breiden door nieuwe nummers uit te brengen, maar "Golden Boy", "He Belongs To Me en "Fuck You" flopten allen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...