Ga naar inhoud

[NL] Uit de school geklapt


Aanbevolen berichten

post-116-0-63423300-1325956964.png

Uit de school Geklapt is een Nederlandse NCRV-serie uit 1993, geschreven door Harrie Jekkers en Koos Meinderts, gebaseerd op een boek met dezelfde naam wat ze in 1985 hebben geschreven.

Beschrijving

In de serie volgen wij klas 3C van de Hugo de Groot-Scholengemeenschap, de wildste klas op één van de meest bizarre scholen ooit. Onder de leerlingen zijn er een paar die èrg opvallen; Zo hebben we Johnny, de oproerkraaier. Als er íemand is die de klas net dát duwtje weet te geven om een chaos te veroorzaken in iedere les, is hij het wel. Verder is er Guus, de allergrootste oen van de klas. Hij is best slim en weet een antwoord op iedere vraag, maar door zijn klungeligheid komt hij vaak ook in de meest weerzinwekkende problemen.

De leerlingen zijn niet de enige die niet te houden zijn, want ook de docenten en de hogere leiding zetten de boel flink op stelten. Zoals de leraar verkoopkunde, die overal ongemerkt een slaatje probeert uit te slaan en het liefst de directeur eerder vandaag dan morgen ziet vertrekken (Mede zodat hij zijn plaats dan kan innemen). Verder is er de leraar Nederlands, die to-taal geen houding weet te houden in zijn lessen en eigenlijk 'bang' van zijn leerlingen is. Of de lerares Duits, die eigenlijk vind dat de school een wanvertoning van de onderste plank is... De school wordt tenslotte gerund door directeur van Dam, een aardige directeur op z'n tijd, als 'ie tenminste zijn glaasje whisky op de vroege ochtend heeft gehad.

De enige twee beetje normale personen die het meest objectieve beeld hebben van de school, zijn conciërge Joop en zijn achterneef Thijs. Zij zien alles wat op school leeft en rondgaat en hebben het er dan ook uitgebreid met elkaar over, maar soms hebben zij (vooral dankzij Thijs) ook wel eens hun streken. Een datingservice voor ouderen op school na de lessen, bijvoorbeeld? Zo gepiept! ...Maar laat de leiding het maar niet weten.

Leader

Informatie

Aantal afleveringen: 12

Regie: Joost Ranzijn

Muziek: Robert Jan Stips

Uitgezonden door: NCRV (1993)

Cast

Sylvia Koek - Iole Elderhorst

Bianca Batenburg - Katja Schuurman

Johnny Terweyden - Michiel Hulsbergen

Errol Vink - Winston Rodriquez

Guus Berendsen - Maarten Ooms

Directeur Van Dam - Herman Vinck

Mevrouw De Bruin - Nelly Frijda

Meneer Van der Sluis - Hugo Metsers

Marjo Blok-Jansen - Ria Marks

Marcel Koopmans - Geert Lageveen

Meneer Meeuwissen - Maarten Spanjer

Joop de Wit - Peter Noland (Bos)

Thijs - George van Houts

Trivia

- Volgens geruchten zouden er plannen zijn om de serie op DVD uit te brengen, maar is dit door rechtenkwesties tussen de NCRV en de schrijvers nog niet gelukt.

- Deze serie was de allereerste grote televisieklus voor Katja Schuurman. Amper 2 jaar later zou zij als Jessica Harmsen haar grote doorbraak maken in Goede Tijden, Slechte Tijden.

- Peter Bos, bekend als Frans van der Steg uit De Zevensprong, werd in deze serie vermeld onder het pseudoniem Peter Noland. De reden hiervan is onbekend.

Aflevering: Operatie kantine-bezem

Met dank aan Frey djkoelkast

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Pas geleden heb ik via via het merendeel van de serie op DVD binnengehaald, en ook ik vind het écht leuk. Het kijkt lekker weg :) Ook leuk om dan ineens , naast de paar toch al bekenden, ineens in een aflevering nog iemand tegen te komen die je van andere Nederlandse producties kent. Zo zie je ineens Jack Wouterse als een snackbarhouder in een aflevering :P Jammer eigenlijk dat er maar één seizoen van geschoten is want de humor zit goed en de verhalen zijn gaaf :)

Het valt me overigens wel een beetje tegen dat er niemand is die er wat over heeft te zeggen naast djkoelkast, die dit tóch al kende... Hele aflevering online alles, en nog valt er niet over te praten? :P

Link naar bericht
Delen op andere sites

Wat misschien niet iedereen ligt is het feit dat het acteerwerk nogal theatraal overkomt. Ik vind dat in deze serie wel wat hebben.

Helaas heeft blijkbaar inderdaad nog niemand de moeite genomen de hele aflevering te kijken. Ik weet zeker dat als je er eenmaal een gezien hebt je ze allemaal wil zien (of dat je er gewoon echt niks aan vindt, want ik denk niet dat er een tussenweg is).

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...