Ga naar inhoud

Dagelijkse kost


Aanbevolen berichten

Dagelijkse kost

Eén van de aardigste kookprogramma's tussen de vele op tv vind ik die van de Belg Jeroen Meus. Deze is, zoals de naam dagelijkse kost al vermoed, bijna dagelijks te zien en te volgen op Belgie1. Alleen het tijdstip, zo tussen 18.15 en 18.30 uur, is wat ongemakkelijk. Gelukkig wordt het programma een paar keer herhaald, 's avonds laat in het avondprogramma na 23.00 uur en tussen de middag, de volgende dag, zo rond 12.20 uur. Zaterdags is het niet, zondags is er altijd een uitzending van een half uur, van half zeven tot zeven, met de beste gerechten van de afgelopen week en daarbij wat reportages over de herkomst van de gebruikte ingrediënten en het Bourgondische leven van de Vlaming.

post-598-0-47890500-1334147365.jpg

Jeroen Meus

Jeroen met zijn onafscheidelijke blauwwit geruite theedoek die of over zijn schouder wordt geslagen of in zijn broekband wordt gestopt, soms achteloos rondslingert op het kookeiland. Deze bijzondere theedoek wordt voor vele doeleinden gebruikt. Zoals het afvegen van vette vingers, het schoonhouden van zijn dagelijks gebruikte houten hakbord en als mooi alternatief als pannenlap voor het aanvatten van hete pannen en schalen.

Dagelijkse kost is qua presentatie net genoeg gevarieerd om nieuwsgierig te zijn naar wat hij nou weer gaat bekokstoven en vooral hoe.

Van maandag 9 tot vrijdag 13 april in de paasvakantie serveert Jeroen dagelijkse kost voor de kinderen, 'Dagelijkse kinderkost'. De uitzendingen lopen uitzonderlijk zowel op Eén als op Ketnet.

Deze week op het menu:

maandag - brood en choco

dinsdag - balletjes in tomatensaus

woensdag - loempia's

donderdag - dikke omelet met spekjes, champignons en kaas

vrijdag - scampi met currysaus

Alle recepten en video's zijn terug te vinden op Internet.

Afzonderlijk bij het overzicht op Eén, van deze week en vorige week:

http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/

Oudere recepten staan alfabetisch gerangschikt, van a-z.

http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten

Uit de pers:

'Dagelijkse kost' grote winnaar bij Site van het Jaar.

* woensdag 14 december 2011

Jeroen Meus haalde twee onderscheidingen en een tweede plaats binnen bij de verkiezingen van de Site van het Jaar.

De website van Dagelijkse kost is de populairste site in de categorie ‘Eten en drinken’ (voor Njam.tv). De Dagelijkse kost-app is ook de winnaar in de (nieuwe) categorie ‘Apps’. En in de algemene rangschikking moet hij alleen Facebook laten voorgaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 7 months later...

Afgelopen woensdag, 28 november 2012, begon Marcel Peereboom Voller zijn column Kost aldus:

Als het even kan, maak ik graag een uitstapje nar België 1, rond kwart over zes 's avonds. En dan word ik jaloers. De Vlaamse poublieke omroep heeft een nationale televisiekok, die elke doordeweeksde avond na het Journaal in een kwartiertje tijd een simpele doch lekkere maaltijd bij elkaar kookt. Niet alleen voor zichzelf, maar voor heel Vlaanderen. Daar is de Leuvense kok Jeroen Meus uitgegroeid tot een culinair anker waaraan iedereen, die even niet meer weet wat het gezin voor te schotelen, zich kan vastklampen.

Even verderop refereert hij aan de spraakwijze van Jeroen en vervolgt daarna:

En als hij een 'eike' tikt voor de Zweedse gehaktballetjes, in de Lage Landen populair gemaakt door een bekende meubelgigant, blijkt Jeroens handleiding voor dit gerecht een stuk makkelijker dan die van een Zweedse boekenkast.

Dit recept en zijn bereiding staat in deze video-pagina:

http://www.een.be/pr...eedse-balletjes

Bron: de Telegraaf

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...