Ga naar inhoud

Zuinigheid kent geen tijd


Aanbevolen berichten

Een aantal jaren geleden waarschuwden kennissen van ons al dat we niet heel erg moesten gaan bezuinigen op energie, want dan zouden de leveranciers verlies lijden en de prijzen gaan verhogen en zit jij extra in de kou en het donker! Het blijkt nog steeds...

Succes met gescheiden afval:

In 1993 hebben Brabantse gemeenten en afvalverwerker Attero een contract gesloten voor het verwerken van restafval. De laatste jaren voldoen veel gemeenten niet meer aan die afspraken, doordat steeds meer afval gescheiden wordt ingezameld.

Dertien gemeenten in het gewest Brabant-Noord moeten 2,8 miljoen euro boete betalen, de regio West-Brabant 1,3 miljoen euro, het samenwerkingsverband Regio Eindhoven 2,8 miljoen en het regionaal overleg Hart van Brabant bijna 114.000 euro.

De gemeenten gaan de boete verhalen op de inwoners, door de afvalstoffenheffing te verhogen. Ze hadden gehoopt dat de provincie zou bijspringen, maar VVD-gedeputeerde Bert Pauli heeft al gezegd dat dat niet gebeurt.

bron: NOS TT
 

Succes met museumjaarkaart:

De Museumkaart wordt duurder. De prijs gaat met vijf euro omhoog. Daardoor  kost de kaart waarmee je een jaar lang onbeperkt musea kunt bezoeken vanaf 1 juli bijna 55 euro.                    
                                        
De prijsverhoging is nodig, omdat de jaarkaart steeds populairder wordt,  zegt de Museumvereniging. Als er meer  jaarkaarten worden verkocht, moet er ook meer worden afgedragen aan de 400  deelnemende musea.

Vorig jaar legden de miljoen bezitters van een Museumkaart samen 6,4 miljoen museumbezoeken af. Dat leverde de musea 40 miljoen euro op.                    
 
©ANP/RTLNIEUWS.NL

 

 

Kennen jullie ook zulke maatregelen tengevolge van het bezuinigen?


 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Er zijn teveel mensen. De wereldeconomie is steeds opener dus arbeid verplaatst zich naar lage lonen landen. Ook is er door automatisering (inclusief internet commercie) steeds minder behoefte aan personeel (kantoor / productie). Omdat er heel veel mensen overbodig zijn (werkeloos, niet in staat mee te doen in een informatiemaatschappij, vergrijzing, allochtonen, WIA, WAJONG) staat de verzorgingsstaat enorm onder druk. De enige oplossing is een drastische bevolkingsreductie. Dat kan echter niet zonder pandemie of oorlog dus het kan alleen maar verder achteruit gaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...