Ga naar inhoud

[NL] Villa Achterwerk: Roos & haar mannen


Aanbevolen berichten

  • 2 weeks later...
  • Reacties 102
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Interessant lopen doen, daar heeft niemand wat aan. Je begint saai te worden. Of gewoon lekker voor de draad ermee, of ik wacht het persbericht wel af, daar heb ik geen anonieme HenkenIngrid voor nodig. 

 

Het is alles behalve interessant lopen doen. Want sommige mensen hebben geheimhoudingsplicht en mogen nog niks naar buiten brengen... Neemt niet weg dat je mensen wel mag teasen, want er staat zeker wat leuks op de planning!

 

Maar weet je, Samba-Boy, ik ga er vanuit dat je ooit nog wel eens gaat begrijpen dat niet alles (meteen) prijs gegeven mag worden. Of dat je bijvoorbeeld sommige berichten (van anderen) gewoon niet moet posten.

 

Ik vind het juist wel tof, lekker geheimzinnig, mee doorgaan hoor :D

Privéberichten blijven privé, dus je post is wat aangepast.

 

Zal ik zeker doen, en thanks!

Link naar bericht
Delen op andere sites

Het is alles behalve interessant lopen doen. Want sommige mensen hebben geheimhoudingsplicht en mogen nog niks naar buiten brengen... Neemt niet weg dat je mensen wel mag teasen, want er staat zeker wat leuks op de planning!

 

Maar weet je, Samba-Boy, ik ga er vanuit dat je ooit nog wel eens gaat begrijpen dat niet alles (meteen) prijs gegeven mag worden. Of dat je bijvoorbeeld sommige berichten (van anderen) gewoon niet moet posten.

 

Goeie geheimhoudingsplicht dan, als je maar net zo lang blijft teasen tot er enkel overblijft dat er een dvd-uitgave van op de planning staat :D

 

Er is eigenlijk maar één reden dat ik zo nors erover ben; elke keer dat dit topic omhoog wordt gekickt krijg ik trek ik roze koeken. ;(

Link naar bericht
Delen op andere sites

 

"Son of a bitch", "anonieme usert genaamd HenkenIngrid"... je bent wel van de bijnamen hè? O-) Ik ben in ieder geval blij dat ik je drie kwart jaar bezig heb kunnen houden met m'n cryptische berichtjes!

 

Maar goed... het lange wachten wordt beloond volgens mij. En niet te zuinig ook; een 2-dvd uitgave zo te zien! Dus hou die roze koeken maar voor jezelf, je zult ze vanaf april goed kunnen gebruiken.

 

Nu nog ergens een rode knop op de kop tikken!

Link naar bericht
Delen op andere sites

Oh, nawwww... Dat was te verwachten natuurlijk, gezien dat programma als losse reeks zijnde het makkelijkste uit te brengen is, in tegenstelling tot een compilatie aan bijvoorbeeld Villa Fabriek-momenten.

Het is echter zeker niet het beste wat ze ooit gemaakt hebben. Ik had deze wending niet verwacht. Tof wel, maar toch ook een beetje... Mja.

HenkenIngrid, je mag/wil hier mogelijk geen licht op werpen maar toch; ben je erg direct betrokken bij deze set of meer op de achtergrond en in geval van het eerste: ligt het plan al vast of zijn er nog dingetjes in ontwikkeling? :)

Maargoed, ik ben voor het eerst sinds lange tijd wel weer echt compleet verrast door een dvd-uitgave dus ik wacht het nu maar gewoon af denk ik :D

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites

Laat ik de mysterieuze lijn die ik al een tijdje trek lekker doorzetten en herhalen wat ik net al schreef: het wordt alleen maar beter. Het lijkt me goed 't af te wachten; misschien kan je dan nog wel eens aangenaam verrast worden...

Link naar bericht
Delen op andere sites

Weer wat geüpdatet of ik heb het over het hoofd gezien op Bol.com... Speelduur 510 minuten! 13 x 25 minuten levert mij amper 325 minuten op, 13 x 20 minuten 260, dus... Dit gaat indeed goed worden.

 

En waarom ik nu écht helemaal om ben? De uitgever is volgens de informatie, Just. Weet ik genoeg; die gasten zijn goeeeed. _O_

Link naar bericht
Delen op andere sites

Een foto die ik niet ken, een geweldig ontworpen logo, een bonusdisc...

 

Ik wil bij Just komen werken. :D Wat een geweldig gaaf bedrijf. ZE WETEN HOE HET MOET. _O_ _O_ _O_

 

EDIT: +1 voor de 3 roze koeken onder de DVD's, gewoon een prachtig detail :D Ja, ik ben ook nogal enthousiast nu. :')

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites
gepost (aangepast)

Iemand bol.com alweer gecheckt?

Hoezo?

 

Uit het NRC van dit weekend: 

 

We gaan binnenkort nieuwe afleveringen van Roos en de mannen opnemen, al weet ik nog niet precies hoe en wat.

Jongeren herkennen me als de moeder van Mees Kees, maar de meeste volwassenen zien me me nog altijd vooral als Roos.

Ik was die drukke en bazige vrouw die in haar rode mantelpak op de zondagochtend de verschillende kinderprogramma’s van VPRO’s Achterwerk aan elkaar praatte.

Tien jaar hebben we dat gedaan, tot 2006. We namen het op in een oude zilverfabriek in Schoonhoven en niemand bemoeide zich ermee.

Heerlijk. We waren helemaal op elkaar ingespeeld, de vaste cameravrouw was op een gegeven moment als een soepele danspartner voor me.”  

Of hier: http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/03/26/ik-zie-de-betekenis-van-familie-1602308. 

aangepast door Floris97
Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik zei een tijdje geleden toch al dat het alleen maar beter wordt?

 

Ik weet niet of dat wel zo goed is.  :P

 

Best wel vreemd van de VPRO, ten tijde van het jubileum van Abel zeiden ze nog dat de 'comeback' eenmalig was...

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik geloof best dat het weer heel leuk kan gaan worden. Als je het filmpje van het jubileum van Abel bekijkt zie je dat ze het alledrie nog totaal niet verleerd zijn. We kijken er nu alleen met andere ogen naar!

Ik zou het alleen maar leuk vinden om na 10 jaar weer nieuwe afleveringen te zien.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Postbode Siemen heeft mij vanmiddag heel blij gemaakt! Straks lekker met roze koeken en limonade op de bank.

Oh ja; en inderdaad. De dvd's zijn ook roze koeken! Ziet er heel gelikt uit allemaal!

aangepast door HenkenIngrid
Link naar bericht
Delen op andere sites

DVD's zijn binnen en man man, wat hebben ze er een werk aan gehad! Mijn review over de eerste twee dvd's komen later (was zelf nooit zo heel gek van Misdaad Gezocht, ik vond de Villa Fabriek toch echt het leukste), maar nu eerst een review over de box en de bonusdisk. :)

 

Artwork

 

Wat een artwork, mocht ik dat nog niet gezegd hebben! De foto uit het ANP-archief is werkelijk de perfecte coverfoto voor zo'n project, een project wat echt al 10 jaar geleden had moeten verschijnen. De schijfjes zitten wel in een ietwat vreemde variatie op een scanavo-box; ze zitten opeengestapeld op 1 hoge en strakke dvd-spine. Of naja, strak; ze zitten best wel los, tot het bovenste topje van deze drukknop-spine. Daar zet de knop uit waardoor het bij elke dvd even moeilijk kijken en voorzichtig wat trekken aan de dvd's betekent om ze er uit te wurmen (dvd's kunnen breken hoor, het is me eerder gebeurd). Niet de beste oplossing maar ach, I'll let it slide. Ook is het zonde dat de dvd's zelf geen 'DVD 1', 'DVD 2' enzovoort hebben maar enkel de afleveringen tonen van Misdaad Gezocht en welke de bonusdisk is. Voor de volgorde van Misdaad Gezocht was het misschien wel ietsje handiger geweest.

 

Content bonusdisc

 

Dan de content... Man, ik voelde me weer terug een jaar of 5-6. :D De dvd is opgedeeld in 6 hoofdstukken met in het eerste hoofdstuk puur Villa Fabriek. Dit zijn 2 volledige, integrale Villa Achterwerk-afleveringen die zijn ontmanteld van hun kinderprogramma's tussendoor en weetje... Het werkt gek genoeg fantastisch. Met de bekende VPRO-gezichten (Bep Brul, postbode Siemen) en het noemen van types uit VPRO-programma's (Ingrid en Irma uit Zaai) is en blijft het een fantastisch tijdsdocument om te zien. Mooie montage, goed werk. Plus ook daadwerkelijk fantastische keuzes; in de eerste aflevering zit meteen al eerder genoemde Bep Brul (Karen van Holst Pellekaan als haar alterego uit Loenatik) samen met... Paul de Leeuw! :O Nooit geweten maar Paul de Leeuw was blijkbaar ook een keer te gast in het programma, hij speelde een verliefde directeur van een bezorgdienst. In de tweede aflevering komt van Oorschots voorliefde voor het verzamelen van stoeptegels naar voren en ik ken deze aflevering gewoon nog van een zondagochtend van 16 jaar geleden... Gave beelden. :D

 

Het tweede hoofdstuk is écht een wirwar aan materiaal; ik zie een incomplete Echt niet, Eerlijk niet-clip, een incomplete clip van Iedereen is vrienden, Sexin Ladin _O- en dat afgewisseld met een berg Villa Hotel (met onder anderen Beau van Erven Dorens) en inderdaad ook de 'Het voelt als 20 jaar'-clip. Hoofdstuk 3 en 4 zijn nog meer Villa Hotel (Waarbij hoofdstuk 4 voornamelijk van één onderdeel lijken te zijn met onder anderen Horace Cohen en Ruben van der Meer), maar hoofdstuk 5 begint ineens met een bumpertje; storing. Roos zegt vervolgens in de Villa Fabriek: "We hebben even last van wat technische s..."

 

En dit is het moment dat ik daadwerkelijk vanachter mijn computer mijn handen op elkaar sla en als een idioot voor een beeldscherm zit te applaudisseren want, dit verdient serieus dikke complimenten. Het vijfde hoofdstuk bestaat namelijk uit beelden van het (zover ik hier kan zien) allereerste seizoen ('96) Villa Fabriek met Roos en Haar Mannen. Roos heeft hier nog een kort pittig kapsel _O- en Van Rossum heeft een gladde gelkop, die vel kreeg hij later wel weer ten tijde van Misdaad Gezocht, het Villa Hotel en dergelijke, maar seizoenen 98-2000 had hij het wat minder/niet. Maargoed; waarom zo enthousiast over die 'storing'-bumper? Blijkbaar heeft de eerste minuut van deze compilatie (met opnamen afkomstig van betacam-banden (professioneel uitzendformaat, zie hier) enkele bandstoringen, doordat de de band niet al te best bewaard lijkt te zijn gebleven in het VPRO-archief... Kortgezegd, ik zie de eerste minuut wat aardige lijntjes door het beeld gaan, maar dit verdwijnt gelukkig na pakweg een minuutje ook en is niks heel storend op zich (al heb ik dit hoofdstuk nog niet afgekeken). Plus hee, ze gaven het op z'n minst aan! Het feit alleen al dat de editor van dienst dit zó leuk bij elkaar heeft gemonteerd, echt (eerlijk); tof! _O_ Deze compilatie gaat overigens na een compilatie met beelden uit het eerste seizoen door met een uitzending uit 1999/2000 (aldus de aftitelingen die wel deels bewaard zijn, maar daar kom ik zo op terug).

 

Het laatste hoofdstuk is weer een compilatie van Villa Hotel-fragmenten met als laatste het afscheid van Roos en Haar Mannen (volgens mij dan, ik weet het niet zeker). Je merkt dat ik er wat vluchtig doorheen ga maar elke compilatie (en het zijn er dus 6) duurt zo'n 20 minuten per stuk -> 120 minuten _O_

 

Technische prietpraat

 

Er is alleen één technisch minpuntje waar ik echt somber over ben, want het is serieus een foutslag tijdens een homerun... Of er moet iets tijdens de afwerking van de dvd's gebeurd zijn, maar de uitzendingen staan deïnterlaced interlaced op de dvd. Op de breedbeeld-tv met beeldformaat 4:3 (ik keek de beelden dus met zelfingestelde pillarboxen links en rechts; complimenten aan Just voor het niet in pillarbox op dvd zetten van deze 4:3-compilaties!) kwamen de aftitelingen die af en toe tijdens verhaaltjes in beeld kwamen ietwat... raar in beeld. De producties van Roos en Haar Mannen hebben de mazzel dat er sowieso een soort van filmachtig deïnterlace-filter over de beelden heen zat, maar de aftiteling was en is altijd interlaced en glad ogend geweest. Nu op de dvd toonde op de televisie de aftiteling enkele vreemde interlacingstreepjes (die je normaal gesproken juist niet op de tv ziet), dus op de computer eens gecheckt en het lijkt alsof de opnamen vooraf al een keer zijn deïnterlaced (en dan nog MERGED-deïnterlaced, waarom? :O Gooi dan gewoon 1 field helemaal weg, want merge (oftewel het mengen van 2 velden per frame tot 1 frame) ziet er nogal kriegelig uit)  en toen nog eens interlaced op dvd zijn gezet? In VLC deïnterlacing-filter 'weggooien' op de dvd loslaten zie ik namelijk een flinke portie onnodige frame merging.  ;(

 

Conclusie

 

Hoewel ik er wel wat over zeg hier (ik doe een review of niet), voor één keer is zo'n framemerge-error niet heel erg storend verder. Want voor de verdere rest is dit dé ultieme dvdbox van Roos en haar Mannen. Deze box is samengesteld met liefde voor de productie en dat merk je gewoon terug. Er had serieus met geen mogelijkheid een nog betere box over deze wonderlijke Villa-creatie neergezet kunnen worden. HenkenIngrid, geef de complimenten maar even door want het is meer dan verdiend.  _O_

 

EDIT: Okee, 1 minpuntje... Ineens bedacht ik me: in de compilaties ben ik nog geen Rode Knop-fragmenten tegengekomen. ;(

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites

Alles inmiddels gekeken, zwaar tevreden met alle afleveringen (en op volgorde!) van Misdaad gezocht, maar helaas, helaas, toch echt geen één momentje van de rode knop... :'( De compilaties hebben overigens ook geen enkel fragment uit het laatste seizoen vanuit de Villa Studio (2005/2006), maar dat is verwaarloosbaar. Om de portie rode knop-druksels toch even in te halen, bij deze:

 

 

(vanaf 6:04)

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...