Ga naar inhoud

Overlijdens in het nieuws #2


Aanbevolen berichten

  • Reacties 253
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Zangeres Mieke Telkamp is in de nacht van woensdag op donderdag in haar woonplaats Zeist overleden. Ze was met name bekend van haar hit Waarheen Waarvoor, een lied dat nog steeds veel wordt gedraaid op uitvaarten. Telkamp was 82 jaar.
 

Mieke heeft in de periode tussen 1953 en 1967 veel hits op haar naam gehad. Ook had ze in Duitsland veel succes met bijvoorbeeld de grote hit Prego, Prego gondoliere. Nadat ze zich eind jaren 60 op doktersadvies had teruggetrokken uit de showbusiness besloot ze begin jaren 70 om toch weer te gaan zingen, wat ze wel beperkte tot plaatopnamen en TV- en radio-optredens. In 1978 werd ze als eerste persoon uit de showbusiness benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

 

Op 10 maart 2011 nam ze bij omroep Max definitief afscheid van het grote publiek en leefde sindsdien teruggetrokken in Zeist.

 

De familie heeft Anneke Grönloh Producties gevraagd om het nieuws van het overlijden bekend te maken. Met zangeres Anneke Grönloh was Mieke Telkamp goed bevriend. De familie zal geen nadere informatie geven over de doodsoorzaak. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Link naar bericht
Delen op andere sites

2016 is niet het jaar voor de zangers.

 

Dead or Alive-zanger Pete Burns (57) overleden

 

Pete Burns, de zanger van de band Dead or Alive, is op 57-jarige overleden aan een hartaanval. De band werd bekend dankzij het nummer You Spin Me Round. Het overlijden van de zanger werd door zijn management via Twitter bekend gemaakt.

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

De Nederlandse televisiekok en restauranthouder Joop Braakhekke is overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Vorig jaar werd bij hem alvleesklierkanker geconstateerd. In mei van dit jaar werd hij genezen verklaard, maar in september bleek de kanker toch terug te zijn. Braakhekke is 75 jaar geworden.

Zijn 106-jarige moeder leeft nog.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Actrice Zsa Zsa Gabor is zondag op 99-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Sommigen noemden haar de ‘originele Kim Kardashian’. Net als Kardashian stond ze vooral bekend om haar persoonlijkheid.

 

Zsa Zsa zou op 6 februari 2017 honderd jaar geworden zijn, maar die mijlpaal heeft ze helaas niet meer gehaald. Zondag werd ze in allerijl naar het ziekenhuis gebracht na een hartaanval. Daar constateerden de dokters dat de actrice overleden was.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Voormalig Wham!-zanger George Michael is zondag op 53-jarige leeftijd overleden.

 

"Het is met groot verdriet dat ik moet mededelen dat onze geliefde zoon, broer en vriend George thuis is overleden tijdens de Kerst", meldt zijn publicist.

Michael is thuis overleden in South Kensington in het Verenigd Koninkrijk. Het is niet bekend waar Michael precies door is komen te overlijden, maar de politie meldt dat er geen verdachte omstandigheden zijn.

 

aangepast door Ross
Link naar bericht
Delen op andere sites

En december 2016 blijft maar droevig nieuws brengen...

 

Actrice Carrie Fisher heeft niet meer kunnen herstellen van haar ernstige hartaanval in een vliegtuig, eerder deze week. De vertolkster van onder andere princess Leia in de Star Wars-reeks is overleden, dat werd zojuist bekendgemaakt. Ze is 60 jaar geworden.

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...

Gene Cernan, onwillige houder van de titel "Last man to walk on the Moon" heeft ons verlaten. Hij wilde niets liever dan een ander mens in zijn leven nog op de Maan of Mars zien lopen. Hier heeft hij veel interviews over gegeven en is altijd actief geweest om dat te laten horen.

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Smurfen-tekenaar Pascal Garray (51) overleden

 

Pascal Garray, striptekenaar van onder meer De Smurfen en Steven Sterk, is gisterochtend overleden op 51-jarige leeftijd. Dat meldt Origami PR in een persbericht. De Luikenaar was sinds 1990 tekenaar bij Studio Peyo en werkte mee aan 17 stripalbums van De Smurfen en 7 albums van Steven Sterk.

Pascal Garray leerde de kneepjes van het vak van Peyo, de geestelijke vader van De Smurfen en Steven Sterk. Na het overlijden van Peyo in 1992 nam Garray de tekeningen en scenario's voor de nieuwe albums van Steven Sterk voor zijn rekening, en werd hij een van de belangrijkste tekenaars van de stripverhalen van De Smurfen. 

Garray had net de tekeningen voor het nieuwste Smurfen-album "De Smurfen en de paarse bonen" afgewerkt. Het album verschijnt in september van dit jaar. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Striptekenaar Jan Kruis (83) overleden 

 

Striptekenaar Jan Kruis is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij werd vooral bekend dankzij Jan, Jans en de Kinderen.

Kruis tekende de serie bijna dertig jaar voor de Libelle. De strip over een oer-Hollands gezin was deels gebaseerd op zijn eigen familie. Van de reeks verschenen tientallen albums, die in grote getalen werden verkocht.

In 1999 ging Kruis met pensioen. Hij verkocht de rechten van Jan, Jans en de Kinderen aan Studio Jan Kruis, die de strip voortzette.

De tekenaar ontving meerdere onderscheidingen, waaronder de Marten Toonderprijs. Ook werd hij geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ondernemer Hans Breukhoven is vrijdag op 70-jarige leeftijd overleden. Hij was al langere tijd ernstig ziek.
 

Zijn ex-echtgenote Connie Witteman heeft dit nieuws aan Privé bevestigd. Breukhoven overleed in zijn woonplaats Londen.

In oktober 2014 werd bij Breukhoven alvleesklierkanker ontdekt. Toen liet hij weten overtuigd te zijn dat hij de ziekte zou overwinnen. In januari 2016 meldde zijn voormalig zakenpartner Juan da Silva dat zijn kanker was uitgezaaid naar zijn lever. De chemotherapie zorgde niet voor het gewenste resultaat.

De oprichter van de succesvolle platenzaak werd in de jaren tachtig bekend als partner van Witteman, die destijds werkte als zangeres Vanessa. Eind 2009 strandde het huwelijk. Volgens Privé wordt Breukhoven naar Nederland overgebracht om te worden begraven.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Adèle Bloemendaal  is zaterdag in Amsterdam overleden. De actrice en comédienne is 84 jaar oud geworden.

Dat schrijft De Telegraaf, op basis van haar goede vriend Eric Beekes.  

Bloemendaal werd vorig jaar twee keer opgenomen in het ziekenhuis wegens een hardnekkige longontsteking. Ze woonde sinds 2013 in het Amsterdamse verzorgingshuis De Flesseman. In 2014 werd ze getroffen door een zware beroerte.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Britse acteur John Hurt overleden

De Britse acteur John Hurt is op 77-jarige leeftijd overleden. Hurt is onder meer bekend van hoofdrollen in The Elephant Man en Midnight Express. Voor die laatste rol won hij een Golden Globe. Ook speelde hij in een aantal Harry Potter-films de rol van toverstokmaker Olivander.

Hurt was meer dan 60 jaar actief in de filmwereld en speelde in meer dan 200 films en televisieseries. Twee keer werd hij genomineerd voor een Oscar. Een daarvan was voor zijn vertolking van The Elephant Man uit 1980, de andere nominatie was voor zijn rol in de film Midnight Express (1978). Ook was hij bekend van een memorabele scène in Alien, waar hij het eerste slachtoffer is van het buitenaardse wezen: tijdens een rustig ontbijtje barst een monstertje ineens uit zijn borstkas. 

De laatste film waarin hij speelt is Jackie, over de Amerikaanse first lady Jacqueline Kennedy Onassis. Deze film gaat volgende maand in Nederland in première. In 2014 werd hij geridderd door koningin Elizabeth.

Hurt was al een paar jaar ziek. In 2015 maakte hij bekend dat er alvleesklierkanker bij hem was geconstateerd. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Vader van Pac-Man overleden

 

De geestelijk vader van Pac-Man is overleden. Masaya Nakamura werd 91 jaar oud. Hij leidde het bedrijf dat het spel in 1980 op de markt bracht. Pac-Man werd meteen een enorme kaskraker.

 

Nakamura stierf op 22 januari, maar zijn bedrijf Bandai Namco heeft dat maandag pas bekendgemaakt. Nakamura richtte de voorloper daarvan in 1955 op. Hij begon met twee mechanische paarden op het dak van een warenhuis.

 

Volgens de overlevering bedacht Nakamura de naam van het figuurtje. Pac is afgeleid van 'pakku', het geluid dat hij maakt als hij een prooi te pakken krijgt. Het uiterlijk was gebaseerd op een pizza.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Tekenaar Dick Bruna is gisteravond op 89-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Utrecht. Bruna was vooral bekend van het konijn Nijntje.
 

Nijntje is niet weg te denken uit Egmond aan Zee. De creatie van Dick Bruna is geboren in de badplaats. Bruna tekende de eerste schets van Nijntje in het Egmondse zand. Ook staat er een levensgroot beeld van het konijn in de plaats.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Cabaretier Henk Elsink (81) overleden

 

Cabaretier Henk Elsink is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan de ziekte van Alzheimer en is gisteren gestorven, meldt zijn dochter aan de NOS. De carrière van Henk Elsink omspande meer dan veertig jaar. 

Na verschillende revues in zijn kinder- en tienerjaren trad Elsink in 1956 op in het revuecafé van Tom Manders en dat bleek een schot in de roos. Hij verscheen in de jaren daarna steeds vaker op radio en televisie, onder anderen bij het ABC-cabaret van Wim Kan en Corry Vonk. In de jaren 60 en 70 ontving hij bekenden uit de amusementswereld in zijn Amsterdamse cabaretrestaurant de Koopermoolen. 

Daarna was Elsink met onemanshows te zien in de theaters. Een bekende conference uit die tijd is Harm met de Harp, waarin hij een stereotiep beeld van een homoseksueel gaf, iets waarop vanuit homoseksuele kring veel kritiek kwam. Bekend werd ook De Supporter, waarin hij met een voetbaltoeter schunnige woorden overstemt. Voor zijn shows kreeg hij in 1973 de Gouden Harp.

In 1988 stopte de in Enschede geboren Elsink plotseling met cabaret. Hij emigreerde naar Spanje, waar hij tot 2005 zou blijven wonen. Op Mallorca schreef hij thrillers. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Acteur Bill Paxton (61) overleden

 

De Amerikaanse acteur Bill Paxton is op 61-jarige leeftijd overleden. Hij stierf zaterdag aan de gevolgen van complicaties van een operatie, zo laat de familie weten in een verklaring waar People uit citeert.

 

De op 17 mei 1955 geboren acteur maakte in 1975 zijn debuut in de cultfilm Crazy Mama. Wild Bill, zoals de acteur door zijn vrienden werd genoemd, was daarna op het witte doek te aanschouwen in klassiekers als Weird Science (1985), One False Move (1991), Boxing Helena (1993), Apollo 13(1995), Twister (1996), Titanic (1997) en vele andere epische rolprenten. In 2016 speelde Paxton zijn laatste filmrol in de thriller Mean Dreams. Naast acteur was hij regisseur.

 

Bill Paxton laat een echtgenote en twee kinderen na. "We zijn diep bedroefd dat Bill Paxton is overleden als gevolg van complicaties van een operatie", melden de nabestaanden. "Bill had een passie voor kunst die iedereen kon voelen. Zijn warmte en onvermoeibare energie waren niet te ontkennen."

Link naar bericht
Delen op andere sites
5 hours ago, Brammeke said:

De eerste keer dat ze niet negatief uithalen naar iemand van buitenaf waarmee ze samen hebben gewerkt...

 

Het is alleen wel ontzettend jammer dat ze toch weer in hun laatste zin over geld moeten beginnen...:N

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

Grondlegger Roland drumcomputers en synthesizers overleden

 

Onder muzikanten is het een gevleugeld begrip: de Roland TR-808, een drumcomputer die van enorme invloed is geweest op het geluid van de hedendaagse dance- en hiphopmuziek.

De bedenker van het instrument, de Japanner Ikutaro Kakehashi, is zaterdag overleden op 87-jarige leeftijd. Kakehashi richtte in 1972 Roland op, dat niet alleen drumcomputers maar ook synthesizers maakt die in de muziekindustrie veel gebruikt worden.

Verder was Kakehashi in de jaren 80 de initiatiefnemer van de universele standaard voor elektronische instrumenten, MIDI (Musical Instrument Digital Interface), die nog altijd wordt gebruikt.

Impuls

Dankzij MIDI kan muziek worden gedigitaliseerd en kunnen elektronische instrumenten zoals keyboards en computers van uiteenlopende merken probleemloos met elkaar communiceren. Bovendien is het door MIDI mogelijk om vanuit een instrument ook andere instrumenten te bedienen.

Die vinding was een enorme impuls voor de ontwikkeling van de hedendaagse muziek. Voor muzikanten was het niet langer nodig om verschillende kostbare instrumenten aan te schaffen, waardoor het veel makkelijker en goedkoper werd om muziek te componeren en zelf te produceren. De introductie van MIDI viel bovendien samen met de opkomst van de pc en de komst van de eerste samplers.

Een aantal vooraanstaande fabrikanten van elektronische instrumenten, zoals Yamaha, Korg, Kawai en Moog, hebben met Roland samengewerkt aan de ontwikkeling van MIDI, maar Kakehashi kreeg er in 2013 nog een Grammy voor.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...

Sterrenkundige Chriet Titulaer (73) overleden

 

De sterrenkundige, wetenschapper en televisiepersoonlijkheid Chriet Titulaer is afgelopen weekeinde overleden. Dat bevestigden familieleden vanavond aan Dagblad de Limburger.

 

De van oorsprong uit Hout-Blerick afkomstige Titulaer was tussen 1969 en 1990 veel op televisie te zien. Hij begon zijn televisiecarrière als presentator en commentator van historische gebeurtenissen als de maanlanding in 1969 en de lancering van de Spaceshuttle Columbia in 1981.

 

In de jaren tachtig werd hij nog bekender met zijn wetenschappelijke programma TROS Wondere Wereld. Ook was hij mede-oprichter van projecten als het Huis van de Toekomst en het Kantoor van de Toekomst.

In de jaren negentig verdween Titulaer van de televisie en verkocht hij zijn mediaproductiebedrijf, omdat zijn gezondheid achteruit ging. Hij verbleef de laatste jaren in een privé-verzorgingshuis in Driebergen. Titulaer is 73 jaar geworden.

 

Bron: http://www.ad.nl/binnenland/sterrenkundige-chriet-titulaer-73-overleden~af80c726/

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...