Ga naar inhoud

Welke game heb je het laatst gekocht/gespeeld? #3


Aanbevolen berichten

gepost (aangepast)

Gisteren C&C Generals geprobeerd te spelen maar de www.cnc-online.net server was niet actief helaas. Probeer het vanavond weer.

 

FireFox 52 werkte wel uitstekend op XP SP3 moet ik zeggen.

aangepast door PeterNY
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Reacties 294
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mario Kart 8 Deluxe

Blijft een fantastische Mario Kart met heerlijke gameplay en geweldige banen. Mooi dat de Battle Mode weer terug is.

Heb nu ook alle latere toevoegingen eens kunnen meemaken, want had de DLC zelf niet gekocht. :P

 

Puyo Puyo Tetris

Echt een leuke combinatie van deze twee puzzel spelletjes. Tetris vond ik altijd al leuk, Puyo Puyo was nieuw voor mij.

Leuke story mode ook waarin je langzaam alle basistechnieken worden bijgebracht.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Weer een gemiste klassieker ingehaald: Super Mario 64.

 

De besturing is wel erg wennen als je Sunshine en vooral Galaxy gewend bent. :P

Al met al een fantastische game, alleen wat lastig dus als je die besturing niet gewend bent. En die wing cap kon ik helemaal niet mee overweg. :P

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

En ook bij de Amiibo is de Twilight Princess uitvoering naar mijn mening de mooiste uitvoering ;).

Bij Skyward Sword ging het al iets richting de Art-stijl die je ook terugziet bij Breath of the Wild (wat achteraf een passende sfeer aan de spellen geeft)... alleen Link komt in dat Skyward Sword altijd een beetje op me over als te klein en te dik met een gekke wijde gele pofbroek. In Twilight Princess heeft hij duidelijk betere looks (mja, roze bril misschien want het is nog steeds m'n favoriete Zelda titel ;)).

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...
6 minuten geleden, Frey zei:

 

Kijk eens goed. ;)

 

Wow, viel niet echt op. Die Switch doosjes zijn nog kleiner dan Amiibo-verpakkingen en ze hebben niet het karakteristieke wit en blauw van de Wii en WiiU. Sorry... O-)

 

Maar al tijd gehad om te spelen? Ben wel benieuwd of het vernieuwend is. :)

De trailer zag er qua gameplay en uiterlijk nogal uit als meer van hetzelfde...

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ever Oasis voor de 3DS gespeeld en het is echt een leuk spel. Misschien een beetje ondergesneeuwd door alle aandacht die uitging naar de E3 titels en de recente Switch spellen, maar ik vind het zeker de moeite waard. Je moet niet alleen bewoners naar je Oase zien te krijgen en deze voorzien van materialen om hun winkels goed draaiende te houden, er is ook het hoofdverhaal met enkele Dungeons die soms wat doen denken aan de Zelda reeks. Niet gek als je ziet waar de ontwikkelaar van deze game nog meer aan gewerkt heeft. :P

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

Ik heb recentelijk de eerste GTA weer uitgespeeld, zij het inclusief cheats omdat het fier onmogelijk is om zonder cheats uit te spelen. Zelfs met cheats al lastig zat :')  Blijft wel een tof spel met topdown weergave, uiteraard helemaal ondergesneeuwd door de 3D-vervolgen.

 

En recentelijk ook weer eens good old Grand Prix 2 uit de kast gehaald en het kampioenschap behaald met Jos Verstappen :P Ik blijf nog steeds onder de indruk van wat Geoff Crammond destijds wist te programmeren, zeer realistisch en mooie graphics (ondanks 1996).

Link naar bericht
Delen op andere sites

In de zomervakantie aardig wat spellen gespeeld. Vooral ook wat oude spellen ingehaald. Hier volgt een klein verslag.

 

Hey! Pikmin (3DS)

Met dit spel was ik al een tijdje bezig en aan het begin van mijn vakantie heb ik het afgesloten. Het spel is niet te vergelijken met de andere Pikmin games, want dit is echt een platformer op zich. Tot op dit moment had ik echter nog nooit een Pikmin spel gespeeld, dus vergelijken kon ik sowieso niet. Zelf vond ik het echt een leuk spel, maar nogmaals: beoordeel het niet op basis van de hoofdreeks.

 

Vervolgens had ik 3 oudere spellen op mijn lijstje staan die graag nog eens wilde proberen. Daar besloot ik deze vakantie vast een beginnetje mee te maken.

 

Metroid Prime (GameCube)

De first-person shooter is mijn meest gevreesde genre zoals veel mensen wel weten. Eigenlijk heb ik er helemaal niets mee, maar hier ging het om Metroid en ik ben dol op die serie. Toen ik het spel destijds gekocht had en wilde gaan spelen, was ik teleurgesteld toen ik zag dat het een first-person shooter was. Ik speelde slechts een minuut of 5 en kwam toen al vast te zitten. Vervolgens kapte ik het al af... Maar jaren later heb ik het toch eindelijk gespeeld en wat blijkt het een geweldig spel te zijn! De besturing wende toch na een tijdje en met de heerlijke muziek en atmosfeer erbij, voelde het al snel als een echte Metroid game. Ik hoop dat ik op een dag ook Metroid Prime 2 vind, zodat ik een keer verder kan met de reeks. Dat is een van de vele goeie GameCube spellen die ik nog mis...

 

Pikmin (Wii)

Na de leuke ervaring met Hey! Pikmin wilde ik helemaal de echte Pikmin reeks eens gaan proberen. De GameCube versie heb ik helaas nooit gekocht, maar wel had ik inmiddels de Wii versie in mijn bezit weten te krijgen. Wat een verrassend leuke reeks bleek ook dit weer te zijn met echt unieke gameplay! Het is niet eens zo lang en na twee dagen had ik het al helemaal klaar, maar ik kan niet wachten om deel 2 te proberen. Helaas heb ik ook die nog niet in mijn collectie...

 

Star Fox Adventures (GameCube)

En toen was ik dus zelfs al toe aan de derde game van mijn "retro" lijstje. Dit is niet een van de bekende shooters zoals je van Star Fox gewend bent, maar echt een Adventure game. Ik kwam er vroeger niet ver mee en heb het spel toen net als Metroid Prime afgekapt. Maar met alle ervaring die ik inmiddels had opgedaan, gaf ik ook dit spel een nieuwe kans en wat ben ik daar blij om. Heerlijke game! Nintendo + Rare is en blijft natuurlijk een gouden combinatie (helaas hun laatste project samen) en al bij het keuzemenu herkende ik de muziekstijl van niemand minder dan David Wise. Heb echt ontzettend veel plezier gehad met dit spel en er zaten ook echt enkele pittige stukjes in. 

 

Miitopia (3DS)

Misschien wel DE verrassing van deze vakantie. Ik dacht dit spel even tussendoor te doen om de tijd wat op te vullen, maar het bleek daadwerkelijk een volwaardige en lange RPG te zijn. Je kunt zelf de karakters casten met Mii's en vervolgens moet je ook diverse teams samenstellen. Je moet ervoor zorgen dat ze sterk genoeg worden, vrienden blijven en voldoende bewapend zijn. De voortgang van de levels gaat automatisch en je moet zelf pas in actie komen als er keuzes gemaakt moeten worden en tijdens gevechten. In zo'n gevecht kun je alleen jezelf besturen, de rest gaat hun eigen gang. Wel kun je op bepaalde manieren ingrijpen. Ook erg verrassend was de ontzettend goede soundtrack van deze game, echt een genot. Misschien dat de game niet voor iedereen is weggelegd, maar ik raad hem echt van harte aan!

 

Hier liep de vakantie bijna ten einde en daarom besloot ik nog enkele korte spelletjes te spelen.

 

Dr. Mario: Miracle Cure (3DS eShop)

Een iets moderner Dr. Mario spelletje met ook een wat pittigere modus met Dr. Luigi. Blijft voor mij een leuk en verslavend spel.

 

Toki Tori (Wii U eShop)

Een grappig platform/puzzel spel gemaakt door een Nederlands team. Met diverse vaardigheden die je maar beperkt in kan zetten, moet je alle eieren zien te verzamelen. Op een gegeven moment wordt dat echt enorm pittig en raak je het overzicht kwijt. Moest tegen het einde dan ook regelmatig internet raadplegen. 

 

Dat was het voor deze vakantie. Lekker opgeschoten. :P 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor je uitgebreide verslag! _O_

Vind het altijd mooi om al je motivatie en enthousiasme te lezen bij allerlei Nintendo titels :)

 

Ook een beetje als contra-gewicht omdat ik zelf juist steeds minder tevreden ben geworden met Nintendo... dus dat nuanceert het ook weer mooi / geeft ook weer een goed beeld van wat Nintendo volgens de die-hard fans juist wél aan moois biedt. ;)

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Vrijdagavond om 2100 EDT een partij AOE2HD begonnen en zaterdagochtend 0600 EDT afgerond (9 uur speeltijd). Een pauze van 5 minuten. Lachen! Wel gewonnen gelukkig. De huidige Steam versie heeft een superkaart (480X480 vakken: 230400 vakken in totaal). Er zijn weinig spelers voor de superkaart. De meesten spelen exclusief tiny (120X120 vakken: 14400 vakken in totaal).

aangepast door PeterNY
Link naar bericht
Delen op andere sites
58 minutes ago, PeterNY said:

Vrijdagavond om 2100 EDT een partij AOE2HD begonnen en zaterdagochtend 0600 EDT afgerond (9 uur speeltijd). Een pauze van 5 minuten. Lachen! Wel gewonnen gelukkig. De huidige Steam versie heeft een superkaart (480X480 vakken: 230400 vakken in totaal). Er zijn weinig spelers voor de superkaart. De meesten spelen exclusief tiny (120X120 vakken: 14400 vakken in totaal).

Ik ben voornamelijk bezig met LOZ BOTW, wat echt vet is. Verder ben ik vooral fan van DKC en M. Met S heb ik vrij weinig.

Nu even genieten van een heerlijke D, wat echt lekker is.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Cuphead _O_ De classic Disney stijl heeft ontzettend veel charme en de bossfights zijn tof. Het enige mindere eraan vind ik de platformlevels, maar gelukkig zijn die maar een heel klein onderdeel van deze game.

maxresdefault.jpg

Link naar bericht
Delen op andere sites
 

 

SPOILER

A.s. vrijdag de release van 'Super Mario Odyssey'... dus Frey gaat dan hier zijn aankoop showen :+.
 

 

 

Ben heel benieuwd, dit is wel de titel die de Switch echt moet gaan boosten. Laat ook even weten wat de eerste indruk is! :Y

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • TMP locked this topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...