Ga naar inhoud

De grappigste advertentie OOIT


Aanbevolen berichten

Mensen die een beetje humor in hun advertentie (probeeren) te zetten, om iemand zover te krijgen geld uit te geven aan oude meuk.

 

Of misschien in normale advertenties? als je iets tegenkomt, post het dan hier!

 

Link: Marktplaats advertentie

 

"

Beschrijving

Omschrijving
Deze razendsnelle gamelaptop haalt door zijn brute specs met gemak 120fps op 8K in alle games voor de komende 10 jaar. Heeft een batterijduur van 3 maanden, een gewicht van slechts 500 gram en is uitgerust met twee NVME SSD's in RAID-0 met over 9000 TB opslag

Oh oeps, verkeerde advertentie. Dit ging over de Alienware Ultra Gaming Station 9000 - Epic Overpriced Edition. Mijn excuses. Correctie:

Echte omschrijving
Deze oertrage homp verkleurd plastic tovert met veel pijn en moeite nog net de cinematic experience op zijn wazige TN-scherm met een resolutie van 2 bij 3 pixels. Weet na heel veel lieve woorden, liefkozingen en aanmoedigingen uiteindelijk in Windows 95 (voor Christus) te komen, maar niet zonder iedere 5 seconden een blue screen te geven. Het BIOS kun je nog prima inkomen en zolang je hem helemaal niets te doen geeft doet hij het werkelijk perfect. Wat wil je nog meer?

Ondanks zijn bloedsnelle (kuch) hardware blijft het natuurlijk een leuk ding dat het goed zal doen tussen je collectie retro-hardware. Ook is het een uitstekend onderwerp voor wanneer je besluit in de Starbucks gesprekken met vreemden aan te willen knopen - of liever, het gespreksonderwerp van vreemden te willen zijn -, want opvallen tussen alle glimmende appeltjes daar zul je zeker met deze beschimmelde tomaat. Ook zeker met de ge-ghetto-de (of hoe moet je dat spellen) adapter die wonderbaarlijk genoeg erop past en zowaar deze schroothoop nog weet te voeden.

Maar even zonder dollen beste tweakerts, deze unit ziet er voor zijn leeftijd nog goed uit en zou het met een reinstall/ander OS nog jaren uit moeten houden. Moet je prima uitkomen met die prachtige handleidingen erbij, toch? Ik doe hem niet over naar de eerste de beste Gert Grijpstuiver, maar puur en alleen naar een échte liefhebbert. Iemand die er de charme van inziet. Zijn innerlijke nostalgische gevoelens voelt opborrelen bij het zien van het machientje. Iemand die simpelweg in totale vervoering raakt van de...

...hallo? Luistert er nog iemand?

Bloedsnelle en megabrute specs
Voor de volledigheid dan nog maar even de specs voor zover ik die bepalen kan:

Compaq LTE 5150
Intel Pentium 100 MHz CPU
40MB of RAM expandable to 80MB
3.5 inch 1.44 MB floppy diskette drive
1.3-GB Hard Drive
10.4-inch Active Matrix LCD (TFT)
On Board Audio (16-bit)
28.8 Kbps modem
1 x Serial - (9-pin 16550)
1 x Parallel - (EPP/ECP)
1 x External VGA Display port
1 x Infrared port
1 x PS/2 port for external Keyboard/mouse/numpad
AC adapter

Overtuigd?
Voor wie het tot hier heeft vol gehouden: chapeau! U heeft of helemaal niets beters te doen, of u bent de gek die ik zoek. Wie u ook bent, laat zeker wat van u horen! Tenzij u Gert Grijpstuiver bent, dan verwijs ik u graag naar de gevleugelde uitspraken van Bob de huisbaas. Het is mij duidelijk dat u geen grote hoeveelheid flappen mijn kant op wilt laten wapperen. Daarom heb ik even een prijsje erbij gezet. Als je hier nog van af wilt dingen vind ik je een Jos en zeg ik "Minder euro's? Op je muil, gauw!"

Wie het eerst komt, wie het eerst deze retro-unit krijgt. Past mooi bij je vergeelde collectie Apple, Commodore 64, Amiga en andere meuk, toch? Ik hoor het wel!

Groeten,

Chris"
 
Die schrijf error, wijst dat op een bijna dode hardeschijf? of kan Windows 95 zichzelf zo om zeep helpen dat een format nodig is?
aangepast door T4600C
Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik vind elke videorecorder-advertentie met de volgende teksten bij voorbaat al hi-la-risch.

ZELDZAAM

DE ECHTE KENNER WEET WAT IE WAARD IS

BIEDEN NAAR WAARDE

ONZIN BIEDINGEN WORD VERWIJDERT

VOLLEDIG GEREVISEERD IN 2010 DUS ZO GOED ALS NIEUW

MAAR NIET GETEST

WERKEND WEGGEZET

GAAT AAN MAAR IK HEB GEEN BANDEN OM TE TESTEN

Echt, veeg me op hoor :')

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik vind elke videorecorder-advertentie met de volgende teksten bij voorbaat al hi-la-risch.

ZELDZAAM

DE ECHTE KENNER WEET WAT IE WAARD IS

BIEDEN NAAR WAARDE

ONZIN BIEDINGEN WORD VERWIJDERT

VOLLEDIG GEREVISEERD IN 2010 DUS ZO GOED ALS NIEUW

MAAR NIET GETEST

WERKEND WEGGEZET

GAAT AAN MAAR IK HEB GEEN BANDEN OM TE TESTEN

Echt, veeg me op hoor :')

Dat soort dingen staan veel op retro/vintage advertenties.

 

Als je veel vraagt, neem dan de moeite om het ding uit zijn zolderhoekje te halen.

 

Hoe sla je een 'kenner' aan de haak: beschrijf het object in kwestie. De huidige staat, of er iets bijzonders aan is. Test het uit! Je ziet regelmatig computers, spel computers met adapter/stekker er bij liggen, maar verkoper niet getest. Een grondige test van een 40MB hardeschijf hoef ik nou ook weer niet, maar even aanzetten, geluiden beschrijven en een foto van het scherm maken helpt veel. Make viewable photos for crying out loud.

 

My 2 cents.

Link naar bericht
Delen op andere sites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...