Ga naar inhoud
Seiko Message Watch
 

Seiko Message Watch



ANP komt met het nieuws dat horlogefabrikant Seiko de berichtenservice voor de MessageWatch horloges stop gaat zetten. Het bedrijf Minimail, dat de service verzorgt, stopt eind 2001 met de nieuws- en weerberichten.

NIEUWEGEIN (ANP) - De MessageWatch van Seiko is uit de tijd. Gebruikers ontvangen vanaf eind 2001 geen nieuws- en weerberichten meer. Wat in 1995 nog als technisch vernuft werd gezien, is inmiddels hopeloos verouderd. Vanaf januari 2002 kan de MessageWatch alleen nog als digitaal kwartshorloge worden gebruikt.

Dat heeft Minimail, het bedrijf dat het netwerk verzorgt, haar klanten laten weten. De MessageWatch is voorbijgestreefd door sms en wap. Met mobiele telefoons is makkelijk meer informatie te krijgen. Het horloge kon maximaal 42 tekens ontvangen, een sms-bericht 160.

MiniMail, voor 95 procent in handen van Seiko, probeerde het klokje interessant te houden. Langere berichten, meer ruimte in het geheugen, e-mail alert, internetpaging en het aanbieden van financiële informatie waren enkele innovaties.


Fotogegevens


Feedback gebruiker

Aanbevolen reacties

Ik kwam op een oude videoband een reclame tegen van dit horloge en dat wekte mijn interesse, toen bleek er op een van de veilingsites een Message Watch goedkoop te koop te staan, dus die heb ik gekocht, uit nostalgisch oogpunt ;)

Link naar reactie

Er is nog een oudere versie die niet met dot matrix letters werkt, maar gewoon met 7-segments letters. Dat betekent dat je een heleboel letters gewoon niet kunt maken, zoals Q W R (T zou nog halfbakken kunnen) Y K Z X V (tenzij je er een U van maakt) en de M.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Reactie toevoegen

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...