Jump to content

Floris97

Users
 • Content Count

  363
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Floris97

 1. Iemand bol.com alweer gecheckt?

  Hoezo?

   

  Uit het NRC van dit weekend: 

   

  We gaan binnenkort nieuwe afleveringen van Roos en de mannen opnemen, al weet ik nog niet precies hoe en wat.

  Jongeren herkennen me als de moeder van Mees Kees, maar de meeste volwassenen zien me me nog altijd vooral als Roos.

  Ik was die drukke en bazige vrouw die in haar rode mantelpak op de zondagochtend de verschillende kinderprogramma’s van VPRO’s Achterwerk aan elkaar praatte.

  Tien jaar hebben we dat gedaan, tot 2006. We namen het op in een oude zilverfabriek in Schoonhoven en niemand bemoeide zich ermee.

  Heerlijk. We waren helemaal op elkaar ingespeeld, de vaste cameravrouw was op een gegeven moment als een soepele danspartner voor me.”  

  Of hier: http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/03/26/ik-zie-de-betekenis-van-familie-1602308. 

 2. Oef, ik was even bang dat dit een promo zou zijn voor nieuwe Bassie & Adriaan series (met Keet en Koen), maar gelukkig is het maar een promo voor de al bestaande series.. Het viel me op dat Bassie er slecht uit ziet en Adriaan verstaanbaarder is als in de trailer van Keet en Koen.

   

  Ik vind het nog leuk ook,  niet dat ik nu die box ga kopen... Misschien over aantal jaren als die box maar iets van 50 euro kost of zo als die in ieder geval geen 105 euro kost...

 3. Het interview begint trouwens op 08:30 min.

   https://youtu.be/F8pbgZXfEn

   

  Het vreemde van dit interview vind ik dat Bassie zegt alsof die scène uit de Sleutel nooit te zien geweest, ik heb die scène gewoon gezien op die 'Special edition'' dvd.

  Misschien dat hij nooit uitgezonden is, maar dat weet ik niet. 

   

  Oeps dubbelpost. 

 4. Winterpret is dus géén verzamel-dvd van meerdere programma's, want anders was die niet in de box.
  Maar wat is het wel?

   

  Ik denk niet ''Brieven aan de koningin'' of ''100 maal B&A'' er op staan, omdat dit volgens er gedateerde uitzendingen waren.

  De verdwenen Trosster is op dvd verschenen omdat het niet echt tijdsgebonden is. Goed het was naar aanleiding van het 30-jarige bestaan, maar er wordt niet naar verwezen. Het enige gedateerde dingen zijn de videobanden die te zien zijn.

   

  Brieven aan de koningin ging volgens mij over een soort actie toentertijd en is dus dat is nu niet echt meer relevant voor de doelgroep om nu op dvd uit te brengen.

   

  100 maal B&A was volgens mij ook eenmalige actie én een vooruitblik op de toen nog nieuwe serie ''De verdwenen kroon''. Dus het 

  Buiten de shorty ''Vier seizoenen heeft een jaar'' (lijkt me sterk dat die alleen op de dvd staat) heb ik geen idee wat er bestaat van B&A met het thema
  ''Winterpret''.

  We zullen zien, ik ben erg benieuwd. Toch vreemd dat er op Bol.com niks bijstaat over de inhoud en zelfs niks over de dvd op Adriaan's website. (Behalve die foto dan).

   

  Ik vind een het toch een schande dat Paul van Gorcum de Baron niet speelt in die Keet&Koen-film, dat had voor mij het leuker gemaakt.

  De moeilijke-verstaanbare Adriaan vind ik nogal pijnlijk als Baron. 

   

  Paul van Gorcum's stem is daarentegen niet echt veranderd, op de beide LP's van De Poppenkraam waar hij ook zong, klinkt hij gewoon als in 

  recente interviews.

 5. Dat was precies wat ik ook dacht een compilatie dvd met winterafleveringen van verschillende series (zoals Pieter Post, Bob de Bouwer en ook een fragment van Bassie & Adriaan erop)

   

  Precies, ik denk niet dat we een dvd krijgen met 100 B&A en dergelijke. En zelfs al komt die er, dan krijgen we een nabewerkte versie net als 'De verdwenen Trosster'''. 

  Verder weet ik niet met wat ze dvd kunnen vullen, alleen de shortie 'Vier seizoenen heeft een jaar'.. 

   

  Blijkbaar worden alle dvd's opnieuw uitgegeven in dezelfde stijl (rode tekst 'Bassie & Adriaan', gekleurde band onderaan). Rete slim natuurlijk, zo vlak voor de release van de film. Ik geef ze geen ongelijk. 

   

  Die rode tekst werd al gebruikt voor de boxen 'Op reis door Europa/Amerika' en 'Leer het verkeer', kennelijk is die het standaard geworden.

  Ik mis die oranje 'Bassie & Adriaan' tekst die op de laatste videobanden en de eerste dvd's toch wel.. 

   

  Voorbeeld: http://www.bol.com/nl/p/bassie-adriaan-europa-1/1002004000091902/

   

  Dat ze het net voor de film gedaan hadden, was mij niet opgevallen, eerder deden ze die nieuwe hoesjes altijd willekeurig volgens mij. 

  Wat mij wel opvalt is dat ze steeds de hetzelfde foto gebruiken voor de cover. Zo gebruiken nog de dezelfde foto van de deel 1 'Op reis door Europa' sinds de Aracade videobanden.

   

  Wat mij ook opvalt is dat zelfs de speciale dvd's (Live, Lachspectakelshow, Liedjes uit Grootmoederstijd etc.) een nieuwe hoesje krijgen. Ze doen het wel grondig..

   

  Ik zie nu en als ze uitkomen geen reden om ze te kopen, ik ga eerst de vorige hoesjes verzamelen.

 6. Op VCR was de állereerste uitgave (sowieso werd maar héél sporadisch VCR als koopvideo uitgebracht), Video Media heeft daarna meerdere runs gehad op Video2000 (VCC), VHS én Beta. Op internet kwam ik deze foto tegen en die bevestigt jouw vraag waar je eigenlijk écht om vraagt, of er een betamax van Op Bezoek Bij was; Die was er!

   

  Goed kijken. Op het middelste bordje staat onder elkaar 'Videoband - VCC - Betamax - VHS - FL 50,00', waar maar één videoband (Op bezoek bij) wordt aangeboden. Dus ja, die bevestigt waar je eigenlijk écht om vraagt, of er een betamax van Op Bezoek Bij was; die was er! 

   

  Bedankt voor de uitleg en de mooie foto. Die had nog nooit gezien, ik had zo'n winkeltje waar je gewoon Bassie & Adriaan lp's en cassettebandjes had ik graag meegemaakt.  :9~

   

  Wat die 'Winterpret betreft, als ik alleen op de titel let. Lijkt het gewoon zo dvd te zijn met een fragmentje B&A met andere kinderseries. 

  Zoals ''Kids party'' of zo. Ook raar dat het opeens overal op het internet staat, maar niet op de website van Adriaan of Bassie.

   

  Ook voor het eerst dat die Leren en Lachen dvd's nieuwe hoesjes krijgen...

   

  Edit: link i.p.v afbeelding. http://www.bol.com/nl/p/bassie-adriaan-leren-en-lachen-1/9200000046293817/

 7. Ik ben toch blij dat mensen die banden dan verkopen voor dat bedrag, dan ze gewoon weg te gooien.   :P

  De meeste mensen op martkplaats en dergelijke sites zijn toch maar hobbyverkopers.  ;)

   

  Ik heb ooit de Plaaggeest-dubbelbox uit 1996 gered uit het afval. 

  Bij de kringloop waar ik werk gooien ze gewoon videobanden weg, gelukkig legt iemand voor mij de B&A-banden opzij. 

  Ik moet maar dat persoon eens vragen of ik heb nog banden heb kunnen redden. 

 8. Het zit zo: ik koop geen videobanden via het internet, zeker geen losse banden. Met al die verzenkosten erbij is dat me te duur. 

  Vaak betaal je voor een losse videoband al 3 euro verzendkosten, dat vind ik een beetje veel voor een videoband. 

  Zelfs hele partijen kosten nogal wat met die verzendkosten.. 

   

  Daarom koop ik ze veel liever buiten het internet, het is wel veel zoeken. Maar het kost ook geen drol.  ;)

 9. In jouw regio misschien wel, maar in mijn buurt zijn weinig Bassie & Adriaan spullen te vinden (in bijv. kringloopwinkels en dergelijke). Rommelmarkten zijn er haast niet in mijn buurt,

  alleen de vrijmarkt met Koningsdag. Dus het zal wel dat die banden veel verkocht zijn, maar ik vind ze nooit. 

   

  Maar goed, ik heb nooit zin om ver te reizen voor rommelmarkt, als het niet fietsafstand ligt ga ik ook niet.  ;)

   

  Misschien dat mensen vanwege de vraag liever zelf B&A artikelen verkopen via marktplaats en dergelijke sites. 

×
×
 • Create New...