Jump to content

Hinse

User
 • Content Count

  6,749
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Hinse

 1. 18 uur geleden, Crocie zei:

  Hallo allemaal,

   

  Ben nieuw hier, dus weet niet zeker als dit de juiste topic is.

   

  Probleem : disk image op  3,5 inch disk zetten.

   

  Als ik een disk image van 1440kb(bv Dos , IBM OS2) op een floppy(1,44mb) wil zetten kom ik steeds ongeveer 17kb tekort. Dus windows 11 stopt ermee.

  Wat doe ik verkeerd ?

   

  Bedankt voor het meedenken.

   

  Groet,

   

  Crocie

   

   

   

  Allereerst: welkom! :) 

   

  Met welke software (en hardware) zet je die images op een floppy? Met een tool als WinImage zou het zonder problemen moeten werken. En dan bedoel ik: de image als bestand naar de floppy schrijven, niet de uitgepakte bestanden.

 2. 7 uur geleden, blanka zei:

  Als Dosbox aan staat op een MAC, dan blokkeert ie de schermslaapstand. Ligt blijkbaar aan SDL:

  https://github.com/dosbox-staging/dosbox-staging/issues/630

  Maar ik heb geen idee waar ik dit commando nou moet plaatsen. Heb er 3 instructies over gevonden, maar geen van allen vertelt welk bestand ik moet modden.

  Het lijkt me geen terminalcommando.

  Weet iemand waar ik dit in moet toevoegen?

   

  Kun je niet gewoon een andere Dosbox fork gebruiken, zoals Dosbox ECE of Dosbox Pure? Misschien lost dat het wel al op.

 3. Op 8-5-2023 om 00:51, MarsM zei:

  Dat was het dan…

   

    Verberg inhoud

  En natuurlijk ook tegen @Hinse zou ik zeggen; houd vol! (Sorry maar manman, jij bent duidelijk niet heel goed in dit spelletje… dit jaar was bijna elke aflevering jouw Mol de afvaller de keer daarop _O-).
   

   

  Toen ik (weliswaar later dan de rest) erachter kwam wie de Mol waarschijnlijk was, had het om de pool te winnen geen zin meer om daar op in te zetten. Dus om strategische redenen ben ik met opzet op anderen gaan inzetten. Daarmee was de kans heel groot dat ik laatste zou worden, maar ook nog een kleine kans om eerste te worden als de Mol toch iemand anders was geweest. Dat is leuker dan risicoloos naar plek 5 -7 af te stevenen. :P

 4. Yes, gewonnen! :D Bedankt voor de organisatie, het was een hele opgave om alles te vinden. Zonder hints was het zeker niet gelukt, gelukkig kon ik de hints strategisch inzetten om vooral de categorieën wat helderder te krijgen van meerdere liedjes tegelijkertijd. Daarmee werd het zoeken een stuk beter te doen. En een beetje mazzel dat ik bijv. Ottawan toevallig zelf op plaat (gesigneerd) heb. 

 5. Op 25-12-2022 om 11:09, Karnemelk zei:

  Ik heb het Nederlandse einde voor zover ik weet nooit gezien. Als iemand wel weet hoe die afloopt kan die het vergelijken met de beschrijvingen uit bovenstaande wikipedia link.

   

  Na een zoveelste reis keert Sindad terug in Bagdad en iedereen is trots op hem. Zowel z'n ouders als z'n vrienden maar ook een aantal karakters (zoals de reuzevogels) keren terug om hem gedag te zeggen. Dan vraagt de koning (of hoe heet die pipo die de baas is van Bagdad?) aan hem of Sindbad zijn raadgever wil worden (en later minister). Vervolgens besluit hij toch om koopman te worden en samen met Ali Baba en Ara weer de zee op te gaan (nadat ze eerst twijfelden of ze misschien niet beter een marktkraam in Bagdad konden beginnen en Ara vanwege zijn leeftijd veerman kon worden in de haven). Het laatste shot is dat ze dus toch weer de haven van Bagdad uitvaren op zoek naar nieuwe avonturen.

 6. Ik geloof dat er sinds er poulefases zijn op een WK, Zuid-Afrika in 2010 het eerste land was dat daar niet doorheen kwam. En Qatar is dus nummer 2. Vergeet ook niet dat er bijvoorbeeld in 1994 24 landen mee deden en derhalve er relatief veel landen als nummer 3 nog door konden gaan, waaronder de VS destijds.

 7. Heb je al gecheckt of de poort waar je toevallig mee test niet kapot is en maar 100MBit doorgeeft? Ik heb zelf ooit uren zitten klooien met steeds nieuwe stekkertjes maken die maar 100Mbit gaven en toen bleek dat 2 van de 4 poorten van de switch waar ik mee testte ineens maar 100 ipv 1000 doorgaven. :') 

 8. 2 uur geleden, Spiny Norman zei:

  Oh, maar die korte items zijn toch enige tijd best vaak uitgezonden? Ik ken de "community" niet zo goed, maar ik zie het verschil niet, waarom de series beter zouden zijn???

   

  Ze zijn niet slecht, maar in het geval van fans in de studententijd lagen die langere wat spannendere series (met iets meer verhaal en spanningsboog ook) gewoon wat beter. Ze waren ook voor een iets hogere leeftijdscategorie gemaakt denk ik. Daarnaast duurde het in die tijd ook relatief lang voordat de shorties eindelijk op dvd verschenen en iedereen er beschikking over had. Dat was pas nadat alle series er op dvd waren. Het was nog de tijd voor Youtube enzo. Als ik het mij allemaal nog goed herinner natuurlijk :P 

 9. Ik denk dat het gewoon een feitje was dat weggezakt is onder de fans van het eerste uur. ;) Die shorties waren überhaupt niet al te populair onder de community destijds dus ze kregen ook niet zoveel aandacht qua achtergronmuziek enzo als de langere series. 

 10. Je hoort trouwens in het filmpje op Youtube op 2:35 dat Aad "De gitaar" zegt en op 2:48 "En nog een instrument". Heel duidelijk een latere toevoeging en je ziet dat de lip sync niet klopt. In het origineel zegt hij namelijk in plaats van gitaar "De trompet". Als je beide versies naast elkaar zet kom je er waarschijnlijk achter dat het enorm van elkaar afwijkt.

×
×
 • Create New...