Ga naar inhoud

Integra

Users
  • Aantal items

    459
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Integra

  1. Integra

    Kijkje op m'n werk...

    Onder andere mijn collega André. (in Heerenveen). Doet behalve freelance ook nog veel voor de omroepen. Hij werkt voornamelijk linear, natuurlijk wel in HD, maar gewoon ouderwets in en out points intikken, alles programmeren en dan achterover leunend kijken naar de apparaten aan het werk in Auto edit mode
  2. Integra

    Kijkje op m'n werk...

    Ik ken veel mensen die (voor hun werk) nog steeds linear editen. Dan wel met HDCAM/HDCAM SR, maar het principe is gelijk.
  3. Wat je inspeelt, kan ie inderdaad opnemen, maar ook weer weergeven. Daarnaast is het een enorme soundmodule.
  4. Lang naar gezocht, eindelijk gevonden (al was ie niet goedkoop). Technics SM-AC80 uit 1989 (kostte toen 10.000 DM! )
  5. Da's vrijwel zeker een Quad tape
  6. Niet fps, maar ips 15 Inch per second, ofwel, de dood ordinaire standaard speelsnelheid voor Quadruplex: 38cm/s
  7. Tsja, die zijn in principe te koop, maar bepaald niet "goedkoop" Laten we het er op houden dat ik m'n werknemers voordeeltjes heb.
  8. Euh ja.... Keuze uit 8 stuks die al een tijdje buiten gebruik staan in de kelder op m'n werk.
  9. Klopt. Ik mocht er een uitzoeken en heb bewust gekozen voor een uitvoering zonder de storage frame. Die zijn toch altijd stuk, zo boeiend zijn ze niet en het scheelt enorm in gewicht en stroom als ie er niet bij zit. Daarnaast is er door het hogere frame plaats voor iets anders.
  10. Een Bosch BCN-51. 1 Inch B-Format broadcast video recorder. Deze waren de uitzendnorm voor de NOB van 1976 tot 1996. Exacte bouwjaar moet ik nog opzoeken, maar deze zal van ergens tussen 1976 en 1985 zijn.
  11. Voor mij niet echte en aankoop, maar een krijgertje. Deze blijft!
  12. Die tape is prima speelbaar te maken hoor. Maar dat is enkel de moeite als er iets echt boeiends op staat.
  13. Geloof me, je kunt er niets mee.... Die is al lang niet meer op spec en bovendien, elke keer als je 'm wil draaien: eerst 2 weken in de oven!
  14. Die eerste is een EJAI tape... gegarandeerd kleven en machine slopen! (eerst bakken, dan heb je een kans) Die tweede is een serieuze koppensloper!
  15. Wat een flapdrol, die verkoper... Nix luxe versie... Goedkope versie! 99% zeker trouwens dat het IVC is! Nix Umatic, Lijkt ook geen quad. Wederom een standaard tape. Kan niet goed zien of het 1 of 2 inch is, maar het lijkt 1 inch. Aannemelijk IVC, maar kan ook op een C- format gebruikt zijn (al moet je dat niet willen, slecht voor de koppen)
  16. Integra

    Kijkje op m'n werk...

    Het MII systeem. Waar Betacam begon op basis van de Betamax cassette, begon het M systeem op basis van de VHS cassette. Net als Betacam SP, is MII de opvolger van het eerste systeem. De tape in de cassette ging van oxide naar Metal. Een component video systeem met 4 kanalen audio (2 linear, 2 AFM). Het M en MII systeem zijn zo goed als uitgestorven. Hoewel de kwaliteit iets beter was dan de Betacam/Betacam SP, was de houdbaarheid van de tapes en de betrouwbaarheid van de machines dat helaas niet. Koppen slijten snel en nog belangrijker voor het falen van het systeem
  17. Integra

    Kijkje op m'n werk...

    Niet alles word bewaard, wat van klanten is, gaat naar klanten en blijft niet bij ons.
  18. Integra

    Kijkje op m'n werk...

    Hij staat niet in dat filmpje (welke ik nog eens fatsoenlijk moet digitaliseren ) Maar de AVR-3 is inderdaad eigendom geweest van dat bedrijf.
  19. Zoals velen weten, werk ik inmiddels al een tijdje bij Inn-Archive in Hilversum. Omdat ik weet dat een aantal van de lezers het machine park interessant vinden, leek het mij wel een idee om hier wat te laten zien. Om te beginnen de Quadruplex en een C-Format. Deze Quadruplex is de Ampex AVR-3. Een stereo 2" 4 kops transverse scan systeem (eerste bruikbare video systeem ter wereld) met broadcast kwaliteit. Het allerlaatste model dat is gemaakt. De machine is multinorm (PAL, SECAM, NTSC) en heeft een vacuüm drive (dus geen conventionele capstan en pinchrolle
  20. Zeker dat het NTSC moet zijn? Daar heeft Artisan meerdere van
  21. Er is nog een PAL machine onderweg naar Inn-Archive, maar geen idee wanneer deze zal binnenkomen.....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...