Ga naar inhoud

Max1996

Users
  • Aantal items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Max1996

  1. On 4/2/2020 at 12:48 AM, samba-boy said:

    Ik neem je allereerst mee naar 2017, naar een topic uit het Spelshow-forum. Stiekem de allereerste (en tot op heden nog steeds onopgeloste) TV-puzzel.

     

     

    In het topic komt naar voren dat

    • het absoluut een Nederlandse spelshow was
    • het volgens Max1996 in 2017 al zeker 10 jaar geleden dat hij het gezien had. Later gaf hij de schatting 'tussen 2002 en 2008'.
    • het een spelshow voor de jeugd betrof
    • het spelletje bij één opdracht de tekst 'Van een mug een olifant maken' bevatte.
    • voor de kandidaten die aan de beurt waren, alle letters in zo'n gezegde te zien waren, maar dan door elkaar.
    • hoewel Max1996 er niet 100% zeker van is, Bert van Leeuwen de mogelijke presentator van het spelletje was. Dit zou het een EO-spelprogramma maken.
    • er sprake was van een witte/lichtgekleurde rechthoek of vierkant of iets dergelijks, waarop de letters verschenen (Dit zou toch weer naar Thats The Question wijzen, maar die spelshow was het volgens Max1996 absoluut niet)
    • de rechthoek in kwestie rechtop in het midden van het scherm stond, en bevatte de letters die een zin of iets dergelijks zou vormen.

    Spelletjes die genoemd waren en het destijds niet waren:

    • That's The Question (Bert van Leeuwen, EO)
    • 10 Voor Taal (Robert Long, VARA; Tineke Verburg en Mark Uytterhoeven, TROS/BRTN; Marcel Vanthilt en Anita Witzier; KRO/BRTN)
    • LETRZ (?, RTL 4)
    • Kans van je Leven (Ron Brandsteder, RTL 4)
    • De Notenclub (NL-editie: Nance, TROS)
    • Rad van Fortuin (Hans van der Togt, RTL 4; André Hazes Jr, SBS 6)
    • Lucky Letters (Victor Reinier, RTL 4; Pim Veth, SBS 6)
    • Get The Picture (Judith de Bruijn, Paula Udonek, Lucille Werner, AVRO/KRO/NCRV)
    • Topscore (Ted de Braak, NCRV)

    Mijn eerste ingeving: eigenlijk schreeuwt álles 'That's The Question', de spelshow die Bert van Leeuwen in de jaren 2003-2012 voor de EO presenteerde. Toch is er hierin ook meteen iets wat me tegenstaat: dat spelletje was niet voor de jeugd!

     

    We gaan dus even een tandje verder graven en quoten even de laatste post uit het topic in kwestie, van @djkoelkast, die met een foto van 'Ik Weet Het Beter' op de proppen kwam.

     

     

    Er is weinig te vinden online, maar genoeg om je te kunnen melden dat 'Ik Weet het Beter' het niet is. Deze quiz (uitgezonden in de 90's, dus ook nog eens buiten de tijdsspanne van Max vallend) ging meer over uitdagingen van kennisvragen dan wat over uitdrukkingen.

     

    Het verder graven brengt me, voor nu tot slot, bij het EO-spelletje 'Bodycheck'. Deze quiz werd uitgezonden in de periode 2000-2002, heeft een groot rechthoek in beeld, Bert van Leeuwen presenteert, en een team bestaande uit ouder en kind-team zitten tegenover elkaar. Bewegende beelden moet je me voor nu nog even schuldig blijven, maar hier alvast wat meer achtergrondinformatie, inclusief wat kleine stills op de inmiddels verouderde Beeld & Geluid-wikisite.

     

    Wie helpt ons verder, en wie heeft er mogelijk zelf een ander klusje voor Dokter Beeldbuis?

     

    Dat is een tijdje geleden...

    Het helpt niet echt, maar ik wil wel een beetje uitleg geven over waarom ik zekerheid kon geven met wat het niet was:

    That's The Question, 10 Voor Taal, Lucky Letters en Get the Picture heb ik zoveel meer gezien op TV dat ik het wel herken bij naam, in tegenstelling tot de programma in kwestie.

    LETRZ, Kans van je Leven, De Notenclub, Rad van Fortuin en Topscore komen niet overeen qua wat ik me kan herinneren van kleuren en studio-uiterlijk die ik toen zag. Dat tweede is ook waarom het niet Bodycheck kan zijn.

  2. 3 minutes ago, djkoelkast said:

    Ik heb wel een aantal banden met ruw materiaal (1 van de camera's), geen volledige afleveringen voor zover ze niet op ons YouTubekanaal staan. Ik denk dat 2001 en later ook iets te nieuw is voor wat ik meestal verzamel.

    2001-2006 is een beetje nieuw, ja, maar dat is ook de periode die ik me het beste herinner.

  3. On 8/15/2018 at 5:58 PM, samba-boy said:

    Ja wáár moet het dan op lijken? Teken iets uit ofzo, als het zo levendig in je herinnering is dat je overal 'nee dat is het niet' op kan antwoorden. Sorry als ik nu wat kattig overkom, maar ik kan er niet tegen als zoiets niet gevonden wil worden _O-

    Zo levendig is het niet. Ik herinner me alleen een wit-achtige 6x4 rechthoek met letters door elkaar gehusseld. Iets dat ik niet heb gezien tot nu toe.

  4. 8 hours ago, samba-boy said:

    Topscore. Ik ga er niet van uit omdat je van veel later bent, maar ik ga nu random namen noemen met filmpjes.

     

     

    Kans van je Leven of 'Kiezen of Delen', 2 spelshows uit ongeveer 2000 op RTL 4, die zouden het zomaar kunnen zijn. Heb er geen beeldmateriaal van. De ene show was met Ron Brandsteder, andere was met Martijn Krabbé.

    Het kan Topscore ook niet zijn omdat ik me wel herinner dat er sprake was van een wit (of een kleur dat er op leek) rechthoek of vierkant of iets dergelijks waarop de letters verschenen.

  5. 13 hours ago, MarsM said:

    Maar goed, wat djkoelkast ook zegt; je weet steeds heel overtuigend aan te geven wat het niet is, maar je bent heel vaag over wat het wel moet zijn. Dan wordt het inderdaad lastig.

    Dat is het hele probleem met mijn herinneringen van rond die tijd. Ik weet wat het niet kan zijn omdat ik me juist die dingen veel beter herinner dan de show in kwestie.

  6. 42 minutes ago, djkoelkast said:

    Probeer anders toch nog eens met wat nieuwe details te komen, we horen alleen "nee" en dat is het, wordt lastig zo.

    Tja, ik weet zelf eigenlijk ook niet zo veel meer over die show. Letterlijk het enige dat ik me herinner dat ik nog niet heb gezegd hier is een van die zinnen die op de show voorkwam. "Van een mug een olifant maken."

    Uiteraard heb ik daar niks over gezegd tot nu toe omdat het toch niks helpt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...