Jump to content

ShelLuser

User
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Status Updates posted by ShelLuser

 1. So yeah..  politiek en fora ligt vaak gevoelig. Kijkende naar de huidige setup is Corona nou niet bepaald Nostalgisch. Hetgeen mij doet afvragen: mag ik mijn ei kwijt omtrent Corona?  Bewust hier geschreven.

  1. RM

   RM

   Ligt er aan wat je erover zegt en hoe je het zegt.

   Ik denk niet dat jouw mening haaks staat op die van een ander

  2. djkoelkast
 2. Van harte gefeliciteerd!  Ik zag je op de voorpagina dus leek me een reactie wel op zijn plaats :)

 3. En net als je denkt dat de dienstverlening van PostNL niet slechter kan ...zet een bezorger "gewoon" voor jou een handtekening en gooit het pakje in je brievenbus. Gelukkig wel de goeie, maar... sjeesj! 😱

 4. Ey Norman!  Ik las in je sig dat jij een aflevering van "I, Claudius" zoekt en toevallig ken ik deze serie. Sterker nog: ik heb 'm in de bak staan en dat is ook de reden voor mijn reactie: ik ga hier niet de moraalridder uithangen maar... hou er rekening mee dat die serie nog altijd gevoerd wordt, ofwel: via DVD e.d. wordt verkocht. Het is dus zeker geen "abandonware" oid. Denk waarschuw ffkens. Maar... jij zoekt Ep. 9?  Hier is een gratis versie te bekijken en mogelijk ook te downloaden. Hoop dat dit kan helpen: "I, Claudius" is een fantastische serie. Leuk te zien dat jij die ook kent!

  1. Spiny Norman

   Spiny Norman

   Nee, het is iets gecompliceerder. Ik zoek een "deleted scene" die er ooit ingezeten heeft en later verwijderd is. Het is een heel verhaal, maar het komt erop neer, dat iemand die echt vroeg was met aanschaffen van een videorecorder die scène nog zou kunnen hebben.

   Trouwens, op Super Channel moet een ándere BBC-serie hebben gelopen met hetzelfde probleem. Daarom vroeg ik daarnaar. Die andere serie heette "It ain't half hot mum". Stel dat je dat ooit nog tegenkomt, achter aan een videoband of zo... (Dat was in de jaren tachtig dus er waren al meer mensen met videorecorders dus meer kans dat dat ooit nog lukt.)

  2. ShelLuser

   ShelLuser

   Weet je heel zeker dat de scene verwijderd was en het niet uitdraait op suggestie? Want daar was die serie een meester in: er zijn een heleboel mensen die bezweren dat er bepaalde scenes waren die er domweg niet zijn. Specifiek ben ik bekend met de zogenaamde 'gory' scenes; een onthoofding en de infame Caligula en zijn zuster natuurlijk. Maar uiteindelijk zie je niks, ook niet in de originele uitzendingen. Iets wat in die tijd ook helemaal niet gekund zou hebben, althans niet zomaar op TV.

  3. Spiny Norman

   Spiny Norman

   Het is zeker dat het allerlaatste shot voor de aftiteling ooit langer was. Er is papierwerk van, logboeken van de BBC. Er is ná de premiere en de eerste herhaling nog een aanpassing gedaan. (Al denk ik tegenwoordig dat dat meer gladstrijken van wat geluidsproblemen was en dat echte cut al gebeurd was.)

   Het is niet zo zeker of getuigen die zeggen dat op de Nederlandse televisie alles te zien was, het wel over diezelfde seconde (of twee) hebben. Maar de Nederlandse kopie is vrij snel besteld, als een van de eerste landen na Engeland. Technisch is het wel mogelijk dat er toen naar de onaangepaste versie werd gegrepen, per ongeluk of met opzet. Dus 50-50 kans.

   Ik volg dit soort verhalen al jaren, en er zijn wel meer rare dingen gebeurd met verloren films en series. Die andere serie die ik hierboven noemde is in Australië en Nederland nog uitgezonden op het moment dat er officieel al twee afleveringen gewist waren. Vandaar dat ik daarover begon.

 5. Het retro bezoek is begonnen ;)

×
×
 • Create New...