Ga naar inhoud

Voetbal: Speculatie en discussie, Deel IV


Aanbevolen berichten

Nog niemand gereageerd op de wedstrijd van gisterenavond, mag ik even een overzicht geven van verschillende reacties:

BBC: Shevchenko eyes Milan final glory

Ik heb er ook maar een stukje van de Engelse krant bijgedaan, omdat dat vaak toch voor een andere kant van het verhaal zorgt...

Ik vind het jammer dat PSV verloren heeft. Dat het onterecht is is wel waar, maar dat is natuurlijk ook de kracht van Milan. PSV heeft gewoon geen goede aanvalslinie. Dan is scoren, zeker tegen Milan, heel moeilijk. 1-0 was geen slechte uitgangspositie geweest, 2-0 wel...

Naast Milan-PSV was er natuurlijk meer nieuws...

'Van Bommel voor drie jaar naar Barcelona

‘Borussia Dortmund wil transfervrije Zoetebier’

'Chinese overheid shirtsponsor Barcelona'

FC Barcelona wil Nou Camp uitbreiden

Weer een hoop te melden over Barcelona :)

Ben benieuwd hoe het morgenavond met AZ gaat, ik verwacht er weinig van. Ze missen drie verdedigers, en ik vind het team minder gemotiveerd overkomen. Buiten de resultaten in de Holland Casino Eredivisie (1 punt uit 5 wedstrijden dacht ik?) las ik vandaag ook een interview in de Voetbal International. Tim de Cler geeft aan dat hij eigenlijk liever heeft dat het seizoen nu voorbij is. Okay, ik snap best dat je aan vakantie toe bent, maar je kijkt toch uit naar een halve finale Uefa-Cup... HALVE FINALE!

Verder debuteert een jongen in Europa. Ik heb er geen goed gevoel over... Maarja... Het is AZ, die kunnen stunten :)

Nou ik heb weer genoeg verteld voor vandaag :D

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Reacties 256
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Leuke wedstrijd. PSV speelde goed, kreeg veel kansen. Maar volgens mij is Dida geen een keer echt goed onder vuur genomen. Alle rollertjes van Park en Farfan kon hij zo oprapen.

En ja, de spitsen van Milan zijn dodelijk. Eén moment is genoeg, al hield Gomes die schitterende lob van Shevchenko er wel goed uit.

Bouma werd er in de rust toch niet uitgehaald vanwege een blessure of wel?, hij kon Shevchenko niet aan denk ik.

Ik denk trouwens dat PSV nu de finale wel kan vergeten. Milan is gewoon beter. Klaar.

Wat een lovende woorden trouwens over PSV, dat voor een Ajaxfan ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Wat een lovende woorden trouwens over PSV, dat voor een Ajaxfan ;)

Ik neem aan dat je dit niet tegen mij hebt... :X

Edit: Fjoew... {veegt zweetdruppels van zijn hoofd}

Link naar bericht
Delen op andere sites

PSV heeft goed gespeeld, een 1-1 uitslag was wel verdiend geweest.

Maar ze wisten de kansen niet af te maken, die 2-0 is wel heel zonde.

Benieuwd hoe AZ het morgen doet, bij uitschakeling is hun seizoen te wel verpest, omdat ze ook al CL mis lopen (waarschijnlijk ;)).

Link naar bericht
Delen op andere sites
PSV heeft goed gespeeld, een 1-1 uitslag was wel verdiend geweest.

Maar ze wisten de kansen niet af te maken, die 2-0 is wel heel zonde.

Benieuwd hoe AZ het morgen doet, bij uitschakeling is hun seizoen te wel verpest, omdat ze ook al CL mis lopen (waarschijnlijk ;)).

Uhh AZ moet volgende week (5 mei) pas. Maar ik ben ook benieuwd.

Verheug me ook op Chelsea - Liverpool vanavond. Robben niet in de basis ( :( ) maar zal hopelijk toch invallen.

Zie ook: Voetbalzone: Chelsea zonder Robben; Liverpool in 4-5-1

Link naar bericht
Delen op andere sites
[..]

Eerst kijken,

dan zeiken :P

Programmering is veranderd:

Plaatje

Dat wist ik toch niet :+

Over de wedstrijd van gister kan ik kort zijn.

Liverpool stond tactisch erg goed maar Chelsea is zo goed dat je daar bijna niet doorheen kan komen als voorhoede.

Geen flauw idee wie er door zal gaan. Ik hoop toch op Chelsea.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Sporting - AZ 2-1

Geen slechte prestatie van AZ, als je nagaat dat Newcastle daar met een 4-1 nederlaag vertrok. Toch ben ik bang dat AZ het niet gaat redden, met 2 schorsingen erbij volgende week. Maargoed je weet nooit wat er kan gebeuren in de Hout.

En toeschouwers met megafoons mogen ook per direct verboden worden :(

Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat was billen knijpen...

Uiteindelijk redelijk goed gedaan, maar inderdaad: schorsingen, blessures... Het zal moeilijk worden... Ik kan er (als Feyenoorder) over meepraten :)

Link naar bericht
Delen op andere sites

'Barcelona-transfer Mark van Bommel afgerond'

29/4/2005 9 :35

Het was al zo goed als in kannen en kruiken, maar volgens De Telegraaf zijn nu ook de laatste details ingevuld. Mark van Bommel tekent voor drie jaar bij Barcelona.

Verschillende Europese topclubs visten naar de handtekening van Van Bommel, die na dit seizoen transfervrij kan vertrekken bij PSV. Maar de in de geruchtenstroom genoemde Bayern München, AC Milan en Real Madrid kunnen hun pogingen opgeven. Hoewel de international zelf de transfer niet wil 'bevestigen noch ontkennen' is de keus definitief gevallen op Barcelona.

Volgens De Telegraaf zal het nieuws voorlopig nog niet naar buiten worden gebracht, omdat Barcelona zich volledig wil concentreren op de titelstrijd in eigen land. Van Bommel zou in de Catalaanse hoofdstad exclusief prestatiebonussen 2,5 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Mede door de aanwezigheid van trainer Frank Rijkaard was Barcelona al langer de belangrijkste gegadigde voor het vastleggen van Van Bommel. De PSV'er hoopte dat de overgang, waarvan de contouren in maart duidelijk werden, snel beklonken zou zijn. Maar eind maart gaf zijn zaakwaarnemer Rob Jansen aan dat alles nog wel even zou duren.

bron: vi.nl

Mooie club voor van Bommel ik weet zeker dat hij het daar goed gaat doen^ ^O^!

Benieuwd wie zijn opvolger wordt...de naam Rosicky gaat in het geruchtencircuit, dat zou wel heel mooi zijn, maar oof het haalbaar is....

Hiddink denkt over terugkeer Kezman bij PSV

28/4/2005 10:08

Mateja Kezman laat in de nieuwe Voetbal International weten dat hij het bankzitten bij Chelsea beu is en weer wil voetballen. Bovendien zint ook de behoudende tactiek van de Londense ploeg hem allerminst.

'Als ik zo moet blijven spelen is het misschien beter te vertrekken en weer op het veld te staan met een glimlach', vertelt hij in VI.

Daarbij sluit de 26-jarige goalgetter een eventuele terugkeer naar PSV niet uit, al laat hij doorschemeren dat hij eerder een avontuur zoekt in Zuid-Europa, dan een comeback te maken bij zijn oude Eindhovense club.

Coach Guus Hiddink, met wie Kezza nog regelmatig contact heeft, had de Servische international eerder dit seizoen nog gevraagd of hij terug zou willen komen. 'Maar zo gemakkelijk gaat dat natuurlijk niet', verzekert Kezman in VI.

Via het Algemeen Dagblad reageert Hiddink op Kezmans verhaal. 'Ik zeg niet dat het géén optie is om Mateja te benaderen. Het is alleen zaak om daar met alle partijen rustig over na te denken. Laat hem ook maar even tot rust komen.'

'Wij kennen Kezman natuurlijk goed. Hij heeft ongelooflijk veel energie en die kan hij momenteel niet kwijt bij Chelsea. Dan is het heel verleidelijk om meteen weer te kijken naar de club waar hij wel succes heeft gehad. Ik weet ook niet of het goed zou zijn als Kezman weer bij PSV zou spelen. Maar het kan geen kwaad erover na te denken.'

bron: vi.nl

Van mij (als PSV-supporter ;)) mag hij terugkomen, hij staat toch altijd garant voor veel doelpunten (zeker in de Nederlandse competitie).

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ja, mooie club voor van Bommel.

Rosicky is een erg goede speer met een mooie trap, het zou wel geweldig zijn als Rosick in Nederland komt spelen.

Maar Dortmund laat hem denk ik niet zomaar gaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Jammer dat Bosvelt niet terugkeert naar Feyenoord. Ik had hem graag teruggezien!

Hugo Borst: 'Waarom Bosvelt niet thuiskomt'

[bron]

Hugo Borst weet wel weer precies hoe het allemaal zit en schreef zijn column in het AD erover:

Soms is het een nadeel als je in vertrouwen wordt genomen over een, op handen staande, transfer.

Mij is verteld waar Paul Bosvelt volgend jaar zijn loopbaan voortzet, maar ik mocht niet opschrijven dat hij voor twee seizoenen naar Sc Heerenveen gaat. Eigenlijk is het nieuws over zijn nieuwe club onbelangrijk. Hoofdzaak is dat het níet Feyenoord is.

Hé, dat is raar. Cocu kwam thuis en staat aan de basis van het succes van Psv dit seizoen. We horen Guus Hiddink verklaren, nog voordat officieel bekend is dat Mark van Bommel naar Barcelona gaat, dat hij met Mark heeft afgesproken dat de middenvelder over drie, vier jaar weer in Eindhoven speelt.

De cultuur van Psv noemt Hiddink dat: ze laten vertrekken en ze weer met open armen ontvangen. Van Bommel heeft nu al verklaard graag terug te keren. Ontroerend.

Waarom komt Paul dan niet thuis? Zijn liefde voor Feyenoord is immens, zelfs al ging hij op een rotmanier weg.

Na de verloren bekerfinale van 2003 schreef Paul Bosvelt een vertrouwelijke e-mail aan voorzitter Jorien van den Herik. Het ging over trainer Bert van Marwijk. Die had een aanbieding van Schalke 04 op zak, maar Feyenoord wilde hem niet laten gaan.

Paul Bosvelt was een andere mening toegedaan. Na drie jaar was het juist beter om afscheid te nemen. Het was een nette brief. Bosvelts argumenten waren niet egoïstisch van aard, maar geschreven vanuit het perspectief van de spelersgroep en in het belang van Feyenoord. Als aanvoerder verwoordde hij wat er bij een groot deel van de spelers leefde.

Van den Herik - hij had (heeft) een voortreffelijke band met de trainer - stuurde de brief door naar Bert van Marwijk. Die was not amused. Het escaleerde. Om een lang verhaal kort te maken: binnen twee maanden vertrok Paul Bosvelt op een manier die - en dan druk ik het eufemistisch uit - niet de schoonheidsprijs verdiende. Paul moest weg.

Dat is - zonder dat iemand dat heeft gezien - met tranen gepaard gegaan. Want niet alleen supporters van Feyenoord waren verdrietig. Paul Bosvelt heeft zijn hart verpand aan Feyenoord. Nog steeds. Hij wilde graag terugkeren. Dolgraag.

Waarom is dat dan niet gebeurd? Er is flink over gediscussieerd de afgelopen twee weken.

De belangrijkste argumenten VOOR waren:

- Een echte Feyenoorder, een clubspeler, verbindt zich aan de club. Dat versterkt de band met het Legioen.

- Hij kan zich meteen ontfermen over het grote talent uit de jeugdopleiding, De Guzman. Die wordt volgend jaar aan de A-selectie toegevoegd. Als Paul de Canadees met raad en daad bijstaat, versnelt dat diens ontwikkeling.

- Paul zorgt voor power, hij geeft een elftal een ziel.

De belangrijkste argumenten TEGEN waren:

- Hij is, met 35 jaar, te oud. Er bestaat geen zekerheid dat hij het fysiek aan kan.

- Hij is niet echt een verdedigende middenvelder.

- Timmy Simons van Club Brugge staat bovenaan de lijst. Als die niet komt, kan Bosvelt altijd nog worden benaderd.

- Het lijkt op het verhullen van de werkelijke problemen.

Tja.

Zoals gezegd: er is wat gesproken over Paul Bosvelt. Ruud Gullit en Mark Wotte gaven de doorslag. Ze waren - ook richting Bosvelt zelf - niet overtuigd genoeg.

Ze dachten kennelijk meer aan Litmanen dan Rijkaard.

Er zijn namelijk twee manieren van thuiskomen. Rijkaards rentree bij ajax, in 1994, werd een zegetocht. Drie overwinningen op Ac Milan bezorgden ajax de winst in de Champions League. Jari Litmanens terugkeer werd een deceptie. Het lichaam wilde niet meer en de Fin werd zelfs bespot door enkele jonge spelers.

Het is te laat nu. Over een paar dagen wordt bekend gemaakt waar Paul Bosvelt naar toe gaat. Maar stel nou even dat Feyenoord toch ja had gezegd, hoe was Paul Bosvelt dan thuisgekomen? A la Rijkaard of à la Litmanen?

Misschien wel iets er tussenin.

We zullen het nooit weten.

Het argument van de betrekkelijke ouderdom telt niet. Feit is dat Paul Bosvelt bij Manchester City dit seizoen bewees dat er nog geen sleet op hem zit. De oermens heeft 28 wedstrijden op een rij gespeeld. Pas toen hij bekendmaakte te zullen vertrekken, kwam hij op de bank terecht.

Het was mooi geweest als Feyenoord en Bosvelt na een rottige scheiding opnieuw in de echt waren verbonden. Het is ook jammer voor de supporters die zich zo vereenzelvigen met de wilskrachtige voetballer. Maar ja, zo gaan die dingen. Het goede nieuws is dat hij volgend jaar in elk geval in de Kuip te bewonderen is. Alleen maar één keer.

Link naar bericht
Delen op andere sites

30-04-2005: Feyenoord belde Bosvelt wel, maar te laat!

[bron]

Ruud Gullit vertelde gistermiddag dat hij een terugkeer van Paul Bosvelt in de Kuip zeker niet heeft geblokkeerd.

Maar de trainer van Feyenoord is ook eerlijk als hij zegt dat zijn prioriteit niet ligt bij het contracteren van de 35-jarige middenvelder.

,,Van mij mocht Bosvelt terug, prima. Hij kan nog heel belangrijk zijn'', aldus Gullit. ,,Zijn ervaring telt in een kleedkamer. Maar als we een zelfde type middenvelder vinden die jonger is dan hij, dan moet ik bij de directie kunnen zeggen: die speler wil ik voor volgend seizoen zéker halen. Én Bosvelt erbij én een sterke, jongere verdedigende middenvelder; dat was natuurlijk het ideale plaatje geweest.''

De houding van Gullit is de houding van alle technische beleidsbepalers in de Kuip. Meer dan ooit schreeuwt Feyenoord om de komst van een speler die (veel) beter is dan alles wat er nu al rondloopt. In de ogen van Gullit moet het bij een topclub als volgt werken: je koopt een speler en die speler maakt je club meteen beter. Maar voor Feyenoord geldt nu al een paar jaar dat het voetballers koopt die de club vervolgens zélf beter moet maken.

Gullit had even de hoop dat met Nicky Hofs afgelopen winter zo'n gearriveerde voetballer was binnengehaald, maar ook hem moeten de trainers inmiddels nog elke dag bij de hand nemen. ,,Het komt altijd weer neer op geld'', constateerde Gullit gisteren maar weer eens. ,,Toen Ronald Koeman nog trainer was bij ajax vertelde hij me eens dat hij voor tien miljoen een nieuwe speler mocht kopen. Dat kan hier niet en dus kom je altijd weer bij een andere categorie spelers terecht. Spelers die op een leeftijd zijn dat ze nog moeten groeien. Die tijd heeft Feyenoord niet, als het tenminste een topclub wil zijn.''

De 35-jarige Bosvelt hoeft niet meer te leren. Maar bij hem is de vraag of hij weer niet te oud is om nog week in week uit de roerganger op het middenveld te zijn, naar wie Feyenoord zo hunkert. Gullit belde gistermiddag nog even persoonlijk met Bosvelt, maar proefde dat de routinier zijn keus voor een andere club inmiddels al heeft bepaald.

Eerder op de dag kreeg Bosvelt ook al telefoon van Feyenoords technisch directeur Mark Wotte. Die vertelde de Doesburger dat Feyenoord na rijp beraad had besloten dat hij welkom was om zijn carrière in de Kuip af te sluiten. Én dat Feyenoord hem daarna graag in een andere functie voor de club wilde behouden.

àla Kees van Wonderen en Jean-Paul van Gastel, dat idee. Van Gastel kwam eerder deze week overeen dat hij op parttime basis Feyenoord D1 onder zijn hoede neemt. Daarnaast zal Van Gastel zijn tijd gebruiken om zijn trainersdiploma's te halen.

Van Wonderen nam vorig jaar mei afscheid als actief voetballer en verricht sindsdien scoutingswerkzaamheden voor Feyenoord. ,,We zijn met Kees bovendien aan het kijken of hij volgend seizoen bij de jeugd specifieke trainingen zou kunnen verzorgen'', verduidelijkt Mark Wotte.

Voor Bosvelt had Feyenoord eenzelfde soort traject in gedachten. Dat de clubleiding negen dagen voorbij liet gaan tussen een eerste gesprek met Bosvelts zaakwaarnemer en een definitief voorstel aan de middenvelder gisteren, heeft behalve de beschreven twijfels nog een tweede reden. Wotte zat de afgelopen dagen vast aan verplichtingen in het buitenland. Hij reisde naar Brazilië, waar hij de laatste verplichtingen afwikkelde in het nu stopgezette samenwerkingsverband met América Belo Horizonte.

Ondertussen onderhandelt Feyenoord volop verder met Club Brugge over een transfer van Timmy Simons. De Belg is en blijft de eerste optie als verdedigende middenvelder. Vorige week bekeek Gullit hem in de Belgische competitie en raakte overtuigd.

Simons laat zelf doorschemeren dat hij wel wat ziet in een overgang naar de Kuip, maar Club Brugge laat zijn aanvoerder niet zonder slag of stoot gaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Bosvelt en Gullit lagen vanmiddag aardig met elkaar overhoop op Radio Rijnmond. Gullit beweerde dat er al op 20 april contact opgenomen was met Bosvelt. Paul Bosvelt zelf reageerde (buiten de uitzending) door de zeggen dat Gullit (léés het bestuur van Feyenoord) z'n eigen falen wilde goedmaken door op deze manier te reageren. Hij blijft erbij dat er pas vrijdag 29 april voor het eerst contact werd opgenomen. Bosvelt was toen al hoog en breed rond met Heerenveen.

Bijzonder jammer dat het weer zo moet gaan. Maargoed, Ruud Gullit moet zich maar weer eventjes op het restant van dit seizoen gaan richten, want zo voetballend als tegen Heerenveen maakt Feyenoord zelfs een goede kans om de vierde plaats ook nog kwijt te raken.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Bijzonder jammer dat het weer zo moet gaan. Maargoed, Ruud Gullit moet zich maar weer eventjes op het restant van dit seizoen gaan richten, want zo voetballend als tegen Heerenveen maakt Feyenoord zelfs een goede kans om de vierde plaats ook nog kwijt te raken.

Dan moeten ze het wel erg bont maken: 6 punten voor met nog 3 wedstrijden:

ADO (Thuis)

NEC (Uit)

PSV (Uit)

Alleen PSV wordt erg lastig ;).

Link naar bericht
Delen op andere sites
[..]

Dan moeten ze het wel erg bont maken: 6 punten voor met nog 3 wedstrijden:

ADO (Thuis)

NEC (Uit)

PSV (Uit)

Alleen PSV wordt erg lastig ;).

De rest ook als je zo speelt :D

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ja, erg dramatische vertoning van Feyenoord gister, de 5e thuisnederlaag dit seizoen.....

Aan dit Feyenoord moet nog een hoop gebeuren zodat ze elke week goede wedstrijden kunnen spelen en niet zo wisselvallig als dit seizoen

Na PSV zijn nu ook Chelsea en Bayern Munchen kampioen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

[bron]

Feyenoord zal zich komende zomer met maximaal twee spelers versterken. Naast de huidige versterkingen zullen er twee spelers komen die het niveau van Feyenoord moeten verbeteren. Dat heeft Mark Wotte op Rtv Rijnmond gezegd. "We zullen niet langer in de breedte investeren", aldus de technisch directeur. Wotte noemde de vierde plaats die Feyenoord op dit moment inneemt, zorgwekkend. Hij zei verder dat een voortijdig vertrek van Ruud Gullit voorlopig niet aan de orde is.

Link naar bericht
Delen op andere sites

En Manchester United heeft intresse in Nigel de Jong:

En PSV wil Hatem Trabelsi aantrekken:

PSV doet Hatem Trabelsi uitstekende aanbieding

2/5/2005 20:42

EXCLUSIEF - PSV blijft vissen in de vijver van Ajax. Na Rafael van der Vaart en Nigel de Jong aast de Eindhovense landskampioen op Hatem Trabelsi, wiens komst wel haalbaar lijkt.

Ajax kan een overgang naar PSV niet tegenhouden omdat Trabelsi een gelimiteerde transfersom in zijn nog tot medio 2006 lopende contract heeft staan. En als PSV dat bedrag betaalt, staat Ajax machteloos.

Uiteraard moet Trabelsi zelf ook oren hebben naar een binnenlandse transfer. Volgens zijn zaakwaarnemer Sedoc dingen meer Europese topclubs naar zijn diensten en leggen ze alle aanbiedingen naast elkaar voordat ze een beslissing nemen.

Bron: http://www.vi.nl

Link naar bericht
Delen op andere sites

Liverpool is de 1e finalist van het belangrijkste Europese toernooi.

Thuis had het aan een 1-0 genoeg tegen "groot favoriet" Chelsea.

Omdat het de week ervoor 0-0 bleef.

Het doelpunt van Luis Garcia was een omstreden doelpunt want het was niet te zien of de bal nou wel of niet helemaal over de lijn was.

Dus net als vorig jaar weer een "Underdog" in de finale.

(Vorig jaar waren het er zelfs 2).

EDIT: En Oranje u-17 is goed begonnen op het EK.

Ze speelden 2-2 gelijk tegen de leeftijdsgenoten uit Kroatie.

Het zag er niet geweldig uit voor de mannen van Ruud Kaiser maar in de blessuretijd (81e & 85e minuut) wisten ze toch nog een 2-0 achterstand ongedaan te maken.

Link naar bericht
Delen op andere sites

De kans dat Timmy Simons volgend jaar bij het Nederlandse Feyenoord speelt, is niet helemaal verdwenen. De makelaars van Simons hadden namelijk dit weekend een positief gesprek met de club, meldt GvA. De Rotterdammers deden een interessant financieel voorstel dat zelfs zwaarder weegt dan zijn huidig salaris bij Club Brugge. En dat is verrassend, want eerder had de club van trainer Ruud Gullit al te kennen gegeven dat niemand van Feyenoord zoveel zou opstrijken.

Simons zelf wil pas spreken met de Nederlanders als Club zeker is van de titel. Een gesprek tussen de twee partijen komt er dus ten vroegste na volgend weekend, dan kan blauwzwart immers kampioen worden op het veld van Bergen. Zodra Feyenoord een akkoord heeft met Simons, gaat het in gesprek met het bestuur van Club Brugge

Volgens geruchten in de Engelse Media wil Gullit Dudek terughalen.

Een greep hieruit:

Feyenoord return on for Liverpool's Dudek

tribalfootball.com - May 4, 2005

Feyenoord coach Ruud Gullit is considering a move for Liverpool goalkeeper Jerzy Dudek.

The Polish international's future at Anfield is in doubt as Liverpool close in on Villarreal No1 Pepe Reina.

The Daily Express says Gullit is keen to bring Dudek back to Feyenoord, where he enjoyed his best form before joining Liverpool.

Van mij mag ie komen. Babos is niks meer.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Beetje makkelijk. Babos is een goede doelman, het komt er (nog) niet uit. Hij heeft de laatste wedstrijden goed gespeeld!

Het is echt een goede doelman, geef hem de tijd, ga niet na een wedstrijd of 20 hem afschrijven. Hij heeft weinig echt belangrijke fouten gemaakt!

Link naar bericht
Delen op andere sites

PSV zeer onterecht uitgeschakeld door AC Milan :'(!

Ze waren veel beter in de 2e wedstrijd en in de 1e wedstrijd waren ze ook zeker niet minder. Jammer want de Champions League-finale was zo dichtbij en Liverpool valt zeker te kloppen *(*.

Maar toch een groot compliment, want ze hebben een geweldig seizoen gehad, zowel in Nederland als in Europa (O)*O*.

Laad dit topic bij jullie ook zo langzaam :?

Link naar bericht
Delen op andere sites
PSV zeer onterecht uitgeschakeld door AC Milan :'(!

Ze waren veel beter in de 2e wedstrijd en in de 1e wedstrijd waren ze ook zeker niet minder. Jammer want de Champions League-finale was zo dichtbij en Liverpool valt zeker te kloppen *(*.

Maar toch een groot compliment, want ze hebben een geweldig seizoen gehad, zowel in Nederland als in Europa (O)*O*.

Heel jammer inderdaad! en zwaar onterecht. PSV had op basis van de wedstrijd in Eindhoven zeker de finale verdiend. Ze hebben het dus uiteindelijk in Italië laten liggen. Maar het blijft onbegrijpelijk dat een ploeg die er niet aan te pas komt, precies dat ene doelpunt weet te maken wat nodig is om door te gaan.

Ondanks dat het niet gelukt is, toch een groot compliment voor PSV ^O^ zij hebben samen met AZ het Nederlandse voetbal een prima aanzien gegeven!

Laad dit topic bij jullie ook zo langzaam :?

Klopt, ik dacht dat er misschien een te grote afbeelding of iets dergelijks was gepost, maar dat is blijkbaar niet het geval. Of het moet die programmering enkele posts hierboven zijn?

Link naar bericht
Delen op andere sites
[..]

Klopt, ik dacht dat er misschien een te grote afbeelding of iets dergelijks was gepost, maar dat is blijkbaar niet het geval. Of het moet die programmering enkele posts hierboven zijn?

Nu laad hij een stuk sneller.

AZ trouwens net voorgekomen met 1-0 *)*O*!

Link naar bericht
Delen op andere sites

CL-kwalificatie Liverpool zelfs bij winst onzeker

5/5/2005 20:07

De Champions League winnen, maar het jaar erop geen kans krijgen die titel te verdedigen. Voor Liverpool dreigt dat scenario. The Reds moeten hopen op coulance van de UEFA, want steun van de FA krijgen ze niet.

Zelfs als het op woensdag 25 mei de Champions League wint, is Liverpool niet verzekerd van een plaats in het belangrijkste Europese toernooi voor clubs. Als The Reds in de resterende wedstrijden in het Premiership de vierde plaats niet stadsgenoot Everton afhandig maken, moet de ploeg van Rafael Benítez genoegen nemen met een plaats in de UEFA Cup. Dat is uitkomst van een bijeenkomst van Engelse bond (FA).

Door het succes van Liverpool in de Champions League ontstond discussie over de vierde en laatste te vergeven plaats. Moest die sowieso naar de nummer vier in de competitie gaan? Of moest die laatste plaats gaan naar de winnaar van de Champions League die daar gezien de stand op de ranglijst geen recht toe had?

In principe legt de UEFA de toewijzing in handen van de nationale bonden. Zodoende kwam het op het bordje terecht van de FA.

Liverpool betoogde dat een club de titel te allen tijde moet kunnen verdedigen. The Reds dachten daar de reglementen voor aan z'n zijde, die namelijk duidelijk zijn voor het geval deze situatie zich voordoet. De nummer vier van de competitie moet genoegen nemen met een plaats in het UEFA Cup-toernooi. Maar die wisseling vindt alleen plaats op verzoek van de nationale bond.

Everton stelde dat de competitie in eigen land de voorkeur moet krijgen en lijkt daarmee de steun te hebben van de Engelse bond, zo blijkt uit een officiële verklaring van de FA. 'De eerste vier clubs in het Premiership nemen deel aan de Champions League. De uitkomst van de finale in Istanboel zal daar niets aan veranderen. Maar de FA is ook van mening dat als Liverpool in Istanboel wint en niet bij de eerste vier in het Premiership eindigt, het een extra plaats moet worden toegewezen.'

Daarmee lijkt het pleit beslecht in het nadeel van Liverpool. Want de UEFA heeft verschillende keren aangegeven dat voor komend seizoen de reglementen niet kunnen worden veranderd. En dus dat er maximaal vier ploegen uit één land kunnen worden ingeschreven voor de Champions League. De Europese bond wil echter pas uitsluitsel geven ná de finale in Istanboel.

Om aan alle onzekerheid een einde te maken zit er voor Liverpool niet anders op dan de vierde plaats veroveren. De achterstand bedraagt drie punten op Everton, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Liverpool kan daarnaast hoop putten uit het verleden. In 2000 vaardigde de Spaanse bond Real Madrid af voor de Champions League, ondanks dat de Madrileense ploeg dat seizoen als zesde was geëindigd. Het ging ten koste van Real Zaragoza.

bron: vi.nl

--------------------

Ik vind het belachelijk dat Liverpool z'n titel niet zou kunnen verdedigen. De FA moet nu niet om een extra CL-plaats gaan zeuren want ze weten zelf ook dat dat niet kan :?. Niet dat ik het Everton niet gun, maar de titelverdediger gaat voor vind ik.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Het is het Nederlandse voetbal niet gegund deze week. }:|

AZ kwam perfect op 3-1 in de tweede verlenging en de finale leek in zicht.

Maar nee, één zo'n klote hoekschoppie in de laatste minuut nota bene en ja hoor! :(

Link naar bericht
Delen op andere sites
Het is het Nederlandse voetbal niet gegund deze week. }:|

Inderdaad, hier sluit ik me volledig bij aan. Het is werkelijk niet te geloven dit!

Absolute complimenten aan AZ trouwens, ik had er vooraf weinig vertrouwen in, maar AZ heeft weer weten te verbazen. Het is jammer dat ze voor hun gedurfde spel niet beloond werden.

Sporting mag absoluut z'n handen dichtknijpen, hoewel ik bang ben dat ze met hun misplaatste arrogantie morgen overal gaan lopen verkondigen hoe verdiend het was en hoe rechtvaardig etc. Nooit kunnen denken dat ik nog eens voor CSKA Moskou zou zijn in een Europese finale ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites
*(* Niet te geloven, ook AZ in blessuretijd nog gepakt *(* !

Het is het Nederlandse voetbal inderdaad niet gegund...

Zuurder kon het niet :X!!

Net als je denkt dat AZ na de finale gaat gebeurd er dit!!

Het is het Nederlands voetbal inderdaad niet gegund dit jaar, terwijl ze het in mijn ogen absoluut een keer verdienden.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ongelooflijk balen deze week. *(*

AZ & PSV zijn beide echt onterecht niet doorgegaan.

Na Ajax in 2003 ondergaat PSV ook dat AC Milan je keihard uit een toernooi kan schoppen. :{

En AZ speelde de Portugezen in het begin van de wedstrijd helemaal zoek, waar de coach van Sporting en Rochemback niet blij mee waren.

En die goal van Jaliens zat er lekker in.

Als die vrije trap van Perez er in de 10e minuut inging en het was dan 2-0 was de wedstrijd denk ik heel anders verlopen.

@ Frey: Zo zit voetbal nou eenmaal in elkaar. ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Het Europese voetbal zit er voor de Nederlandse ploegen op en het voetbalseizoen loopt ook al op z'n eind.

In de Gouden Gids Divisie kan volgende week de beslissing om het kampioenschap vallen. Als Heracles wint bij Sparta, is de ploeg van Peter Bosz zeker van de titel.

En in de HC Eredivisie boekte RBC Roosendaal een kostbare overwinning bij NAC Breda. RBC kan door die zege niet meer rechtstreeks degraderen, het wordt dus De Graafschap of Den Bosch, de twee gepromoveerde ploegen van vorig seizoen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ja, en er blijkt een supporter van RBC (22) te zijn overleden.

Dat kwam omdat hij met z'n hoofd uit het luik van de bus zaten en ze onder ee viaduct doorgingen.

Toen klapte dus het luikje dicht.

De chauffeur had al vele malen gewaarschuwd om het luikje dicht t houden en is zelfs een paar keer gestopt om ze te waarschuwen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Busluik wordt RBC-supporter fataal

Uitgegeven: 7 mei 2005 09:05

Laatst gewijzigd: 7 mei 2005 09:29

ROOSENDAAL - Een 22-jarige man uit Bergen op Zoom is overleden nadat hij vrijdagavond een luik van een bus waarin hij meereed op zijn hoofd kreeg. In de bus zaten supporters van de voetbalclub RBC. Een 21-jarige plaatsgenoot en een 20-jarige man uit Halsteren raakten zwaargewond.

Na de gewonnen uitwedstrijd tegen NAC hadden de mannen het luik geopend en hun hoofden naar buiten gestoken. Toen de bus onder een viaduct reed, klapte het luik terug, meldde de politie.

Ernstig

De 22-jarige man uit Bergen op Zoom werd vrijdagavond overgebracht naar het Amphia Ziekenhuis in Breda, waar hij de zaterdagochtend overleed. De twee gewonde mannen liggen in het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Ze zijn er ernstig aan toe, maar hun toestand is volgens de politie stabiel. Het ongeval gebeurde op nog geen 500 meter van de opstapplaats in Roosendaal.

Al tijdens de rit naar Breda, waar RBC vrijdagavond tegen NAC speelde, moest de chauffeur de supporters diverse malen waarschuwen het luik niet te openen. Op de terugweg zette de chauffeur de bus enkele keren aan de kant, omdat de supporters het luik steeds weer openden. Het ging om een niet door RBC georganiseerde reis.

Overwinning

RBC-voorzitter Jan Pollemans, die na het incident meteen naar Roosendaal was gekomen, toonde zich vrijdagavond bijzonder aangeslagen. "De overwinning van vanavond telt nu niet meer. Het is heel triest wat er is gebeurd", aldus Pollemans.

bron: NU.nl

Link naar bericht
Delen op andere sites

Zie dat Willem II 0-2 voorstaat tegen SC Heerenveen... Een enorme domper voor de Friezen die dan wel heel belangrijke punten verliezen in de strijd om Europees voetbal...

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...