Ga naar inhoud

Voetbal: Speculatie en discussie # 8


Aanbevolen berichten

  • 1 month later...
  • Reacties 255
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Genoten vandaag van Oranje. _O_

Lang geleden dat ze zo goed gespeeld hebben. Laat Van der Vaart voorlopig maar lekker staan naast Van Bommel, want wat speelde hij goed. Afellay had nog geen interlandgoal gemaakt en vandaag gewoon 2 plus een prachtige assist. En Huntelaar is duidelijk de nummer 1 spits op het moment, hij blijft maar scoren.

Nu doorzetten dit. ^O^

Link naar bericht
Delen op andere sites

Genoten vandaag van Oranje. _O_

Helemaal mee eens, eindelijk weer eens een leuke wedstrijd!

Grappig trouwens in de slotfase. Het publiek bleef onophoudelijk 'RUUD' scanderen, mag Ruud er eindelijk in, is het voor amper twee minuten, waarin hij alleen moest verdedigen :)

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Volg het voetbal helemaal niet, maar hier heb ik toch zoiets van ... why?

Het resultaat van jarenlang wanbeleid in De Kuip is er nu duidelijk uitgekomen. En hoe nu verder? Trainer ontslaan lijkt geen oplossing, want hoeveel trainers kregen Feyenoord de afgelopen seizoenen niet aan het voetballen? Het beste idee blijft toch om het Maasgebouw een grondige 'schoonmaakbeurt' te geven. Het bestuur mag de hand namelijk wel eens in eigen boezem steken. Doorgaan op deze manier betekent dat het degradatiespook wel eens akelig dichtbij De Kuip zou kunnen komen. Vrijwel niemand houdt daar nog rekening mee en ik denk zelf ook dat het tij nog wel gekeerd gaat worden (tenslotte stond Feyenoord in 1989 ooit eens helemaal onderaan en werd het seizoen op een elfde plaats afgesloten), maar gezien het feit wat er in Eindhoven gebeurde, moet je eigenlijk nergens meer van opkijken.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Nou, Feyenoord zal niet degraderen denk ik. In de tweede seizoenshelft moeten ze sowieso meer punten gaan pakken, met Tomasson, Dani Fernandez, Fer, Vlaar en Cisse.

Ik hoop dat ze zich snel herstellen, want ik had gisteren echt medelijden met ze. En dat is toch wel heel erg...

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Akkoord PSV en FC Barcelona over Afellay

15 november 2010 20:15

PSV-aanvoerder Ibrahim Afellay. PSV en FC Barcelona hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Ibrahim Afellay naar de Spaanse club in de winterstop. Afellay zegt dat hij verheugd is dat zijn droomclub Barcelona hem graag wil overnemen. De gesprekken tussen hem, zaakwaarnemer Rob Jansen en FC Barcelona verlopen in een positieve sfeer, maar zijn echter nog niet afgerond.

Zevende speler

De verwachting is dat dit nog enige tijd zal duren. In afwachting van een eventueel persoonlijk akkoord, wil Ibrahim zich volledig concentreren op de volgende belangrijke wedstrijden van PSV. Als Ibrahim Afellay (24) naar FC Barcelona vertrekt dan is hij de zevende speler die van PSV naar Barcelona verhuist.

Mooi voor Afellay natuurlijk, voor PSV vind ik het jammer. Had hem liever aan het eind van het seizoen zien vertrekken, ondanks die paar miljoen die je er nu nog voor krijgt...

Maar het is hem gegund :).

Link naar bericht
Delen op andere sites

Mooi voor Ibi, maar ik vrees de volgende bankzitter in Barcelona. Maargoed, hij was bij PSV natuurlijk ook een beetje uitgeleerd. Hij heeft (op Europa Cups na) eigenlijk bijna alles wel gewonnen in Eindhoven.

Ik denk ook niet dat hij in de basis komt, maar die garantie heeft hij bij andere grote clubs natuurlijk ook niet. Nu hopen dat PSV verder de boel bijeen houdt in de winterstop, anders verkopen ze inderdaad de titel...

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Wat vonden jullie van Twente en Ajax deze week? Ik vond dat ze het beiden super hebben gedaan en een visitekaartje hebben afgegeven. Nog jammer dat Twente zulke domme goals weg gaf, anders hadden ze wel gewonnen van The Spurs. Ajax speelde echt heel erg goed na dat gezeur afgelopen week met het ontslag van Jol. Tuurlijk, Milan was al geplaatst, maar Ajax speelde de Milanezen haast compleet van de mat. Het wordt nog een leuk competitieslot als Ajax nog in vorm komt, PSV Afellay verliest en Twente en Ajax nog een druk Europees programma over houden. Ik kijk er naar uit (en hoop dat Ajax wint :P)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Wat vonden jullie van Twente en Ajax deze week?

Twente en Ajax hebben vooral weer goede zaken gedaan voor het Nederlandse voetbal. Nu nog hopen dat PSV nog één punt pakt in de laatste poulewedstrijd, dan zijn ze alledrie geplaatst bij de loting.

Twente had zeker moeten winnen. Tottenham viel me erg tegen, met zeer angstig voetbal, maar toch drie keer op voorsprong. Twente heeft zich uitstekend teruggeknokt., De overwinning van Ajax is prima, benieuwd of er echt sprake is van een Frank de Boer-effect. Maar winnen in San Siro is niet veel teams gegeven, dus ze mogen er tevreden op terugkijken in Amsterdam.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Goede voetbalweek voor mijn cluppie Ajax *O*

Gister waren mensen zoals Tainio en Oleguer gepasseerd. De gemiddelde leeftijd van de selectie was 22,6 jaar. De Boer gaat écht voor jeugd en spelers als Tainio mogen op de training het tegendeel bewijzen. Laat Frank maar zitten voorlopig! Eindelijk een coach met én een Ajax-hart én een duidelijke visie.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Mooie overwinning inderdaad, uit winnen bij RKC mag een knappe prestatie genoemd worden!

Ze hebben nog enige aansluiting onderaan nu. Ze moeten het echt met Almere en heel misschien nog Telstar gaan uitvechten. MVV pakt veel meer punten, maar die hebben -9 geloof ik. Volgende week maandag thuis tegen Almere, die moet echt gewonnen worden.

Persoonlijk hoop ik dat Almere City degradeert. Zo'n lelijke naam, geen historie, weinig toeschouwers en ook nog een een dependance van Ajax. Dat vraagt om de topklasse ;).

aangepast door TMP
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Vanavond erop of eronder voor de Nederlandse clubs. :) Natuurlijk hoop ik dat ze allemaal doorgaan, maar toch vrees ik dat er maar 1 of 2 door gaan. Ajax staat er het slechtste voor ondanks het goede spel vorige week. PSV moet de Rangers kunnen oprollen, maar ze moeten niet onder de indruk raken van de Schotse heksenketel. Twente moet de boel achterin dichthouden, zij kunnen hun voorsprong nauwelijks nog weggeven.

Mijn voorspelling is dat Twente sowieso door gaat, PSV in principe ook (tenzij ze echt een hele slechte dag hebben) en de kans dat Ajax door gaat acht ik niet zo groot (<50%).

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik wist dat Ajax het moeilijk zou krijgen, maar dit was wel heel erg... En dat lag nog niet eens aan de keeper.

Duidelijk is dat ze het vooral thuis hebben laten liggen.

PSV speelde een goede eerste helft, maar een slechte tweede helft. Gelukkig konden die Rangers er helemaal niets van.

Als je alle 11 je spelers eraf haalt en ze staan voor een leeg doel, dan schieten ze hem nog naast. :P

Twente werd nog nog heel spannend toen het 2-0 stond, maar ze hielden het vol. Met de hakken over de sloot, maar dat boeit niet.

Loting:

FC Porto - Spartak Moskou

Benfica - PSV

Villarreal - FC Twente

Sporting Braga - Dynamo Kiev

Sporting Braga/Dynamo Kiev - Benfica/PSV

FC Porto/Spartak Moskou - Villarreal/FC Twente

Je hebt het gevoel dat het nu echt gaat beginnen. Ik ben benieuwd.

Nederlandse finale is mogelijk. :P

aangepast door Frey
Link naar bericht
Delen op andere sites

De interlands komen er weer aan: Nederland 2 keer tegen Hongarije.

Een de ene kant een beetje onhandig nu, want het is net enorm spannend in de eredivisie. Zeker met Twente - PSV op komst. Maar aan de andere kant heb ik ook wel weer zin om Oranje aan het werk te zien.

Jammer dat Robben er niet bij is. Ik had hem graag weer eens zien voetballen in het Nederlands Elftal.

Ik ben benieuwd of Van der Vaart weer speelt op het middenveld in plaats van De Jong. Ik hoop het wel, want dat ging lekker de laatste keer.

Maar ik las dat Van Bommel ook nog onzeker is...

Wel een beetje voorzichtig zijn met Dzsudzsak. :P

Link naar bericht
Delen op andere sites

Indrukwekkende voetbalshow bij tijd en wijlen in Boedapest!

Ik had op voorhand toch best een lastige wedstrijd verwacht voor Nederland, maar dat het zo makkelijk zou gaan had ik niet kunnen denken. Hongarije was de laatste tijd goed bezig, maar ze werden soms echt voor schut gezet in het eigen stadionnetje.

Benieuwd naar dinsdag in Amsterdam. Hopelijk staan de heren dan wel weer met beide benen op de grond. Nouja, Bert zal ze wel scherp houden :)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Gisteren ging er ineens heel veel mis. De eerste helft viel nog mee, maar in de 2e helft stonden ze gewoon helemaal niet te verdedigen. O}

Gelukkig nog genoeg klasse om te winnen.

Ja opvallend hoe moeizaam het ging, maar het was gelukkig wel het moment dat ze even nodig hadden. Gek genoeg had ik wel steeds het gevoel dat het toch goed zou gaan komen, niet uit arrogantie ofzo, maar gewoon een gevoel. Toch was ik wel blij dat die vijfde treffer viel, want de 4-4 was steeds mogelijk. De verdediging was, zoals Frey al schreef, duidelijk de zwakste schakel.

Al met al niet denderend, maar wel inmiddels de zesde overwinning op rij. Gelukkig heeft Zweden ook gewonnen, waardoor het spannend blijft in groep E.

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...