Ga naar inhoud

Auto's gedoemd om te floppen


Aanbevolen berichten

  • 2 months later...

Net zoals de Aston Martin Lagonda was de volgende auto een voorbeeld van stijl over inhoud.

De DeLorean DMC-12

post-24-127292127179.jpg

DeLorean werd eind de jaren 70 opgericht door John De Lorean, hij werkte vroeger voor Pontiac maar had veel radicalere gedachten over styling dan Pontiac mee akkoord zou gaan. Dus richtte hij zijn eigen bedrijf op.

Ontworpen door Giorgetto Giugiaro (toen vooral gekend voor de Golf I) en verder verfijnd door Colin Chapman (van Lotus).

De wagen zelf werd in Belfast, en werd deels gefinancierd door Hollywoodsterren van toen. Maar de schulden begonnen zich op te stapelen.

Door een paar ridicule eisen van DeLorean (auto in roestvrij staal, comfortabel voor lange mensen, vleugeldeuren) werd de auto enorm zwaar (1,2 ton) en niet krachtig genoeg (een V6 van Peugeot gaf maar 132 pk). (voor de vleugeldeuren, plaatje onder)

post-24-127292129809.jpg

Dit resulteerde in zeer slechte verkoopscijfers (vandaag zijn er wel nog zo'n 6000 DeLoreans in "leven", maar velen werden nooit verkocht tijdens de originele "run" van de wagen)

Om de koop toe kwam John De Lorean terecht in een schandaal over drugs en verduistering, en dus ging het bedrijf in 1982 over de kop.

De DeLorean DMC-12 kreeg later wel erkenning dankzij de Back To The Future films, maar het kalf was reeds verdronken.

zag pas op discovery dat ze nog onderdelen hebben voor 25'000 auto's ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Het is weer even geleden, maar tijd voor een nieuwe wagen in deze beruchte gallerij.

En het is van een HEEL groot merk:

De BMW M1

post-24-127620642773.jpg

Het ontstaan van de BMW M1 ligt in de autosport. BMW wilde de consument lokken die normaal een Ferrari, Aston Martin, Jaguar, Lotus kocht. De fabriek wilde binnen twee jaar 400 stuks van de straatversies op de markt hebben (homologatie), en ging er vanuit dat dit doel in het voorjaar van 1978 zou zijn gehaald.

Om deze klanten aan te spreken zocht men de hulp van ontwerper Giorgetto Giugiaro (vooral gekend als ontwerper van de eerste generatie VW Golf) en deed men beroep op de expertise van Lamborghini.

Voor de motor sleutelde BMW aan eigen motoren om uiteindelijk een M90 zescilinder te modificeren tot een M88 motor, hiervoor werd enkel het blok gebruikt en de cilinders werden volledig nieuw ontworpen.

post-24-127620640815.jpg

Maar het grootste probleem kwam door Lamborgini, deze zaten namelijk in financiële moeilijkheden en als gevolg werd de fabriek verzegeld. Op een "nachtelijke" missie werden de prototypes uit de fabriek "gehaald" en naar Duitslang overgebracht.

Door al deze problemen kwam de eerste M1 pas begin 1979 uit voor het publiek en duurde het even voor een gewenst aantal wagens was verkocht eer BMW er mee mocht gaan racen.

Tegen de tijd dat dit zo was, waren de regels voor procar-racing veranderd en was de M1 helemaal niet meer competitief. Er werden wel pogingen ondernomen, en de wagens zagen er gewéldig uit, maar het mocht niet zijn.

post-24-127620639863.jpg

Dit is tot op heden de grootste flop uit de geschiedenis van BMW (de Z8 is een close second :P), maar gelukkig kwam er wél iets goeds uit voort: het M-logo, waardoor wagens als de M3 en M5 nu bestaan als glansrijke successen.

als je hem als RC wil heb ik er nog 1 nieuw in de doos ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 5 months later...
  • 2 months later...

Cracked.com heeft van de week een hele mooie top 5 opgesteld met 5 auto's waarvan het wonderbaarlijk is dat ze zijn geaccepteerd door de keuring om te laten produceren... En de nummer 1 is een oude bekende van Randy_Roes, namelijk de auto met indeukbare neus. Er was nóg een flaw aan: De deuren waren elektronisch, dus kwam je eenmaal zonder stroom te zitten, no way dat je die vleugel-deuren nog openkreeg. _O-

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 years later...

Niet geflopt, maar ooit bedacht waarom een paneel (deur, motorkap etc.) van een trabant, niet op een ander past?

Ze worden pas gemaakt ....

 

https://www.youtube.com/watch?v=zBsPFI--muo

 

Een volkswagen is er niets bij met de uitstoot ;)

 

aangepast door Ross
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 6 years later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...