Ga naar inhoud

Overlijdens in het nieuws


Aanbevolen berichten

  • Reacties 287
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

De Schotse zanger Gerry Rafferty, bekend van "Stuck in the middle" en "Baker Street", is overleden. De 63-jarige singer-songwriter was al lange tijd ziek.

Rafferty en zijn jeugdvriend Joe Egan richtten in 1972 de band Stealer's Wheel op. Nog datzelfde jaar had de band een grote hit met het nummer "Stuck in the middle", dat later door Quentin Tarantino werd gebruikt in de cultfilm "Reservoir dogs".

Na het uiteenvallen van Stealer's Wheel had Rafferty nog een grote solohit met "Baker Street", de song met de opvallende saxsolo. Rafferty's laatste album kwam uit in 2009. De laatste jaren kwam hij meer in het nieuws met zijn zware alcoholverslaving dan met zijn muziek.

bron: deredactie.be

Stuck in the middle:

Baker Street:

http://www.youtube.com/watch?v=WkS169P_Eeo

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

Ik stond er wel van te kijken toen ik het hoorde. Eén van de allergrootste filmcomponisten ooit, en zeer zeker degene die mijn interesse in filmmuziek deed ontstaan.

Bond zou nooit hetzelfde zijn geweest zonder zijn inbreng en ook daarbuiten kon je er, als zijn naam aan een film verbonden was, wel op vertrouwen dat de muziek in ieder geval van topkwaliteit zou zijn. Ook zijn niet-filmgerelateerde albums bevatten enkele juweeltjes.

Volgend jaar loopt de Bond-filmreeks vijftig jaar. John Barry zal er dus helaas niet meer bij kunnen zijn om weer wat leuke anecdotes te vertellen.

Ik kan eigenlijk alleen maar afsluiten met "maar gelukkig hebben we de muziek nog"...

Link naar bericht
Delen op andere sites
De vermaarde Britse rockgitarist Gary Moore is zondagochtend op 58-jarige leeftijd overleden, naar verluidt aan een hartaanval. Dat heeft het management van de Ierse rockband Thin Lizzy, waarvan Moore vroeger deel uitmaakte, meegedeeld.

Zanger Phil Lynott haalde Moore, die uit de Noord-Ierse hoofdstad Belfast kwam, in 1974 bij Thin Lizzy. Eerder had het tweetal al samen in de groep Skid Row gezeten. Naderhand kreeg Moore faam als soloartiest.

Moore behaalde in 1990 een grote hit in Nederland met het nummer Still Got The Blues. Daarvoor had hij samen met Lynott, die in 1986 overleed, nog enkele malen samengewerkt. Dit leverde onder meer de hits Parisienne Walkways en Out In The Fields op.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Met het gebrek aan lezers hier zal het niemand wat zeggen, maar vorige week is Wim Stolk (alias WJ Maryson) plotseling overleden. Hij was een van de grootste namen in de Nederlandse verbeeldingsliteratuur. Een groot verlies voor het genre :'( Hij was ergens in de veertig.

aangepast door wonderer
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 months later...

Willem Duys (82) overleden

Tv-coryfee Willem Duys is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag in een ziekenhuis in Hilversum. Hij had een bacteriële infectie aan de longen. Dat heeft de AVRO, zijn oude werkgever, donderdag laten weten.

Duys is onder meer bekend als presentator van het tv-programma Voor de vuist weg (op tv van 1963 tot 1978) en het radioprogramma Muziek Mozaïek, dat hij 35 jaar lang presenteerde. In de jaren zeventig van de vorige eeuw won hij de Gouden Televizier-ring

Willem Duys maakte zijn debuut als tv-presentator eind jaren zestig. In 1999 nam hij afscheid, na een carrière van 40 jaar als presentator van de AVRO. De Wereld Draait door besteedde onlangs een hele uitzending aan Duys.

BRON: FOK.NL

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hij zag er al niet zo best meer uit tijdens die DWDD. Ik lees net dat hij de laatste jaren last had van naweeën van een herseninfarct, wat dus de reden was dat hij niets kon zeggen daar. Maar 82 is iig een mooie leeftijd.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

Acteur Peter Falk is donderdagavond op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldden familieleden van de acteur.

Falk kreeg bekendheid door zijn rol als inspecteur Columbo in de gelijknamige Amerikaanse detectiveserie. Voor zijn bijdrage kreeg hij vier Emmy Awards en een Golden Globe. Ook werd hij tweemaal genomineerd voor een Oscar.

Falk leed aan dementie als gevolg van Alzheimer, zei zijn stiefdochter Catherine Falk. Verder wil de familie nog geen mededelingen doen over de doodsoorzaak.

BRON: FOK.NL

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

Acteur John Kraaijkamp is zondagmiddag op 86-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Hij is "rustig ingeslapen" in het bijzijn van zijn vier zoons, zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en diens echtgenote, vertelde woordvoerder van de familie Sidney Brandeis maandag. "Zo had hij het graag gewild."

Kraaijkamp was "lichamelijk op, maar geestelijk nog zeer in orde", aldus Brandeis. "Hij was tot het laatste moment volledig bij".

Wanneer Kraaijkamp zal worden gecremeerd, maken zijn nabestaanden later deze week bekend. Er zal in ieder geval een gelegenheid voor het publiek komen om afscheid te nemen van de acteur.

John Kraaijkamp maakte een gevarieerde carrière. Op zijn veertiende maakte hij als 'Neerlands Jeugdige Tenor' al zijn opwachting op het toneel. Het grote publiek leerde zijn komische kanten kennen door zijn samenwerking met Rijk de Gooyer en zijn latere rol als weduwnaar Piet Bovenkerk in de televisieserie Het Zonnetje in Huis, die hij ruim tien jaar speelde.

Los van zijn vele televisierollen was Kraaijkamp ook vaak in het theater te zien. Zo speelde hij Sancho Panza, de trouwe hulp van Don Quichot in De Man van La Mancha. In zijn tijd bij het RO Theater liet Kraaijkamp zien dat hij ook niet terugdeinsde voor klassieke rollen zoals die van King Lear.

post-11-0-64318500-1310970323.jpg

BRON: FOK.NL

aangepast door Hinse
Link naar bericht
Delen op andere sites

Het zat er wel een beetje aan te komen, Rijk de Gooyer idem, maar die leeft nog.

Het is zonde maar de laatste jaren zagen we hem toch al niet meer en het leek er niet op dat dit ging veranderen, dus als hij nog 10 jaar had geleefd was het hetzelfde verhaal geweest voor 'ons kijkers'.

Met zijn dood is er wel weer een stukje retro geboren natuurlijk.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Binnenkort smartlappenlegende Johnny Hoes? ;(

Johnny Hoes zal het ziekenhuis niet meer verlaten. Dat voorspelt een bekende van de familie van de 94-jarige smartlaplegende aan De Telegraaf. Hoes ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat hij vorige week een hartinfarct kreeg.

Hoes is vrijdag overgebracht van het ziekenhuis in Eindhoven naar het hospitaal in Weert. Daar voelt de 94-jarige zich volgens de bekende prettiger, omdat Hoes al sinds jaar en dag in de Limburgse stad woont.

"Het gaat heel slecht met hem. Ik vermoed dat hij in het ziekenhuis ook zal sterven", vertelt de ingewijde aan De Telegraaf. "Ik denk niet dat hij daar nog uit komt. De doktoren kunnen niets meer doen, hij wordt niet meer beter. Hij houdt vocht vast en zijn nieren werken niet meer goed."

Hoes is vooral bekend van de klassieker Och, Was Ik Maar Bij Moeder Thuis Gebleven. Daarnaast schreef hij vele hits voor andere Hollandse artiesten en richtte hij platenlabel Telstar op. "Alle problemen bij elkaar zijn te groot, er is niets meer aan te doen op die hoge leeftijd", gaat de bekende verder. "Hij is gewoon op. 94, dan staat het je te wachten. Al wil Johnny zelf nog helemaal niet gaan."

Bron: FOK!

Link naar bericht
Delen op andere sites

Druk topic de laatste tijd.

Zangeres Amy Winehouse werd een uur geleden dood aangetroffen in haar flat in Camden. Dit meldt de Britse nieuwszender Sky News. De politie heeft de dood van de zangeres inmiddels bevestigd.

Na een melding bij de alarmcentrale kwamen de hulpdiensten snel ter plaatse bij het appartement van de wereldster. "Daar aangekomen vonden agenten het lichaam van een jonge vrouw", meldt een woordvoerster van de politie. Het lichaam bleek van de 27-jarige superster te zijn.

Ze is slechts 27 jaar oud geworden. De doodsoorzaak wordt momenteel onderzocht. Of het om een overdosis gaat is nog niet bekend.

Bron: FOK!

Volgens Sky is het nog "onbekend" waaraan ze overleden is en behandelen ze de plek als crime scene.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Johnny Hoes overleden

AMSTERDAM - De 'koning van het levenslied' Johnny Hoes is op 94-jarige leeftijd overleden.

De zanger en liedjesschrijver werd afgelopen week in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen na een hartinfarct.

Hoes was vooral bekend van de klassieker Och, Was Ik Maar Bij Moeder Thuis Gebleven en schreef daarnaast duizenden nummers voor anderen.

Bron: NU

Link naar bericht
Delen op andere sites

Zanger producer en liedjesschrijver Johnny Hoes is zaterdagavond overleden. Dat meldt zijn platenmaatschappij. Hoes is 94 jaar geworden. Omstreeks 19.45 uur blies hij zijn laatste adem uit. Donderdag werd bekend dat Hoes in een ziekenhuis was opgenomen na een hartinfarct. Zijn toestand was kritiek.

Hoes, geboren op 19 april 1917 in Rotterdam, probeerde het na de Tweede Wereldoorlog als zanger en maakte als snel naam. Behalve onder zijn eigen naam maakte Hoes ook singles als De Twee Jantjes en onder de schuilnamen Andy Field en De Meeuwen. Met nummers als De Smokkelaar, De Stroper en Daar Mag Je Alleen Maar Naar Kijken scoorde hij hit na hit.

De man die anno 2011 achter duizenden meezingers, smartlappen en carnavalskrakers zit, boekte zijn grootste succes met de smartlap Och, Was Ik Maar Bij Moeder Thuis Gebleven. Met zo'n 450.000 verkochte exemplaren geldt de plaat nog altijd als een van de meest verkochte singles in Nederland. In totaal verkocht Hoes meer dan een miljoen platen en ontving hij talloze gouden en platina platen.

Naast zijn zangcarrière was Hoes in de jaren vijftig producer bij Phonogram en richtte hij zijn eigen muziekuitgeverij Benelux Music op. Zo stond hij aan de wieg van het succes van tal van artiesten. Hoes was de ontdekker van de Zangeres Zonder Naam, De Heikrekels, Normaal en Doe Maar en schreef bovendien nummers voor onder meer Eddy Wally, Dennie Christian, Anneke Grönloh, Rob de Nijs en Ria Valk. Ook was Hoes verantwoordelijk voor het succes van De Electronica's, die een wereldhit scoorden met De Vogeltjesdans.

In 1963 zette hij zijn eigen platenmaatschappij Telstar op waar naast Hoes' eigen ontdekkingen ook onder meer The Walkers, Toontje Lager, Henk Wijngaard, Frank Boeijen en Pierre Kartner hun muziek uitbrachten. In die tijd kreeg Hoes ook zijn eigen radio- en televisieprogramma. Voor de VARA presenteerde hij Met een Lach en een Traan en voor de KRO mocht hij een verzoekplatenprogramma maken met uitsluitend Nederlandstalige nummers.

Door de recessie in de platenbranche moest Hoes in de jaren tachtig tot zijn grote verdriet zijn eigen drukkerij sluiten maar hield hij Telstar overeind. Het bedrijf wordt nog altijd door zijn familie gerund.

Hoes deed het de afgelopen jaren wat rustiger aan, maar het zingen gaf hij niet op. Zo nam hij recent nog duetten op met onder meer Thomas Berge en Stef Ekkel. In zijn leven begeleidde Hoes zo'n 1500 artiesten naar plaatopnamen, was hij betrokken bij de productie van zo'n vijftienduizend titels en schreef hij ruim vijfduizend nummers.

Bron: FOK!

Link naar bericht
Delen op andere sites

Binnenkort smartlappenlegende Johnny Hoes? ;(

Bron: FOK!

Ik had dat bericht toevallig al gelezen en wist gewoon dat het vandaag over was voor Johnny Hoes. Uiteindelijk een gedachte die bleek te kloppen.

Echter, ik was vooral geschokt met het overlijden van Amy Winehouse. Gek, hè. Ik reed met mijn moeder op weg naar huis vanuit Aalst, toen ik op Q-music plots iets over Amy Winehouse en dood gevonden hoorde. Ik hoorde de woorden Twitter en 'Skynews ligt plat' erachteraan, dus dacht dat het om een hacker ging, die Skynews gehackt had. Toen zei de reporter dat de Britse politie het nieuws bevestigd had en ik schrok best wel. Het zat er aan te komen, iedereen verwachtte het al, op FOK! zei ik amper 2 weken geleden zelfs nog iets als "Ik denk dat ik eens een 'Wanneer overlijdt Amy Winehouse-Toto' ga opzetten", een post die (Waarschijnlijk en logisch als het zo blijkt) verwijderd is... Maar toch raakte het me wel. Weer een lid bij die 27-club, overigens wel iets waar nu veel discussie over gaande is. Heeft zij de muziekwereld dusdanig veranderd dat mensen er anders naar kijken, zoals Janis Joplin, Jimi Hendrix en Kurt Cobain (Al valt dat ook te bediscussiëren) dat wel hadden gedaan?

Hoe dan ook wens ik de nabestaanden van beide overledenen veel sterkte.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Ze vallen bij bosjes zo lijkt het

De Amerikaanse acteur en voormalig American footballspeler Bubba Smith is woensdag dood gevonden in zijn huis. Smith (66) werd na zijn sportcarrière vooral bekend als de beresterke politieman Moses Hightower in de komische filmreeks Police Academy.

Charles Aaron Smith, zoals hij eigenlijk heette, speelde in de jaren 60 en 70 bij diverse profclubs. Later speelde hij in een aantal tv-series en maakte zijn opwachting in zes van de zeven Police Academy-films.

De politie gaat ervan uit dat Smith een natuurlijke dood is gestorven, aldus Amerikaanse media.

Bron: FOK!

Link naar bericht
Delen op andere sites
Annette Charles is op 63-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Charles, vooral bekend van haar rol in Grease, stierf in haar huis in Los Angeles.

Charles bezweek woensdagavond aan de gevolgen van !@##$!@#, laat een woordvoerder aan de zender weten. De actrice werd bekend met haar rol in de film Grease uit 1978. Ze vertolkte daarin de rol van Cha Cha DiGregorio. Ook verscheen Charles in verschillende televisieseries, waaronder Bonanza, The Bionic Woman en Magnum, P.I.

Eerder dit jaar overleed een andere Grease-acteur. Jeff Conaway stierf eind mei, nadat hij ruim twee weken in coma had gelegen. Hij zou een overdosis aan verdovende middelen hebben genomen.

bron: fok.nl

aangepast door Ross
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Toen hij weg was bij Apple, volgens mij ten tijde van de proforma's ging het niet zo goed met Apple, hij heeft het opnieuw op de kaart gezet met o.a. de iPod.

Ik zag dit zelf niet aankomen, ik wist ook eigenlijk niet meer dat hij ziek was, als je er 7 jaar niets over hoort (en zelf zei hij genezen te zijn)... Dit is wel een behoorlijk verlies, maar blijkbaar was zijn lichaam gewoon op, dat gebeurt bij de een sneller dan bij de ander en is helaas niet anders ;(

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

Rijk de Gooijer (85) overleden

Rijk overleed aan de gevolgen van alvleesklier!@##$!@# in het bijzijn van zijn zoon Rijk en Babiche Hermans, de kleindochter van cabaretier Toon, die Rijk de laatste jaren van zijn leven verzorgde.

Een arts constateerde vorige week dat de acteur aan alvleesklier!@##$!@# leed, een bevinding die later ook is bevestigd door een tweede arts. Toen al werd bekend dat Rijk niet meer lang te leven zou hebben. Twee dagen geleden werd hij voor het laatst bezocht door een dokter.

Rijk kampte al jaren met gezondheidsproblemen, door een herseninfarct leed hij aan afasie. Afgelopen juli overleed zijn John Kraaijkamp, met wie Rijk jaren het duo Johnny & Rijk vormde.

Rijk de Gooyer is 85 jaar geworden.

Bron: De Telegraaf

Hij was de laatste jaren al niet meer actief natuurlijk en ook niet meer in beeld. Deze foto zegt eigenlijk alles al, de man is echt heel erg veranderd http://www.petersmulders.nl/preview.php?id=240252

Link naar bericht
Delen op andere sites

Smokin' Joe Frazier is overleden.

Oud-topbokser Joe Frazier is op 67-jarige leeftijd overleden. Slechts enkele weken geleden werd bij de Amerikaan lever!@##$!@# vastgesteld. Frazier was wereld- en olympisch kampioen bij de zwaargewichten.

Frazier werd wereldkampioen in 1970 in een gevecht tegen Jimmy Ellis. Een jaar later schreef hij echt geschiedenis: in de zogenaamde "Fight of the Century" in New York verdedigde hij met succes zijn wereldtitel tegen Mohammed Ali, die tot dan nog ongeslagen was in zijn profcarrière.

In 1973 verloor Frazier zijn wereldtitel, aan George Foreman. Hij vocht daarna nog twee keer tegen Ali, in beide gevallen verloor hij. Hun bekendste gevecht is "The Thrilla in Manila", de historische kamp in de Filipijnen.

Ali en Frazier wisselden in Manilla ontelbare mokerslagen uit en Frazier, die niet meer kon zien, moest in de laatste ronde door zijn coach tegengehouden worden. "Dichter bij de dood ben ik nooit geweest", zei Ali later over dat gevecht.

Frazier, bijnaam "Smokin' Joe", had op de Olympische Spelen van 1964 in Tokio goud gewonnen bij de zwaargewichten. Hij was toen amper 20 jaar. Eind september werd bij hem lever!@##$!@# vastgesteld, een feit dat zondag pas bekendraakte.

RIP

Na Dan Wheldon en Marco Simoncelli opnieuw een sporticoon die ons heeft verlaten.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...
Elisabeth Versluys is overleden. De actrice stierf op 87-jarige leeftijd in Amsterdam. Dat meldt de NOS.

De uit Rotterdam afkomstige Versluys speelde in televisieseries, toneelstukken en hoorspelen. In Toen Was Geluk Heel Gewoon vertolkte ze van 1994 tot 2009 de rol van Lea van Vliet, de moeder van Nel. In Oppassen speelde ze Dorothea Buys, het nichtje van opa Henry. Versluys was verder te zien in onder meer De Fabriek en Medisch Centrum West.

BRON: FOK

Bij mij vooral bekend als de moeder van Nel uit Toen was geluk heel gewoon.

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...