Ga naar inhoud

Overlijdens in het nieuws


Aanbevolen berichten

  • Reacties 287
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Bij mij dan weer vooral bekend als Tante Tip... Zonde, maar wel op een mooie leeftijd.

En niet te vergeten. mevrouw de Leeuw! _O_

Maar inderdaad is ze het meest bekend van Oppassen en TWGHG. Schitterende rollen had ze in de series. Vooral het pesterige 'Dag jongen' uit Toen Was Geluk is hilarisch. Op Rijnmond sprak Gerard Cox over een actrice die altijd op tijd op de set was en altijd meteen haar tekst wist.....

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...
'GTST-moeder' Olga Madsen (64) overleden

Cineaste en producente Olga Madsen, die aan de wieg stond van Neerlands oersoap Goede Tijden, Slechte Tijden, is overleden. Dat hebben intimi bevestigd aan RTL Boulevard.

Madsen was ook betrokken bij de opstart van Onderweg naar Morgen. Twee jaar later zette ze ook de soap Goudkust op poten.

Madsen wordt ook wel de 'Moeder van de Nederlandse soap' genoemd. Zij was in de jaren 90 directeur drama bij Joop van den Ende Televisie producties.

Madsen, die het filmvak leerde aan de Filmacademie, begon haar carrière halverwege de jaren 70. Haar debuutfilm Straf (1974) won een Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn. Andere speelfilms waren Een kleine verleiding (1979) en Gekkenbriefje (1980).

Olga Madsen is 64 jaar oud geworden.

Bron: RTL Nieuws

;(

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Piet Römer was acteur, maar zeker ook toneelspeler. Hij speelde in films en in het theater, maar dankte zijn bekendheid vooral aan zijn optreden in tv-series als Stiefbeen en Zoon, en Baantjer. ''Theater is toch nog altijd de oerbasis van het acteren'', zei hij ooit. In de nacht van maandag op dinsdag overleed hij, 83 jaar oud.

nu.nl

Kan niet anders zeggen dan; jammer :N

aangepast door Logitech
Link naar bericht
Delen op andere sites

Spijtig dat er weer een grote naam uit de tv wereld is weggevallen. Er blijft wel weinig van die generatie over zo.

Ikzelf was wel een Baantjer liefhebber (geen overdreven fan, al heb ik wel alles op dvd), maar uiteraard heb ik ook veel respect voor de andere zaken uit Römers loopbaan. Je krijgt ook niet zomaar drie keer de Gouden Televizierring.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

Whitney Houston (48) overleden

De Amerikaanse zangeres Whitney Houston is op 48-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar publiciteitsagent Kristen Foster zaterdag bekendgemaakt. Over de doodsoorzaak liet zij zich volgens het Amerikaanse persbureau AP niet uit.

Houston werd zaterdagavond dood aangetroffen op een hotelkamer in Los Angeles

Rond 15.45 uur ontvingen de hulpdiensten een noodoproep vanuit het Hilton hotel in Beverly Hills. Hulpverleners die al in het hotel waren slaagden er niet in Houston te reanimeren. Houston werd even voor 16.00 uur plaatselijke tijd doodverklaard. Haar lichaam zou nog op de kamer op de vierde etage van het hotel liggen. De politie onderzoekt de doodsoorzaak, maar heeft nog geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden.

De zangeres was in Los Angeles vanwege de uitreiking van de Grammy Awards. De uitreiking gaat door, maar zal volgens producer Jimmy Jam een eerbetoon aan Houston worden. Eerder deze week gaf Houston nog met zangeres Kelly Price een optreden op een pre-party van de Grammy Awards. Houston vond de uitreiking volgens haar mentor Clive Davis de mooiste nacht van het jaar.

Ze was donderdag nog bij repetities voor de show. Volgens iemand die erbij was maar er niet in het openbaar over mag praten zag ze er onverzorgd uit, zweette ze overvloedig en rook haar adem naar drank en sigaretten.

Houston was van halverwege de jaren tachtig tot ver in de jaren negentig een goudmijn voor de muziekindustrie. Ze was een van 's werelds best verkopende artiesten. Ze wist het publiek te overtuigen met een krachtige stem. Haar geluid was geworteld in de zwarte kerk, maar werd door popinvloeden bereikbaar voor de grote massa. Tegen het einde van haar carrière begon haar drugsgebruik een tol te eisen. Haar albumverkopen kelderden en ze scoorde geen hits meer. Haar ooit serene imago viel in duigen door wild gedrag en bizarre publieke optredens. Ze bekende onder meer cocaïne en pillen te hebben gebruikt. Haar stem werd raspend en schor, waardoor het haar niet meer lukte hoge noten te halen

Houston is onder meer bekend van wereldhits als I will Always Love You en I'm Every Woman van de soundtrack voor de film Bodyguard, waarin ze zelf een hoofdrol speelde. De laatste jaren haalde ze vaker het nieuws vanwege haar relatieperikelen met Bobby Brown en haar overmatige drugsgebruik.

R.I.P.

aangepast door Ross
Link naar bericht
Delen op andere sites

Whitney Houston is mogelijk verdronken nadat ze te veel medicijnen had ingenomen. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. De zangeres is zaterdagavond dood gevonden in een bad op een hotelkamer in Los Angeles.

Er zijn geen illegale drugs of alcohol in de kamer gevonden waar Houston op 48-jarige leeftijd overleed. Wel zijn er voorgeschreven medicijnen aangetroffen. "Toen de hulpverleners kwamen was haar lichaam al uit het bad gehaald", vertelt een bron. "Een autopsie moet uitwijzen wat precies de doodsoorzaak is."

Volgens de familie komt de dood van Houston, die jarenlang kampte met een drank- en drugsverslaving, totaal onverwacht. Haar moeder Cissy Houston heeft een halfuur voor haar overlijden nog een telefoongesprek met de zangeres gevoerd. Ook zangeres Dionne Warwick, Houstons nicht, zou haar zaterdag nog hebben gesproken en niets vreemds aan Houston hebben gemerkt.

De zangeres was in Los Angeles voor de uitreiking van de Grammy Awards. Het evenement gaat door, maar wordt een eerbetoon aan Houston. Het lichaam van de zangeres is inmiddels naar een mortuarium gebracht.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Misschien geen celebrities, maar die busramp in Zwitserland is natuurlijk ook verschrikkelijk. 28 doden waarvan 22 kinderen...

Ja, het was vorige week een dag van nationale rouw bij ons.

Het is natuurlijk afschuwelijk.

Maar eigenlijk vind ik de ramp in Frankrijk veel erger, want daar was het iemand die doelbewust een ravage heeft aangericht

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...

Stem Bob de Bouwer overleden

Acteur, regisseur en voice-over Bram Bart is overleden. Hij stierf op 49-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Leuven aan de gevolgen van k*nker.

Bart sprak onder meer de stemmen in van Bob de Bouwer en Baby Beer van Sesamstraat. Ook was hij een van de de stemmen van TomTom, voorzag hij de film over Anne Frank van commentaar en was hij te horen op Discovery Channel.

Hij acteerde onder meer bij Toneelgroep de Appel en Joop van den Ende. Bart stond onder meer op het toneel naast Willem Nijholt en wijlen John Kraaijkamp.

Wat een vreselijk en onverwacht bericht. Hij was een van mijn favoriete stemacteurs, al sprak hij al een tijdje geen tekenfilms meer in. Ken hem nog vooral als James en Gary in Pokémon. Verder was hij nog steeds de voice-over van Disney XD.

:'( :'( :'(

Link naar bericht
Delen op andere sites

Beertje Paddington... :'(

Het was een Bosschenaar las ik net op zijn wikipedia-pagina, had ik niet verwacht. Net zo min ik zijn overlijden had verwacht, ik wist niet eens dat hij ziek was... Ik vond het altijd wel een geniale stemacteur. Hij had zo'n, tja, duidelijke maar tegelijk ook heel eigenzinnige stem. En inderdaad nog altijd de Disney XD voiceover.

Bram Bart was een grote in het toch al kleine wereldje van stemacteurs. "...om dichter bij de sterren te komen..."

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites

Jack Tramiel is afgelopen zondag op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten.

Tramiel is de oprichter van Commodore International, het bedrijf verantwoordelijk voor onder andere de destijds immens populaire Commodore 64. Hij speelde daarmee een cruciale rol in de opkomst van de personal computer.

Tramiel is geboren in Polen in 1928, als kind van Joodse ouders. In de Tweede Wereldoorlog werd hij met zijn familie naar Auschwitz gestuurd en werd hij later met zijn vader tewerkgesteld in een werkkamp in de buurt van Hannover.

Hij werd in 1945 gered en emigreerde in 1947 naar de U.S.A., waar hij een zaak begon in het repareren van typemachines. Tramiel hield de technologische voortuitgang goed bij. Hij ging van typemachines naar calculators naar uiteindelijk computers.

Zijn bedrijf lanceerde in 1982 de Commodore 64 home computer, die de bestverkochte personal computer ooit zou worden. Toen Tramiel in 1984 gevraagd werd te vertrekken uit het bedrijf wat hij zelf had opgericht, kocht hij de noodlijdende Atari Inc.’s Consumer Division en richtte Atari Corporation op.Tramiel laat zijn vrouw en drie zonen met hun gezinnen achter.

Naar mijn mening een held voor de computerindustrie

aangepast door Ross
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Eigenlijk best wel gek dat niemand vorige week (21-05) heeft gepost dat 1 van The BeeGees is overleden...

Bee Gees-zanger Robin Gibb overleden

De 62-jarige Bee Gees-zanger Robin Gibb is afgelopen nacht overleden. Dat bevestigde de familie in de nacht van zondag op maandag tegenover de BBC.

bee-gees.jpgDe zanger vocht al enige tijd tegen !@##$!@#. Anderhalf jaar geleden ontdekten de artsen dat Gibb tumoren in zijn darmen en lever had.

Hij liet zich behandelen en ging er in februari nog vanuit dat hij “spectaculair” hersteld was. Zijn gezondheid ging echter hard achteruit, waarna de artiest een maand geleden door een longontsteking even in coma raakte.

De Britse zanger maakte deel uit van het beroemde Bee Gees-trio. De band boekte in de jaren ’70 en ’80 de grootste successen met hits als ‘Stayin’ Alive‘ en ‘Night Fever‘.

Gibb was niet alleen succesvol met de Bee Gees, maar boekte als solo-artiest ook de nodige successen in Europa.

aangepast door RM
Link naar bericht
Delen op andere sites

'Mr. Trololo' Eduard Khil overleden

MOSKOU – De Russische smartlappenzanger Eduard Khil is maandag op 77-jarige leeftijd overleden in Sint-Petersburg. De zanger, die in 2010 dankzij een filmpje op YouTube een opmerkelijke comeback maakte, stierf aan de gevolgen van een beroerte.

Khil dankt aan het filmpje zijn bijnaam Meneer Trololo, naar een van de fantasiewoorden van de tekst van het liedje dat hij zong. Het werd wereldwijd een internethit.

De bariton was voordien heel bekend in de Sovjet-Unie. Vanaf de jaren '60 zong hij tal van patriottistische liedjes, waaronder een van de favoriete nummers van de president van Rusland Vladimir Poetin. Die heeft Khils familie dan ook gecondoleerd.

Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie raakte Khils carrière in het slop. Totdat het YouTubefilmpje de wereld rondging. Khil hoorde van zijn 13-jarige kleinzoon dat het filmpje een hit was op internet. De bariton zei dat hij dol was op de nieuwe aandacht.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

post-598-0-77705600-1341088772.jpg

Op 28 juni 2012 is te Soest overleden Piet Ekel, een Nederlands acteur die vooral bekend werd door zijn creatie/rol als Malle Pietje in de televisieserie Swiebertje, waarin hij zeven jaar meespeelde (vanaf 1968 tot aan het einde in 1975) en waardoor hij, vooral bij de jeugd, grote bekendheid kreeg. In deze hoedanigheid trad hij ook bij herhaling op in het land.

Ekel was nog altijd actief, al was het niet meer in zijn vak. Wel had hij op zijn 80e, tien jaar voor zijn dood, een boek geschreven over meer dan vijftig jaar werken in "omroepland", onder de titel Een luisterrijk verleden.

Ekel was de laatste nog levende acteur van de vaste cast van de serie Swiebertje.

Zijn collega's uit Swiebertje - Joop Doderer (Swiebertje) en Riek Schagen (Saartje) - overleden al eerder.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Andy Griffith overleden en begraven:

Andy Griffith al begraven

NEW YORK - Andy Griffith is dinsdag begraven. De acteur werd slechts vijf uur na zijn dood al ter ruste gelegd, meldt CNN.

m1fzfnma42q3.jpgFoto: ANP

Griffith is begraven op zijn landgoed op Roanoke Island, waar hij dinsdag stierf aan een natuurlijke dood.

"Over een snelle uitvaart was al nagedacht door de familie'', zei de begrafenisondernemer. ''Het was hun wens.''

Andy Griffith was in de jaren '60 te zien in de serie The Andy Griffith Show. Van 1986 tot 1995 produceerde de acteur de advocatenserie Matlock, waarin hij zelf de titelrol speelde.

Bron: http://www.nu.nl/achterklap/2850885/andy-griffith-al-begraven.html

Link naar bericht
Delen op andere sites

De Amerikaanse acteur Ernest Borgnine is op 95-jarige leeftijd in Los Angeles overleden. Dat heeft zijn woordvoerder zondag bekendgemaakt.

Na rollen in From Here to Eternity en Vera Cruz kreeg Borgnine de hoofdrol in de Film Marty, waarvoor hij in 1956 een Oscar won.

Ook schitterde hij in The Dirty Dozen in 1967, The Wild Bunch in 1969 en The Poseidon Adventure in 1972

Op latere leeftijd speelde Borgnine vooral in televisieseries of -films.

RIP, hij vertolkte ook Dominic Santini in Airwolf....

post-446-0-03394200-1341783549.jpg

aangepast door Ross
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...
De Britse acteur Geoffrey Hughes is vrijdag op 68-jarige leeftijd overleden. Hughes verwierf in Nederland vooral bekendheid door zijn rol in de BBC-serie Keeping Up Appearances (Schone Schijn).

Hij speelt daarin de rol van de werkloze Onslow, die veel tijd bier drinkend en in ondergoed voor de tv doorbrengt in een aftands huis. Dit tot grote schaamte van zijn bekakte schoonzuster, Hyacinth Bucket, de hoofdpersoon van de komische serie.

Hughes overleed na een lange strijd tegen een vreselijke ziekte. (ANP)

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

Regisseur Tony Scott overleden

408596.jpg» Tony Scott (l) in 2004, voor de filmposter van 'Man on Fire' EPA

Toegevoegd: maandag 20 aug 2012, 06:24

Update: maandag 20 aug 2012, 06:41

In Los Angeles is de Engelse filmregisseur Tony Scott overleden op 68-jarige leeftijd. Hij pleegde zelfmoord door van een brug te springen. Scott zou ongeneeslijk ziek zijn.

Tony Scott maakte in het begin van zijn carrière vooral reclamefilmpjes en ging begin jaren 80 naar Hollywood om speelfilms te maken. Zijn doorbraak kwam in 1986 met 'Top gun', waarin Tom Cruise de hoofdrol speelde. Later regisseerde hij onder meer 'Beverly Hills cop II' en 'Enemy of the state'.

Veel filmcritici beschouwen True Romance (1993) als de beste film van Tony Scott. Met de komische romantische misdaadfilm, waarvan het scenario werd geschreven door Quentin Tarantino, liet hij volgens de critici zien zien dat hij niet alleen gelikte blockbusters kon maken.

Ook zijn oudere broer Ridley Scott is een bekende filmmaker. Samen produceerden ze de series 'Numb3rs' en 'The good wife'.

Het lichaam van Tony Scott werd in het water gevonden in het havengebied van Los Angeles. In zijn auto, die in de buurt stond, lag een afscheidsbrief. Wat daarin stond, is niet bekendgemaakt.

Link naar bericht
Delen op andere sites

De eerste man die voet op de maan zette is vandaag overleden. Neil Armstrong is 82 jaar oud geworden.

Armstrong trok zich enige jaren geleden terug uit de publiciteit. Een paar weken geleden onderging hij een hartoperatie. In de weken na de operatie traden er echter complicaties op. Hier is de gewezen ruimtevaarder en hoogleraar uiteindelijk aan overleden.

De zin die Armstong sprak toen hij uit de maanlander stapte, "That's one small step for man, one giant leap for mankind", werd een van de bekendste citaten ter wereld.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...
De Amerikaanse acteur Michael Clarke Duncan is op 54-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Begin juli werd de grote zwarte acteur uit "The green mile" opgenomen in het ziekenhuis na een hartstilstand. Zijn verloofde meldt vandaag dat de acteur is overleden.

Michael Clarke Duncan is bekend van zijn hoofdrol in "The green mile". Hij werd genomineerd voor een Oscar voor zijn rol van John Coffey in de verfilming van het boek van Stephen King.

De acteur was een bijzonder imposante verschijning. Hij was 1,96 meter groot en woog 136 kilogram. Hij werkte mee aan bijna 100 producties en was te zien in onder meer "Armageddon", "Planet of the apes" en de animatiefilm "Kung fu panda"

damn, dit had ik niet zien aankomen

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Joop van Tellingen overleden

AMSTERDAM - Paparazzi-fotograaf Joop van Tellingen is donderdagmiddag op 67-jarige leeftijd overleden

Drie jaar geleden herstelde de 67-jarige fotograaf van blaas!@##$!@#, maar in maart werden er in zijn lichaam kwaadaardige uitzaaiingen gevonden.

Twee maanden geleden liet zoon Dennis nog weten dat het stukken beter ging met de fotograaf. Hij zou alleen nog een klein plekje op zijn lever hebben.

Van Tellingen begon als fotograaf bij De Telegraaf, waar hij al snel voor Henk van der Meyden, samensteller van de Privé-pagina, werkte. Daarna werkte hij voor diverse weekbladen als Privé en Party.

Op 1 juli 2004 was hij bij het TV Toys museum, aardige vent.

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...