Ga naar inhoud

Overlijdens in het nieuws


Aanbevolen berichten

  • Reacties 287
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Stemacteur Ger Smit overleden

Ger Smit, stemacteur in onder meer De Fabeltjeskrant, is afgelopen vrijdag op 79-jarige leeftijd overleden in Vorden (Gelderland).

m1ezvbgad1ex.jpg

Dat heeft de familie van Smit maandag laten weten. Smit was stemacteur, toneelspeler en zanger.

Hij werd vooral bekend als de stem van dieren als Bor de Wolf, Ed Bever en Zoef de Haas uit De Fabeltjeskrant.

Ook leende hij zijn stem voor de Smurfen en Sesamstraat en speelde hij zwerver Mak in de kinderserie Mik en Mak die in 1962 en 1963 op televisie te zien was.

De acteur wordt vrijdag begraven in zijn woonplaats Amsterdam.

Ger Smit was al geruime tijd ziek, liet zijn familie weten.

Daar gaat weer een van mijn helden. :'(

Hij deed ook veel stemmen in Nils Holgersson en de "Er was eens..." series.

En hij was jarenlang te zien in GTST als rechercheur Bronkhorst. _O_

Ger Smit. ;(

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Actrice Sylvia Kristel (60) overleden

Actrice Sylvia Kristel is in haar slaap overleden aan de gevolgen van slokdarm!@##$!@#. Dat maakte haar management donderdag bekend. De actrice werd in juni 2012 getroffen door een herseninfarct. De actrice is 60 jaar oud geworden. Kristel werd in de jaren zeventig beroemd door de titelrol in de erotische film Emmanuelle en was ook bekend als schilderes.

Kristel wordt in besloten kring begraven.

Bron: Novum

Link naar bericht
Delen op andere sites

Componist en pianist Joop Stokkermans is in de nacht van woensdag op donderdag op 75-jarige leeftijd in zijn woonplaats Hilversum overleden.

Dat heeft zijn management donderdag laten weten.

Stokkermans laat een groot oeuvre na van musicals, televisie- en filmmuziek, bekende reclametunes en kinderrepertoire waar vele generaties mee zijn opgegroeid.

Hij maakte vele bekende werken, waaronder Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, meneer? en muziek voor de kinderseries De Berenboot, Tita Tovenaar, Barbapapa en Q & Q.

Voor de AVRO ontwikkelde en regisseerde hij radio- en televisieprogramma's op het gebied van klassieke muziek, waaronder het Prinsengrachtconcert.

Bron: Nu.nl

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...
De cabaretière, actrice en zangeres Hetty Blok is op 92-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Ze was bij het grote publiek het meest bekend door haar rol van zuster Klivia in de tv-serie Ja Zuster, Nee Zuster van Annie M.G. Schmidt.

De serie liep van 1966 tot 1968. De liedjes van Harry Bannink werden gezongen door onder anderen Hetty Blok en Leen Jongewaard, zoals 'M'n Opa' en 'Wil u een stekkie van de fuchsia'.

Familie Doorsnee

Ook met de rol van werkster Sjaan in het hoorspel 'In Holland staat een huis', ook wel bekend als De Familie Doorsnee, werd ze populair. Ook die serie was geschreven door Annie M.G. Schmidt.

Blok werkte bij verschillende cabaretgezelschappen, onder meer van Wim Ibo en Wim Sonneveld. Ze presenteerde ook verschillende radio-programma's. Tot op hoge leeftijd was ze actief, onder meer als lerares van een nieuwe generatie cabaretiers en musicalacteurs. Vorig jaar was ze te gast in het tv-programma De Wereld Draait Door.

Bron: NOS.nl

Mooie leeftijd.

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites

Actrice Will van Kralingen (61) overleden

AMSTERDAM - Actrice Will van Kralingen is op 61-jarige leeftijd overleden. Ze overleed vrijdagochtend aan de gevolgen van !@##$!@# in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

m1nx32ka0tot_std640.jpg

Will van Kralingen overleden Fotoserie

Dit maakte haar familie vrijdag bekend.

De actrice speelde haar laatste rol in de speelfilm De Goede Dood, naar het gelijknamige bekroonde toneelstuk. Tijdens de opnamen daarvan in 2011 was Van Kralingen al ziek. Na deze draaiperiode was acteren voor haar niet langer mogelijk.

Van Kralingen was getrouwd met toneelproducent Pim Wallis de Vries en had twee zonen uit haar eerdere huwelijk met acteur Eric Schneider. De actrice zal in besloten kring worden gecremeerd.

Dramaseries

Will van Kralingen speelde opzienbarende rollen in verschillende dramaseries voor televisie als Het Wassende Water, De Zomer van ‘45 en Het jaar van de Opvolging. Meer recent speelde ze in Hartslag en de laatste serie Flikken Maastricht.

In 2007 ontving Will van Kralingen de Theo d'Or, de toneelprijs voor beste actrice. Ze kreeg de prijs voor haar rol van Elisabeth in Maria Stuart bij het Nationale Toneel.

Een Gouden Kalf kreeg ze in 1995 voor haar rol in de speelfilm Havinck. Ook voor haar rol in Storm in mijn Hoofd kreeg ze een Gouden Kalf.

'Geestig'

Victor Reinier herinnert zich Will van Kralingen als "geestig en gezellig''. "Het was fijn om Will op de set te hebben'', aldus Reinier.

In Flikken Maastricht speelde Van Kralingen hoofdinspecteur van de politie.

"Zij was mijn meerdere'', zegt Reinier, die zelf rechercheur is in die serie. "Daar hebben we ontzettend veel lol om gemaakt. Will kon heel goed acteren. Daarnaast was ze een fijne en fantastische collega.''

'Ademloos'

Regisseur Ursel de Geer zal Will van Kralingen blijven herinneren als een groot actrice. Bij de NOS zei hij dat hij haar bewonderde om haar inzet.

''Een bijzondere vrouw die veel van haar vak hield, met veel stijl en distinctie. Ze heeft het vak door en door geleerd. Ik heb ademloos naar haar kunnen kijken."

Volgens De Geer weigerde ze op het toneel elektronische hulpmiddelen. Ze wilde in de zaal spelen zonder microfoon.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Door: redactie − 22/01/13, 15:51 − bron: ANP

media_xl_1496302.jpg

© ANP. Ellen Blazer

Programmamaker en regisseur Ellen Blazer, onder meer bekend van Sonja op Zaterdag, is op 81-jarige leeftijd, na een ziekte overleden. Dat liet een woordvoerder van de VARA weten.

Blazer heeft van 1956 tot 1996 voor de VARA gewerkt. Haar naam was vooral verbonden aan de talkshow van Sonja Barend, met wie ze 20 jaar lang heeft samengewerkt. In 1977 werden de twee aan elkaar voorgesteld. Het was het begin van een langdurige en innige samenwerking. Samen maakten ze 570 live-uitzendingen.

Toen Blazer in 1996 met pensioen ging, stopte Barend met haar programma. 'Ellen is onvervangbaar, dus ik ga ook niet op zoek naar vervanging', verklaarde de presentatrice. In een reactie op het overlijden van Blazer stelde Barend dinsdag: 'De mooiste samenwerking, de dierbaarste vriendschap, een groot geluk, tijdperk ten einde.'

Blazer, in 1931 geboren in Rotterdam, is ook het brein achter bekende tv-programma's als Twee voor Twaalf en Per seconde wijzer. Twee voor Twaalf is volgens de VARA de langstlopende quiz van Nederland.

Kees Driehuis, presentator van de kenniskwis Per seconde wijzer: 'Ellen heeft mij en veel anderen geleerd hoe je televisieprogramma's moet maken die iets met je doen, die ergens over gaan, maar die ook leuk zijn om naar te kijken. Ze was heel erg stimulerend en vernieuwend. En daarnaast was ze tot op het laatst een gastvrije, grappige en vrolijke overlever.'

VARA-programmadirecteur Frans Klein noemde de rol van Ellen Blazer in de geschiedenis van de Nederlandse televisie in het algemeen en die van de VARA in het bijzonder van 'onschatbare betekenis'. 'Ze was een kleine, grote vrouw, die geen moeite had met een plek op de achtergrond. De VARA denkt met veel respect en warmte aan haar terug.'

De VARA zendt vrijdagavond rond middernacht op Nederland 1 een documentaire uit die Coen Verbraak in 2011 maakte over Blazer. De titel is Ellen Blazer: schitteren in de schaduw.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

In Duitsland is een week geleden, 16 februari 2013, de Britse zanger Tony Sheridan op 72-jarige leeftijd overleden. Sheridan maakte naam in de jaren zestig. Hij trad veel in Hamburg op, met een begeleidingsband die later The Beatles zou gaan heten.

Ook zijn eerste platen nam Sheridan op met The Beatles als begeleiders. Sheridan was niet alleen betrokken bij de totstandkoming van The Beatles. Hij bracht veel tijd met de groep door en zou George Harrison en John Lennon enkele gitaartechnieken hebben geleerd. Paul McCartney noemde Sheridan 'de leraar'.

In zijn latere carrière legde Sheridan zich meer toe op jazz en blues. Het grootste deel van zijn leven werkte hij voor een Duits radiostation.

Bron: NOS nieuws

Even een persoonlijke toevoeging:

We hebben nog een paar singletjes in de platenbak staan van Tony Sheridan en de - toen zo geheten - Beat Brothers, die in de Star Club te Hamburg speelden.

Wat zijn die dingen groot in vergelijking met de cd's.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

95388-300-454-scale.jpg

In Laren is de zanger en presentator Herman Emmink overleden. Hij is 86 jaar geworden. Emmink presenteerde tussen 1954 en 1988 programma's op radio en televisie, waaronder Wie van de Drie.

Als 'de zingende omroeper' maakt hij van het liedje Tulpen uit Amsterdam een klassieker.

Met Muzikaal Onthaal kreeg Emmink in 1965 zijn eerste eigen programma op de radio. Tot 1982 presenteerde hij op de zondagmiddag 830 live-uitzendingen. Van 1971 tot 1982 presenteerde hij op tv het spelletje Wie van de Drie, met in het panel Albert Mol, Martine Bijl en Kees Brusse.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Margaret Thatcher (87) overleden

De Britse voormalige premier Margaret Thatcher (87) is vanochtend overleden na een beroerte. Volgens de BBC stond ze

in het buitenland voor Groot-Brittanniemaar verdeelde ze tevens het land.

De conservatief Thatcher leidde het land tussen 1979 en 1990. Haar beleid vergrootte de tegenstellingen in het land,maar

ze vond dat de manier om de economie gezond te maken. In de Koude Oorlog trok ze nauw op met president Reagan van

de Verenigde Staten.

De laatste jaren leed Thatcher aan de ziekte van Alzheimer. Die ziekte staat ook centraal in de film The Iron Lady, waarin

Meryl Streep haar vertolkt.

Bron: NOS-TT

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

Chris Kelly, helft van rapduo Kris Kross, op 34-jarige leeftijd overleden

Dit keer niet omdat hij zijn helm achterstevoren op de brommer had, maar waarschijnlijk een overdosis:

Het is één van de meest karakteristieke jarennegentigliedjes: ‘Jump’ van Kris Kross. Chris Kelly, een van de twee bandleden, is vannacht overleden. Mogelijk is een overdosis de oorzaak. Hij werd slechts 34.

Kelly’s werd in zijn eigen huis in Atlanta gevonden. Zijn dood werd daarna officieel vastgesteld in het Atlanta Medical Center om vijf uur ‘s middags plaatselijke tijd. Of er daadwerkelijk een overdosis drugs aan voorafging, moet een autopsie uitwijzen.

Kris Kross scoorde in 1992 een wereldhit met hun eerste single, ‘Jump’. Kelly was ‘Mac Daddy’, toen pas dertien jaar oud, de andere helft Chris Smith (nog een paar maanden jonger) was ‘Daddy Mac'. Het duo droeg kleren andersom, met de rug naar voren, als gimmick. Het enorme succes van 'Jump' zorgde ervoor dat ze mochten touren met Michael Jackson, een rol kregen in zijn

en zelfs hun eigen computerspel kregen.

'Jump' van Kris Kross. Chris Kelly is de jongen die in het eerste shot rechts staat, in de zwarte New York Yankees-trui.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Acteur en dichter Jérôme Reehuis is op 73-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek.

De gedrongen Reehuis werd bij het grote publiek bekend door zijn rol als Napoleon in de film 'De Boezemvriend' met André van Duin. Hij begon zijn carrière in Vlaanderen in 1967. Hij speelde toen in 'Masscheroen', een destijds choquerend stuk van Hugo Claus.

Reehuis was ook bekend om zijn markante stem. Als stemacteur leverde hij in animatiefilms vaak de stem van de opgeblazen slechterik, bijvoorbeeld in de tekenfilmserie 'De Bluffers'. Ook was hij Uil in de Winny de Poeh-serie.

Theater

Reehuis speelde daarnaast veel in het theater. In de jaren 70 maakte hij het satirische programma 'Scherts, satire, songs en ander snoepgoed' met Robert Long, Dimitri Frenkel Frank en Jenny Arean.

De laatste film waarin Reehuis speelde was 'De zeemeerman' in 1996, met onder anderen Katja Schuurman.

BRON: NOS

Link naar bericht
Delen op andere sites

Manfred Padinger is op 52-jarige leeftijd overleden.

Padinger was de hoofdtekstschrijver van de Après-ski hitmachine Dj Ötzi.

Hij is op een bizarre manier om het leven gekomen. Na een avondje doorzakken, afgelopen zondag in verband met een verjaardag, is hij afgezet op het station.

Padinger is in slaap gevallen op het perron, toen hij wakker werd zag hij net de trein naar Wenen wegrijden. Toen hij de achtervolging te voet inzette is hij tussen trein en perron gekomen en zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. In het ziekenhuis bleek hij aan zijn verwondingen bezweken te zijn.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

'Edith Bunker' (90) overleden

In New York is op 90-jarige leeftijd de Amerikaanse actrice Jean Stapleton overleden. Dat meldt entertainmentsite TMZ op gezag van de familie.

Jean Stapleton heette eigenlijk Jeanne Murray. Ze werd vooral bekend door haar rol als Edith Bunker in de tv-serie All in the Family. Die serie werd in de jaren 70 uitgezonden door de VPRO.

Edith Bunker was de wat dommige,maar zeer toegewijde echtgenote van de knorrige Archie Bunker, gespeeld door Carroll O'Connor. Samen zongen ze de openingstune van de serie. Stapleton

ontving voor haar rol drie Emmy Awards en twee Golden Globes.

Bron: NOS-TT 125 zo 02 jun 21:27:41

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Jazz-zangeres Rita Reys overleden

Jazz-zangeres Rita Reys (88) is in Breukelen overleden.Ze trad tot voor kort nog op en zei begin deze maand dat ze niet aan stoppen dacht. De grootste jazz-zangeres van Nederland stond ruim 70 jaar op het podium. In 1960 kreeg ze de titel Europe's First Lady of Jazz.

Rita Reys leerde de jazz kennen via de drummer en haar latere man Wessel Ilcken. In 1953 maakte ze haar eerste plaat.Ook in de VS had ze succes en ze zong 20 keer op North Sea Jazz.

Na de dood van haar eerste man trouwde ze in 1960 met de pianist Pim Jacobs, die haar tot zijn dood met zijn trio begeleidde.

Bron: NOS-TT 108 zo 28 jul 19:36:45

Zie ook RTV Utrecht voor een uitgebreid bericht.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...

Toch onverwacht:

Actrice Lisa Robin Kelly (That 70s Show) is dood gevonden in een afkickkliniek.

kelly1.jpg?w=620

Lisa speelde in That 70s Show de rol van Eric Forman's zus Laurie. De 43-jarige actrice heeft al jarenlang te kampen met een drank- en drugsverslaving en werd een aantal keer opgepakt wegens rijden onder invloed en mishandeling. Haar verslaving zou ook de reden zijn waarom ze de rol van Laurie kwijtraakte.

TMZ meldt dat Lisa is overleden in haar slaap. Ze liet zich een paar dagen geleden opnemen in een afkickkliniek om van haar verslavingen af te komen en haar leven te beteren.

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Culinair recensent Johannes van Dam (66) is overleden. Dat heeft de Volkskrant woensdag gemeld. Van Dam was ernstig ziek en overleed in het OLVG in Amsterdam.

Van Dam schreef voor Het Parool wekelijks restaurantrecensies. Daarnaast had hij diverse boeken over eten op zijn naam staan. Zijn bekendste boek is De Dikke van Dam uit 2005.

De recensies van Van Dam werden door restauranteigenaren gevreesd: een slechte recensie kon een restaurant soms de kop kosten. Kreeg een restaurant echter een hoog cijfer dan zorgde dat geregeld voor een overvol restaurant waar een tafel reserveren een onmogelijke opgave werd.

Van Dam kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen aan zijn hart en nieren. Ook leed hij aan suikerziekte. De laatste jaren had hij daardoor weinig energie.

Link naar bericht
Delen op andere sites

De Japanse zakenman Hiroshi Yamauchi, die 53 jaar lang aan het hoofd stond van de Japanse spelletjesfabrikant Nintendo, is donderdag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Nintendo bekendgemaakt.

Onder de leiding van Yamauchi, de achterkleinzoon van de oprichter van het bedrijf, transformeerde Nintendo van een maker van speelkaarten tot ‘s werelds grootste fabrikant van videospelletjes. Nintendo vierde successen met de Wii-spelcomputer en Nintendo DS en met spelletjes als Super Mario en Zelda.

In 2002 droeg Yamauchi de leiding over aan de huidige topman Satoru Iwata en vervulde daarna nog enkele jaren een adviserende rol.

In 2008 stond Yamauchi nog genoteerd als de rijkste man van Japan met een geschat vermogen van een kleine 6 miljard euro. Zijn vermogen nam daarna overigens af, omdat het aandeel Nintendo in de jaren na 2007 fors in waarde daalde, onder meer als gevolg van hevige concurrentie met de spelcomputers van Sony.

Yamauchi nam in 1949 de leiding van het bedrijf over van zijn vader. Het succes kwam pas na een aantal flinke mislukkingen, zoals de pogingen om de productie te richten op onder meer speelgoedgeweren, kinderwagens en zelfs snacks. Nintendo moest aan het einde van de jaren zestig faillissement aanvragen.

Deze ervaring was voor de Yamauchi aanleiding om zijn strategie om te gooien. In 1980 bracht Nintendo de eerste draagbare spelcomputer op de markt. Vijf jaar later werd het spelletje Super Mario Bros. geïntroduceerd, internationaal een enorm succes.

Yamauchi besloot vanaf de jaren zeventig af te zien van leningen om de onderneming te financieren. Nintendo past dit principe nog steeds toe en heeft inmiddels zo’n 6,5 miljard euro in kas.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

De Amerikaanse schrijver Tom Clancy is dinsdag op 66-jarige leeftijd overleden.

Clancy, die vooral bekend werd door zijn spannende thrillers, overleed in het ziekenhuis van Baltimore. Het treurige nieuws werd bevestigd door de uitgever van Clancy via de New York Times.

Clancy was de afgelopen dertig jaar één van de toonaangevende figuren in de wereld van militaire thrillers en spionageverhalen. Zo werden veel van zijn beroemde boeken verwerkt in films en computerspellen. Clancys beroemdste personage was wel de CIA analist Jack Ryan, die in een twaalftal boeken de hoofdrol vertolkte, waaronder The Hunt for the Red October, Patriot Games, Clear and Present Danger en The Sum of All Fears.

Daarnaast was Clancy ook de grondlegger voor succesvolle games zoals Rainbow Six, Ghost Recon en Splinter Cell.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Voormalig rallykampioen Bob de Jong is op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand.

De vijfvoudig Nederlands kampioen ging na zijn sportcarrière aan de slag als journalist bij Autovisie, Langs de Lijn (waarvoor hij de Formule 1 versloeg) en later de televisiezender Veronica.

De Jong was twintig jaar lang de stem en producer van het populaire programma De Heilige Koe. Daarnaast organiseerde hij tal van (sport)evenementen, zoals de verkiezing Voetballer van het Jaar, het Veronica IJsgala, de Veronica Strandrace en het Motorsportgala (Ahoy). In recente jaren bedacht en organiseerde De Jong velerlei evenementen in Scheveningen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoe heet dat nummer ook alweer, waar de intro van De Heilige Koe van is gejat / stukje van is?

Vroeger wel vaak gekeken ja, en sowieso wel bazige stem van die kerel.. RIP!

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

lou-reedover.jpg

Lou Reed is zondag op 71-jarige leeftijd overleden. De precieze doodsoorzaak van de Amerikaanse zanger, songwriter en gitarist is echter nog niet bekend. In mei onderging Reed nog een levertransplantatie.

Reed werd in de jaren zestig bekend als voorman van The Velvet Underground, één van de eerste experimentele rock-bands die onder meer samenwerkte met de Duitse zangeres Nico en kunsticoon Andy Warhol. In hun hits kwamen voor het eerst in de muziekgeschiedenis onderwerpen als sadomasochisme, heroïne en travestie voor. De band ging in de vroege jaren zeventig uit elkaar, waarna Reed een zeer succesvolle solocarrière begon.

Reed schreef als soloartiest popgeschiedenis met albums als 'Lou Reed', 'Transfomer' en 'Berlin'. Zijn nummers 'Walk on the Wild Side' en 'Perfect Day' kunnen gerekend worden tot absolute klassiekers binnen de hedendaagse popmuziek. Toch zal Reed ook de geschiedboeken ingaan als een inspiratiebron voor vele experimentele muziekstromingen. Zo bracht hij na de eerder genoemde hitalbums het album 'Metal Machine Music' uit, dat voornamelijk bestaat uit feedback en andersoortige herrie.

Het gezaghebbende Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone omschrijft Lou Reed als een songwriter die vijftig jaar lang een grote bijdrage leverde aan de ontwikkeling van de rockmuziek. Hieronder kunt u horen waarom.

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is bedroefd vanwege de dood van Reed. "Not a perfect day", schrijft hij op Facebook. "I was able to tell him in person that he inspired me in New York on 30 April 2009. A brief encounter I will never forget. Thank you, Lou Reed!"

Lou Reed werd in 2003 al eens doodverklaard op de radio. Toen bleek het een belachelijk misverstand. Dit keer klopt de doodstijding - helaas - wél.

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites

Niet echt in het nieuws, maar wel relevant:

Man die aan de wieg stond van de IBM PC is overleden

De man die aan de wieg stond van de eerste IBM PC is overleden. William Lowe ontwikkelde bij IBM in één jaar de 5150, waarbij Microsoft het besturingssysteem leverde. Voor zowel IBM als Microsoft betekende de PC de doorbraak op de consumentenmarkt.

William Lowe met IBM-pc'sLowe kwam in 1980 intern met het plan voor een pc, waarna een jaar later de Personal Computer 5150 in de winkels stond. Het team dat Lowes plan uitvoerde, stond onder leiding van Don Estridge.

Om de kosten te drukken besloot IBM de 5150 op te bouwen uit bestaande hardware. Tot dan had IBM bijna elke component van elk apparaat dat het maakte zelf ontwikkeld. Voor de processor wendde het bedrijf zich tot Intels 8088-chip, die in de 5150 op een snelheid van 4,77MHz geklokt werd. Het systeem had, afhankelijk van de configuratie, 16kB of 64kB werkgeheugen en voor opslag kon gebruikgemaakt worden van 5,25"-floppy's of cassettes. Een harde schijf was er niet.

IBM maakte de specificaties van zijn nieuwe systeem openbaar, waardoor concurrenten al snel met eigen varianten kwamen. Zo werd de IBM PC een de facto-standaard in de computerindustrie. Fabrikanten benadrukten dat hun apparaten 'IBM compatible' waren, zodat consumenten en bedrijven wisten dat hun bestaande software zou werken.

Het besturingssysteem van de PC was MS-DOS 1.0 van Microsoft. Het betekende het eerste succes van het Redmondse bedrijf, dat later met Windows de markt ging domineren. IBM hield het succes niet vast en na jaren van verliezen verkocht het zijn pc-tak in 2005 aan Lenovo. Lowe stierf aan een hartaanval en werd 72 jaar, meldt The New York Times.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 months later...

Op 27 januari 2014 is Edmond Classen onverwacht overleden, meldt Royal Promotions. De Nederlandse acteur was vooral bekend door zijn rollen in komedieseries als Vrienden voor het leven, Het zonnetje in huis, Flodder en Oppassen!!!.

De acteur, vader van Kiki en Rogier Classen, speelde ook in de televisiefilm Flodder 3, uit 1995. Daarnaast acteerde hij in meer dan 30 films en tv-series en leende zijn unieke stemgeluid aan meer dan 40 hoorspelen.

Zijn laatste rollen speelde hij in Flikken Maastricht in 2011 en de film Black Out in 2012.

Edmond Classen is 75 jaar geworden.

post-8-0-94687100-1390862813.jpg

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ook al een paar dagen geleden, beiden zijn amper in het nieuws geweest, althans, wat ik er van mee krijg.

Veerman is bij mij vooral bekend van Medisch Centrum West en De Lift.

Hij was de partner van ene Hans Karsenbarg. Nooit geweten, maar vooral die Karsenbarg zegt me niks.

Zou in De Vlaamsche Pot gespeeld hebben? Wat ik er van kan vinden als "homo-achtige kok"? Dat was Serge-Henri Valcke.

Ik kan hem wel in een gastrol vinden, maar zou niet weten wie hij is.

Doet er niet veel toe, weer een acteur ontvallen.

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...