Ga naar inhoud

"Scatman" John Paul Larkin


Aanbevolen berichten

post-446-0-58656100-1290367295.gif

Een geweldige artiest uit de jaren 90, die heel erg stotterde. Hij begon zijn carriere als professionele Jazz pianist is grote clubs. Helaas voor hem raakte hij verslaafd aan alcohol en drugs, maar toen een goede vriend van hem overleed aan bot!@##$!@#, besloot hij zijn slechte gewoontes achter zich te laten, met behulp van zijn nieuwe vriendin.

Toen hij in 1990 zijn carriere een boost wou geven, verhuisde hij naar Berlijn, en begon platen op de nemen, waar hij zong in combinatie met zijn jazz piano nummers. Zijn agent had een plan opgevat om "scatsinging" te combineren met moderne dance platen. John was in eerste instantie tegen, maar draaide later bij. Hij was tegen omdat hij er bang voor was dat mensen er achter zouden komen dat hij ernstig stotterde. Zijn vrouw Judy raadde hem aan om over zijn probleem te praten in zijn nummers. Met dit advies in het achterhoofd is het eerste nummer Scatman (Ski Ba Bop Ba Dop Bop) ontstaan, waar hij praat over de problemen van stotteren die kinderen kunnen ervaren. Op dit moment neemt hij de naam Scatman John aan.

De plaat was in eerste instantie geen success, maar kroop langzaam maar zeker richting de 1e plaats. In totaal zijn er ongeveer 6 miljoen exemplaren verkocht.

Na dit success zijn er nog 2 succesvolle platen opgenomen en is er een debuutalbum gemaakt, welke zeer goed verkocht is. Later zijn er nog 2 albums gemaakt, maar deze zijn helaas niet zo successvol geweest als het eerste album. In die tijd werd bekend dat hij sinds 1998 aan het kwakkelen was met zijn gezondheid, waar later uitkwam dat hij aan long!@##$!@# leed. Ondanks dit bleef hij positief, hij zei : "Wat god ook wil, ik vind het goed, ik heb mijn leven gehad". John overleed op 3 december 1999.

http://www.youtube.com/watch?v=OUWBAy3bATI

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...