Ga naar inhoud

[US/NL] Jumanji


Aanbevolen berichten

post-173-0-36398700-1310213517.jpg

Introductie

Jumanji is een Amerikaanse animatieserie, gebaseerd op de gelijknamige film. De serie liep drie seizoenen met een totaal van 40 afleveringen. In de Verenigde Staten werd de serie oorspronkelijk uitgezonden van 1996 tot 1999.

De serie was een productie van Adelaide Productions.

Het verhaal

De serie speelt zich af in een andere continuïteit dan de film. Zo komt Sarah in de serie niet voor. In plaats daarvan spelen enkel Judy, Peter en Alan het spel.

De kinderen Judy en Peter ontdekken op een dag het magische bordspel Jumannji, en beginnen het te spelen. Bij hun eerste beurt worden ze echter het spel ingezogen en belanden in een andere wereld, bestaande uit een jungle. Hier leren ze Alan kennen, een man die al meer dan 20 jaar in het spel opgesloten zit sinds hij het als kind ook begon te spelen. De enige kans voor Judy en Peter om het spel weer te verlaten is het raadsel dat het spel hen heeft gegeven op te lossen.

Judy en Peter slagen hierin en kunnen terugkeren. Alan kan echter het spel niet verlaten omdat hij zijn raadsel nooit gelezen heeft, en dus niet weet wat hij moet doen om weer uit het spel te komen. Daarom keren Judy en Peter regelmatig terug naar Jumanji in de hoop Alan te kunnen helpen, waarbij ze zelf iedere keer ook een raadsel op moeten lossen om het spel weer te kunnen verlaten. Het achterhalen van een manier om Alan uit het spel te krijgen is dan ook een rode draad in de serie. Het drietal komt tegenover vele gevaren in Jumanji te staan, maar ontmoet ook enkele bondgenoten.

Pas in de laatste aflevering slaagt de groep erin om Alan's raadsel te achterhalen en op te lossen, zodat hij ook kan ontsnappen.

Afleveringen:

http://www.youtube.com/user/jumanjitv

Stemmen:

Bill Fagerbakke - Alan Parrish

Debi Derryberry - Judy Shepherd

Ashley Johnson - Peter Shepherd

Sherman Howard - Van Pelt

Melanie Chartoff - Aunt Nora Shepherd

Pamela Adlon - Rock

Richard Allen - Officer Bentley

Tim Curry - Trader Slick

William Sanderson - Professor Ibsen

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...