Jump to content
Sign in to follow this  
Keetie

Keetie kookt ...

Recommended Posts

Nog een lekker en gemakkelijk recept is die van bruine bonensoep. Mijn man at vroeger thuis altijd bruine bonen met stroop; bruine bonen vindt hij daardoor niet lekker, maar de soep wel. Bedacht ik me plotseling dat hij geen tomaten lust, maar wel tomatensoep - die te koken, een grote pan voor een paar dagen, is zijn specialiteit geworden evenals de erwtensoep. Ik hou het simpel ...

Bruine bonensoep (restverwerking)

overgebleven bruine bonen met het kooknat (ca. 1 l)

ca. 40 g boter of vet van jus

1 ui

kruidnagels

laurierblad

ca. 20 g bloem

(bruin van jus)

zout, peper

(aroma)

(rode wijn)

Verwarm de bonen met het kooknat bij de hoogste stand. Maak de bonen fijn of

maal of zeef ze. Maak de boter of het vet van jus warm bij de hoogste stand.

Fruit hierin de gesnipperde ui, kruidnagels en laurierblad lichtbruin in een

gesloten pan bij de doorbakstand (ca. 15 minuten). Voeg dan de bloem toe (zijn

er veel bonen overgebleven, dan kan met minder bloem worden volstaan), roer

deze bruin bij de hoogste stand. Zorg dat de bloem niet te donker wordt, daar

de smaak dan bitter wordt. Voeg dan roerende en bij gedeelten het bonenvocht

en eventueel bruin van jus toe. Schakel op 0 zodra de soep kookt en laat ze

nog even doorkoken. Verwijder kruidnagels en laurierblad en maak de soep op

smaak af met zout, peper (aangemengd met een lepel soep) en eventueel aroma.

Roer desgewenst een paar lepels rode wijn door de soep.

Bron: Elektro kookboek

Die eventuele bruin van jus doe ik er altijd bij, het geeft toch wel een pittiger smaak aan de soep.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met tijden vind ik het lekker, mijn moeder kan het elke dag wel eten. Zelf vind ik een kippe(n)soepje wel lekker. Als ik een keer wat ga koken zal ik er eens een leuke reportage van maken ;) Eigenlijk moet DJ een keer wat leuks maken, die heeft altijd de meest leuke keukenideeen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Winter- of zomergerechten doen wij niet aan ... ;) De lekkerste, zelfgebakken door mijn man, oliebollen hebben we gegeten op de verjaardag van onze zoon, in Mei. Daar trakteerde hij zijn klasgenootjes van de kleuterschool toen op. In de zomer lusten wij ook wel erwtensoep.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×