Ga naar inhoud

Padstelling


Aanbevolen berichten

Padstelling.

Wij hebben een tuin. In onze tuin, onder de grijze container, woont Mijnheer Pad. Soms zien we hem zitten, andere keren een hele tijd niet. Na elke winter vragen we ons af of Mijnheer Pad er nog is. De buurjongen heeft hem vaak onder in onze heg gezien. Kijk, zegt hij dan, je moet goed letten op dat bruinige ... Scherpe ogen heeft dat jong, wij zien niets ... ;)

post-598-0-53321100-1322252389.jpg

In de zomer luierde Mijnheer Pad heerlijk in de pot van de Datura.

Toen de plant voor de winter naar binnen moest, gesnoeid en wel, zat er een piepklein padje in de waterschaal. Hij sprong pijlsnel weg, de heg in. Te snel om op de foto te zetten. Waarschijnlijk een kindje Pad. Was Mijnheer Pad dan een Mevrouw Pad?

post-598-0-77758800-1322252447.jpg

Maar even daarna in de schemering op een andere avond troffen we onder de groene container die ter leging aan de weg gezet moest worden, bij het wegrollen nog een kleinere pad aan. Dat kon wel eens Mevrouw Pad zijn. Heel voorzichtig werd de container weer op zijn plaats gezet.

Hadden we, zonder het te weten, een hele familie Pad, een grote, een minder grote en een heel kleintje, in de tuin inplaats van alleen een Mijnheer Pad!

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...