Ga naar inhoud

Het grote library music topic


Aanbevolen berichten

  • 4 weeks later...

Het AVRO programma 'Alle dieren tellen mee' gebruikte ook library music. Die tune werd in de jaren '90 gebruikt. RTL gebruikte meestal CD's van Carlin Music Productions voor zijn programma's (Véronique Overzicht/Beestenboel). Tevens deed KinderNet ook een greep uit de rijke inhoud van library music!

aangepast door Omroepersnl
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Mag ik nu ook een vondst claimen? Ja? :D

 

 

Die openingsmuziek is van Atmosphere, afkomstig van 'Short cuts' (ATMOS3) en heet 'Beat Box'.

 

http://m.unippm.se/en/Browse/Labels/CD%20Listing/CD%20Details/Track%20Details.aspx?cdId=2&cdPg=705&lid=0&wId=103

 

EDIT: Classical Edits 2 (ATMOS16) staat bol van de rendities van klassieke stukken die gebruikt zijn in commercials of als komische achtergrondmuziek door het ongelofelijke cliché wat ze met zich meedragen, zoals Romeo and Juliet. Vooral track 15, 23 en 42 zullen bekend in de oren klinken (en niet omdat het bekende stukken zijn ;)).

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites

Meer vondsten, meer vondsten! _O_

 

Precies een track ook die ik zocht en wééral recht in de schoot geworpen door random aanklikken:

 

https://www.youtube.com/watch?v=PaoxiyAzaXg#t=21m19s

(Mocht de timelink niet werken: De sketch vanaf 21:19)

 

Dat deuntje wat je vanaf 21:34 hoort is KPM - MAIN SERIES - KPM-0255 - PEAKTIME TELEVISION -> Track 91, Kids Go Crazy 1 :D

https://search.apmmusic.com/#albums/KPM-0255

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 year later...
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 year later...

De zeer veel gebruikte mysterieuze orkestlibrary met o.a. de spannende cellosamples die lang onvindbaar was is terecht ! :D Check het Members Only gedeelte voor de naam, uitgever, cd cover en fragmenten.

Link naar bericht
Delen op andere sites

_O_ HALLO ALLEMAAL, WAT FIJN DAT JE ER B~ GOED NIEUWS _O_ Mooie vondst, Deemster!

 

Beetje offtopic maar ach, van die momenten dat je je afvraagt 'Is dat nou library...' en je vraag redelijk direct via de makers beantwoord wordt. Geen library dus, wel heel tof; de paddentrek van Harry Sacksioni, zoals ingespeeld door het orkest onder leiding van Harry van Hoof, was de opening van 'Te Land, Ter Zee en In De Lucht' seizoen 1991 :D Een single'tje met exact DIE uitvoering ligt als het goed is nu bij me op de mat _O_ Ter voorbeeld (Let wel, dit is niet díe uitvoering maar een veel rustigere versie. Die van Van Hoof was bombastisch tot en met):

 

 

Love it _O_ 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hehe, nee hoor :P Puur omdat het tof is die samples te hebben en ermee te experimenteren. Die CD stel ik trouwens nog even uit omdat ik hem echt zo compleet mogelijk wil krijgen. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat de korte boevendeuntjes van een library plaat komen (aangezien ze ten tijde van de hoorspelen nog niet met Aad Klaris samenwerkten).

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb onlangs eens onderzoek gedaan naar de bereidwilligheid van de huidige eigenaars van de librarymuziek om spul op cd te krijgen (eenmalige uitgave). Krijg op een aantal verzoeken medewerking, maar er zijn er ook die of niets meer laten horen nadat ze "het gaan uitzoeken" ondanks meerdere mails, of die gewoon zeggen: bedankt voor je interesse, maar nee.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Vallen dingen als verzamelingen geluidseffecten daar eigenlijk ook onder? Ik ben al een tijdje op zoek naar geluidseffect dat ik zou omschrijven als "pre-industriële stad" voor toch wel een kwart tot een halve minuut. Projectje reconstructie van een filminlas zonder muziek of geluidseffecten, gewoon omdat het kan (in het script: "township without cars").

Ik vroeg het een onbetwiste autoriteit, maar die kon niet op een idee komen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ja ik heb het lekker ingewikkeld opgeschreven, hè? 8)

Ik heb een clipje waarin allerlei gemengde achtergrondgeluiden van op straat te horen waren - maar het is een soort sketch over Shakespeare dus dan dus wel een straat van anno ca. 1600.

Maar die video is uit 1967 en het geluidsspoor is verloren gegaan. Ik zoek dus iets ter vervanging, want nu zie je allerlei mensen over straat lopen en dingen doen in totale stilte. Het script geeft verder geen aanwijzing of een specifieke LP gebruikt werd. (Gebruikte muziek heb ik wel kunnen vinden, want daar stond een label/track bij vermeld.)

aangepast door Spiny Norman
Link naar bericht
Delen op andere sites
23 hours ago, djkoelkast said:

Ik heb een hele grote collectie (ook oudere) geluiden, ik kan eens kijken of daar iets tussen zit wat daar bij past.

Ach, ik houd me zeker warm aanbevolen! Het hoeft niet per sé een effect uit de jaren zestig te zijn, als het maar enigszins past. 't Is voornamelijk voor de oefening.

Komische tintje is geen bezwaar, want het is een soort sketch (van 1/3e van Monty Python om precies te zijn).

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...