Ga naar inhoud

Voetbal: Speculatie en discussie #9


Aanbevolen berichten

Voetbal is compleet verziekt omdat het alleen maar om het geld gaat.

 

- Organisaties liggen constant onder vuur door corruptieschandalen

- Altijd dezelfde 'grote' clubs staan in CL eindrondes omdat ze 500 miljoen schuld mogen staan en dat niet in alle landen mag (NL clubs sowieso niet). Eventuele concurrentie of talenten bij kleinere clubs worden gewoon opgekocht door diezelfde grote clubs, dus dat blijft in stand.

- Mannetjes vinden hun ego, auto's en bankrekeningen belangrijker dan presteren.

 

Dat aangevuld met dat een figuur als Bert Oostveen veel te lang is blijven zitten, Danny Blind veel te lang is blijven zitten en dat de oud-internationals zoals van Persie veel te ruw zijn vervangen door bijv. jongens van 17 vanuit een club die al moeite heeft te winnen uit bij Excelsior maakt dit niet zo bijzonder. Ja ik weet het 17 miljoen coaches, maar iedere idioot ziet wat er niet goed gaat.

 

Ik denk op diplomatiek gebied dat het niet zo'n ramp is dat Nederland niet deelneemt aan een toernooi in Rusland. Scheelt een hoop gezeik om hele andere onderwerpen dan voetbal.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Reacties 191
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Het Nederlands elftal anno 2017 :')

 

Je wil toch niet met zo'n team de selectie überhaupt halen? Krijgen we eenzelfde situatie als het... EK van 2012  (ik moest even denken), toen we ook al best wel het lachertje waren. Valt me op; per zoveel jaar is er weer gezeik. 2010 sta je goddomme in de finale, in 2012 ben je de free pass-verzorger voor de tegenstander. In 2014 wordt je derde, absoluut een pluim waard. Maar dan 2016... Toen zijn we niet eens gekwalificeerd. En... Oh, wacht, we spelen dus gewoon NOG STEEDS kut.

 

Sjongejongejonge.

 

 

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Op 23 april 2017 at 09:47, Frey zei:

Feyenoord is er bijna, het is ze gegund na al die jaren.

 

"Bijna"... ;) 

Wat denken jullie, los van de 'gun-factor'? Feyenoord of Ajax?

 

Ik ben zelf altijd een Ajax-liefhebber geweest, met name omdat ze toch ook net iets meer ervaring / volwassenheid hebben op Europees niveau. Dat maakt het altijd voor het Nederlandse voetbal net wat interessanter, zoals nu ook met de prestaties in de Europa League waar stiekem heel voetbal liefhebbend-Nederland toch wel van geniet.

 

Neutraal gezien zou het echt heel zuur zijn voor Feyenoord als ze het alsnog niet gaan halen, gezien hun constante voorsprong over het hele seizoen. Ze zouden het toch niet meer weg moeten geven en hun verdiende buit moeten binnenhalen. Echter Heracles is een stugge tegenstander op de momenten dat het er toe doet... veel meer dan Willem II. Maar Ajax moet ook nog die belangrijke pot tegen Lyon tussendoor spelen...

 

M'n geweten zegt Feyenoord, m'n gevoel zegt Ajax... ;) 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Wat een deceptie voor Feyenoord was dat zeg...

Maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat ze het nu nog gaan verspelen, zeker niet in De Kuip.

Mocht het wel nog misgaan, dan kun je jezelf echt afvragen of het ooit nog gaat gebeuren. Hele seizoen bovenaan gestaan en het kampioenschap werd ze enkele weken geleden gewoon in de schoot geworpen...

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik hoor zojuist dat het kampioensfeest voor Feyenoord compleet is uitverkocht.

Ik deel dezelfde mening als MarsM qua Ajax en Feyenoord;

Ik ben ook Ajax aanhanger, maar het zou wel heel sneu voor Feyenoord zijn als ze dit weg gaan geven.

Link naar bericht
Delen op andere sites
9 uren geleden, Frey zei:

Mocht het wel nog misgaan, dan kun je jezelf echt afvragen of het ooit nog gaat gebeuren. Hele seizoen bovenaan gestaan en het kampioenschap werd ze enkele weken geleden gewoon in de schoot geworpen...

 

Inderdaad, dat zou echt enorm doorwerken bij iedereen rondom en bij de club.

Link naar bericht
Delen op andere sites
On 14-5-2017 at 4:23 PM, RM said:

Toch Feyenoord dus ;) 

 

Wij kregen een klein meisje op rolschaatsen aan de deur, mijn man deed open en zei:'Hallo.' Waarop het meisje vroeg:'Bent u voor Feyenoord?' 'Jazeker', antwoordde mijn man.  'Gefeliciteerd', kreeg hij als antwoord en ze schaatste weg. :)

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Mocht iemand het nog van plan zijn, stel je treinreis in de omgeving Amsterdam vooral even uit -0-

 

Wat een zootje :P . K stond overal bij groepen schreeuwende supporters met sixpacks onder de arm. De vloeren van de treinen soppen her-en-der van het bier met bijbehorende meur, omdat de meesten al zijn begonnen hun hersenen in de Heineken-marinade te planten. Gezellig!

Link naar bericht
Delen op andere sites
11 uren geleden, TMP zei:

Kan mij voorstellen dat het voor de Ajax fans een behoorlijke tijd spannend was, al zal er na de 0-2 niet veel vertrouwen meer zijn geweest, maar het was eigenlijk een vrij waardeloze wedstrijd...

 

 

Typische wedstrijd 'X vs. de Mourinho-filosofie'; erg saai, verdedigend, lange ballen naar voren, de mazzeltjes meepakken en winnen.

Zonde dat Ajax het niet heeft gehaald, maar ze werden ook wel op alle vlakken overklast (was eigenlijk geen moment spannend...). Er werd voorin totaal niet creatief omgegaan met de situatie (als het over de grond niet lukt, waarom dan letterlijk nog niet één keer proberen via de flanken hoog voor te zetten? Dan kom je tenminste nog een kéér binnen het 25-meter gebied met een kop-kans...).

 

Zat me trouwens na afloop wel behoorlijk te 'ergeren' aan die Zlatan-show zeg... de camera was alleen maar op hem gericht, alsof hij al jaren bij de club is en dit even in z'n eentje heeft gedaan. Amper beelden van het gezamenlijke team van Man United met de beker (waar hij dus ook niet bij bleef "rondhangen'). Echt sneu :|Y

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...
  • 5 months later...
Zojuist, TMP zei:

De groepsfase zal sowieso wel weer een kwestie van uitzitten worden met weinig interessante wedstrijden.

Negatieveling... {|

 

Kijk dan naar de affiches!

 

Honduras - Nigeria

Senegal - Saudi Arabië

Colombia - Tunesië

Panama - Hootsietootsieland

 

Waarom moet je nou zonodig Argentinië of Italië willen zien spelen? Veel beter maak je 24 poules met andere toplanden (de echte kweekvijvers van talentvolle voetballers) zodat je gegarandeerde kwaliteitswedstrijden hebt! En dan het liefst in een neutrale omgeving en als gevolg van een neutrale loting, dus qua organiserend land absoluut niet controversieel of in een olierijke zandbak! Het is eigenlijk allemaal dik in orde ^O^.

 

(oh, en GEEN camera's op de doellijn graag... dat haalt de emotie eruit!)

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

Je kunt achteraf wel stellen dat Nederland behoorlijk wat pech heeft gehad met het niet plaatsen. Even los van de onterechte uitslag in Zweden vanwege die afgekeurde goal van Dost, de uitslag van Zweden tegen Frankrijk (2-1) én de absurde uitslag van Zweden tegen Luxemburg, zat Nederland gewoon in een lastige poule. Frankrijk won gisteren bijna van Duitsland en is echt 1 van de topfavorieten voor het toernooi. Zweden kegelt Italië eruit op basis van 2 resultaten, terwijl Nederland gewoon 2x had gewonnen van Zweden (als die goal was goedgekeurd). Ik denk dat Nederland in veel andere poules vrij gemakkelijk 2e was geworden ondanks de matige selectie, en dan met een beetje gunstige loting zo het WK had gehaald.

 

Ik ben trouwens nog wel benieuwd naar die Nations League volgend jaar. De opzet is totaal niet te begrijpen voor een normale sterveling, maar het biedt wel perspectief om toch relatief eenvoudig te kunnen kwalificeren voor EK 2020. Als mede-organisator (Amsterdam doet mee) is het wel lekker als je als land dan kwalificeert natuurlijk. Daarnaast heeft de Nations League het voordeel dat je via de divisies meer landen tegenover elkaar krijgt die elkaars niveau hebben. Dat moet leukere wedstrijden tot gevolg hebben dan nu de kwalificatiereeks denk ik.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...

Portugal - Spanje lijkt leuk, maar het wordt alweer een stuk minder boeiend omdat die andere 2 landen de moeite niet waard zijn. Dus Portugal en Spanje gaan gewoon door.

 

Poule D en F zijn het interessantst. Argentinië en Kroatië zijn vrij goede voetballanden, dus het is te hopen dat IJsland weer gaat stunten. En voor de verandering heeft Duitsland op het oog wel de zwaarste poule geloot met Zweden en Mexico.

 

Verder wat TMP zegt... omdat het allemaal redelijk verdeeld is qua sterke/zwakke voetballanden kan je grotendeels wel voorspellen wat er gaat gebeuren. Zelfs als een sterk land een pot verliest gaan ze hoogstwaarschijnlijk alsnog door. Zo werd Portugal zelfs Europees Kampioen via één van de beste nrs 3 tickets. Ik verwacht niet dat ik hier veel voor ga zitten :|Y

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

Het mooie was nog wel dat de Belgen (en Jan Mulder) op SporZa na de loting direct gingen discussiëren over de loting.

De Belgen denken dat ze met 2 vingers in hun neus doorkomen naar de achtste finales, dat ze van poule H (waar ze tegen uit gaan komen) ook wel winnen en dat ze dan een groot probleem hebben.

Want dan staan ze denken ze zelf tegen ofwel Duitsland ofwel tegen Brazilië.

En Jan Mulder riep direct "Oh en die Polen die heb je ook al verslagen?!" _O-

 

En het spannende kan inderdaad ook zijn dat Duitsland en Brazilië eerst nog tegen elkaar staan als 1 van beide landen groepswinnaar wordt en 1 van beide landen 2e in de poule.

Poule D wordt overigens gezien als de Poule des doods; Het zou leuk zijn als IJsland wederom weet te imponeren.

 

Overigens; Stel dat Nederland wel 2e was geworden in de Poule...

Dan hadden ze dus eerst tegenover Italië gestaan en nu ook in de poule tegen Duitsland gespeeld..!

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...

Opmerkelijk kerstgeschenk voor de voltallige Ajax-staf :?. Ja, dat beker-potje tegen Twente was inderdaad jammer (al blijven strafschoppen een loterij) en ook grotendeels het mislopen van Europees voetbal. Maar geldt dat niet voor alle eredivisie clubs en het hele algehele niveau van de eredivisie / het Nederlandse voetbal? Ze zouden de oneerlijke concurrentie (i.e. geld dat er in omgaat en de grote verschillen in nationale competities) beter eens objectief kunnen belichten.

 

Volgens mij heeft Ajax het in de competitie dan juist niet onaardig gedaan onlangs tegen PSV én AZ. Ze zijn zelfs weer terug in de race voor het kampioenschap. :') Veel hoger is er niet haalbaar op het huidige niveau voor NL clubs.

Link naar bericht
Delen op andere sites
3 uur geleden, MarsM zei:

Opmerkelijk kerstgeschenk voor de voltallige Ajax-staf :?. Ja, dat beker-potje tegen Twente was inderdaad jammer (al blijven strafschoppen een loterij) en ook grotendeels het mislopen van Europees voetbal. Maar geldt dat niet voor alle eredivisie clubs en het hele algehele niveau van de eredivisie / het Nederlandse voetbal? Ze zouden de oneerlijke concurrentie (i.e. geld dat er in omgaat en de grote verschillen in nationale competities) beter eens objectief kunnen belichten.

 

Volgens mij heeft Ajax het in de competitie dan juist niet onaardig gedaan onlangs tegen PSV én AZ. Ze zijn zelfs weer terug in de race voor het kampioenschap. :') Veel hoger is er niet haalbaar op het huidige niveau voor NL clubs.

Klopt wel, maar met name het spel en wisselbeleid van de coach waren veel te wisselvallig, er zit nog steeds niet echt een lijn in om eens 3 wedstrijden soepel achter elkaar te winnen. Daarnaast had je natuurlijk het bestuurlijke gevecht met Bergkamp, die machtsstrijd moest ook worden beslist.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 6 months later...
13 uur geleden, TMP zei:

Heb de afgelopen weken een mooi WK gezien, met diverse erg leuke wedstrijden. De Kroaten hadden vandaag wellicht nog wat meer verdiend, maar de Fransen zijn het dan toch geworden. Knappe derde plek voor de Belgen ook.

Ik vond het na de poulefase wel minder worden, het niveau werd met de wedstrijd minder leek het wel. Dus niet echt genoten van het voetbal, maar de spanning maakte soms heel wat goed. ;) 

Link naar bericht
Delen op andere sites
10 uur geleden, Hinse zei:

Ik vond het na de poulefase wel minder worden, het niveau werd met de wedstrijd minder leek het wel. Dus niet echt genoten van het voetbal, maar de spanning maakte soms heel wat goed. ;) 

 

Aan een kant van het schema zaten wat zwakkere ploegen, zoals Zweden, Zwitserland en toch eigenlijk ook wel Engeland. Die wedstrijden waren vaak niet hoogstaand. Daarentegen toch wel zeer genoten van bijvoorbeeld Frankrijk-Argentinië, Portugal-Uruguay en België-Brazilië.

Link naar bericht
Delen op andere sites
14 uur geleden, TMP zei:

 

Aan een kant van het schema zaten wat zwakkere ploegen, zoals Zweden, Zwitserland en toch eigenlijk ook wel Engeland. Die wedstrijden waren vaak niet hoogstaand. Daarentegen toch wel zeer genoten van bijvoorbeeld Frankrijk-Argentinië, Portugal-Uruguay en België-Brazilië.

En niet te vergeten Spanje-Portugal :)

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...
  • 6 months later...

Hier is een update’tje ook wel op z’n plaats: Ajax in de kwartfinale van de Champions League! Dat is voor een Nederlandse club niet meer voorgekomen sinds PSV in het seizoen 2006-2007. En Juventus biedt toch kansen voor de underdog! De media is wel wat euforisch, maar  het is een raar seizoen met vroege uitschakelingen van Real Madrid, Atletico, Paris st Germain, Bayern... gloort hierin een kansje??? ;)

 

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

Juve is wel een vervelende tegenstander. Los van het feit dat ze Ronaldo hebben lopen, is de rest ook niet fijn om tegen te spelen. Maar goed, iedere wedstrijd begint weer op 0-0 en ze hebben tegen Real laten zien dat het kan!

 

Trouwens: Tottenham - City ook een mooie loting! 

Link naar bericht
Delen op andere sites
1 hour ago, Joost said:

Juve is wel een vervelende tegenstander. Los van het feit dat ze Ronaldo hebben lopen, is de rest ook niet fijn om tegen te spelen. Maar goed, iedere wedstrijd begint weer op 0-0 en ze hebben tegen Real laten zien dat het kan!

 

Trouwens: Tottenham - City ook een mooie loting! 

Liever Juve dan Atletico!

Blij dat die er ook al uitliggen ;) 

Link naar bericht
Delen op andere sites
10 uur geleden, TMP zei:

Dit lijkt mij toch echt niet haalbaar. Maar goed, ik had uiteraard ook niet verwacht dat Ajax Real Madrid zou uitschakelen...

Als ik niet beter zou weten zou ik denken dat je een PSV hart hebt... 😈 🤡

 

@Joost het wordt inderdaad lastig, maar dat is feitelijk elke tegenstander en ook zijn er nog altijd de onevenredige budgettaire verschillen tussen de internationale voetbalclubs. Toch denk ik wel dat Ajax, net als vaak ook het Nederlands elftal, veel beter presteert tegen een hele sterke tegenstander dan zeg maar de Heracles van de resterende 8 teams ;) . En Juventus ging ook al door het oog van de naald.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...
12 uur geleden, TMP zei:

Met vijf punten voorsprong is er voor PSV wel wat druk van de ketel, dus ik ga met een gerust hart dit weekend in ;).

Nouuuu..... als PSV deze verliest kan met 1 enkel daaropvolgend gelijkspelletje het kampioenschap alsnog worden verspeeld. Ze hebben het op dit moment wel absoluut in eigen hand. ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites

En los van dat ik niet voor PSV ben, maar als ik naar de Champions League kijk dan is Ajax daar beter op zijn plaatst dan PSV, dus als Ajax "fan" hoop ik dat Ajax beloond wordt voor deze Europese prestatie.

 

Maar eerlijk gezegd zie ik het al voor mij dat de PSV "fans" straks gaan pronken met de eer dat zij volgend jaar Champions League spelen en Ajax "belachelijk maken", terwijl ze dat wel aan dat zelfde Ajax te danken hebben...

Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 29-3-2019 at 12:01, RM zei:

En los van dat ik niet voor PSV ben, maar als ik naar de Champions League kijk dan is Ajax daar beter op zijn plaatst dan PSV, dus als Ajax "fan" hoop ik dat Ajax beloond wordt voor deze Europese prestatie.

 

Maar eerlijk gezegd zie ik het al voor mij dat de PSV "fans" straks gaan pronken met de eer dat zij volgend jaar Champions League spelen en Ajax "belachelijk maken", terwijl ze dat wel aan dat zelfde Ajax te danken hebben...

De beste zou het moeten toekomen dat wel, maar ook weer niet met de redenatie dat ze het huidige seizoen 'goed' zijn. Om die reden is al jaren het standaard kliekje vertegenwoordigd in de Champions League top. Zou PSV meedoen en met net zoveel inzet in combinatie met geluk de kwartfinale halen, hebben ze ook weer bakken met investerings-pegels om het volgende seizoen weer 'de beste' te zijn. Want het draait helaas altijd om de centen.

 

Het competitiegevoel herken ik; ik heb er ook echt een grondige hekel aan dat PSV meer dan regelmatig een matige wedstrijd speelt en in de slotminuten weer de winnende goal maakt. Ajax is dan weer vaak onbegrijpelijk wisselvallig; tegen Real en PSV staan ze er en tegen een Heracles lukt er ineens niks... en dan draait het toch om die 3 punten consistent binnenhalen en dat lukt PSV weer beter. Ajax gaat door pieken en dalen.

 

Het pronken en pochen doen natuurlijk alle kampen net hoe het uitkomt, maar je hoort dan vooral de neanderthalers. In dit geval; leuk (en van m'n eigen voorkeur uit, gelukkig) dat het op de valreep nog echt spannend wordt :). PSV had na die rode kaart toch eigenlijk wel moeten doordrukken, in plaats van er zelf nog 2 door te laten...

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Op ‎29‎-‎3‎-‎2019 at 12:01, RM zei:

En los van dat ik niet voor PSV ben, maar als ik naar de Champions League kijk dan is Ajax daar beter op zijn plaatst dan PSV, dus als Ajax "fan" hoop ik dat Ajax beloond wordt voor deze Europese prestatie.

 

Maar eerlijk gezegd zie ik het al voor mij dat de PSV "fans" straks gaan pronken met de eer dat zij volgend jaar Champions League spelen en Ajax "belachelijk maken", terwijl ze dat wel aan dat zelfde Ajax te danken hebben...

 

De beloning voor een goede Europese campagne is toch het behalen van de kwartfinale van de Champions League? Het kampioenschap is toch voor het best presterende team in de Eredivisie? Als PSV de Champions League haalt hebben ze dat aan zichzelf te danken. Trouwens best een kans dat daarvoor nog een voorronde gespeeld moet worden als ik het goed heb. Ik ben het overigens (uiteraard) met je eens dat Ajax het dit seizoen uitstekend heeft gedaan in Europa en PSV niet heel bijzonder. De loting van PSV was wel uitzonderlijk zwaar, met een iets betere loting had een derde plek nog wel tot de mogelijkheden behoord, Het zal in de Eredivisie in ieder geval wel tot de laatste dag spannend blijven...

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...