Ga naar inhoud

Gezocht: Sindbad film van Karel Zeman, Nederlands of Engels


Aanbevolen berichten

Ik zoek al een aardig wat jaren naar de onderstaande film van voormalig Tjechisch animator Karel Zeman, bij mijn weten is de nederlandstalige versie enkel uitgebracht op Betamax. De titel verschilt per land/versie, meestal iets als '1001 nacht/De avonturen van Sindbad'. De film is eigenlijk een samenvoeging van 7 korte TV stukken uit 1974.

 

http://youtu.be/vlJxf3FnhjI

 

Van mijn zoektocht naar de nederlandse (of als tweede optie engelse) versie, welke mensen en organisaties ik daarbij heb aangeschreven en wat ik gevonden heb maar net niet kon krijgen etc. etc. zou ik een aardig verhaal kunnen schrijven. Laat ik het erbij houden dat zelfs het twee jaar geleden geopende Karel Zeman museum (en bijbehorende organisatie) in Praag geen toegang heeft tot de destijds vertaalde versies en van plan is zelf ondertitels te maken. Wisten ze mij anderhalf jaar geleden te vertellen.

 

Mocht iemand de nederlandse, engelse of anderstalige versie tegenkomen (russisch & tjechisch heb ik al), of familie hebben in Ohio (de universiteit in Oxford daar heeft een engelse versie in haar bibliotheek) dan hoor ik het graag.

 

--

 

Linkjes:

 

http://sinbadfilm.blogspot.nl/

http://www.muzeumkarlazemana.cz/en

http://www.lib.muohio.edu/multifacet/record/mu3ugb3456482

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...