Ga naar inhoud

[Film] Carnage


Aanbevolen berichten

Carnage

 

Afgelopen vrijdag, uitgezonden door de VPRO op nederland 2, heb ik een knappe film gezien. Tenminste, ik vind het een knappe film. Het  is namelijk een film waarvan sommige scènes helemaal in de echte wereld geplaatst kunnen worden.
 

post-598-0-05955700-1400432333_thumb.jpg

 

De film gaat over 2 echtparen die een ruzie tussen hun beide elfjarige kinderen willen beslechten. Die ruzie zie je in het begin van de film ontstaan en hij eindigt de volgende dag aan het einde van de film zoals je waarschijnlijk al verwacht ... ;)

De wikipedia beschrijft de film als volgt:
 

Carnage is een Frans-Duits-Pools-Spaanse filmkomedie uit 2011 onder regie van Roman Polański. Het verhaal hiervan is gebaseerd op dat uit het toneelstuk God of Carnage, geschreven door Yasmina Reza. Jodie Foster en Kate Winslet werden voor hun hoofdrollen allebei genomineerd voor de Golden Globe voor beste actrice in een komedie of musical. Verschillende andere prijzen werden de film daadwerkelijk toegekend, waaronder de César voor beste aangepaste scenario.

 

De hoofdrolspelers zijn:

  Jodie Foster  ...  Penelope Longstreet 
  Kate Winslet  ...  Nancy Cowan 
  Christoph Waltz  ...  Alan Cowan 
  John C. Reilly  ...  Michael Longstreet 
  Elvis Polanski  ...  Zachary Cowan 
  Eliot Berger  ...  Ethan Longstreet

 De film speelt zich hoofdzakelijk af in een Newyorkse appartement. Het knappe hiervan vind ik de razendsnelle wisselingen van onderlinge verstandhoudingen. Wat begint als echtpaar tegen echtpaar met het verzoek om de geleden schade te vergoeden, gaat al gauw over tot kritiek over de opvoeding van elkaars kinderen, man tegen vrouw, vrouw tegen man, de mannen die elkaar totaal niet liggen, samen tegen hun vrouwen, maar ook vrouw tegen vrouw en even later samen tegen de mannen. En daarbij worden tussendoor diverse zakelijke gesprekken gevoerd per mobiel door de mannelijke bezoeker. Inderdaad, heel irriterend ... ;)

Carnage (FR) = bloedbad, slachting (NED).

Maar zo erg was het nou ook weer niet, hoewel ieder personage op het laatst wel verzuchtte: "This is the worst day of my life."

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 7 months later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...