Ga naar inhoud

Overlijdens in het nieuws #2


Aanbevolen berichten

  • 3 weeks later...
  • Reacties 253
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Quote

 

Dj Robert Miles op 47-jarige leeftijd overleden

 

House-producer en dj Robert Miles is op 47-jarige leeftijd overleden op het Spaanse eiland Ibiza. Miles zou al een tijd ziek zijn, meldt DJ Mag Italia.

Het bekendste nummer van Miles in Nederland was Children. In 1996 stond dat nummer veertien weken in de Top 40, met de derde plaats als hoogste notering.

Miles maakte voornamelijk trance, house en andere elektronische muziek. De dj werd geboren in Zwitserland, maar woonde al enige tijd op Ibiza. 

 

 

Children _O_ ;( 

Wat jong nog...

aangepast door Frey
Link naar bericht
Delen op andere sites

Acteur Catweazle overleden

 

Acteur Geoffrey Bayldon, beter bekend als Catweazle uit de gelijknamige serie, is woensdag op 93-jarige leeftijd overleden.Over de doodsoorzaak is vooralsnog niets bekend. 

Het nieuws werd vandaag bevestigd door BBC-presentator Lizo Mzimba, die op Twitter schreef: "Verdrietig nieuws. Acteur Geoffrey Bayldon, bekend van zijn rollen in Catweazle en Worzel Gummidge's Crowman, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn management.

 

En weer een oude rot die weg valt.

Wel respectabele leeftijd.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Voormalig James Bond-acteur Roger Moore (89) overleden 

 

De Britse acteur Roger Moore is overleden. Hij speelde jarenlang het personage James Bond in de gelijknamige films.

Dat melden Britse media dinsdag. Moore speelde tussen 1973 en 1985 in zeven verschillende James Bond films.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ook de onoverwinnelijke James Bond ontkomt er niet aan. Verschrikkelijk :'(

 

Er is tot nu toe geen één James Bond of Bond-Girl overleden. Hopelijk is dit niet het startschot, ondanks de respectabele leeftijden.

 

Het ging op een gegeven moment al vrij hard bij de slechteriken met Dr. No (Joseph Wiseman), Kamahl Kahn (Louis Jordan), Jaws (Richard Kiel) en Scaramanga (Christopher Lee) in ca 1 jaar achter elkaar.

 

En vorige maand nog de iconische Sheriff Pepper, die naast Moore memorabel is geworden.

Link naar bericht
Delen op andere sites

John Wijdenbosch, zijn vrouw en hun kind zijn vanmorgen verongelukt op de A6 bij een tragisch auto-ongeluk waarbij hun auto te water raakte. :O ;(

Ik kende 'm vooral van Fort Alpha en het derde seizoen van Shouf Shouf, maar hij speelde bijvoorbeeld ook in de serie van Costa.

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites
Quote

Actrice Suze Broks (74) overleden

 

Suze Broks is vrijdag in Amsterdam op 74-jarige leeftijd overleden. De actrice was onder andere bekend van de serie Vrouwenvleugel.

Naast haar rol als Guusje van de Wetering in de dramaserie over een vrouwenafdeling in de gevangenis, werd Broks ook bij het grote publiek bekend door haar rol als Maartje van Doorn in de komedieserie Oppassen!!.

 

Ze maakte haar filmdebuut in 1973 in de Nederlandse klassieker Turks Fruit. In haar laatste (grote) rol (2002) kroop ze in de huid van 'tante Cor' in een aflevering van Baantjer

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Quote

Presentatrice en zangeres Sandra Reemer (66) is overleden. Dat heeft haar manager laten weten. Ze leed aan borstk*nker.

 

Onder andere bekend van haar deelnames aan het Songfestival, als assistente van Jos Brink in 'Wedden dat?' en als presentatrice van 'Showmasters'.

 

http://nos.nl/artikel/2176844-zangeres-en-tv-persoonlijkheid-sandra-reemer-overleden.html

aangepast door OudeTVfreak
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...
Quote

Op zondag 9 juli is Tineke Notten-Roeffen, regisseur van 39 afleveringen en drie compilaties van Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer?, op 90-jarige leeftijd overleden.

De eerste vrouwelijke regisseur van Nederland is niet meer :'( Ze regisseerde ook afleveringen van Dappere Dodo, shows met Willem Nijholt, en een serie kindermusicals voor de KRO onder de titel "Gods Gabbers".

aangepast door mcmurdyy
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...
Quote

 

Zanger Linkin Park pleegt zelfmoord

 

Chester Bennington, de zanger van de Amerikaanse rockband Linkin Park, is dood in zijn huis in Los Angeles gevonden. Hij heeft zelfmoord gepleegd.

Bennington worstelde met een drank- en drugsverslaving. Hij was goed bevriend met grunge-icoon Chris Cornell, die zich in mei ook van het leven beroofde. Vandaag zou de 53ste verjaardag van Cornell zijn geweest.

Na de dood van Cornell droeg Bennington het nummer One More Light aan hem op bij de latenightshow van Jimmy Kimmel.

 

Linkin Park brak in 2000 door. De band verkocht in de loop der jaren meer dan 60 miljoen albums en won twee Grammy's. Ze hadden onder meer succes met de nummers In the End, Numb/Encore en New Divide. De band speelde in 2012 op Pinkpop en de band trad begin deze maand nog op bij Rock Werchter in België.

 

Chester Bennington was 41 jaar. Hij laat zes kinderen achter.

 

 

Zo triest dit. Linkin Park is een van mijn favoriete bands, ik ben met hun muziek opgegroeid en luister er nog steeds graag naar. Ik heb ze precies een maand geleden voor het eerst live mogen zien in de Ziggo Dome. Het was een geweldige avond! Heftig om dit nu te moeten lezen...

Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat zijn inderdaad wel treurige berichten. In mijn jeugd tijdens hun opkomst/grote succes ook veel naar geluisterd. Breaking the habit... niet z'n eigen advies gevolgd :{

 

Op de één of andere manier is er wel weer drank, drugs in het spel wat natuurlijk ook weer aansluit bij het 'niet-brave' imago van veel artiesten/bands. Het is dan wel triest als iemand het zó ver laat komen. De dood van Chris Cornell kan dan net teveel zijn geweest.

 

Ben zelf opgegroeid met / fan van het niet-brave Green Day en hun frontman was ook jarenlang veelvuldig aan de troep. In 2012 volledig ingestort, maar gelukkig wel hulp gezocht/afgekickt. Vorig jaar oktober na een stilte van 4 jaar is er een succesvol nieuw album verschenen en nu een wereldtour. Was geweldig om er bij te zijn in het Ziggo dit jaar. Gelukkig kan het dus ook zo en hoop dus niet zo'n bericht ooit te lezen van mijn jeugdheld(en).

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 months later...

Rubberen Robbie zanger Cees Bergman overleden

 

download.jpg.adc4bf7851646f867ed928bd3921cc6d.jpg

 

En niet alleen was hij Rubberen Robbie, ook schreef hij samen met zijn team 40 nummers voor Hazes (o.a. 'n beetje verliefd, zomer in mijn bol en kleine jongen) en diverse nummers voor The Surfers (Windsurfing), Patricia Paay, Rita Hovink. Ook was hij een van de mensen achter Ome Henk.

Hij is 65 jaar oud geworden en was net 2 jaar met pensioen.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

Helaas kun je niet meer vragen of je al bruin bent, de vakantieman is niet meer.

 

Via RTL (met foto van ANP):

 

Oud-televisiemaker Frits Bom is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten aan het ANP. Bom was jarenlang het gezicht van de consumentenprogramma's van de VARA, maar werd mogelijk het beroemdst dankzij het RTL-programma De Vakantieman.

Bom stierf in Spanje, waar hij woonde, na een kort ziekbed in het bijzijn van zijn echtgenote Annemiek en zijn zonen Marco en Ingo. Daar zal in besloten kring afscheid van hem worden genomen. Zijn familie vraagt om privacy.

Voor de VARA-tv maakte Bom onder meer De Ombudsman, De Konsumentenman en het programma Konsumentenman Reizen, dat daarvan was afgeleid. In 1989 vertrok hij met ruzie bij de omroep, waarna hij aan de slag kon bij RTL met het programma De Vakantieman.

 

ANP-1969979.jpg.13499a1e5ba9bc1dc79c893659fa8697.jpg

Link naar bericht
Delen op andere sites

Net te jong...

Klote. Precies een iconisch persoon die al jaren 'out of the picture' was, maar die iedereen kent (of meer de kreet "Vakantieman, gezellig hè"). Beetje de bedenker van het concept 'mensen ter plekke aanspreken / confronteren met iets wat ze eigenlijk niet weten maar waar ze toch antwoord op geven... en vervolgens compleet bij voor gek staan'.

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

De blinde kaart is een begrip. Nog steeds. In een interview van Spreekbuis, eerder deze maand (waar Frits Bom zijn carrière begon, dus bijzonder dat hij daar uiteindelijk zijn laatste interview had) zei hij dat hij het tv-maken iedere minuut miste, maar zelf niet meer zou willen terugkeren. Maar dat het item nog steeds zou werken.

Link naar bericht
Delen op andere sites

En dan tegenwoordig zijn er van die 'vloggers' die mensen op straat aanspreken met iets fictiefs (bijv: "erg he dat de Spaanse koning is aangehouden met teveel drank op!") en vervolgens dat de mensen zeggen "ja nou, zeker dat was echt schande" omdat ze bang zijn voor gek te staan als ze laten blijken dat ze het niet wisten... en daardoor juist voor gek staan. En iedereen denkt dan dat dit origineel is, maar jaren geleden hadden we al de vakantieman met de blinde kaart. Voor ons echt een begrip inderdaad, maar velen uit de nieuwe generaties hebben hier helaas nooit van gehoord.

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

Kijken jullie wel eens mensenkennis op SBS6?

Enkele weken geleden deden ze ook met mensen op straat aanspreken en kijken hoe mensen reageren.

 

Ze probeerden de mensen een reactie te laten geven over wat ze er van vonden dat Alexander Jr. de nieuwe troonopvolger is in plaars van Amalia en ze trapten er allemaal in :P

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
4 minuten geleden, RM zei:

Kijken jullie wel eens mensenkennis op SBS6?

Enkele weken geleden deden ze ook met mensen op straat aanspreken en kijken hoe mensen reageren.

 

Ze probeerden de mensen een reactie te laten geven over wat ze er van vonden dat Alexander Jr. de nieuwe troonopvolger is in plaars van Amalia en ze trapten er allemaal in :P

 

Dat is een soort Doet 'ie het..., alleen dan goedkoop.

Ze zijn wel meer formats aan het jatten bij SBS, binnenkort wordt er een hysterische versie van Heartbeat verwacht.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

"Acteur Hans Hoekman is op dinsdag 14 november 2017 overleden. Hoekman speelde vanaf zijn tiende jaar amateurtoneel en ging na de HBS dan ook naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar regisseerde hij drie jaar lang een cabaretgroep. Hij heeft beroepshalve niet bijzonder vaak op de planken gestaan, maar werkte des te meer mee aan nasynchronisaties, radio- en televisie-uitzendingen. Niet alleen als acteur, maar ook als verteller en commentator bij informatieve programma’s en documentaires."

 

Onder andere natuurlijk de stem van Dommel, enige tijd geleden nog te zien geweest in een aflevering van Stemmen van Toen. Een geweldige stem minder... :'(

 

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hans Hoekman was echt een icoon in de voice-overwereld in de jaren '80 en '90. Naast Dommel staan mij inderdaad de Nintendo-reclames nog op het netvlies, alsmede Wooly in Teddy Ruxpin, Willie in Maja de Bij, Carbonne in Seabert, etc. Eén van mijn favoriete stemmen, inderdaad een enorm verlies! :'( 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...
Quote

Presentator Joost Karhof (48) overleden

 

Op 48-jarige leeftijd is onverwacht radio- en televisiepresentator Joost Karhof overleden. Hij werd vandaag thuis onwel, waarna hij op weg naar het ziekenhuis in een ambulance overleed.

Karhof, die in dienst was van de NTR, was presentator van Nieuwsuur en van Nieuws en Co, waar hij geregeld vaste presentator Lara Rense verving. Ook presenteerde hij vier keer de Grote Geschiedenis Quiz en was hij van 2008 tot 2014 de vaste presentator van Kunststof TV.

De hoofdredacties van Nieuwsuur en NOS Nieuws spreken van een verbijsterend en niet te bevatten bericht. "Joost was een zeer betrokken en geliefde collega, altijd dienstbaar, altijd sociaal, een kundig presentator en bovenal een fijn mens. We gaan hem ontzettend missen", aldus de hoofdredacties.

 

Hij begon zijn journalistieke loopbaan toen hij nog rechten studeerde aan de Universiteit Leiden. Vanaf 2006 werkte hij voor NOVA/Den Haag Vandaag van de NOS. Hij presenteerde ook een tijd op maandag De Wereld Draait Door.

 

nos.nl

 

Triest, op zo'n jonge leeftijd zo plotseling overlijden.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

France Gall, koningin van de Franse pop, is overleden
 

De Franse zangeres en Eurovisiesongfestivalwinnares France Gall (70) is overleden. Ze vocht de afgelopen twee jaar tegen kanker en belandde midden december nog met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis. Na Johnny Hallyday eind 2017 verliest Frankrijk opnieuw een icoon van de yéyé-generatie van de jaren zestig. Maar France Gall was veel meer. 

Het grootste succes met Gainsbourg was de zege op het Eurovisiesongfestival met "Poupée de cire, poupée de son" in 1965, waar ze uitkwam voor Luxemburg.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

'Entertainment news' wat voor een flutredactie / nieuwssite is dat.. :N

 

Sneu nieuws. Haar laatste wens was dat het bericht in de Wereld Draait Door zou worden gebracht. De koningin van de tv in een tijd dat tv nog écht goed en gewoon was. Typisch zo'n onsterfelijk persoon waarvan dan ineens toch 'het' bericht komt. Weer een icoon minder :{

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

Het klinkt misschien raar, maar voor mij was Mies Bouwman de laatste levende van de 3 personen (Mies Bouwman, Adrie v. Oorschot & Piet Römer) die het Sinterklaasfeest geweldig op de kaart hebben gezet voor de TV.

 

Ondanks het ruim voor mijn tijd was, wil ik dit trio daarboven heel erg bedanken voor heel veel jaren Sinterklaasplezier voor de buis, ook na hun tijd...

Link naar bericht
Delen op andere sites
38 minutes ago, Brammeke said:

Het klinkt misschien raar, maar voor mij was Mies Bouwman de laatste levende van de 3 personen (Mies Bouwman, Adrie v. Oorschot & Piet Römer) die het Sinterklaasfeest geweldig op de kaart hebben gezet voor de TV.

 

Ondanks het ruim voor mijn tijd was, wil ik dit trio daarboven heel erg bedanken voor heel veel jaren Sinterklaasplezier voor de buis, ook na hun tijd...

Met alle respect, maar die presentatie van de intocht van Sinterklaas is niet het enige wat zij deed en dat is zo'n beetje 45 jaar geleden.

Daar doe je haar echt te kort mee en bovendien vergelijk je appels met peren.

 

Mies was 1 van de beste presentatrices en werd ook de Koningin van de Nederlandse Televisie genoemd.

Ze heeft ook 3 keer de televizierring gewonnen voor haar televisieprogramma's.

Met haar overlijden heeft Nederland dus echt een begrip verloren.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Bram, je bent een Sinterklaasgekkie dus het is gerust te begrijpen dat je daar helemaal los over gaat, maar zoals @RM terecht opmerkt is dat slechts een druppel van een emmer vol legendarische programma's en een historisch tv-oeuvre. Zij was en is de bedenker van formats als Één van de Acht geweest, Mies en Scène (met een ongemakkelijk maar slim bedacht interviewbankje), In de Hoofdrol en ze wist net zo goed haar mannetje te staan in het satirische genre. Zij was wat Chantal Janzen nu wil zijn, wat Viola Holt ooit hoopte te worden en wat beiden (naar ik hoop) nooit weten te bereiken. Want er is maar één Mies.

 

Nu een verguisde massa-, maar ooit een groots gevierde publieksprijs, DRIE keer de Televizierring winnen is gewoon briljant, zeker als je deze publieksprijs voor het eerst wint (weliswaar als ensemble) voor een programma dat door het grootste deel van Nederland wordt verguisd ('Zo Is Het Toevallig Ook Nog Eens Een Keer' was een beetje Dit was het nieuws meets Voetbal Inside meets De Kwis). Zowel Een van de Acht als In de hoofdrol zijn programma's die je zou moeten kennen. Eerstgenoemde had in 1991, 1995 en 2008 nog een revival, waarvan de laatste twee (gelukkig) eenmalig, omdat die uit 1991 (met Jos) echt heel slecht ontvangen werd. In de Hoofdrol had in 2009 nog een revival door Frits Sissing... En dat was gewoon barslecht gedaan. Niet dat het publiek Mies miste, maar het programma miste de kritische blik van Mies. En eigenlijk won ze 'm vier keer, want in 2009 kreeg ze terecht een Televizier Oeuvreprijs.

 

En zelfs elite liep met haar weg; na Open het dorp (haar 23 uur-durende tv-actie) werd ze hiervoor eveneens beloond met de Zilveren Nipkow Schijf. In 1963. Dat noem ik trendsetten!

 

Jaren na haar stoppen (in 1993, waar men op de tv overigens MASSAAL aan geschiedsvervalsing deed want zowel het journaal als het memoriam toonden dus beelden van de oorspronkelijk laatste In de Hoofdrol uit 1987 of 1988 bij het melden van dat nieuws) gaf ze Joop van den Ende een soort rapportje van al zijn TV-programma's. WEKELIJKS. Zij was de eerste die mensen als Willem Ruis en Carlo Boszhard aan de omroepen adviseerde. Met Paul de Leeuw bleef ze goed contact houden. Makers bleef ze adviseren en goede raad geven. En bovenal was zij niet meer of minder dan de persoon die ze voor dan wel achter de camera was; zij was echt.

 

Zij was de ultieme juf van de televisie, de ultieme tv-moeder, de ultieme tv-tante en tenslotte ultieme tv-oma. En mijn tv-hart huilt dat deze koningin van de Nederlandse tv nu definitief is afgetreden.

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Ben Hulsman (opa Bol uit Oppassen!!!) overleden

 

Acteur Ben Hulsman is op 86-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Dat heeft zijn familie laten weten aan het ANP.

 

Hulsman is bij het grote publiek bekend als opa Willem Bol uit de VARA-serie Oppassen!!!. Deze komische serie speelde tussen 1990 en 2003 en geldt met 321 afleveringen als de langst lopende komedieserie op de Nederlandse tv.

 

Hulsman speelde de linkse opa Willem Bol, die samen met de deftige, conservatieve opa Henry Buys, zijn kleinkinderen opvoedde, omdat de ouders het te druk hadden met hun werk. Hulsman bouwde een vriendschappelijke relatie op met zijn tegenspeler Coen Flink, een van de redenen dat ze het zo lang vol hielden.

 

https://nos.nl/artikel/2221139-ben-hulsman-opa-bol-uit-oppassen-overleden.html

Link naar bericht
Delen op andere sites

Stephen Hawking (76) overleden

 

Stephen Hawking is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de NOS. Zijn familie laat weten diep verslagen te zijn: "Hij was een groot wetenschapper en een buitengewone man wiens werk en nalatenschap nog vele jaren zullen voortleven."

 

Hawking werd geboren op 8 januari 1942 in Oxford. in 1950 verhuisde hij met zijn ouders naar Saint Albans, omdat zijn vader een baan kreeg bij het Instituut voor Medisch Onderzoek in Hill Mill. Op school was Hawking niet erg populair: hij sliste, vond klassieke muziek leuker dan popmuziek en had weinig vrienden. 

 

Zijn vader wilde dat hij geneeskunde zou gaan studeren, maar Hawking was meer geïnteresseerd in schei-, wis- en natuurkunde. Op 17-jarige leeftijd deed hij toelatingsexamen voor de universiteit van Oxford en ging natuurkunde studeren. Hoewel hij talentvol was, in zijn tweede jaar won hij de natuuurkundeprijs van de universiteit, moest hij bikkelen om zijn studie af te ronden. Het ontbrak hem aan feitelijke kennis, hij kon alleen de theoretische vragen beantwoorden. 

 

in 1962, tijdens zijn laatste dagen in Oxford, werd bij Hawking ALS (amyotrofe laterale sclerose) geconstateerd. Een ongeneeslijke ziekte die de zenuwcellen aantast tot het hele lichaam is verlamd. Het enige wat niet wordt aangetast is het denkvermorgen. 

 

Hij trouwde in 1965 met Jane Wilde. Ze kregen drie kinderen: Robert (1967), Lucy (1970) en Timothy (1979). In 1991 ging het stel uit elkaar. In 1995 hertrouwde Hawking met zijn verpleegkundige: Elaine Mason. Na elf jaar scheidde hij ook van haar. 

 

Hawking is het bekendst vanwege zijn werk op het gebied van zwarte gaten en singulariteiten in de kosmologie. Een belangrijke ontdekking, gedaan samen met Roger Penrose, was dat een singulariteit op het moment van de oerknal in de algemene relativiteitstheorie onvermijdelijk was. Een tweede belangrijke ontdekking was de hawkingstraling, die wordt uitgezonden door zwarte gaten en deze kan doen "verdampen", een van de dingen die men daadwerkelijk hoopt te bewijzen door middel van de experimenten in de Large Hadron Collider. Ook ontwikkelde Hawking het begrip imaginaire tijd in de kosmologie. Met deze imaginaire tijd hoopt hij singulariteiten zoals bij de oerknal en in zwarte gaten te kunnen oplossen.

 

Hoewel hij daarvoor al bekend was, kreeg hij algemeen grote bekendheid na de uitgave van zijn boek A Brief History of Time, (in het Nederlands Het Heelal). Het werd een bestseller, waarin hij de stand van zaken in de kosmologie beschreef. Het werd geschreven met zijn spraakcomputer.

 

Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/790121/1/1/50/stephen-hawking-76-overleden.html

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...