Ga naar inhoud

Overlijdens in het nieuws #2


Aanbevolen berichten

  • Reacties 253
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 5 weeks later...

Nadat eerder dit jaar Ben Hulsman ons is ontvallen, is zojuist bekend gemaakt dat Fred Vaassen is overleden.

 

Vaassen was vooral bekend uit de VARA-comedy 'Oppassen!!!', waarin hij 15 seizoenen lang de rol vertolkte van de Rotterdamse Harry Stevens, bekend van zijn steevaste uitspraak "Tering hee!". Naast Oppassen speelde hij gastrollen in GTST, Baantjer, Costa, Vrienden voor het Leven, Flodder en tal van andere series. Fred Vaassen is 76 jaar geworden.

 

p8RHuL4I_o.jpg

Link naar bericht
Delen op andere sites

Toen ik dit topic zag oplichten dacht ik dat Cees Tol ‘alsnog’ zou worden gemeld... maar dit is toch een treurig onverwacht extra bericht ;(. Bekende rol in Oppassen! Maar als Baantjer-fan natuurlijk ook bekend als de memorabele ‘racist’ bij de moord op de bruid (in die tijd plat: “Turk.... heeft het gedaan!”). Het is blijkbaar tóch de dag van het ongeluk... :X

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites
4 minutes ago, samba-boy said:

Naja zeg, volgens onbevestigde maar betrouwbare bronnen waaronder Billboard zou Zweedse dj en producer Avicii op 28-jarige leeftijd zijn overleden. :O

Ja ik las het net.

In Oman; Over de doodsoorzaak wordt niets gezegd...

Link naar bericht
Delen op andere sites

Acteur 'Mini-Me' Verne Troyer (49) overleden

 

De acteur Verne Troyer, beter bekend als 'Mini-Me' uit de Austin Powers is vandaag op 49-jarige leeftijd overleden.

Dat zegt een statement op de officiële Instagram- en Facebookpagina van de man.

 

"Het is met veel verdriet en zwaarmoedigheid dat we u mededelen dat Verne vandaag is overleden", begint het statement.

Hoewel in het statement wordt gesproken over depressie en zelfmoord, wordt er niet vastgesteld dat dat de doodsoorzaak van de acteur is.

Troyer werd in april nog opgenomen in het ziekenhuis omdat hij alcoholvergiftiging zou hebben en suïcidaal en overstuur zou zijn.

Troyer was daarvoor al vaker opgenomen geweest in een afkickkliniek vanwege zijn alcoholproblemen.

Of dit te maken heeft met Troyer's dood is niet bekend. 

 

Het statement vertelt over de moeilijke tijden die Troyer heeft gekend. ,,Verne was ook een vechter als het aankwam op zijn eigen gevechten.

Door de jaren heen heeft hij geworsteld en gewonnen, geworsteld en gewonnen, geworsteld, nog even gevochten, maar helaas was het dit keer te veel." 

Troyer werd bekend bij het grote publiek door zijn rol in de Austin Powers series als Mini-Me.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Aretha Franklin (76) overleden

 

Haar familie laat in een verklaring weten: „In een van de donkerste momenten van ons leven, is het moeilijk om woorden te vinden die de pijn in onze harten kunnen omschrijven. We hebben de matriarch en een rots in de familie verloren.”

Begin deze week werd bekend dat haar gezondheid hard achteruit ging. Sindsdien was ze thuis in hospicezorg en werd ze omringd door haar familie. Woensdag liet een neef van Franklin nog weten dat het naar omstandigheden goed met haar ging. „Ze is alert, lacht en plaagt en herkent nog iedereen. We geloven dat ze het gaat redden en daar gelooft ze zelf ook in. Dat is het belangrijkste.”

 

Bron: De Telegraaf

 

John Lanting (88) overleden

 

Acteur, producent en regisseur John Lanting wordt altijd in één adem genoemd met Theater van de Lach, het toneelgezelschap dat hij zelf oprichtte. Daarmee maakte Lanting in de jaren 70, 80 en 90 furore met het vertolken van kluchten waarvan er vele door de TROS op tv werden uitgezonden. Zijn familie maakte vandaag bekend dat hij is overleden. Hij was 88.

Tot zijn bekendste kluchten horen De kus van een Rus, Een trouwring mag niet knellen en Nee schat nu niet. Lanting liet zich inspireren door de Britse versie van de klucht en met name het werk van Ray Cooney.

 

Bron: NOS

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Zanger Koos Alberts (71) overleden

 

Zanger Koos Alberts is vandaag overleden. Hij was al langere tijd ziek. Zijn kinderen en kleinkinderen waren bij hem toen hij overleed.

Alberts bekendste hit was Ik verscheurde je foto. In 1987 kreeg hij een auto-ongeluk waarbij hij verlamd raakte. Sindsdien zat hij in een rolstoel.

De afgelopen weken heeft hij gevochten om de strijd tegen zijn ziekte te winnen, valt te lezen in een verklaring op zijn website. Alberts leed aan blaask*nker. De van oorsprong Amsterdamse volkszanger is 71 jaar geworden.

 

https://nos.nl/artikel/2252482-zanger-koos-alberts-71-overleden.html

Link naar bericht
Delen op andere sites

Oprecht een traantje weggepinkt, die arme man heeft geknokt om terug te komen na dat ongeluk wat hem meer dood dan levend achterliet. Hij wilde altijd weer kunnen lopen, maar het is hem niet gegund.

 

Op de ochtend van zijn overlijden dacht ik zelfs nog aan hem toen ik een video zag van de TU Delft, die voor iemand met een dwarslaesie een exoskelet hadden ontwikkeld waarmee de persoon de trap op en af kon lopen.

 

En 'Jij blijft bij mij' blijft altijd 1 van de allermooiste Nederlandse smartlappen ever.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 months later...

Nancy Grace Roman, de eerste vrouw die een leidinggevende functie bekleedde bij NASA en die hielp bij de ontwikkeling van de Hubble-ruimtetelescoop, is overleden.


41304996424_7da29329f2_z_d.jpg

Dr. Nancy Grace Roman, NASA's eerste Chief of Astronomy, zit op een controleconsole voor het Orbiting Astronomical Observatory 3 (OAO 3, bijgenaamd Copernicus, bij NASA's Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland, in ongeveer 1972).
 Foto: NASA


Laura Verreau, een neef, bevestigde donderdag dat Roman stierf op eerste kerstdag na een langdurige ziekte. Ze was 93.

De NASA-webpagina zei dat Roman het eerste hoofd van de astronomie was in het kantoor van ruimtewetenschap op het NASA-hoofdkantoor en de eerste vrouw was die een leidinggevende functie bekleedde bij het bureau. Ze had rechtstreeks toezicht op de planning en ontwikkeling van op astronomie gebaseerde programma's, waaronder de Cosmic Background Explorer en de Hubble Space Telescope.

Roman ging in 1979 met pensioen van de NASA. Gedurende haar carrière pleitte zij ervoor dat vrouwen en jongeren betrokken raakten bij de wetenschap.

 

Bron

 

De NASA administratie heeft een bericht geplaats:

"De NASA-familie en de hele astronomische gemeenschap zijn bedroefd over het nieuws van de dood van Nancy Grace Roman. Voor velen van ons was ze eenvoudigweg bekend als de 'moeder van Hubble'.

De eerste vrouw die een leidinggevende functie bekleedde bij het bureau, ontving in 1949 haar astronomietitel in de universiteit van Chicago. Hoewel haar werk aan de ontwikkeling van de Hubble-ruimtetelescoop goed gedocumenteerd is, kan haar belangrijkste erfenis haar werk zijn dat de rol van vrouwen in de wetenschappen bevordert. Ze raakte voor het eerst geïnteresseerd in de sterren rond 11 jaar oud en haar toewijding en gedrevenheid brachten haar naar de top van haar beroep, diep gerespecteerd en bewonderd door wetenschappers over de hele wereld. In 1964 kreeg ze zelfs een asteroïde ter ere van haar.

Onze oprechte condoleances gaan naar de familie en vrienden van Nancy. Haar bijdragen reiken veel verder dan haar werk met de NASA, omdat generaties jonge mannen en vrouwen die zich hebben laten inspireren door haar toewijding en prestaties, blijven reiken naar de sterren."

 

aangepast door T4600C
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 months later...

 

 

De toneel- en televisie-acteur Gaston van Erven, onder meer bekend van Medisch Centrum West en Onderweg naar Morgen, is vrijdag in zijn woonplaats Den Haag plotseling overleden. Hij is 75 jaar geworden. Dat heeft de familie laten weten. [BRON: Algemeen Dagblad]
 

De in Goirle geboren Van Erven speelde lange tijd bij de Haagse Comedie en het latere Het Nationale Toneel, destijds de huisbespelers van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Hij was onder meer in tal van klassiekers te zien. Ook was hij verbonden aan het Groot Limburgs Toneel. Een breder publiek zag hem op de Nederlandse en Belgische televisie.

Medisch Centrum West

Eind jaren tachtig was Van Erven in de tv-hit Medisch Centrum West te zien als de sjoemelende ziekenhuisbaas Walter de Bak. Begin jaren negentig speelde hij meneer Veenstra in Vrienden voor het Leven en won daarmee met het ensemble de Televizier-Ring. Medio jaren negentig belandde hij in Onderweg naar Morgen als Jan Reitsema.
Zijn laatste rol was die van burgemeester in de televisiefilm Nooit te oud voor omroep Max in 2013, een speelfilm over ouderen in een zorgcentrum.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Zonde ja, maar in de tussentijd was er al een ander verbouwd aan het bouwwerk hè? En waarom zouden we de oorzaak niet horen? Ik kan me voorstellen dat het heel lastig is om te achterhalen waar een brand ontstaat, maar ik zie het nut niet helemaal van een doofpot in deze zaak?

Link naar bericht
Delen op andere sites
14 uur geleden, Hinse zei:

Zonde ja, maar in de tussentijd was er al een ander verbouwd aan het bouwwerk hè? En waarom zouden we de oorzaak niet horen? Ik kan me voorstellen dat het heel lastig is om te achterhalen waar een brand ontstaat, maar ik zie het nut niet helemaal van een doofpot in deze zaak?

Sorry, je hebt gelijk, ik druk me in de emotie wat sterk uit. Wat ik vooral bedoel is dat we in de media weer het standaard verhaal te horen krijgen dat er een grondig onderzoek gaat plaatsvinden en bladiebla, maar we uiteindelijk nooit meer iets er over gaan horen en/of alleen vage vermoedens worden gedeeld zonder concrete dader of conclusie. We zijn er eigenlijk vandaag alweer overheen gestapt, want het was alweer ‘out of the picture’.

Link naar bericht
Delen op andere sites
10 uur geleden, MarsM zei:

Sorry, je hebt gelijk, ik druk me in de emotie wat sterk uit. Wat ik vooral bedoel is dat we in de media weer het standaard verhaal te horen krijgen dat er een grondig onderzoek gaat plaatsvinden en bladiebla, maar we uiteindelijk nooit meer iets er over gaan horen en/of alleen vage vermoedens worden gedeeld zonder concrete dader of conclusie. We zijn er eigenlijk vandaag alweer overheen gestapt, want het was alweer ‘out of the picture’.

Ah ok, duidelijke uitleg! :) 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 19-4-2019 at 07:37, RM zei:

Ik verneem zojuist dat de brand in de Notre Dame mogelijk is ontstaan door kortsluiting.

Ja en wat is de Bron? En wat zegt Bron B? En Bron C? Vergelijken van bronnen is evident voor de nieuwswaarde tegenwoordig. En wat betekent ‘mogelijk’. Er was ‘waarschijnlijk’ ook een persoon met gele helm / hesje gesignaleerd en/of gefilmd op de bewuste avond die de trap van de Notre Dame afdaalde?

 

Precies dus wat ik bedoel met dat er een hoop mist ontstaat en dat het allemaal vaag blijft en zal blijven. En het duurt dan allemaal zó lang (een kleine week is al voldoende) om de aandacht van het grote publiek al kwijt te zijn. Het is al geweest. Sterker nog; het wordt als dankbaar campagnemateriaal voor de gele hesjes gebruikt. Tja...

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weeks later...

AMSTERDAM - De Amsterdamse acteur Peer Mascini is afgelopen nacht op 78-jarige leeftijd overleden.
 

Mascini speelde in verschillende Nederlandse films waaronder Rent a Friend, Pietje Bell II en Moordwijven. Bovendien was hij onder meer verbonden aan theatergroep Hauser Orkater.

Maar het grote publiek kent de acteur ook als 'man van de melkreclames'. In een reclame van Melkunie sprak hij de fameuze woorden: 'Ik had nog zo gezegd: geen bommetje!'.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 months later...

Acteur Rutger Hauer (75) overleden na kort ziekbed

Gepubliceerd: 24-07-19 

 

Acteur Rutger Hauer is op vrijdag 19 juli op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn woordvoerder Steve Kenis bevestigt dit nieuws aan Variety.

Hauer is woensdag in besloten kring begraven. Hij overleed na een kort ziekbed in zijn woonplaats, het Friese Beetsterzwaag. Dat heeft zijn familie laten weten. Het is niet bekend waar de acteur aan is overleden.

Hauer begon zijn carrière al in de jaren zestig bij de Noorder Compagnie met stukken van onder anderen Shakespeare. In 1969 nam hij de hoofdrol in de serie Floris, geregisseerd door Paul Verhoeven, op zich. In Nederland boekte hij grote successen met de films Turks Fruit en Soldaat van Oranje, eveneens onder regie van Verhoeven, waarna hij ook in Hollywood aan de slag ging.

 

https://www.nu.nl/film/5969929/acteur-rutger-hauer-75-overleden-na-kort-ziekbed.html

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
19 hours ago, Lobo said:

Acteur Rutger Hauer (75) overleden na kort ziekbed

Gepubliceerd: 24-07-19 

 

Acteur Rutger Hauer is op vrijdag 19 juli op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn woordvoerder Steve Kenis bevestigt dit nieuws aan Variety.

Hauer is woensdag in besloten kring begraven. Hij overleed na een kort ziekbed in zijn woonplaats, het Friese Beetsterzwaag. Dat heeft zijn familie laten weten. Het is niet bekend waar de acteur aan is overleden.

Hauer begon zijn carrière al in de jaren zestig bij de Noorder Compagnie met stukken van onder anderen Shakespeare. In 1969 nam hij de hoofdrol in de serie Floris, geregisseerd door Paul Verhoeven, op zich. In Nederland boekte hij grote successen met de films Turks Fruit en Soldaat van Oranje, eveneens onder regie van Verhoeven, waarna hij ook in Hollywood aan de slag ging.

 

https://www.nu.nl/film/5969929/acteur-rutger-hauer-75-overleden-na-kort-ziekbed.html

 

 

Als eerbetoon link ik nog even naar de 13e, niet geheel voltooide aflevering van Floris: https://www.omroepgelderland.nl/tv/programma/217047139/Floris/aflevering/671095658/Het-Gericht

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 5 months later...

Tv-maker en Sesamstraat-icoon Aart Staartjes na ongeluk overleden

 

Televisiemaker en acteur Aart Staartjes is op 81-jarige leeftijd overleden. Staartjes raakte vrijdag in Leeuwarden ernstig gewond bij een verkeersongeluk tussen zijn brommobiel en een auto, waarbij hij uit zijn voertuig werd geslingerd.

Staartjes werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is hij is aan zijn verwondingen bezweken. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

 

Met de kinder- en jeugdprogramma's waaraan Staartjes meedeed, zijn generaties opgegroeid. Veel mensen kennen hem als de nukkige Meneer Aart uit Sesamstraat.

In de jaren 70 en 80 was hij medeverantwoordelijk voor spraakmakende jeugdseries als De Stratemakeropzeeshow, J.J De Bom voorheen de Kindervriend, De Film van Ome Willem en Het Klokhuis. Ook speelde hij in tv-series en was hij bijna twintig jaar gastheer bij de landelijke intocht van Sinterklaas.

"In onze studio's maakte Aart met zijn, en onze, collega's vele afleveringen van Sesamstraat en vele andere legendarische tv-programma's", laat televisiebedrijf NEP The Netherlands weten op Facebook. Het bedrijf condoleert de familie, vrienden en collega's van 'meneer Aart' met hun verlies.

 

Sinds een paar jaar woonde Staartjes met zijn vrouw Hanna in het Friese dorp Dronryp, tussen Leeuwarden en Franeker.

 

Bron: https://nos.nl/artikel/2318352-tv-maker-en-sesamstraat-icoon-aart-staartjes-na-ongeluk-overleden.html

Link naar bericht
Delen op andere sites

Net al de meesten van mijn leeftijd opgegroeid met meneer Aart in Sesamstraat, Klokhuis en de intocht van Sinterklaas. Het einde van een tijdperk zou je kunnen zeggen, maar Edwin Rutten, Wieteke van Dort en Bram van der Vlucht leven gelukkig nog. Geen prettige manier om aan je einde te komen. 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 12-1-2020 at 16:33, TMP zei:

Tv-maker en Sesamstraat-icoon Aart Staartjes na ongeluk overleden

 

Televisiemaker en acteur Aart Staartjes is op 81-jarige leeftijd overleden. Staartjes raakte vrijdag in Leeuwarden ernstig gewond bij een verkeersongeluk tussen zijn brommobiel en een auto, waarbij hij uit zijn voertuig werd geslingerd.

Staartjes werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is hij is aan zijn verwondingen bezweken. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

 

Met de kinder- en jeugdprogramma's waaraan Staartjes meedeed, zijn generaties opgegroeid. Veel mensen kennen hem als de nukkige Meneer Aart uit Sesamstraat.

In de jaren 70 en 80 was hij medeverantwoordelijk voor spraakmakende jeugdseries als De Stratemakeropzeeshow, J.J De Bom voorheen de Kindervriend, De Film van Ome Willem en Het Klokhuis. Ook speelde hij in tv-series en was hij bijna twintig jaar gastheer bij de landelijke intocht van Sinterklaas.

"In onze studio's maakte Aart met zijn, en onze, collega's vele afleveringen van Sesamstraat en vele andere legendarische tv-programma's", laat televisiebedrijf NEP The Netherlands weten op Facebook. Het bedrijf condoleert de familie, vrienden en collega's van 'meneer Aart' met hun verlies.

 

Sinds een paar jaar woonde Staartjes met zijn vrouw Hanna in het Friese dorp Dronryp, tussen Leeuwarden en Franeker.

 

Bron: https://nos.nl/artikel/2318352-tv-maker-en-sesamstraat-icoon-aart-staartjes-na-ongeluk-overleden.html

Aart was voor velen een jeugdheld, ik herinner me nog dat ik als kind een Sesamstraat Sinterklaas aflevering keek, waar Meneer Aart perrongeluk de Chocolade letters van Sinterklaas meeneemt en dan later een brief schrijft dat de kinderen bang zijn voor Sinterklaas, ik zou niet meer weten uit welk jaar dat komt, vreselijke manier om zo aan je einde te moeten komen, Rust zacht Aart!

Link naar bericht
Delen op andere sites
16 uur geleden, wouterplat zei:

Aart was voor velen een jeugdheld, ik herinner me nog dat ik als kind een Sesamstraat Sinterklaas aflevering keek, waar Meneer Aart perrongeluk de Chocolade letters van Sinterklaas meeneemt en dan later een brief schrijft dat de kinderen bang zijn voor Sinterklaas, ik zou niet meer weten uit welk jaar dat komt, vreselijke manier om zo aan je einde te moeten komen, Rust zacht Aart!

Sinterklaas in Sesamstraat 1996.

Link naar bericht
Delen op andere sites
6 uur geleden, samba-boy zei:

Daarover gesproken, één van mijn favoriete Aart-momenten zit ook in die special: Aart die een chocoladepop van de Sint op totaal onsubtiele wijze doorbreekt _O- (Op 22:47)

 

Ik denk dat ik namens velen spreek als ik zeg dat Aart een geweldige man was!

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 months later...

Presentatrice Tineke Verburg (64) overleden - https://nos.nl/l/2337247

 

Presentatrice en omroepster Tineke Verburg is gisteren na een maandenlang ziekbed overleden. Ze is 64 jaar geworden.

 

Verburg was vooral bekend van verschillende tv-programma's bij de TROS, waaronder TROS Triviant, Aktua Medisch en Tien voor Taal.

 

Na ruim twintig jaar ervaring bij de TROS stapte ze over naar RTL. Daar presenteerde Verburg onder meer het programma Nederland in Bedrijf.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Tv-presentator, televisiemaker en journalist Aad van den Heuvel is afgelopen week op 84-jarige leeftijd overleden.
Dat heeft zijn familie vandaag gemeld. Van den Heuvel, die al geruime tijd ziek was, is bekend van programma’s als KRO’s Brandpunt en Ook dat nog!. De uitvaart was zaterdag in kleine kring.


Van den Heuvel werd geboren in Rotterdam. Na het bombardement op Rotterdam kwamen zijn ouders in Sliedrecht terecht. Hij volgde de HBS en studeerde voor sportleraar, maar hij werd ten slotte freelance sportverslaggever voor diverse kranten. In 1959 kwam hij bij de KRO langs voor een interview met directeur Jan Castelijns, die in de veronderstelling verkeerde dat Van den Heuvel kwam solliciteren. Hij werd meteen aangenomen. Als naam voor een nieuwe actualiteitenrubriek suggereerde Van den Heuvel Focus. "Mooi", antwoordde Castelijns, "daar maken we Brandpunt van." En Brandpunt was geboren.


Tot 1973 was Van den Heuvel verslaggever en presentator van Brandpunt en bereisde hij in die hoedanigheid de hele wereld. Brandpunt maakte naam met uitgebreide reportages. Verslaggevers waren onder anderen Willibrord Frequin, Ed van Westerloo, Fons de Poel en Ad Langebent.


Na 1973 maakte Van den Heuvel een aantal speciale programma's, zoals de J.C.J. van Speykshow, Cursief en de Alles is Anders-show, later gevolgd door De Ver van mijn Bed-show en KRO's Middageditie. Grote bekendheid bereikte hij eind jaren tachtig met Ook dat nog!. Van den Heuvel was de anchorman van dat humoristische consumentenprogramma, dat verder werd gedragen door Sylvia Millecam, Erik van Muiswinkel, Hans Böhm en Gregor Frenkel Frank.

Na een lange afwezigheid verscheen Aad van den Heuvel in 2012 in NTR's discussieprogramma De Halve Maan dat hij samen met Naeeda Aurangzeb presenteerde. Het programma liep tot midden 2013.

Bron: FOK.nl

Link naar bericht
Delen op andere sites
17 uren geleden, Hinse zei:

Presentatrice Tineke Verburg (64) overleden - https://nos.nl/l/2337247

 

Presentatrice en omroepster Tineke Verburg is gisteren na een maandenlang ziekbed overleden. Ze is 64 jaar geworden.

 

Verburg was vooral bekend van verschillende tv-programma's bij de TROS, waaronder TROS Triviant, Aktua Medisch en Tien voor Taal.

 

Na ruim twintig jaar ervaring bij de TROS stapte ze over naar RTL. Daar presenteerde Verburg onder meer het programma Nederland in Bedrijf.

Veel te jong,

Link naar bericht
Delen op andere sites

Geschrokken van Tineke Verburg want compleet buiten de media gehouden (dat dat nog kan in deze tijd!), en ook zeer triest dat mensen anno 2020 nog zo'n lijdensweg moeten ondergaan. En dan ook nog in deze rare tijden.

 

Aad van den Heuvel, ach... ;( Ik heb vorig jaar in maart 2018 (het voelde als vorig jaar maar gewoon al TWÉÉ jaar geleden, woow) bij een evenement waar Jef Rademakers geëerd werd nog kort naast hem gestaan in Hilversum. Ik had wel duizend vragen, over Ook Dat Nog, over de Van Speyk Show (en hoe Willem Ruis in die tijd was bij de KRO), over de Alles Is Anders Show en vooral de vraag naar het geheim van een goed interview. Maar ik durfde niet. 'Pater Aad', zoals hij in correspondentie achter de schermen bij de KRO wel eens genoemd werd, was druk in gesprek met andere mediamakers. En dan zou ik er als broekie tussenkomen? Nah... Ik liet de kans schieten. Spijt van nu, natuurlijk. Maar in zekere zin is dat misschien wel gewoon hét geheim van een goed interview: als je het wil weten, vráág het dan.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...

Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone is overleden na de gevolgen van een val. Dit maakt het Italiaanse nieuwsmedium Gazzette vandaag bekend.
 

De componist heeft enkele dagen geleden bij een val zijn dijbeen gebroken. Sindsdien is Morricone in het ziekenhuis in Rome opgenomen, waar hij vandaag is gestorven.

Morricone begon op zijn zesde al met het componeren van muziek. Zijn eerste filmmuziek verscheen in 1961 voor de film Il Federale. Het grote succes scoorde de componist in samenwerking met filmregisseur Sergio Leone met onder andere de films For a fistful of dollars, Once Upon a Time in the West en The Good, the Bad and the Ugly.

Voor de Tarantinofilm The Hateful Eight ontving Morricone een BAFTA-award, Oscar en een Golden Globe. 

 

 

bron: fok.nl

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...