Ga naar inhoud

Bassie & Adriaan #7


Aanbevolen berichten

  • Reacties 277
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Wat is daar nou op tegen, zo af en toe een 'praatje'. Ik dacht precies hetzelfde, omdat dinges, eh Bassie2001, eerder schreef dat hij de box gereserveerd had - ik had voor de algehele zekerheid even een beetje teruggelezen ... :)

Ik had later geschreven dat ik het alvast had gezegd maar nog niet definitief had gereserveerd op het moment dat ik het schreef.

Ik twijfelde op het moment dat ik hem zou gaan reserveren,  :? dus heb het maar niet gedaan.

aangepast door Bassie2001
Link naar bericht
Delen op andere sites

Deze gast in de metro heeft wel een hele hoge pet op van B&A: http://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/romeo-xavier/tussen-droom-daad/2015/10/iedereen-is-bassie :+

Zou hij ervoor betaald worden ofzo? "Iedereen is Bassie" is volgens mij een variant op "Iedereen is Charlie" - maar de gebroeders Van Toor zijn nooit door terroristen neergemaaid, dus of dat nou zo gepast is?

 

"Wat weinig mensen weten is dat Bassie jarenlang een dubbelrol speelde, hij was namelijk zowel Vlugge Japie als Bassie."

Nee écht?! |:(

Link naar bericht
Delen op andere sites

Is iemand nu al naar die film geweest? Volgens mij waren de verwachtingen hierzo dat B&A maar 5 minuten in beeld zouden zijn. Klopte dat?

 

Dit was mijn recensie die ik op 16 september geschreven heb (ik heb hem inmiddels voor de tweede keer in de bioscoop gezien en ook de dvd/blu ray gereserveerd):

 

Ik ben net terug van de bioscoop en ik vond het een geweldige film  :D

Echt een mooie afsluiting van Bassie & Adriaan.

De Baron en Vlugge Japie vond ik ook heel goed.

Vooral de laatste scene vond ik mooi gemaakt.

Jammer dat het nu echt is afgelopen maar een mooier einde kan ik me niet wensen (ik vind dit einde beter dan een afscheidsvoorstelling).

Link naar bericht
Delen op andere sites

Jaja, die had ik ook wel gevonden. Ik vroeg me gewoon af hoeveel % van de film K&K was en hoeveel % B&A. Ik weet niet zeker of ik zelf ga.

 

Gewoon gaan ;) nu draait hij in de bioscoop, binnen een paar weken/maanden niet meer.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Wel triest dat zo'n stoere columnist niet de tijd neemt even te factchecken, of ze daadwerkelijk deze film maken vanwege geldproblemen. (Dit lijkt mij uitgesloten toch? 3 miljoen videobanden á 15 gulden per stuk = vet veel centjes). De mooiste komt nog: 'Eigenlijk weet ik niet precies wat de boodschap is', zegt de columnist. Nee natuurlijk weet je dat niet, want daarna zeg je 'de film hoef ik niet te zien'. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Is iemand nu al naar die film geweest? Volgens mij waren de verwachtingen hierzo dat B&A maar 5 minuten in beeld zouden zijn. Klopte dat?

Ik heb mijn mening gegeven in het vorige B&A topic, nét voordat deze dicht ging. Dus ik post het wel nog een keer:

 

Ook ik ben naar deze film geweest, enkele dagen geleden. Ondanks niet al te hoge verwachtingen viel de film me alsnog tegen. Dit omdat ik meer een Ernst en Bobbie-gevoel had dan een Bassie en Adriaan gevoel. Ik vond Keet en Koen beide leuke figuren, en de boeven ook wel (Vooral b1001 was erg grappig). Echter erger ik me heel erg aan Commissaris Kroon (En de bijbehorende scenes op het politiebureau, nogmaals Ernst en Bobbie gevoel :') En ook aan de Jonkheer

Die vooral tegen zichzelf in de spiegel aan het praten was alsof hij meerdere persoonlijkheden had.

 

 

Humor zat er wel in, maar enige spanning ontbrak. Wat ik wel erg leuk vond was

 

De achtervolging terwijl de boeven in de caravan zaten

, geniaal bedacht  :P

 

Al met al een grappig filmpje, maar deze wordt alleen gedragen door het nalatenschap van Bassie en Adriaan, vergelijkbaar met de o zo slechte Bourne Legacy film, die leeft op de flashbacks met Jason Bourne.

aangepast door Deemster
Link naar bericht
Delen op andere sites

Wel triest dat zo'n stoere columnist niet de tijd neemt even te factchecken, of ze daadwerkelijk deze film maken vanwege geldproblemen. (Dit lijkt mij uitgesloten toch? 3 miljoen videobanden á 15 gulden per stuk = vet veel centjes). De mooiste komt nog: 'Eigenlijk weet ik niet precies wat de boodschap is', zegt de columnist. Nee natuurlijk weet je dat niet, want daarna zeg je 'de film hoef ik niet te zien'. 

Het is de metro... Wat zullen we ervan zeggen... Veel lager kan toch eigenlijk niet.

Misschien had de columnist dat filmpje gezien van Bassie die naar de voedselbank ging?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Je beantwoordT zijn vraag niet. Hij vraagt hoeveel procent Keet & Koen en hoeveel procent Bassie & Adriaan er in de film zit, dank u very much.

Ik heb de vraag zelf ook nog niet beantwoord, zie ik net :')

 

10% B&A denk ik.

Je ziet ze (Net als de Baron en Japie) slechts in enkele scenes aan het begin van de film.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ondanks dat ik nog steeds vind dat de personages Bassie en Adriaan in de film aardig worden verpest, vond ik de scene met Japie en de Baron echt tof. Die 2 hebben meer acteertalent dan wat de meeste mensen denken. Inderdaad lijkt het op 10 procent B&A in de nieuwe film, een groter aandeel scenes van de Baron en Japie had de film veel goeds toegekomen. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Om even terug te komen op mijn vraag na aanleiding dat er op winterpret een grijze disc in zat.

Heeft iemand hier de box gekocht?

Ik vraag me namelijk af of de overige discs dat ook zijn.

Goede reden om 'm zelf te kopen. Wat maakt het anders uit of de schijfjes zwart-wit bedrukt zijn of niet als je hem niet zelf koopt?

 

Nee, niemand heeft 'm verder hier gekocht omdat het een log, groot en onnodig achterlijk duur ding is met 99% heruitgaves.

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites

Inmiddels ben ik "de film" ook gaan zien. Hij is vermakelijk genoeg, maar zoals al lang van tevoren aangekondigd, kun je het met geen mogelijkheid een B&A-film noemen. Het is wél een film die volledig leunt op het gegeven dat B&A en hun 'wereld' er een rol in spelen, maar dat mes snijdt natuurlijk aan twee kanten: het is gelukkig dus allemaal niet zo gemakzuchtig dat de ontvoeringsslachtoffers ook door twee willekeurige bejaarden gespeeld hadden kunnen worden, maar Keet en Koen kunnen daardoor met deze film nog niet bewijzen dat ze ook geheel op eigen kracht iets vermakelijks neer weten te zetten. En dat is wellicht ook helemaal niet de bedoeling, want je zult niemand wijs kunnen maken dat dit duo net zo'n lange adem gaat hebben als de clown en de acrobaat, maar het zou wel leuk zijn om in ieder geval nog eens te zien wat ze er van kunnen maken nadat de navelstreng is doorgeknipt, want een sympathiek stel vond ik het dan weer wel.

 

Hieronder zet ik wat plus- en minpunten en andere observaties neer, en omdat dat vooral wat losse flodders zijn in plaats van een doorlopende tekst, zet ik ze maar meteen allemaal in een spoiler. Wel zo gemakkelijk :P

 

 

De film is gelukkig goeddeels in echte B&A-stijl gemaakt. Natuurlijk worden er vanwege het grotere budget en de aanwezigheid van meer camera's wel wat meer filmische trucjes toegepast dan in de series, maar het viel me mee dat het allemaal erg vertrouwd 'aanvoelde': vrij simpele camerastandpunten, een heel ongecompliceerde belichting en geen hyperactieve montage; dat heeft zo'n kort, eenvoudig filmpje helemaal niet nodig en dat begrepen de makers gelukkig ook.

 

De rollen van de Baron en Vlugge Japie zijn toch echt te klein. De Baron is de aanstichter van de ontvoering van B&A, maar verdwijnt samen met (Trage) Japie geruisloos uit het verhaal. Goed, het telefoongesprek in de laatste scène maakt wel duidelijk dat hij niet erg in zijn nopjes is met de miskleun die zijn neefje ervan gemaakt heeft, maar dat is dan ook alles. Wat er verder met die twee gebeurt had in een laatste cameo aan het einde van de film best duidelijk gemaakt mogen worden.

 

Van een film die ook de kinderen van nu moet vermaken, kun je het misschien niet echt verwachten, maar het blijft jammer dat één en ander niet wat beter aansluit op de laatste avonturen van B&A. Waarom hebben/hadden B&A nu opeens een detectivebureau? Ik moest me daarbij echt even achter de oren krabben, en de film zweeg er in alle talen over, alsof het altijd zo geweest is.

 

Wel leuk zijn de vele verwijzigen naar het verleden. Het lijkt alsof de film wel héél duidelijk wil maken dat de Baron door zijn verleden met B&A echt krankzinnig is geworden, en dat gebeurt zowel op heel overduidelijke wijze, waar Japie dan weer het slachtoffer van wordt, als iets subtieler: de gewurgde telefoons zijn inmiddels opgeschaald naar rondvliegende televisies. Goed, een rondvliegende TV (met beeldbuis!) is weinig subtiel, maar het idee wel. De door B&A gevangen genomen boeven passeren in de dialoog nog even de revue (de verleiding om er daarbij nog even een "Wat zeggie?" in te gooien konden ze gelukkig ook niet weerstaan), en er zijn nog genoeg andere dingen die zowel in precies dezelfde context als vroeger (zoals het gejammer van Bassie) als in de vorm van een knipoog (zoals de boeven die elkaar voor peteroliedom uitmaken) de nostalgiefactor nog wat verder opschroeven.

 

Over de boeven gesproken: ik vond het nieuwe criminele trio niet echt bijzonder. Het samenspel en de één-tweetjes tussen B1001 en Linke Leo zijn af en toe erg amusant, maar helaas hebben ze als individuen niet echt iets eigens, zoals de meeste van hun voorgangers dat wel hadden. De Jonkheer is de enige die dat met zijn narcisme en gespleten persoonlijkheid wel heeft, maar dat maakt hem niet echt amusanter, ondanks dat Fabian Jansen hem wel leuk speelt. Eigenlijk vond ik Clown Zonder Naam in de solo-serie van Bassie een veel leukere nieuwe boef.

 

De muziek is totaal niet zoals je op basis van de series misschien zou verwachten, maar Olaf Janssens (die ik niet kende, maar die op basis van zijn filmografie kennelijk de huiscomponist van Studio 100 is) heeft wel een veelzijdige score geschreven. Op bepaalde momenten doet hij heel erg aan 'Mickey Mousing', maar er zijn ook scènes waarin hij aangenaam op de achtergrond zwevende muziek inzet, die gewoon subtiel de sfeer versterkt.

 

Robin als 'boef' en later als navigatiesysteem, compleet met "bestemming bereikt", is een leuke vondst en geheel in de traditie van de ontploffende Ford Sierra die dan opeens een Taunus is geworden, is voor het shot van de gecrashte caravan de vorige B&A-caravan uit de stalling gehaald en flink mishandeld; die hadden ze duidelijk toch niet meer nodig nu ze een 'nieuwe' retro-caravan hebben aangeschaft.

 

En dan nog Keet en Koen zelf. Ik zei al: het is een sympathiek stel, en het is ook duidelijk helemaal niet de bedoeling dat ze evenveel gaan bereiken als B&A, maar dat ze gewoon op dit moment het jonge grut moeten vermaken. Dat lukt hier al aardig, als ik op de reacties van dat grut in de zaal af mag gaan, maar het zou leuk zijn om te ontdekken hoe ze het doen in een avontuur dat helemaal van henzelf is. Dat het toch twee verschillende persoonlijkheden zijn werd boven mijn verwachtingen toch wel duidelijk in deze film (ook omdat de trailer dat helemaal niet liet zien), en meer ruimte daarvoor kan alleen maar positief zijn. Beetje jammer dat de schrijvers het er kennelijk maar niet over eens konden worden of nu alleen Keet het nichtje van Bassie is, of dat ook Koen familiebanden met Adriaan heeft en dat die twijfel dus ook in het eindproduct is geslopen, maar dat maakt voor de personages op zich niet uit. Ze worden redelijk enthousiast gespeeld en ze doen het leuk samen, en dat lijkt me voldoende.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • RM locked this topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...