Ga naar inhoud

Waarschuwing: maak (NU) een backup!


Aanbevolen berichten

Het is mij overkomen en het kan jullie ook overkomen, zonder dat je er weet van hebt. Als je door je virusprogramma gewaarschuwd wordt, kan het al te laat zijn, want het verspreidt zich zeer snel. Het is een versleutel-virus, het ransom virus heet het, meen ik.

 

Je kunt er niets tegen doen, dan betalen voor vrijgave. En natuurlijk je backup terugzetten. Dat is beter dan afwachten of ZE inderdaad alles weer vrijgeven of slechts een gedeelte.

 

Ik heb geen flauw idee waar het virus vandaan is gekomen.

 

Mocht het je overkomen, dan onmiddellijk je computer uitzetten, opstarten in de veilige mode en met regedit kijken of er in de mappen RUN en RUNONCE -allebei op 2 niveaus- dingen worden gestart die er niet thuishoren. Deze kun je disable-en door aan de rechterkant op de naam te dubbelklikken, de gegevens komen dan in een venster te staan en daar moet je een dubbele punt voor zetten - zo kun je als hij niet de foute is altijd weer de dubbele punt er af halen. Ook wordt hier de plaats weergegeven waar alles staat en kun je foute dingen op die plaats verwijderen.

 

Een eerste opvallend iets is een tekstbestand wat niet meer te lezen is.

 

Maak (NU) een backup!

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 months later...

Dit virus -en nog meer malware- schijnt nog steeds rond te dwalen. Op Usenet schreef iemand dat zijn virusscanner waarschuwde voor Flash, niet Adobe, maar de flash die in advertenties wordt gebruikt.

 

Je kunt hier meer lezen over malware:

 

https://blog.fox-it.com/2016/04/11/large-malvertising-campaign-hits-popular-dutch-websites/

 

http://nos.nl/artikel/2059464-de-25-populairste-ios-apps-die-zijn-getroffen-door-malware.html

 

Hoed je voor malware, bescherm je tegen malwaretising - malvertising.

Link naar bericht
Delen op andere sites

RTL4 Teletekst schrijft hier over:

 

RTL4  Di 12 apr

 

Kwaadaardige advertentie op sites

     

Een advertentienetwerk dat door veel grote Nederlandse sites wordt gebruikt, probeert malware te installeren op de computers van bezoekers. De advertentie is inmiddels verwijderd.

 

Onder andere de sites van RTL, NU.nl, Marktplaats, Kieskeurig en Startpagina toonden de advertentie. De malware-advertentie werd opgemerkt door het Nederlandse beveiligingsbedrijf Fox-IT.

 

De advertentie is inmiddels gefilterd en het advertentienetwerk onderzoekt het incident. Er zijn geen meldingen dat mensen de zogeheten Angler Exploit Kit per ongeluk hebben geinstalleerd.

 

©ANP/RTLNIEUWS.NL   124

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...