Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Mmm die tape ken ik niet. Maar gezien de beschrijving aan de achterkant (afl 1, het begin), de octopus-achtige armen (Rodney’s uit afl 2) en de runtime (72 min) zou ik zeggen; de eerste 3 afleveringen van seizoen 1? :P

 

Volgens mij is het ook dat die NL tapes van seizoen 2 de eerste 8 afleveringen waren, maar dat ze volgens mij niet in chronologische volgorde op die tapes stonden...

 

 

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Reacties 117
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 15-11-2017 at 12:18 AM, MarsM said:

@ Spiny, ver voor de dvd had je echt keuze zat, dat heb ik al in vele Posts hierboven herhaald / toegelicht. Cartoon Network als belangrijkste voorbeeld was rond 1997 vrijwel volledig in originele versies 24h. En wat betreft Godsdienst; leuk dat je cynisch reageert maar je trok de discussie zelf breed door te beginnen over weinig fouten die mensen een eeuw lang volhouden... aannemende dat men zich in 1900 niet bezig hield met dubben pak ik een ander voor die tijd relevant voorbeeld van een fenomeen dat hedendaags niet als vanzelfsprekend meer algemeen wordt gedragen, maar destijds wel omdat hele volkeren het maar gewoon aannamen zoals het werd voorgeschoteld. Punt is dus: je kunt niet kiezen, maar er wordt voor je gekozen. Het 'enge' is dat het in de basis niet zoveel verschilt.

Dan had je dus bij cartoon network nog steeds geen keuze. Alleen ze deden toen wat jij het liefste had dus had je er geen problemen mee.

Hooguit dat hetzelfde programma op een heel andere zender in een andere versie te zien (ofwel horen) was, maar dat was niet echt direct vaak zo bij wat CN toen uitzond. En dan nog wanneer dat wel zo was, dan was dat eerder een kwestie van toeval (ik meen dat The Mask zowel origineel als ingesproken te zien was op resp. RTL4 en de Belg).

TV is er nu eenmaal niet om iedereen individueel te laten bepalen wat hij wanneer hoe ziet - dan moet je toch naar streaming, DVD, of andere opties (die niet altijd legaal zijn). Trouwens, CN zat vroeger niet in het standaard zenderpakket, je moest maar net een schotel hebben.

 

Alleen met die tijdsindeling op bepaalde zenders (met 's avonds de originelen) dan had je wel een keuze, maar dat fenomeen heeft dus ook maar een beperkte tijd bestaan. Het is mij nooit erg opgevallen. Misschien was dat net de tijd dat jij veel TV keek en ik niet meer, geen idee. Ik wil het best met je eens zijn dat dat jammer is dat ze dat dan alsnog weer afgeschaft hebben. Of dat er zoveel zinloze kanalen zijn waar 24 uur per dag helemaal niks te zien is... Het was leuk dat ze dat hadden (al denk ik dat het ook wel verwarrend kan zijn als je aan 2 versies tegelijk wordt blootgesteld).

Al blijf ik er nog steeds bij dat kinderen kunnen luisteren lang voordat ze kunnen lezen, dus ondertiteling heeft ook zo z'n beperkingen.

 

Maar met die godsdienst - hoezo cynisch trouwens? - ik weet niet zeker of dat zegt wat je denkt dat het zegt. Als religie een eeuw terug de massa klakkeloos voorgeschoteld werd, maar dat nu niet meer vanzelfsprekend is, dan is het uiteindelijk toch veranderd? En dat klopt, héél erg zelfs. Dat is dan dus uiteindelijk toch niet bij het oude gebleven. (Maar de landen die dubben zijn (zoals ik al zei) in diezelfde tijd juist blijven dubben... 't Lijkt gewoon zo arrogant om maar automatisch aan te nemen dat zij gek zijn en wij normaal.)

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...
Op 13-1-2018 at 15:25, RM zei:

Ja, punt voor jullie beide.

Maar in ieder geval zijn we het eens dat het er niet uit ziet :P

Bij de Turtles vind ik de tweede serie nog wel gaan, alhoewel ik geen fan ben van de pupilloze series.

En bij de turtles gaan ze dan ook nog eens een stapje verder door karakters ook echt compleet te veranderen (zoals een getinte Baxter Stockman)

 

Ik kwam overigens ook een andere versie tegen van Ducktales (ik wist niet dat die serie ook bestond _O-)

 

Overigens; Als je de oude (originele) beelden mixt met de nieuwe sound, dan valt de sound echt mee (uiteraard haalt dit het niet met de originele sound, want die is echt vele malen beter!)

 

De Ducktales reboot wordt overigens vanaf morgen uitgezonden met NL dubs. Gelukkig niet alleen maar bagger voice-actors maar ook bijv. Johnny Kraaykamp Jr. Voor wie dus nieuwsgierig is... ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites
On 9-3-2018 at 7:17 PM, MarsM said:

De Ducktales reboot wordt overigens vanaf morgen uitgezonden met NL dubs. Gelukkig niet alleen maar bagger voice-actors maar ook bijv. Johnny Kraaykamp Jr. Voor wie dus nieuwsgierig is... ;)

Ik heb 3 minuten gezien en ik weet al genoeg;

 

Het begint al met de introducties; Tegenwoordig is het zeer populair om eerst een inleidend filmpje te hebben voordat de leader start.

In het voorstukje dat ik net zag lag Kwak languit op de bank, dronk 6 blikjes bier, laat een boer en geeft Dagobert aan dat de "abo" (afstandsbediening) te ver weg ligt...

Dus... (duidelijk geen enkel gevoel dat bij mij opkomt dat mij aan Disney doet denken en Kwik, Kwek en Kwak zijn compleet veranderd van karakters (het zijn nu pubers))

Daarnaast blijkt dat de neefjes en Dagobert elkaar nooit eerder hebben ontmoet in deze serie... Lekker slecht; Gewoon doen alsof die originele serie niet bestaan heeft.

 

Dan de stemmencast: Ik heb geen Johnny Kraaijkamp Jr. gehoord, maar ik meende al wel weer de stem van Dieter Jansen te herkennen en daarnaast is Jan Nonhof een vreselijke Dagobert Duck.

Als Dagobert zich kwaad of een klein beetje zijn stem opzet dan hoor ik gewoon letterlijk Octo uit Spongebob.

En probeer vooral eens om Donald Duck te verstaan, dat is gewoonweg niet doen.

 

En dan de leader zelf;

Dit zou de Nederlandse leader moeten zijn (die laatste zin is vooral zeer "leuk");

 

En wat zie ik in de aflevering... Er wordt vreselijk lelijk ingezet (je valt half in de muziek) en het is ook nog eens ingekort tot een halve minuut... Why?!

 

20180314_195632.mp4

 

 

 

aangepast door RM
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...
Op 13-1-2018 at 15:17, Hinse zei:

Tja, ik vind het ook niet veel aan, maar nieuwe generaties groeien nu op met snellere/fellere/raarder gevormerdere animaties vergeleken met 'onze jeugd'. Gevoelsmatig ben ik altijd geneigd om te zeggen dat het vroeger beter was (maar dat zegt elke generatie over z'n eigen jeugd ;)) en in het geval met DuckTales vind ik de nieuwe serie lelijk getekend. Maar overall was de remake vrij goed ontvangen, het is volgens mij geen flop geworden.

 

Verder is tegenwoordig elke tekenfilm wel een computeranimatie, omdat dat tegenwoordig de manier van werken is. Dus daar ga je bij de meeste tekenfilms niets meer aan veranderen. Daarnaast vind ik het wel geinig dat ze de originele tune hebben behouden, en het is minder slecht dan ik op voorhand zou verwachten.

 

Bij de Turtles heb je natuurlijk zo'n zelfde ontwikkeling gezien:

 

TMNT 1987:

 

 

 

TMNT 2003:

 

 

 

TMNT 2012:

 

 

Ik vind die ontwikkeling misschien nog wel slechter dan bij DuckTales, want ondanks dat het mijn smaak totaal niet is met die vierkanten koppen en abstractere achtergronden heb je wel het idee dat er tijd en moeite in is gestoken. Bij TMNT zie je ook daar in pure degradatie :') 

@Hinse Terugkomend op TMNT; inmiddels zijn de designs bekendgemaakt van het in september 2018 op Nickelodeon te starten 'Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles'. Als je het over abstract / degradatie hebt was het dieptepunt blijkbaar nog niet bereikt :{. Het enige wat ik denk is: why...

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Ik vind nasynchronisatie lachwekkend, omdat je in de meeste gevallen totaal niet de sfeer bewerkstelligt die het origineel had en de kwaliteit van het geheel neemt ook enorm af. Daarentegen snap ik wel dat de NOS gezien de concurrentie van Netflix probeert om zich op andere manieren te onderscheiden. 

Link naar bericht
Delen op andere sites
3 minuten geleden, Hinse zei:

Ik vind nasynchronisatie lachwekkend, omdat je in de meeste gevallen totaal niet de sfeer bewerkstelligt die het origineel had en de kwaliteit van het geheel neemt ook enorm af.

 

Helemaal mee eens. Ik zie de toegevoegde waarde er niet van.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...
13 minuten geleden, Deemster zei:

Jammer, maar ik ben ontzettend allergisch voor Margriet van der Linden :r Afstotelijk en laat haar gasten nooit uitspreken. Ik wacht wel op de “Stemmen van toen” :P 

Die gasten die en niet kunnen filmen en geen normaal interview kunnen houden zonder compleet "fanboyhisterisch" te worden :') 

Link naar bericht
Delen op andere sites
4 uur geleden, Deemster zei:

Wat betreft het filmen ben ik het met je eens :P Camera op het statief, de gast statisch aan de rechterkant in beeld. Maar hey, daar mogen ze in elk geval uitspreken.

Dat is niet erg, maar het fanboy-achtige "meedenken" en iemand niet uit laten praten is echt beneden alle peil.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...