Jump to content
RM

Beste SNES Game: Voorronde 21

Welke game is beter?  

7 members have voted

  1. 1. Welke game is beter?Recommended Posts

5a1b420385012_Voorronde21.thumb.png.0b3e657e4bff7d028706316a074a5428.png

 

Sim City

Sim City is een stedenbouwsimulator. In dit spel ben je burgemeester van je eigen stad. Je kunt wegen aanleggen en gebieden bepalen voor industriële of commerciële bedrijven of huizen. Ook kun je politie en brandweer plaatsen. De bedoeling is om een bloeiende stad te bouwen. Je bepaalt hoeveel belasting er wordt geheven en waar dit geld weer in wordt geïnvesteerd. Er zijn ook allerlei gevaren: Criminaliteit, brand en natuurrampen. Ook zul je eerst geld moeten sparen voordat je het uit kunt geven. De SNES versie heeft nog wat extra functionaliteit. Je kunt speciale gebouwen winnen als beloning, zoals een herenhuis voor de burgemeester of een casino. Ook kun je aangevallen worden door Bowser of een Super Mario standbeeld winnen.

 

Toy Story

Toy Story is een platformspel, waarvan het verhaal gebaseerd is op de gelijknamige film. Je speelt als Woody en loopt door diverse levels. Je kunt je trektouwtje gebruiken als zweep. Deze zweep bindt de vijand vast, zodat je er langsheen kunt lopen. Ook kun je er mee aan haken vasthaken. Af en toe kun je ook op afstand bestuurbare voertuigen besturen. Het speelveld is dan van boven te zien en dan kan de speler gas geven, sturen en remmen. Je batterijen gaan langzaam op en moeten bijgevuld worden door tegen Buzz aan te botsen.

 

 

Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik stem voor Toy Story, hoewel ik dat spel nooit heb gespeeld en SimCity zelf bezit. Dat laatste spel werkt op de pc veel beter, de SNES is gewoon niet zo geschikt voor RTS spellen met de beperkte resolutie en ontbrekende muis. Toy Story ziet er goed uit, het betreft natuurlijk 1 van de laatste spellen die op de SNES uit kwam dus grafisch hebben ze alles uit de kast gehaald.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De genres bevallen me allebei wel, maar de spellen op zich niet zo heel erg na het zien van de gameplay. Zijn nou geen spellen die ik meteen op zou zetten.

 

Maar als ik zou moeten kiezen, dan ga ik voor de platformer: Toy Story.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eigenlijk heb ik niet veel meer toe te voegen aan bovenstaand: Toy Story nooit gespeeld en SimCity wel een ton aan uren met veel plezier... maar dan wel op de pc, waar dit het beste past. Op een console is dit qua besturing niets meer of minder dan ruk.

 

Gunst stem voor Toy Story dus, al vind ik die poppetjes wel érg groot. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, voor mij wel vrij duidelijk en met afstand de makkelijkste keuze voor mij deze week;

Als ik Sim City wil spelen dan ga ik 10 keer sneller achter de PC zitten en dat is dan ook mijn eerste associatie met zo'n spel.

 

Dus ik ga voor Toy Story.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ondanks dat Toy Story er veelbelovend uit ziet krijg het niet de stem van mij. Het speelt niet lekker. Het karakter dat je bestuurt voelt niet wendbaar. SimCity spelen met een controller is ook niet super maar na een tijdje kan ik hier beter aan wennen dan Toy Story. Bovendien: deze SimCity versie heeft mooiere grafische elementen en mooiere muziek dan de DOS versie. Ik vind het wel een interessante versie. Ik stem voor SimCity.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×