Jump to content
RM

Beste SNES Game: Poule 10-01

Poule 10-01  

6 members have voted

  1. 1. Welke game is beter?

    • Earthbound
    • Lufia II - Rise Of The Sinistrals


Recommended Posts

5a650ab490def_Poule10-01.thumb.png.4630d9442698f0bc5c7925b17f80f09f.png

 

Earthbound

Earthbound is een RPG spel. Anders dan andere RPG’s speelt het spel zich niet af in een Fantasy omgeving. Je speelt als Ness; Een jongetje dat op onderzoek uit gaat naar een meteoriet, die dichtbij is neergestort. Daar vindt hij een buitenaardse kracht die diverse dieren en objecten omgezet heeft in vijanden. Gevechten zijn niet willekeurig maar starten als een vijand wordt aangeraakt. Bij het verslaan van een vijand is er een kans om een speciaal item te ontvangen. Als je geraakt wordt dan zal je leven langzaam achteruit lopen. Terwijl je levensmeter naar 0 gaat heb je nog kans om gauw gebruik te maken van iets dat je leven weer terugbrengt. Een aanval van achteren geeft je als eerste de beurt.

 

Lufia II - Rise Of The Sinistrals

Lufia II is een RPG met puzzelelementen die alleen uitgebracht is in Japan en Europa. Je loopt over een wereldkaart en je kunt kerkers in gaan. Je kunt vechten tegen monsters en nieuwe uitrustingen en spreuken vinden of kopen met de opdracht de wereld te redden. Je gezelschap bestaat uit maximaal vier personen en een capsule monster. Zo’n capsule monster kunnen je items en uitrusting geven en zullen evolueren. Reizen kan op diverse manieren zoals warping, een spreuk, een boot die later omgezet kan worden in een onderzeeboot of luchtschip. Later in het spel zijn diverse casino games beschikbaar zoals Black Jack of een slotmachine. Vijanden zie je op de kaart en kunnen ontweken worden. Bewegen is turnbased. Vijanden bewegen alleen als de speler dat doet. Er zijn wapens te verzamelen. In kerkers wordt vooral de nadruk gelegd op puzzels.

 

 

Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Twee rpg's tegenover elkaar.

 

Van deze twee heb ik alleen Earthbound zelf gespeeld, dit is een titel die op de SNES Mini staat. Leuke rpg, voor de afwisseling eens niet in een fantasywereld met draken, elfjes, magie, hekserij, orcs en weet ik het allemaal wat. Wel allemaal andere rare wezens, maar meer in de trant van de spelwereld zoals Commander Keen. Ik heb er een zwak voor. :) 

 

Lufia II hoorde ik ooit voor het eerst van toen @Frey het er over had jaren terug op dit forum, die er toen door bevangen was (net als Secret of Mana en nog een andere rpg volgens mij). Qua soundtrack zit het zeker goed en het ziet er allemaal zeer verzorgd uit, maar toch krijg ik het gevoel dat het meer van hetzelfde is. Ik kan er geen echte klik mee krijgen.

 

Dus Earthbound wint het bij mij! ;) 

Edited by Hinse

Share this post


Link to post
Share on other sites

Earthbound is ook zo'n spel waarbij je nergens "fatsoenlijk" kunt lopen zonder aangevallen te worden en daarmee een apart scherm te laden.

En als zo'n scherm laat zie ik enkel wat flitsen en kleuren en daarnaast zie ik de HP meters naar beneden gaan... Ja.. Leuk.

En de muziek is verder ook niet om naar huis te schrijven.

 

Tja en dan hoop je dat Lufia II meer te bieden heeft, maar dat valt ook tegen.

In dit spel sla je een paar keer met je zwaard op een geruime afstand van de vijand en ze blijken geraakt te worden.

De beelden staan tijdens gevechten op de enkele zwaardslag stil en ook hier zie je een enkele keer een flits en een andere kleur.

De soundtrack is wel iets beter dan die van Earthbound.

 

Eerlijk gezegd doen beide spellen mij niet veel en zullen ze mij bij het spelen gauw vervelen.

Maar als ik dan echt een keuze moet maken dan zou ik eerder voor Lufia II kiezen, puur voor de soundtrack die mij meer trekt.

Maar het houdt niet over.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een rotstreek... :P

 

Twee fantastische RPG's, waarvan EarthBound de bekendere en waarschijnlijk ook meest populaire is. Maar Lufia II - Rise Of The Sinistrals is mijn grote favoriet, dus daar stem ik dan ook op...

Heb daar de Nederlandse uitvoering van, dus het was de eerste RPG die ik als kind kon begrijpen en zo ook kon uitspelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is voor mij ook een lastige keuze. Ik heb een stuk van Earthbound met plezier gespeeld (voordat hij op de SNES mini verscheen). Vooral omdat het een RPG is die een keer niet in een fantasy wereld afspeelt kies ik voor Earthbound.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze twee titels lijken qua gameplay sterk op elkaar: een Zelda / Pokémon- achtige platform wereld waar je met een treintje van personages achter elkaar aan loopt, tekstblokjes wegklikken, constante random battles, enz. Het boeit mij persoonlijk beiden niet in het bijzonder. Wel is Earthbound wat origineler (zoals door Hinse al opgemerkt eens een keer geen wereld van zwaarden, draken en elfjes) en heeft het een vrolijkere setting, en misschien wel voor mij een wat nostalgisch gevoel alsof dit ook zo op de Game-Boy had gepast. Mede door Super Smash Brothers heb ik kennisgemaakt met de iconische personages (Ness, Lucas, Porky...) en ook daarom verdient het net wat meer credits dan de opponent Lufia. Op zichzelf valt er weinig op Lufia aan te merken als game, behalve dat het weinig uniek is en een beetje opgaat in het Fantasy stijl RPG aanbod.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×