Ga naar inhoud

Beste SNES Game: Poule 10-04


Poule 10-04  

5 leden hebben gestemd

  1. 1. Welke game is beter?

    • Lufia II - Rise Of The Sinistrals
    • Sunset Riders


Aanbevolen berichten

5a89f0fc7bab8_Poule10-04.thumb.png.ce37c49a16d4031b2f6248df3de4fd2f.png

 

Lufia II - Rise Of The Sinistrals

Lufia II is een RPG met puzzelelementen die alleen uitgebracht is in Japan en Europa. Je loopt over een wereldkaart en je kunt kerkers in gaan. Je kunt vechten tegen monsters en nieuwe uitrustingen en spreuken vinden of kopen met de opdracht de wereld te redden. Je gezelschap bestaat uit maximaal vier personen en een capsule monster. Zo’n capsule monster kunnen je items en uitrusting geven en zullen evolueren. Reizen kan op diverse manieren zoals warping, een spreuk, een boot die later omgezet kan worden in een onderzeeboot of luchtschip. Later in het spel zijn diverse casino games beschikbaar zoals Black Jack of een slotmachine. Vijanden zie je op de kaart en kunnen ontweken worden. Bewegen is turnbased. Vijanden bewegen alleen als de speler dat doet. Er zijn wapens te verzamelen. In kerkers wordt vooral de nadruk gelegd op puzzels.

 

Sunset Riders

Deze conversie naar SNES van het gelijknamige arcadespel speelt zich af in het wilde westen. Het is een zogenaamde run and gun game. Op hoog tempo moet men rennen en over kisten en andere obstakels springen terwijl vijanden van allerlei hoeken aanvallen. Met een revolver kun je jezelf verdedigen. Bonussen kun je vinden in saloons of door zakdragende bandieten te overmeesteren. Ook zijn er power-ups te verdienen, zoals automatisch schieten of een tweede geweer die in een andere richting schiet. Het doel is om alle levels door te gaan en de “outlaw” aan het einde te verslaan.

 

Stem op jouw favoriete spel en laat een reactie achter!

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Lijkt me duidelijk, Sunset Riders! ;) Qua naam alleen al de stoerste titel ooit, veel humor, heerlijke gameplay en vrolijke setting. Zoveel SNES-spellen zijn er niet gemaakt in western setting (ik kom even snel op Lucky Luke en Gunple). Lufia II is andermaal een rpg, wederom één die heel hoog aangeschreven staat en het ziet er ook allemaal fantastisch uit enzo....maar het genre vind ik per definitie minder boeiend dan een beat-em-up zoals Sunset Riders, dus Lufia II speelt als snel een verloren strijd ;) 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Voor deze battle ga ik met Hinse mee.

Ik speel liever een spel met rondvliegende kogels en leuke muziek dan een RPG spel met stilstaande beelden en waar je voor je gevoel geen invloed op uit kunt oefenen.

 

Dus ik ga hier ook voor Sunset Riders.

En dan ligt op dit moment alles in deze poule weer open @MarsM :P 

Link naar bericht
Delen op andere sites
8 uur geleden, RM zei:

En dan ligt op dit moment alles in deze poule weer open @MarsM :P 

Het kan 'nu' wel deze tussenstand zijn, maar het gaat er om hoe ver je vooruit denkt als je strategisch wilt stemmen (en in mijn geval met een voorkeur voor Secret of Evermore en Earthbound)

 

Ik heb sterke vermoedens (stemgedrag is in zekere mate wel te voorspellen) dat er in de laatste ronde in onderling duel meer voor Sunset Riders gaan dan voor Earthbound, of anderszijds geen overwinning. In dat geval haalt Earthbound het dus niet (zeker niet als Sunset Riders wint van Lufia) en dat is wel wat 'ik' hoop.

 

Van Secret of Evermore (mijn andere voorkeur) daartegenover verwacht ik dat het in ronde 3 wel makkelijk wint van Lufia (alleen @Frey gaat Lufia met zekerheid steunen). SoE hoeft voor mij in ronde 2 dus niet per sé de 3 punten te pakken tegenover Earthbound, ondanks dat SoE ook voor mij de betere is.

 

Weet niet of je de redenatie zo volgt, maar dat bedoelde ik dus met strategisch stemmen :).

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

Dit is een lastige. Ik ben fan van RPG's maar ken Lufia alleen van horen zeggen. En van een half uurtje spelen leer je helaas een RPG nog niet goed kennen. De wijzigingen van Nintendo op Sunset Riders vind ik een beetje flauw. De vrouwen hebben nu lange rokken aan. De indianen zijn verwijderd. En jouw karakter vliegt niet langer in brand.

 

Omdat ik wel lol heb gehad om Sunset Riders met zijn twee te spelen kies ik toch voor Sunset Riders.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik kies Lufia, omdat Sunset Riders echt veel meer een arcade-sfeer heeft dan opgaat voor beste ‘SNES’ game. Qua gameplay vind ik het zelf ook een beetje paarse kogelregen en grafisch is het wat blurry. Het trekt me gewoon niet. Sorry @Hinse als je nou geen ‘episch’ meer had gezegd had ik Sunset Riders willen overwegen, maar nu ga ik toch voor de RPG-concurrentie :P.

 

Al maakt het voor de punten niet meer uit zo te zien, want Lufia ligt uit de competitie ;)

 

 

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • RM locked this topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...