Ga naar inhoud

Bassie & Adriaan #11


Aanbevolen berichten

Heeeel bijzonder....

In totaal 31 minuten B2 in zowel de Sleutel als De Diamant?!

9 minuten van de Huilende Professor?!

 

Ik weet niet hoe die berekeningen tot stand zijn gekomen, maar zelfs een klein kind weet dat dat niet kan kloppen...

Als ik Aad was zou ik jaren geleden al gezegd hebben "Jongens, we gaan rond de tafel zitten en we komen er wel uit", maar dit begint zielig te worden.

En het is allemaal niet nodig... Alle acteurs zijn 80+, waar zijn we mee bezig?

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Reacties 396
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

4 uur geleden, RM zei:

Als ik Aad was zou ik jaren geleden al gezegd hebben "Jongens, we gaan rond de tafel zitten en we komen er wel uit", maar dit begint zielig te worden.

En het is allemaal niet nodig... Alle acteurs zijn 80+, waar zijn we mee bezig?

 

Dat is het meest treurige inderdaad.

 

Voor de liefhebber is de uitspraak hier (geanonimiseerd) terug te lezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2020:10655

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoewel ik weinig meer post ben ik jullie allemaal zeker niet vergeten! Dit geniale nummer over de zaak  afgelopen zaterdag gezien bij middagje publiek vanuit huis bij Even Tot Hier!

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 3 months later...

Ik zat op Spotify een playlist met Bassie & Adriaan achtergrond muziek te luisteren, en hiertussen hoor ik ineens één van die (vervangen) muziekjes die je op de radio hoort in de caravan in de serie De Verdwenen Kroon! Een feest van herkenning, en een erg fijn nummertje. De titel was mij in elk geval nog niet bekend, deze is Floating on High van Birdy.

 

Edit: De Birdy waar het hier om gaat is in dienst bij de bekende Selected Sound/Selectracks Music library en heet Eddy F. Müller. Het muziekje Floating on High is van de gelijknamige plaat uit 1986 van dit muzieklabel.

aangepast door Deemster
Link naar bericht
Delen op andere sites
5 uur geleden, djkoelkast zei:

 

Je ziet vaak genoeg B&A-banden voor over de 150 euro gaan, dus daarom zou het mij niet verbazen.

Wel meer toch? Dacht dat ik er laatst eentje voor 575 van eigenaar zag wisselen. Denk dan ook dat deze tape dan wel een waarde van... Nou, ik schat toch wel zo'n 150 piek minimaal moet opleveren. Het is immers wel een reeks waarvan je gewoon nooit eerste uitzendingen van ziet opduiken.

 

Ik vind die heftige prijzen al tijden niet normaal meer, maar ik accepteer het nu maar gewoon.

 

  

1 uur geleden, karelgroen zei:

 

Oud nieuws, maandje geleden ofzo (of langer zelfs) al een oproep voor gedaan. Overigens, ik spreek nu vooral voor mezelf, maar kun je eens wat meer moeite in je posts stoppen in plaats van gewoon een linkje neerplempen? 😘

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites

Het is in feite niets meer dan een amateur / particuliere opname van een tv-uitzending van in dit geval een aflevering van Bassie en Adriaan. Los van of er iets van (10 seconden?) beeldmateriaal bij zit wat in latere edits of montage is weggevallen, is het bedrag dat iemand biedt eigenlijk op geen enkele wijze op logica gebaseerd (a.k.a. 'wat de gek er voor geeft').

 

Het enige punt is: 'zeldzaam'. Wie zegt dat? Wie weet dat? En hoe lang blijft zoiets zeldzaam met de share en care mentaliteit van tegenwoordig ;). Als het nou een mastertape was is het al een heel ander verhaal qua verzamelobject, maar tientallen euro's voor een particuliere tape die plotseling opduikt en waar de verkoper ook alweer een kopie van kan hebben gemaakt... beetje het 'gouden drol' verhaal.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik had na lange tijd weer eens inspiratie (en vooral motivatie, met deze ben ik uren bezig geweest om hem goed te krijgen). Ik heb het zenuwachtige Klarismuziekje uit de Reis vol Verrassingen gereproduceerd door stukjes zonder stemmen erin uit de serie te knippen en te plakken, zoals ik eerder al eens met het dreigende trommelmuziekje deed (toem toem toem tie tie tie). Ik moet zeggen, als je zo lang bezig bent met zo'n eentonig muziekje wordt je sta-pel-gek en kan je het even niet meer horen :P

Maar ik ben tevreden met het resultaat. Ik heb het zenuwachtige deuntje eerder al eens zelf nagespeeld, maar dat klonk toch een stuk minder.

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik hoor ook oneffenheden. Zoals een kort geluid bij die synth drums, elke keer. En bij het stuk zonder drums loopt het... ja zoals je zegt niet helemaal lekker. Alsof het te kort op elkaar geloopt is. Is dit laatste wat je bedoelde @djkoelkast? Dit laatste zou ik wel kunnen verbeteren (ik heb deze keer alle “werkfiles” afzonderlijk bewaard!). Echter vrees ik dat het stukje met de synth drums niet zuiverder kan, die je hoor je echt nooit zonder bijgeluiden in de serie.

Edit: Even de betreffende wavjes omgezet naar MP3, ter voorbeeld. Heb ik het goed dat de slordigheid er hier ingeslopen is?

voor-fuckup.mp3 na-fuckup.mp3

aangepast door Deemster
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
46 minuten geleden, HenkenIngrid zei:

Na de caravanbox...

 

Ik ga 'm gewoon maken: wat een verschrikkelijk lelijk ding.

 

Dat stijltje kennen we nu wel; box uitbrengen met de series die we al in honderd vorige complete/ultieme/definitieve uitgaves hebben gezien, nu weer aangevuld met nog wat andere meuk die nog rondslingerde. Mok, cd's, barbecueschort wellicht omdat het seizoen nu toch voorbij is?

 

Tel daar die vormgeving bij die ongeveer 15 jaar te laat komt. Leuk in 2004, maar nu ben ik er wel klaar mee.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik spreek voor mezelf, maar zeker!

 

De inhoud is zoals samba-boy aangeeft exact hetzelfde als de caravan-box en dat had tenminste nog wel ‘iets’. Los van dat de dvd’s toen ook al 50x in andere vorm zijn uitgegeven vond ik het design / idee heel aardig en het was de eerste keer de complete collectie. Deze doos voelt gewoon als een slechtere niks toevoegende commerciële versie van de restvoorraad van de caravanbox. Kan je dus beter voor die caravan-editie kiezen als je ze helemaal nog niet in huis hebt, want die is qua prijs nog niet aan inflatie onderhevig ;).

Link naar bericht
Delen op andere sites
9 uur geleden, Spiny Norman zei:

Ze hadden ook iets met bluray kunnen doen, ik hoor daar goede verhalen over. ;)

Desnoods SD als het niet anders beschikbaar is. Handige Harry had dat toch zeker wel kunnen regelen?


De Huilende Professor is er wel op dvd, maar eigenlijk is het een VHS in vermomming. Blu-ray? Jij vraagt nu wel héél veel hoor -0-

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...
7 hours ago, Hinse said:

OK, het is dus nu "Wappie & Adriaan"... 

 

Adriaan houdt zijn arm klaar, 

maar Bassie is een weigeraar! 

Wappie en Adriaan, Wappie en Adriaan... 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 6-12-2021 om 10:27, Hinse zei:

Ik had het wel gezien, maar ja. Het verbaast me ook niet, eigenlijk. "Eens een domme clown, altijd..." enzovoort.

 

Gaan we van alle ruzies nu ook een verzamelbox alias schat aan herinneringen krijgen? :P

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Er komt weer een nieuwe game aan. 'Bassie en Adriaan: Een gouden vangst' is aangekondigd. Copypaste van het internet wat ik hierover kan vinden:

 

Quote

Bassie en Adriaan stuiten op een kaart die naar een geheimzinnig kasteel leidt waar een schat verborgen is... Maar ook de bekende boeven Vlugge Japie, B100, B2 en natuurlijk de Baron weten ervan! Het is aan Bassie en Adriaan om de schat te vinden en de boeven te stoppen.


Bassie en Adriaan schitteren samen met alle figuren uit de bekende televisieserie in dit vrolijke en spannende avontuur. Bassie & Adriaan: Een gouden vangst is een avontuurlijke puzzelgame voor kinderen vanaf 3 jaar oud met de originele stemmen en liedjes uit de serie.

**Belangrijke kenmerken van Bassie & Adriaan: Een gouden vangst**

- 10 mini games: Speel verschillende kindvriendelijke mini games.
- Spelenderwijs leren: Speel allerlei breintrainer-spelletjes speciaal ontwikkeld voor kinderen.
- Peuters en Kleuters: dit spel is speciaal ontworpen voor peuters en kleuters, in samenwerking met Bassie en Adriaan!
- Advertentie vrij: dit spel bevat geen advertenties, dataverzameling of in-app koopopties. Bassie & Adriaan: Een gouden vangst is een volwaardig product zodat het spel veilig is voor kinderen.

**Veilig en betrouwbaar voor kinderen**


Bassie & Adriaan: Een gouden vangst is een compleet premium product, zonder advertenties van derde partijen of andere verassingen – alles is gericht op een veilige omgeving van het kind.

Bassie & Adriaan: Een gouden vangst is ontwikkeld door studio Midnight Pigeon in samenwerking met de echte Bassie & Adriaan.

Midnight Pigeon ontwerpt en ontwikkeld leuke en leerzame games voor kinderen, met een focus op het eigen tempo van een kind. Uiteraard staat de veiligheid centraal, de spellen zijn datavrij, vrij van interactie, zonder advertenties en zonder notificaties.


©Midnight Pigeon
©Bassie Produkties en Adrina Producties BV

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...