Jump to content

Zonder Ernst


Recommended Posts

Een pareltje uit de jaren negentig sinds kort is de serie te zien op youtube

 

Comedyserie waarin drie generaties vrouwen onder één dak wonen. Jet Valkenburg (Trudie Labij S1-2) (Sjoukje Hooijmaayer S3-S6) is nog niet zo lang weduwe en moet wennen aan een leven zonder Ernst, haar man. Haar moeder Fréderique (Ellen Vogel) trekt bij haar in zodat ze zich niet alleen hoeft te voelen. Dochter Klaartje (Ellemijn Veldhuijzen van Zanten) woont op de bovenste verdieping. De drie vrouwen hebben het gezellig maar worden ook gek van elkaars bemoeizucht. Jet brengt daarom veel tijd door bij haar goede vriend die een boekwinkel runt. Ze gaat ook werken bij De Boekenstal.

Zonder_Ernst_1602392544.jpg

Edited by samhomsma
Link to post
Share on other sites

Voor de volledigheid; je zet 2 van de 3 hoofdrolspelers tussen haakjes, maar de actrice achter Jet Valkenburg zelf precies niet :P. Op de foto is dan te zien dat het Trudy Labij was, maar dit was enkel in de eerste twee seizoenen. Vanaf seizoen 3 werd die rol overgenomen door Sjoukje Hooymaayer.

 

Is overigens ook alweer een hele tijd in de herhaling bij RTL Lounge. Vind het zelf ‘wel aardig’, maar toch niet zo briljant als andere comedy’s uit dezelfde tijd (zonnetje in huis, vrienden voor het leven, enz.).

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...