Ga naar inhoud

Iemand ervaring met de MiSTer FPGA?


Aanbevolen berichten

Iemand ervaring met de MiSTer FPGA? Dit prachtig stuk techniek is de laatste jaren een in populariteit toenemende manier om retrogames (arcade & consoles) te emulieren tot (en met?) de Playstation 1. Het grote voordeel van deze techniek is dat de emulatie ontzettend nauwkeurig is, in tegenstelling tot sommige softwarematige emulaties van Mame en Retropi of Pandoraboxes en klonen.

 

De MiSTer emuleert de hardware, niet de software en daardoor wordt een hogere mate van nauwkeurigheid bereikt voor games. Dit merk je door geluidseffecten die soms niet kloppen of spellen die soms sneller of langzamer draaien (Mame heeft voorbeelden van 40% snelheidsverschil!) en het grootste probleem van software-emulatie dat de MiSTer moet tackelen is "lag" oftewel vertraging, die voor sommige spellen funest is.

 

Nadeel is dat het prijskaartje van een complete MiSTer setup wat hoger ligt dan die van een Raspberry Pi 4 bijvoorbeeld. Reken voor een complete setup ongeveer €300,- tot €400,- afhankelijk van je keuzes.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...