Jump to content

Iemand ervaring met de MiSTer FPGA?


Recommended Posts

Iemand ervaring met de MiSTer FPGA? Dit prachtig stuk techniek is de laatste jaren een in populariteit toenemende manier om retrogames (arcade & consoles) te emulieren tot (en met?) de Playstation 1. Het grote voordeel van deze techniek is dat de emulatie ontzettend nauwkeurig is, in tegenstelling tot sommige softwarematige emulaties van Mame en Retropi of Pandoraboxes en klonen.

 

De MiSTer emuleert de hardware, niet de software en daardoor wordt een hogere mate van nauwkeurigheid bereikt voor games. Dit merk je door geluidseffecten die soms niet kloppen of spellen die soms sneller of langzamer draaien (Mame heeft voorbeelden van 40% snelheidsverschil!) en het grootste probleem van software-emulatie dat de MiSTer moet tackelen is "lag" oftewel vertraging, die voor sommige spellen funest is.

 

Nadeel is dat het prijskaartje van een complete MiSTer setup wat hoger ligt dan die van een Raspberry Pi 4 bijvoorbeeld. Reken voor een complete setup ongeveer €300,- tot €400,- afhankelijk van je keuzes.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...