Ga naar inhoud

De Mol België (S09 - 2021) - Inhoudelijke reacties en discussie


Aanbevolen berichten

3 minuten geleden, RM zei:

 

Ja, ze zijn er in Belgie zeer scherp op.

De afleveringen werden ook op een ander forum aangeboden, tot de eigenaar van de stack een bericht ontving dat het er af moest worden gehaald.

Daarna is het een tijdje weer teruggeplaatst en nu is het weer weggehaald.

Op wieisdemol com, zeker? Dat vind ik me toch een zuur forum joh, al jaren :') "Kritiek mag, maar constructief! Niet op de man spelen, niet negatief worden, want er lezen hier kandidaten en/of crew mee" en dat soort ongein. Dan zou ik JUIST fel willen wezen, want die mods en admins soppen daar met hun fanboyisme "OMG RIK VAN DE WESTELAKEN KIJKT MEE BE COOL BE COOOOOL". En hoe kan ik niet negatief zijn over een kandidate als Jasmien, die pretty much de negativiteit zelve is?

 

Als ik een coronatest doe wil ik een Jasmien naast me, want dan is de uitslag altijd negatief.

Link naar bericht
Delen op andere sites
5 hours ago, samba-boy said:

Op wieisdemol com, zeker? Dat vind ik me toch een zuur forum joh, al jaren :') "Kritiek mag, maar constructief!

 

Jep, daar waar het klootjesvolk zit :)

 

5 hours ago, samba-boy said:

En hoe kan ik niet negatief zijn over een kandidate als Jasmien, die pretty much de negativiteit zelve is?

 

Ze vindt zelf dat ze lief en vriendelijk is. Ik snap ook niet wat die Lucas in haar ziet 😛.

"Ik mis u echt", ja als kiespijn hoop ik!

Ik zou de vlag uithangen als ze (een tijdje) weg zou zijn!

 

Ik hoop écht dat ze morgen een rood scherm pakt... maar ja, ze zal de vrijstelling wel pakken die wordt uitgedeeld

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
5 uur geleden, RM zei:

 

Jep, daar waar het klootjesvolk zit :)

 

 

Ze vindt zelf dat ze lief en vriendelijk is. Ik snap ook niet wat die Lucas in haar ziet 😛.

"Ik mis u echt", ja als kiespijn hoop ik!

Ik zou de vlag uithangen als ze (een tijdje) weg zou zijn!

 

Ik hoop écht dat ze morgen een rood scherm pakt... maar ja, ze zal de vrijstelling wel pakken die wordt uitgedeeld

 

De mol gaat nooit naar huis :P 

Link naar bericht
Delen op andere sites
1 uur geleden, djkoelkast zei:

De mol gaat nooit naar huis :P 

 

_O-

 

Je kunt makkelijk die Pool nog winnen hoor, als Jasmien de Mol is ben je spekkoper ;)! Ik zeg maar zo: als Lennart de Mol is moet ie het ook eerst nog maar even zijn, voor hetzelfde geld ligt hij eruit bij de volgende ronde.

 

Overigens qua 'negativiteit'; ik denk dat Jasmien gewoon de meeste emotie oproept, omdat ze het spel gewoon heel scherp en met een soort van keiharde survival of the fittest instelling speelt. Gewoon fanatiek en dat werpt wederom z'n vruchten af, net als met/bij Bart vorig jaar, dus degene die ook de grootste stempel op de groepssfeer drukt. Tja. Wij kennen haar verder niet natuurlijk om over te oordelen en van als de camera uitstaat. Ze zal vast net zo vaak leuke en onuitstaanbare momenten hebben als wij allemaal :P (ik denk dat als ik hieraan mee zou doen dat ik ook in het rechterrijtje kom qua populariteit).

 

Oh en wat zou het uitmaken als Rik van de Westelaken leest dat je kritiek hebt op een programma. Lijkt mij een hele aardige, rustige, leuke man die prima tegen nette kritiek met onderbouwde argumenten kan. Ik vind ook oprecht dat de dikke dip van de NL Mol ook niet aan hem ligt en van eerlijk feedbackgeluid kan het hooguit beter worden. Te beginnen met kap 'ns met de BN'ers en biechtfragmentjes waarin bijv Marije Knevel de uitleg van een spel, die Rik een minuut daarvoor deed, nóg een keer oplepelt op een juffentoontje, alsof de kijker infantiel is. En ook hier slechts een voorbeeld en niet lullig bedoeld, want Marije is ongetwijfeld een leuk mens maar het viel deze serie wel extra op in teleurstellende zin.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Van de Westelaken zal vermoedelijk niet zo heel veel met de productie te maken hebben maar als presentator doet hij wel mee met die hele 'laten we het niet te moeilijk maken en oh, wat zijn we toch lekker geheimzinnig'-sfeer die rond de NL-Mol hangt. In die zin is hij een stukje mee verantwoordelijk voor het verschil in toon tussen NL-Mol nu en NL-Mol twintig jaar geleden. De Nederlandse productieploeg bukt, maar als bescheiden radertje in het geheel zie je Rik braaf meebukken. (Ik zou het ook doen hoor, als ik een hypotheek moest betalen of zo.)

 

Wie ze nooit gezien mocht hebben moet ooit maar eens de oorspronkelijke Belgische reeksen bekijken, waar Michiel Devlieger als presentator een welgekomen scheutje ironie toevoegde dat ik later bij geen enkele presentator meer gezien heb, helaas.

 

Die interviews tussendoor in NL zijn inderdaad irritant, voegen zelden iets toe en zijn problematisch voor het ritme van de uitzending. Het helpt niet dat AVROTROS vrijwel altijd mensen met bescheiden intellect en een overdadig woorddebiet recruteert, die in de interviews dat wat we toch net vernomen hebben en/of met eigen ogen hebben kunnen zien, nog eens recapituleren op een manier alsof ze verslag uitbrengen van de geallieerden die zonet geland zijn in Normandië.

 

Jasmien wordt inderdaad niet zo heel erg aardig geportretteerd in de uitzendingen, hopelijk is het 'maar' de montage, en als het dat niet is: als mensen uitgaan van de gedachte dat je tijdens de reis gewoon 24 uur per dag aan het spelen bent, dan kan je daar niet echt tegen zijn... dat is nu eenmaal een beetje het spelletje. Een verschil tussen haar en Bart is wel dat Jasmien een wat chagrijnig koppetje heeft, dat helpt niet om mensen voor je te winnen. 🙂 Nu is zij advocate, wat Bart doet weet ik al niet meer maar hij deed ook iets poenschepperigs... dat is voor mij meteen al een reden om een slecht gevoel te krijgen bij mensen. Ik zit hier in een omgeving die voor mij te druk is om goed te functioneren want geld voor een eigen huis heb ik niet... en dat komt omdat er zoveel geld zit bij de Barten en de Jasmienen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Nu wordt steeds Rik als voorbeeld opgevoerd omdat ik die als eerste noemde, maar bijvoorbeeld ook een *kokhals* McCullough die daar dus van tijd tot tijd plaatsneemt om te reageren. "Be cool, be kind" is daar het credo. Hou toch op; die man heeft in mijn ogen alle geloofwaardigheid verloren nadat hij durfde te beweren met droge oogjes "de Vlamingen hebben goed bij ons afgekeken". Koekoek!

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik stoor me ook niet enorm aan Jasmien, maar ze valt me wel op als het 'dwingelandje' en vaak ontevreden type dat nooit voor het groepsbelang gaat. Met het hoogtepunt het moment dat anderen doorkregen dat ze een pasvraag had laten printen en daar werkelijk een hele kromme defensieve reactie op kwam. Maar goed enorm kromme dingen rechtkletsen en keihard in de wedstrijd zitten is inderdaad, zoals Koen opmerkt, ook wel een soort advocaten-drill en Bart was toevallig ook advocaat. ;)

 

De NL-Mol ging al jaren ietwat achteruit, maar het is letterlijk vanaf 2016 / seizoen 16 op collission course gegaan toen het van de donderdagavond werd verhuisd naar de zaterdagavond. Het inhoudelijk niveau ging naar BN'er kijk-ons-eens poppenkast 'voor de gezinnetjes en kindertjes in het weekend op de bank', met die leuke app erbij, live uitzendingen, Moltalk voor imbecielen met 'ik ben al mijn punten kwwwwwijt'. En precies dat jaar lekte door een fout in de productie / eindmontage ook de Mol al in aflevering 2, zelfs nadat het eigenlijk allemaal al kapot geregisseerd wordt.

 

En ja, de NL Mol wordt letterlijk al carriere springplank genoemd dus niemand speelt het spel ook meer zoals het hoort; gewoon zo lang mogelijk met je kop in beeld blijven en als je de Mol bent geld binnenhalen, dan ontdekken de 'Molloten' wel dat het verdacht is om 'goodwill te kweken binnen de groep' aangevuld met idiote verborgen hints (zoals een tatoeage op een enkel die in afleverimg 4, minuut 33 een seconde in beeld kwam omdat een broekspijp oprolde en via een enorm beredeneerde omweg wel een hint moet zijn). Gaat nergens meer over.

 

Allemaal, buiten de hysterische fans om, voornamelijk de schuld van het productieteam en Rik hangt daar, aangevuld door de papegaaiende biechtfragmentjes, eigenlijk zelf ook als lijdend voorwerp bij. Iedereen zit in de uitvoerende stand voor zijn / haar broodwinning, we zijn allemaal Thunderbirds maar bij sommigen zijn de touwtjes beter zichtbaar. Evengoed vind ik Rik nog wel een sympathieke en bescheiden persoon voor de klus en hij doet wat erin zit... met bijvoorbeeld Ellie Lust als presentator was het geheel, wederom met de beste bedoelingen, vrijwel zeker een stuk erger geweest.

 

Enige positieve uitzondering van afgelopen jaren was voor mij Jan Versteegh, maar die bleek dus ook regelmatig niet braaf de regie-aanwijzingen te hebben gevolgd toen hij aan het werk was.

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

Angela Groothuizen had echt dat gevoel van moeder gans, 'kom op jongens!'. En in die seizoenen was het soms ook afzien, dat men de koffers moest herpakken tot een bepaald gewicht. Dat soort dingen. Dat mis je nu heel erg, het gaat in NL vooral om wie vormt een "bondje" met wie. En dat alle opdrachten na de uitleg van Rik letterlijk nog een keer compleet worden voorgekauwd. Bah.

 

Karel vd Graaf wist een beetje dat mysterie om de mol te houden, die vond ik ook erg goed.

Link naar bericht
Delen op andere sites
3 uur geleden, MarsM zei:

Enige positieve uitzondering van afgelopen jaren was voor mij Jan Versteegh, maar die bleek dus ook regelmatig niet braaf de regie-aanwijzingen te hebben gevolgd toen hij aan het werk was.

Het enige waarop Jan voor mij de ultieme Mol der mollen had kunnen zijn, was toen bij de finale bleek dat hij op het eind de penningmeester was en het geld daadwerkelijk bijhield. Even paniek, maar al snel bleek het gewoon tot de laatste cent netjes bijgehouden. Vond ik jammer: het was zó'n uitgelezen kans om daar, al was het maar symbolisch één euro voor mijn part, op het allereinde wat geld te verduisteren.

Link naar bericht
Delen op andere sites
4 hours ago, djkoelkast said:

Karel vd Graaf wist een beetje dat mysterie om de mol te houden, die vond ik ook erg goed.

 

Dat vond de AVRO niet; Na 1 seizoen vonden ze het welletjes en wilden ze al een andere presentator.

Karel heeft zijn tweede seizoen nog aan moeten vechten.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Tja, je zou kunnen nadenken over wie dan 'beter' zou zijn als presentator, maar uiteindelijk wordt de pres(en)tatie van zo iemand ingekapseld in een eindresultaat waar zoveel anderen ook nog een rol in spelen dat zelfs de meest geweldige voorman er nog belabberd uit zou komen...

 

Deze week:

Spoiler

Ach, ik ben niet zo'n fan van situaties waarin mensen tegen elkaar opgezet worden, en dat is niet anders wanneer dat in het kader van 'De mol' gebeurt (al betreft het daar natuurlijk wel mensen die er zelf voor gekozen hebben). Interessant om te bekijken hoor, dat wel.

Wie is de mol? Ik breng het niet op om zo'n programma al te uitgebreid te gaan analyseren, maar nu er nog maar een paar kandidaten overblijven wordt het wat overzichtelijker om eens een gokje te wagen, en dan ga ik maar voor Sven. Die lijkt niet zo verdacht, vandaar. 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
39 minutes ago, Koen said:

Tja, je zou kunnen nadenken over wie dan 'beter' zou zijn als presentator, maar uiteindelijk wordt de pres(en)tatie van zo iemand ingekapseld in een eindresultaat waar zoveel anderen ook nog een rol in spelen dat zelfs de meest geweldige voorman er nog belabberd uit zou komen...

 

Deze week:

  Hide contents

Ach, ik ben niet zo'n fan van situaties waarin mensen tegen elkaar opgezet worden, en dat is niet anders wanneer dat in het kader van 'De mol' gebeurt (al betreft het daar natuurlijk wel mensen die er zelf voor gekozen hebben). Interessant om te bekijken hoor, dat wel.

Wie is de mol? Ik breng het niet op om zo'n programma al te uitgebreid te gaan analyseren, maar nu er nog maar een paar kandidaten overblijven wordt het wat overzichtelijker om eens een gokje te wagen, en dan ga ik maar voor Sven. Die lijkt niet zo verdacht, vandaar. 

 

Doe volgend jaar mee met de Pool, dan kun je ook gokjes wagen ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites
12 uur geleden, djkoelkast zei:

Ik vond deze aflevering en met name de laatste opdracht een stuk minder. Komt een beetje over als de opdracht in de trein in het NL-seizoen.


Ik zit met hetzelfde gemengde gevoel inderdaad vanwege die NL-achtige potroof-toevoeging en ik ben qua Mol ook wel een beetje lost nu.

 

Als Lennart de Mol is dan zou het héél teleurstellend cheap geregisseerd zijn om de pot op deze wijze gigantisch te doen kelderen, en dat vind ik dus moeilijk te geloven. Ook Sven bracht hier ook best een mega-bod uit, maar kan natuurlijk ook dat als hij de Mol is dat hem is ingefluisterd dat er voor hem al hoger is geboden. Als ze het t.o.v. de NL variant eerlijk hebben willen spelen en de Mol als eerste hebben laten gaan i.p.v. als laatste zou het nog kunnen, maar toch...

 

Philip was deze aflevering wederom zwaar opzichtig aan het mollen en hij ging als laatste het dossier-hok in, dus kan zijn dat zijn keuze om te kijken is overlegd met het productieteam om een kans van 2/5 te creëren dat het vrijstelling bod wordt verzilverd. Hij kan gewoon de Mol zijn, maar het staat zo’n beetje met koeieletters op z’n voorhoofd. Er zouden dan bijna geen mol-acties meer over zijn om in de slotuitzending nog aan de kijker te tonen.

 

En dan is Annelotte er nog, maar die was echt op een Jolien-overtreffende-trap ontzet over de situatie. Zou een Mol echt ‘om van te kotsen’ zeggen en op deze wijze boos zijn als hij/zij zelf de hele reis al niet anders doet? Benadrukt alleen maar het dieptepunt van de groepssfeer die al vrij laag was, zoals ik al eerder opmerkte. En laten we eerlijk zijn; we wisten allemaal dat Philip en Jasmien gewoon weer voor zichzelf zouden gaan toch?
 

Daarom; Annelotte lijkt hier oprecht boos en komt eerlijk en constructief over (ook met het papieren vliegtuigje), Philip is té opzichtig aan het mollen en te veel op pasvragen / eliminatievoordeel gefocust. En Sven houdt zich steeds op de vlakte, maar ik zie totaal geen Mol acties bij hem. Lennart verknalt echter wederom weer consequent z’n soloklus en laat het vliegtuig neerstorten en verdedigt zijn vrijstelling met vrij overtuigende kritiek richting de hele groep, m.u.v. Sven. En ik blijf er bij dat Sven en Philip in het openingsspel niet op een bepalende plek (linie 3) stonden.

 

Lennart zou samenvattend voor mij daarom nog steeds de grootste Scumbag zijn, maar eigenlijk hoop ik nu van niet.

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

De Coster: 'Dat heeft ook niet lang geduurd.' 😛

 

Spoiler

Hele mooie aflevering, vond ik! De spanning toen Annelotte en Lennart in het huis opdrachten moesten uitvoeren is nu zo'n typisch voorbeeld van iets wat ik in de Nederlandse reeks niet zie gebeuren, of in ieder geval niet zo gemonteerd zie worden. Ik werd er zelf zenuwachtig van! 🙂 Het verbaast me trouwens wel dat die opdracht niet mislukt is, elk van de vier had zonder veel problemen iets kunnen doen waardoor Sven en Philip het verborgen duo ontdekten.

 

Ook geweldig was het toen op het einde bleek dat de overblijvers alledrie op de kandidaat zaten die zonet was afgevallen. Enfin, twee van de drie dan toch. Dat vond ik wel een leuke onthulling. Ook weer fantastisch gemonteerd met die citaten die na de eliminatie nog eens hernomen werden, maar nu uitgebreider... waardoor in sommige gevallen bleek dat een kandidaat iets heel anders gezegd had dan men ons aanvankelijk wilde doen geloven (vooral dan Annelotte, waarvan we eerst moesten denken dat ze op Sven zat en die dan later geout werd als een Philip-believer). De kracht van montage, voor u en mij geïllustreerd met een praktijkvoorbeeld.

 

Gokje wagen dat de 'onbekende tegenstander' van Annelotte de afvaller uit het korenveld is?

 

Drie kandidaten blijven over.

Vorige week zei ik nog dat ik op Sven gokte. Dat kan nog steeds, het is ook iemand van wie ik me kan voorstellen dat hij z'n adem twee minuten lang kan inhouden.

Lennart is de mol volgens de theorie dat iemand die misschien niet de allerslimste is en die toch ver komt, eigenlijk wel de mol moet zijn. (Op die manier viel ook de mol van enkele seizoenen geleden me op, op het einde.)

Annelotte kan ook de mol zijn. Omdat iedereen de mol kan zijn. 😁 In dat geval kan ze wel heel erg geloofwaardig staan koken (de variant zonder ingrediënten). Ze keek ook wel heel geloofwaardig verbijsterd toen Philip afviel!

Ach, ik blijf twijfelen hoor, maar als ik vandaag iemand moet kiezen dan is het Lennart.

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik vond aan het einde Lennart het minst authentiek reageren op het vertrek van 'zijn mol'. Ook heeft hij zijn opdracht heel knullig verpest. Euh...

Een mol zou denk ik niet een opdracht weigeren (Annelotte deed dat met het adem inhouden en nu Sven bij het hotel).

En een mol voelt zich natuurlijk heel goed in het donker, dus zou de mol een van de twee verstopte kandidaten moeten zijn.

Maar dan is hij wel de gemeenste mol ooit, gewoon vol 10.000 uit de pot halen.

 

Ik vond Sven het meest geschokt reageren, misschien wel te geschokt. Maar dan nog: zou een mol een opdracht gewoon weigeren?

Link naar bericht
Delen op andere sites
gepost (aangepast)
14 uur geleden, Koen zei:

De Coster: 'Dat heeft ook niet lang geduurd.' 😛

 

  Toon verborgen inhoud

Hele mooie aflevering, vond ik! De spanning toen Annelotte en Lennart in het huis opdrachten moesten uitvoeren is nu zo'n typisch voorbeeld van iets wat ik in de Nederlandse reeks niet zie gebeuren, of in ieder geval niet zo gemonteerd zie worden. Ik werd er zelf zenuwachtig van! 🙂 Het verbaast me trouwens wel dat die opdracht niet mislukt is, elk van de vier had zonder veel problemen iets kunnen doen waardoor Sven en Philip het verborgen duo ontdekten.

 

Ook geweldig was het toen op het einde bleek dat de overblijvers alledrie op de kandidaat zaten die zonet was afgevallen. Enfin, twee van de drie dan toch. Dat vond ik wel een leuke onthulling. Ook weer fantastisch gemonteerd met die citaten die na de eliminatie nog eens hernomen werden, maar nu uitgebreider... waardoor in sommige gevallen bleek dat een kandidaat iets heel anders gezegd had dan men ons aanvankelijk wilde doen geloven (vooral dan Annelotte, waarvan we eerst moesten denken dat ze op Sven zat en die dan later geout werd als een Philip-believer). De kracht van montage, voor u en mij geïllustreerd met een praktijkvoorbeeld.

 

Gokje wagen dat de 'onbekende tegenstander' van Annelotte de afvaller uit het korenveld is?

 

Drie kandidaten blijven over.

Vorige week zei ik nog dat ik op Sven gokte. Dat kan nog steeds, het is ook iemand van wie ik me kan voorstellen dat hij z'n adem twee minuten lang kan inhouden.

Lennart is de mol volgens de theorie dat iemand die misschien niet de allerslimste is en die toch ver komt, eigenlijk wel de mol moet zijn. (Op die manier viel ook de mol van enkele seizoenen geleden me op, op het einde.)

Annelotte kan ook de mol zijn. Omdat iedereen de mol kan zijn. 😁 In dat geval kan ze wel heel erg geloofwaardig staan koken (de variant zonder ingrediënten). Ze keek ook wel heel geloofwaardig verbijsterd toen Philip afviel!

Ach, ik blijf twijfelen hoor, maar als ik vandaag iemand moet kiezen dan is het Lennart.

 

 


Ik sluit mij hier volledig bij aan; grandioos gewoon, hands down. Als ik het 3 keer achter elkaar zou kijken blijft het nog steeds spannend én hilarisch. En inderdaad toont het als je iets dieper kijkt ook aan hoe fantastisch dit is geproduceerd en gemonteerd en hoezeer het thema qua originaliteit en feeling weer aansloot bij het land van gebeuren (De opening met het sprookjesboek, de sprookjes van Grimm, karakteristiek Duits bos, de Duitse kindjes en de complete shock bij de eliminatie). Het eerste deel van deze aflevering alleen al blaast alle NL seizoenen van de afgelopen 10 jaar samen met gemak compleet weg.

 

Moest ik het nu en vanaf minuut 1 nogmaals zeggen: De Mol is 1.000.000% Lennart. Maar het mag de pret niet drukken. Ik blijf hooguit licht twijfelen aan Annelotte aangezien die toch ook d’r verdachte momentjes heeft (maar toch minder consequent) en ook in linie 3 stond aan het begin, en omdat Lennart die ‘potroof’ uitvoerde. Annelotte d’r reacties lijken inderdaad alleen veel natuurlijker en wellicht is die potroof ingezet omdat Isidoor met een druk op de knop de pot nog kan verdubbelen aan de eindstreep? :)

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik vraag me in ieder geval wel af of het niet zo is dat de makers ongeveer in gedachten hebben hoe groot de pot op het einde mag zijn, en dat ze de bedragen die proeven kunnen opbrengen daaraan aanpassen.

Zeer benieuwd wat we in de laatste aflevering krijgen, en wat de rol van Isidoor zal zijn (en of hij hem goed speelt).

 

Wat ik nog gek vond, al betekent het waarschijnlijk niets: die opmerking van Sven over Roland Lommé. Dat klinkt als een losse opmerking die je maakt om de tijd te doden, en ik vind het gek dat ze dat in de montage gelaten hebben. Lommé, hussel het door elkaar en je krijgt 'Me, mol' (in het Engels en het Nederlands door elkaar dus). Ik vind het zelf ook vergezocht hoor. 🙂

 

En wat je zegt... nu ik erbij stilsta (dat gaat net iets makkelijker als er nog maar drie kandidaten zijn) dan vind ik Lennarts reacties soms ook wel iets ongeloofwaardigs hebben. Hij komt op mij wat minder authentiek over dan Sven of Annelotte.

Link naar bericht
Delen op andere sites

De aflevering van gisteren was echt briljant; Niet alleen qua spanning, maar ook qua montage.

Dít waren ook echt opdrachten die inhoudelijk leuk zijn om naar te kijken en dat zijn de opdrachten die we inderdaad in Nederland niet te zien krijgen.

En dan inderdaad die droge humor ertussen door, heerlijk om naar te kijken!

Ik vind die eliminaties hier ook leuker.

In Nederland weet je vrijwel zeker dat ze het rode scherm rekken tot zo'n beetje de laatste of zelfs dé laatste kandidaat en in België kun je er geen pijl op trekken en kan het eerste scherm al meteen raak zijn :P.

 

De Mol zal inderdaad geen verrassing meer zijn, dat is vrijwel zeker Lennart.

Ik hoop alleen wel dat hij dan die actie om 10.000 euro uit de pot te trekken wel op een dusdanige manier gedaan heeft dat hij daar geen voorkennis had over of de andere kandidaten gekeken hebben toen hij dat bedrag op moest schrijven. Dat zou dan namelijk wel érg makkelijk zijn geweest en niet des Mol België...

Naja, volgende week weten we wie het is ;).

 

Voor de Pool houd ik qua verdenking Annelotte aan als Mol, maar mijn jokers gaan denk ik wel naar Lennart :P.

 

Overigens,

6 hours ago, djkoelkast said:

IEen mol zou denk ik niet een opdracht weigeren (Annelotte deed dat met het adem inhouden en nu Sven bij het hotel).

En een mol voelt zich natuurlijk heel goed in het donker, dus zou de mol een van de twee verstopte kandidaten moeten zijn.

 

Het is ook vaak zat al in Nederland gebeurt dat de Mol niet mee doet aan een opdracht en opdrachten weigert, dus dat kan wel degelijk ook hier het geval zijn geweest.

Bovendien "een mol voelt zich goed in het donker" vind ik ook zo'n nietszeggend begrip; Het gaat niet over het beestje de mol, maar over de mol als in infiltrant, dus alles wat met "slecht zicht", "blind" en "donker" te maken heeft slaat eigenlijk nergens op ;).

Dat vond ik ook zo slecht toen Art werd gevraagd waarom het programma "wie is de Mol" heet; Hij antwoordde daarop met hiaten naar het beestje en vertelde ook niets over de mol als in de infiltrant :).

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Spoiler

Hele mooie aflevering weer!

Even dacht ik dat we een wel heel doorzichtige hint kregen toen de muziek van 'Vertigo' gebruikt werd net nadat nog eens in herinnering gebracht werd hoe Sven niet aan dat dradending durfde gaan hangen, maar dat was dus een vals spoor.

Het leek wel alsof Annelotte haar overwinnig voelde aankomen, ze liep er nogal stralend bij op het einde.

Toch Lennart dus, en dat terwijl we, nadat Annelotte als winnares bekendgemaakt was, nog even op het verkeerde been gezet werden en moesten denken dat het Sven wel zou zijn... die hadden we Annelotte immers enkele minuten eerder nog horen aanwijzen als degene die zij het meest verdacht.

 

Zeer benieuwd nu wie degene is die we in de vooruitblik naar volgende week nét niet zijn helm zagen afnemen. De kandidaten kennen hem/haar blijkbaar, maar wie kan dat dan zijn? Ach, jammer toch dat de productie nét een seconde te kort moest zijn. 😛

 

Overigens was die trailer voor mij wel een aardige verrassing, de reünie blijkt gefilmd te zijn bij een kasteeltje hier in Edegem, hemelsbreed nog geen kilometer bij mj vandaan. Als ik het wat beter in de gaten gehouden had dan had ik misschien eerder geweten wie de mol was. 😛 De Coster heeft trouwens in deze gemeente samengewoond met zijn vriendin maar dat is sinds een paar jaar weer uit... geen idee of hij hier nu nog woont. Ook dat voormalige nestje ligt dicht bij het kasteel... de molploeg heeft het dit jaar in diverse opzichten dicht bij huis gezocht.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

SPOILERS (dus niet verder lezen als je de uitslag nog niet weet ;)

 

Dat was inderdaad weer een mooie finale aflevering met zelfs nog genoeg ruimte voor Molstreken, omdat zoals nu bevestigd niemand eerder op de juiste Mol had ingezet. Zeer knap en ook zeer brutaal gespeeld, onder andere met de potroof wat écht eigen initiatief is gebleken en volledig eerlijk is gespeeld (als eerste de dossier-kamer ingegaan, geen info van de productie gehad, en een ‘jij hebt morgen wat uit te leggen, vriend’.). Als niemand in de dossiers had gekeken had er ook niet kunnen worden gemold. Daar ben ik qua uitslag toch blij mee.

 

Dan wel toch een kleine sidenote. Ik hoor en lees nu overal toch weer dingen als ‘Meest verrassende Mol uit de geschiedenis van het tv-spelletje’, ‘Beste Mol ooit’ enzovoorts, en daar kan ik dan toch weer niet in meegaan. En wat ik nu zeg klinkt misschien arrogant maar door de opzet van de serie, met wederom een twist in aflevering 1, was het voor mij net als bij de serie ‘Er is nog geen Mol gekozen’ vanaf het allereerste begin juist zéér opzichtig wie de Mol moest zijn. Dat kan ik nu ook wel zo stellen, omdat ik altijd open en bloot mijn analyse hier deel en de Mol MOEST in Linie 3 zitten en na die hypnose opdracht wist ik ook wel 100% zeker ‘wie’ uit linie 3. @djkoelkast noemt dit terecht een MarsM-tunnel en ja hij had in kunnen storten, maar... nee dus.

 

Dat nog aangevuld met dat ik ook in onze eigenste pool hier 8/8 keer de juiste Mol aanwijs en dus ook op basis van de wederom door @djkoelkast afgelopen jaren omschreven “typecasting”-kunst gewoon direct goed zat. Er is nog geen seconde van de serie uitgezonden, we krijgen enkele korte voorstelvideo’s van de kandidaten en mijn hele wezen zegt me al direct “DIE vent is de Mol. Period.”. Daarom ook gewoon na de twist in aflevering 1, eigenlijk ook zeer overtuigd all-in. Enige twijfelmoment kwam bij die 10K, maar dit was nogmaals gewoon een hele brutale Mol zoals we die het liefst zien. Kennelijk laat ik me dan toch ondergemiddeld misleiden t.o.v. de algemene tv-kijker, al kan ik leugenachtige types met dubbele agenda’s in het echte leven ook vrij makkelijk filteren 😛

 

Ik kijk alweer uit naar de beelden volgende week met alle Molstreken. Oh en nog een laatste pluim aan Play4, voor het altijd gewoon bekend maken van de uitslag aan het eind van aflevering 8, in plaats van het vreselijke commerciële “dat....... ziet u volgende week”. Al snap ik het wel; voor de Mol BE komen we graag terug voor de slot-aflevering!

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

Was weer een leuk seizoen. Wel iets minder dan de vorige 2 vond ik, met name omdat er duidelijk 2-3 matige afleveringen bij zaten, iets wat ik in vorige seizoenen niet zo had ervaren. Maar dat komt waarschijnlijk ook deels vanwege de beperkingen rondom Covid-19. Anyway, leuke mol, leuke groep, kijk alweer uit naar volgend jaar. :) 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Uiteindelijk de finale-aflevering ook gezien. Een mooi slot van een seizoen dat wellicht iets minder was dan de vorige seizoenen, maar toch zeker de moeite van het kijken waard was. 

 

Mijn keuze voor de mol was helaas weer eens de verkeerde. Ik heb dit keer niet zoveel naar hints en verborgen aanwijzingen gespeurd, maar meer gekeken hoe de kandidaten het deden tijdens de opdrachten / afleveringen (inzet, houding in de rij tijdens de uitleg van opdrachten etc.). Sven kwam voor mij telkens als erg verdacht naar voren. Lennart had ik in het begin ook op mijn verdachtenlijst, maar gaandeweg de afleveringen verdween hij bij mij wat uit beeld, tot de laatste afleveringen, waarin hij toch weer op de radar verscheen.  Dat hij uiteindelijk de mol was, vond ik daarom ook eigenlijk niet eens zo'n grote verrassing. Annelotte heb ik nooit als mol gezien, maar al vrij vroeg als mogelijke winnaar aangemerkt, dus daar dan toch goed gegokt. Helaas verdween nu net dit onderdeel uit de pool van dit seizoen :)

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik zit nu middenin de finale/reünie-aflevering.

 

Dat de redactie tegen Lennart zegt "Je mag hier ook wel even wat geld verdienen, de pot staat zó laag..." en hij vervolgens daar faliekant tegenin gaat... Categorie beste mollen. _O_ Niet door de lage pot, maar door de doorzetting.

Dat redactielid was zeker een uitwisselingsstudent uit Nederland? :') 

Link naar bericht
Delen op andere sites
10 uur geleden, samba-boy zei:

Ik zit nu middenin de finale/reünie-aflevering.

 

Dat de redactie tegen Lennart zegt "Je mag hier ook wel even wat geld verdienen, de pot staat zó laag..." en hij vervolgens daar faliekant tegenin gaat... Categorie beste mollen. _O_ Niet door de lage pot, maar door de doorzetting.

Dat redactielid was zeker een uitwisselingsstudent uit Nederland? :') 


Prachtig gewoon. En dan de Coster die ‘m weer hoofdschuddend ontvangt met een “Geen genade voor deze groep bij jou hè...” _O-. Heel knap hoor, zoveel op ongelooflijk brutale wijze saboteren en alsnog tot de laatste test bij alle kandidaten buiten verdenking blijven. Kom op, ook die puzzelstukjes - je zag gewoon de afdrukken door z’n wetsuit heen! (“Wat heb je daar? Allez, dat kost geld hè”. _O-). En dan niet één of twee maar gewoon een hele berg en dan ook nog onder de neus van twee kandidaten wegmoffelen.

 

Ook wel tof om het hele scenario van Mol 2 te zien. Al blijf ik er wel bij dat het origineel is opgezet, maar het zette voor mij persoonlijk wel gelijk de verdenking voor 80% op Lennart... en na de stomme hypnose opdracht (die in deze slotuitzending misschien niet toevallig niet is behandeld ;)) 100%.

 

Maar het allermooist blijf ik toch de emotie vinden en de vriendschappen die letterlijk ontstaan bij zo’n avontuur. Sven die trots traantjes wegpinkt en heimwee had. Maar uiteindelijk vooral het slotbeeld van Lennart die aangeeft het avontuur van z’n leven te hebben beleefd en dat dat besef nu zichtbaar bij ‘m doordringt. In plaats van enerzijds blijdschap vooral een blik in z’n ogen van ‘het is gewoon voorbij... wat nu...’ En ik heb dat zelf altijd al een beetje als toeschouwer; ik ga het volgende week gewoon missen dat ik niet Lennart, Philip, Sven en Annelotte aan het werk zie. Mensen waar ik 10 weken geleden nog nooit van had gehoord. Dat vind ik toch het allermooist aan de Mol en dat heb ik bij geen enkel ander programma. :)

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Die laatste paragraaf, dat heb ik ook. Je kan natuurlijk oude reeksen herbekijken, als je je niet kunt inhouden. 🙂

 

Ik vraag me af of het scenario met de reservemol (of misschien die hele extra groep van tien tout court) toch ook niet heel erg handig uitkwam met corona. Mocht Lennart drie dagen op voorhand verhinderd zijn, kan de reis gewoon doorgaan met de reservemol.

Link naar bericht
Delen op andere sites
12 uur geleden, MarsM zei:


Prachtig gewoon. En dan de Coster die ‘m weer hoofdschuddend ontvangt met een “Geen genade voor deze groep bij jou hè...” _O-. Heel knap hoor, zoveel op ongelooflijk brutale wijze saboteren en alsnog tot de laatste test bij alle kandidaten buiten verdenking blijven. Kom op, ook die puzzelstukjes - je zag gewoon de afdrukken door z’n wetsuit heen! (“Wat heb je daar? Allez, dat kost geld hè”. _O-). En dan niet één of twee maar gewoon een hele berg en dan ook nog onder de neus van twee kandidaten wegmoffelen.

 

Ook wel tof om het hele scenario van Mol 2 te zien. Al blijf ik er wel bij dat het origineel is opgezet, maar het zette voor mij persoonlijk wel gelijk de verdenking voor 80% op Lennart... en na de stomme hypnose opdracht (die in deze slotuitzending misschien niet toevallig niet is behandeld ;)) 100%.

 

Maar het allermooist blijf ik toch de emotie vinden en de vriendschappen die letterlijk ontstaan bij zo’n avontuur. Sven die trots traantjes wegpinkt en heimwee had. Maar uiteindelijk vooral het slotbeeld van Lennart die aangeeft het avontuur van z’n leven te hebben beleefd en dat dat besef nu zichtbaar bij ‘m doordringt. In plaats van enerzijds blijdschap vooral een blik in z’n ogen van ‘het is gewoon voorbij... wat nu...’ En ik heb dat zelf altijd al een beetje als toeschouwer; ik ga het volgende week gewoon missen dat ik niet Lennart, Philip, Sven en Annelotte aan het werk zie. Mensen waar ik 10 weken geleden nog nooit van had gehoord. Dat vind ik toch het allermooist aan de Mol en dat heb ik bij geen enkel ander programma. :)

 

Inclusief Jasmien. The girl we loved to hate. Die er overigens alsnog erg tof uitkwam in deze laatste aflevering :D

 

Djkoelkast, heeft uwen hond eigenlijk nog gereageerd wanneer d'n Lenny in beeld kwam?

Link naar bericht
Delen op andere sites

image.thumb.png.f9fb6863735bef07064692c3d710c380.png

 

Misschien ligt het aan de compressie op de schotel, maar ik krijg niets > 14KHz en inderdaad de hond reageerde ook niet.

Dit is een fragment van afl 7 waarbij Lennart in beeld is. Maar er is nergens een toon van 20KHz.

 

Zo ziet een toon van 20KHz er uit:

 

image.thumb.png.52eefbeff649c015f804d00ace831a6e.png

 

 

En als je die gewoon mixt krijg je dit:

 

image.thumb.png.99a077ef8265e49c4e35a264f77e8b48.png

 

Maar dat zie ik dus nergens terug in de uitzending.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...