Ga naar inhoud

2 oktober 2021: teruggevonden televisieseries in Hilversum (JZNZ, Stratenmaker, Herman van Veen)


Aanbevolen berichten

https://www.dutchmediaweek.nl/programma/terug-van-weggeweest/?ex_date=20211002

 

Liedjes uit het legendarische Ja Zuster Nee Zuster (1968), de enige bewaard gebleven integrale uitzending van De Stratenmakeropzeeshow (1972), en De wondere wereld van Herman van Veen (1979). Deze programma’s vol jeugdsentiment waren stuk voor stuk verloren gewaand. Liefhebbers en (amateur)specialisten hielpen Beeld en Geluid om deze beelden terug te vinden. Deze voorstelling, een initiatief van film- en televisiehistoricus Reinier Wels, is een unieke gelegenheid om deze nostalgische televisieopnames terug te zien. Max Peters (archiefmedewerker van Beeld en Geluid) gaat daarbij met een aantal beeldresearchers in gesprek over de waarde van, en de verhalen áchter het teruggevonden materiaal.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Dat was een erg gave demo / presentatie / vertoning / gesprek. 

 

Veel dank aan Spiny Norman voor zijn rol als discussiemoderator, Reinier en aan de 3 heren die zich hebben vastgebeten in de oude media. Bijzonder ook vooral omdat relatief jonge mensen zich (ook in de discussie aan het einde) echt het lot van de in vergetelheid geraakte uitzendingen aantrekken. 

 

Wat mij betreft overtrof de inhoud van het evenement de aankondiging ruimschoots. Het laat mij weer met een andere bril naar al het materiaal om mij heen kijken al is dat niet zo uniek als wat ik voorbij heb zien komen vandaag. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Kleine correctie: @Spiny Norman = Reinier :) 

Discussiemoderator was Max Peters van Beeld en Geluid

 

Dank voor de mooie woorden @Minuteman

Het was een leuke middag om aan mee te doen en om ook aan het publiek de nieuwe pareltjes te laten zien en te vertellen over de achtergrond ervan.

Voor wie ze ook nog wil zien, de fragmenten van Ja Zuster Nee Zuster en de aflevering van de Stratemakeropzeeshow staan op deze link:

https://www.beeldengeluid.nl/70-jaar-tv-en-dat-vieren-we#fragmenten

 

Maarten

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik was blij verrast en heb genoten! Na afloop heb ik met de heren en ook met @OudeTVfreak nog ruim een uur nagetafeld, ook toen kwamen er weer vele interessante bevindingen naar boven. Wat mij betreft genoeg voer voor een vervolg op zo'n geslaagd evenement als gister.

 

Complimenten aan gespreksleider Max Peters, mijn vriendelijke dank aan Reinier voor de uitnodiging en aan Maarten voor de lift :D

Link naar bericht
Delen op andere sites

Beetje laat, maar toch nog even zeggen dat ik dit een mooi initiatief vind. In andere tijden was ik er graag bij geweest. Heel fijn ook dat B&G meteen alle vondsten (met Nederlandse rechten) online gezet heeft. Hulde!

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...