Jump to content

Pokémon flippo's en munten, welke kwamen het eerst?


Recommended Posts

Ik heb hier twee verzamelingen van Pokémon flippo's, de Smiths collectie van 74 flippo's en de Surprise collectie van 45 flippo's, en daarnaast de twee munten collecties van Super de Boer en Konmar. De muntenacties liepen van 5 juni t/m 14 juli en van 15 oktober t/m 17 november. Alle collecties zijn van 2001. Nu vroeg ik me af wanneer de Smiths en Surprise flippo's uitkwamen. Ik was nog niet eens geboren in 2001, dus ik heb geen flauw idee. Als iemand me de volgorde kan vertellen waarop de munten en flippo's uitkwamen, zou ik dat erg op prijs stellen! Dan kan ik het van oud naar nieuw in mijn kast sorteren :) alvast bedankt!

Link to post
Share on other sites

Hoi NikaceCards, welkom! Ik weet dat er ten tijde van de acties verzamelmapjes met genummerde blaadjes verkrijgbaar waren, het allerhandigste is om daar een exemplaar van op de kop te tikken. Probleem is dan alleen wel dat als die nu tegenwoordig tweedehands opduiken, ze vaak al gevuld zijn en jij dus met veel doublures overblijft. Daarnaast moet je ook zeker weten dat de bladen van de latere collecties daar ook bijzitten (Die werden later uitgedeeld). De Super de Boer/Konmar-actie was, zover ik weet, een rip-off van de Flippo-hype die opnieuw losbarstte, maar ik kan er ook gigantisch naast zitten. Ik herinner me vooral dat die munten echt ZWÁÁR waren.

 

Wat ik wel kan zeggen, is dat de Surprise Pokémon Flippo's ná de Smiths-reeks kwamen (Overigens is alles Smiths, maar soit). Ik heb even wat gegoogeld voor je, kwam uit op deze informatie over

 

DE FLIPPO's:

 

1856408297_1-Voorkant.thumb.JPG.4d5fc0301b9b397671471fa8691c4dd9.JPG103397985_1-Voorkant.thumb.jpg.9c6f1e8257ccb3195975bb54d357acb2.jpg

  1. Gotta Catch 'em All - Basisset, 1 t/m 25
  2. Evolutions, 26 t/m 45
  3. Powerplay, 46 t/m 66
  4. Human Powerplay, 67 t/m 70
  5. Slammers A-D (Waarbij deze laatste 4 extra dikke flippo's van de bekende personages Ash, Misty, Brock en Gary zijn; nadrukkelijk niet aangeduid als 70-74)

Deze bovenstaande vier collecties zaten dus allemaal in de blauwe map met Ash voorop, althans, die map kon je per elk nieuw verschenen collectie weer uitbreiden met inlegvellen. Hierna verscheen een nieuwe map, met de collectie van 45 Surprise Pokémon Flippo's. Omdat ik het zelf ook wel leuk vond, heb ik de moeite genomen om van beide collecties een setje afbeeldingen bij te voegen, die ik ordinair overal en nergens vandaan gehaald heb. ;)

 

DE MUNTEN

 

682245646_Voorkantmapserie1.thumb.jpg.e24041c8d5ec26c4b2b1a5164f2492ab.jpg644752408_Voorkantmapserie2.png.676e8fe96e55a5f38236f4c361898e49.png

 

Weeral even googelen wijst uit dat er niet één, maar twee series van Pokémon Munten zijn verschenen in de Super De Boer/Konmar-actie, en die had dus ook twee mappen!

Wij kochten nooit onze boodschappen daar, in hoeverre die nummering in de mappen precies zit kan ik je niet bij helpen. Ik heb al foto's van tweedehands mappen gezien zonder inlegvellen, maar gewoon alle munten een beetje lukraak bij elkaar geschoven... Google even rond, wellicht vind je dan ook een lijst van alle verschenen munten. Hieronder kun je dus zoals gezegd alvast een map downloaden met foto's van de flippo-mappen en dus ook van de in deze series verschenen flippo's :)

 

Succes!

 

Pokémon Flippo-Collecties.zip

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Ik kon me überhaupt niet eens herinneren dat er ooit Pokémon Flippo’s hebben bestaan. Ik kende alleen de Looney Tunes reeksen waar je er 500 zoveel van had. In het begin waren die nog wel bij te houden, maar op een gegeven moment kwamen er zoveel nieuwe achter elkaar dat het haast onmogelijk werd. En ook die Chester Cheetos dingen waren altijd ellendig te verzamelen, want die zaten alleen maar apart in chipssoorten / zakken die niet te eten waren (van die rare friet-chips enzo).

 

En er zijn ook nog van die spin-off gevallen geweest met voetballers erop (topshots).

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...