Ga naar inhoud

De Mol 2022 (BE) Pool


Aanbevolen berichten

5 minuten geleden, djkoelkast zei:

 

  Toon verborgen inhoud

 

 


Het artikel op NOS geeft al iets meer inzicht:

 



 

Ik was gisteren ook aan het roepen naar de tv dat dit niet kan. Maar het was echt zo. Ja kut natuurlijk, maar ik zat dus wèl goed al die tijd ;)

En nu gewoon door. Ik vond het fietsen overigens wel gewoon heel spannend, maar ik zit er dan ook helemaal in, ik bekijk het niet van "oh, alleen fietsen, te simpel".

 
 

 

 

 

 

 

 



Jij mag de volgende keer niet meer meedoen. De Mol aanwijzen vanaf de foto is een heel vervelende eigenschap :P.

 

Dat is ook zo, het is daarom ook wat ik gisteren al typte een vreselijk drama voor de productie / makers maar je moet toch wat, dus even heel flink balen en dan toch weer proberen door te gaan.

 

Maar dat is ook wel een ding, het gaat over Philippe en de productie maar de 6 overgebleven personen krijgen hier ook wel wat te verwerken. Hun droomavontuur wordt toch enorm verpest. Ik zou misschien ook wel serieus twijfelen om ook naar huis te gaan i.p.v. halfbakken verder.

 

Overigens ik vind het gewoon aardig om lekker (fel) te discussiëren hierover hoor, ik kan jullie verhalen ook wel weer begrijpen. Het is gewoon nog een zware kater nu.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Reacties 115
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Oke, ik ga er in de onderstaande post van uit dat iedereen inmiddels de laatste aflevering (van gisteravond) heeft gezien.

Als dit niet het geval is, lees dan nog NIET verder en kijk eerst de aflevering als je niet gespoilerd wilt worden;

Na het plaatsen van onderstaande bericht werk ik ook direct de OP bij, waardoor ook de huidige situatie (dus de afvaller e.d.) zichtbaar is.

 

 

De gebeurtenissen in de laatste aflevering hebben niet alleen consequenties voor het programma zelf teweeg gebracht, maar die gelden uiteraard ook voor de Pool.

Aangezien het programma doorgaat, gaat ook de Pool door en daardoor is het volgende (logischerwijs) besloten;

De Pool blijft één geheel, wat wil zeggen dat het te behalen puntentotaal gewoon doorloopt, maar de resultaten tot en met nu worden wel "afgehandeld".

Dat betekent dat de eerste 4 afleveringen en de eerste 20 vragen uit de Pool betrekking hebben op de originele Mol en dus gelden de antwoorden op de eerste 20 vragen ook voor de originele Mol.

De laatste 4 afleveringen en de laatste 20 vragen gaan vervolgens over de nieuwe Mol, die zoals we weten inmiddels is gekozen.

 

Wat houdt dit precies in detail in?

  • Met betrekking tot het eerste onderdeel leveren alle verdenkingen die zijn ingezet op de originele Mol punten op.
  • Dat betekent dus ook dat de 2 bonuspunten die verdiend konden worden door de juiste Mol voor aflevering 1 aan te wijzen uitgedeeld zijn (die gelden uiteraard niet meer voor de nieuwe Mol).
  • In het geval er voor de laatste aflevering is voorspeld dat de kandidaat die uiteindelijk de Mol bleek te zijn af zou vallen, is dit punt ook verdiend.
  • Voor wat betreft de verdeling van de pasvragen geldt dat pasvragen die zijn ingezet op de afvaller (dus ook de Mol), niet verzilverd zijn (hier zijn dus logischerwijs geen wijzigingen in aangebracht).
  • De antwoorden voor de eerste 20 vragen staan vast en zijn dus ofwel goed ofwel fout gerekend.
  • Extra toelichting m.b.t. vraag 4: Het juiste antwoord is hier dus Gran Canaria; In de statistiekentabel is bijgehouden op welk eiland de afvallers zijn afgevallen en dit blijf ik voor de komende afvallers ook doen, vandaar dat deze vakjes bij de huidige kandidaten straks blauw gekleurd zijn.
  • Extra toelichting m.b.t. vraag 5: Feitelijk is er geen winnaar aan te wijzen omdat het spel nog loopt en dus zijn alle kandidaten die nog in het spel zitten de winnaar en daarom worden al die kandidaten goed gerekend; De ingestuurde naam van een kandidaat die eerder al is afgevallen blijft uiteraard fout beantwoord.

 

En dan door met de nieuwe situatie

Hieronder staan dan ook de nieuwe vragen voor de volgende aflevering;

Aangezien de originele Mol pas aan het eind van de aflevering naar huis is gegaan en de nieuwe Mol tijdens de opdrachten in de laatste aflevering nog een kandidaat was, hebben de 5 nieuwe vragen dus geen betrekking op de laatste opdrachten, maar wel op de situatie vanaf de bekendmaking van het vertrek van de originele Mol.

Aangezien dat "slechts" 15 tot 20 minuten duurde, is er 1 toekomstvraag in deze set opgenomen en daardoor is het antwoord per kandidaat voor de statistieken ook pas bekend na het uitzenden van de vijfde aflevering.

Uiteraard vul ik die tabel dan ook aan na de uitzending.

 

21. Waar in de rij stond de nieuwe Mol toen Philippe bekend maakte dat hij stopte? [Linker 2 / Middelste 2 / Rechter 2]

22. Wanneer werd aan de kandidaat de bevestiging van de nieuwe Mol via het scherm getoond? [Eerste 3 / Tweede 3]

23. Wat is het geslacht van de nieuwe Mol? [Man / Vrouw]

24. Wie ontmaskert de nieuwe Mol en wordt de winnaar? [Naam]

25. Krijgt de nieuwe Mol in aflevering 5 zijn / haar scherm te zien? [Ja / Nee]

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Oprecht sorry als ik (weer :P) een zuurpruim ben, maar dit is gewoon écht niet mijn Mol-serie. Ik roep dat niet zomaar, je kunt het niet met me eens zijn allemaal prima.

 

Ik vond dit wederom een matige aflevering. Vooral dat wat de voorgaande reeksen zo goed maakte waren de doordachte spellen met connectie met het land van gebeuren. Samba-boy haalde terecht nog aan dat de laatste reeks ook twijfelachtig leek van kwaliteit door de Corona-maatregelen, maar dit werd uiteindelijk wel rechtgetrokken met een geweldige Mol en hilarische/briljante spellen met knipoog naar Duitsland zoals ‘der Maulwurf’ en Hans en Grietje. Ook daarvoor in Griekenland had je de Minotaurus en de doos van Pandora enzovoorts.

 

Over de geweldige Mol heb ik al genoeg geëvalueerd, maar nadat ik vorige keer al naar een doodgewone wieler-etappe zat te kijken krijg ik nu weer een uur lang een waterpretpark met een glijbaan en een paintbal-veld. Wat is überhaupt de link met de Canarische eilanden? Bovendien gaat het bij de paintballgame weer over pasvragen en lopen er in dat pretpark 2 saboteurs rond en is het zo’n onoverzichtelijke wirwar dat iedereen in aanmerking komt om kokertjes om te ruilen. Het is echt niveau spellen waar ik als kijker niks aan heb en wat ook in Walibi had kunnen zijn. Alles wat ik bij de NL versie ook zie en ik vind het allemaal mega zonde. Molpraat en bijbehorende fanbase was er al, nu ook nog een live finale… alleen nog die leuke app om punten in te zetten ontbreekt.

 

Ik hoop nogmaals écht op een oprechte en niet politiek-correcte evaluatie, want mijn vertrouwen begint wel langzaam aan wat weg te glijden nu. We zitten in aflevering 6 nu en eigenlijk staan we nog steeds op nul. Sommige kandidaten kunnen ook al meer dan 3 afleveringen vrij doorlopen. 

 

 

Nieuw schot voor de boeg dan maar? Anke en Yens pakken in totaal veel geld en doen daar ook heel veel moeite voor. Yens speelt zelfs open kaart over de opdracht en lapt Sven er nog openlijk bij. Manu laat vervolgens precies hen door en doet ook in dat park nog een subopdracht goed. De Mol zou dan wederom Uma of Sven moeten zijn en gezien de montage wordt Uma redelijk uit de wind gehouden en krijgt Sven alle verdenkingen wel behoorlijk in beeld. Uma dan maar… alsnog of alweer, of gewoon nog steeds. Hadden ze dan beter direct al voor kunnen gaan.
 

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites
Spoiler

 

Toen er een nieuwe Mol moest worden gekozen werd al vrij snel duidelijk dat Bert eigenlijk de enige was die er zijn twijfels bij zette, dus die schreef ik voor mezelf eigenlijk al wel af om de nieuwe Mol te zijn.

De andere 5 kandidaten zouden allemaal gekozen kunnen worden (alleen hoop ik niet dat ze Emanuelle hebben gevraagd, waar daar waar samba-boy zich kapot ergerde aan Nele, doe ik dat aan Emanuelle! :P)

Echter tijdens de aflevering had ik juist wel heel sterk het idee dat Bert het wel zou kunnen zijn.

Voor mijn inzending heb ik gekozen voor Sven, met de gedachten dat Gilles een aantal keren liet doorschemeren dat hij een pokerface heeft en niet te lezen is.

Maar in de aflevering is hij voor mij te geërgerd, te fanatiek en teveel aan het klooien in beeld. 

Dus mijn conclusie is dan ook dat ik Sven weer loslaat en toch voor Uma ga, want die doet dat allemaal net even iets slimmer en sluwer.

 

 

Overigens, wat ik ook geinig vond is dat ze tijdens de kookopdracht in aflevering 2 een nummer uit het spel overcooked! hebben gebruikt :P;

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
10 uur geleden, djkoelkast zei:

Ze gebruikten deze track in de eerste opdracht:

 

 

 

Vond het wel grappig.


Is deze track nog ergens anders bekend van? Ik ken het eerlijk gezegd niet, maar dat kan ook veel over mij zeggen natuurlijk :7.

 

9 uur geleden, djkoelkast zei:

Ik ben blij dat ik nog steeds van elke aflevering kan genieten :P

 

Ja, dat is mooi en snap ik dan. Ik zit ook zeker niet met tegenzin te kijken, het is nog steeds veel aangenamer dan de NL versie qua sfeer, productie en ‘echte’ mensen. Maar ik heb ook dat de Belgische editie niet zozeer heilig is dat ik er geen kritiek op kan geven. Als ze dit in de NL versie zouden presenteren zouden we hier collectief zeggen en lachen om het Walibi-uitje van Rick McCollough en hoe belabberd het is, dus kan ik niet anders dan zo objectief zijn dat ik hier tot mijn spijt exact hetzelfde voorgeschoteld krijg.

Link naar bericht
Delen op andere sites
9 uur geleden, RM zei:

Overigens, wat ik ook geinig vond is dat ze tijdens de kookopdracht in aflevering 2 een nummer uit het spel overcooked! hebben gebruikt :P;

 

 

_O-

 

Dat was dus ook een goede opdracht en tegelijkertijd gebruikmakend van dat iconische veld op Lanzarote. Deze serie begon erg goed ;).

Link naar bericht
Delen op andere sites
19 minuten geleden, MarsM zei:


Is deze track nog ergens anders bekend van? Ik ken het eerlijk gezegd niet, maar dat kan ook veel over mij zeggen natuurlijk :7.

 

 

Ja, dat is mooi en snap ik dan. Ik zit ook zeker niet met tegenzin te kijken, het is nog steeds veel aangenamer dan de NL versie qua sfeer, productie en ‘echte’ mensen. Maar ik heb ook dat de Belgische editie niet zozeer heilig is dat ik er geen kritiek op kan geven. Als ze dit in de NL versie zouden presenteren zouden we hier collectief zeggen en lachen om het Walibi-uitje van Rick McCollough en hoe belabberd het is, dus kan ik niet anders dan zo objectief zijn dat ik hier tot mijn spijt exact hetzelfde voorgeschoteld krijg.

 

De opdrachten waren wat simpel, maar wel vermakelijk vond ik, dat telt ook mee.

Bij NL vind ik de opdrachten vaak simpel maar ook saai.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ben het wel met @MarsM eens dat er meer gebruik kan worden gemaakt van de eigenschappen van het land waar ze zich in bevinden. Aan de andere kant moet je je alleen wel realiseren dat het organiseren van een Mol-serie dit jaar vanwege Covid-maatregelen wereldwijd lastig was en ze misschien uit armoede op de Canarische eilanden uit kwamen. Los van Lanzarote hebben die eilanden vrij weinig unieks op gebied van cultuur en natuur. Misschien als ze nog naar La Palma waren gegaan dat dat nog bijzonder had kunnen worden maar door die actieve vulkaan aldaar kon dat niet denk ik. De Canarische eilanden zijn in de regel 'domme' toeristentrekpleisters. 😉

aangepast door Hinse
Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik vind deze aflevering de opdrachten ook simpel maar net even wat leuker gedaan dan in NL. Het is allemaal ook gewoon wat spannender. Dat gezegd hebbende vind ik het seizoen tot nu toe wel minder dan vorige jaren. Het is nu gewoon 'leuk', maar geen absoluut killerprogramma zeg maar.

Link naar bericht
Delen op andere sites

@Hinse je verwoordt het nu inderdaad eigenlijk precies zoals ik het bedoelde maar dan lekker kort, dankje :P.

 

Het is prima vermaak maar gewoon verre van briljant en met vlagen zelfs te ‘simpel’, terwijl we allemaal weten dat ze wél het niveau briljant aankunnen. Vorig jaar is ook om de Corona heen een verrassend goede serie geproduceerd, dus misschien is het ook wel wat je zegt dat de Canarische Eilanden gewoon net wat te weinig creatieve en culturele speelruimte bieden.

 

De afleveringen op Lanzarote vond ik dus wel merkbaar beter, zelfs als je daar ‘the Floor is lava’ speelt maak je al een vette knipoog naar vulkaangrond/eiland. Of als je een natuurlijk cactusveld gebruikt die daar veel zijn. En ook het spel met de maankarretjes was iconisch voor het eiland en is ook vaak als filmset gebruikt. Maar  vervolgens dat wielrennen, die dragqueen show (ok, die was wel grappig) een waterpretpark of zo’n paintball-track… daar zakt het ineens compleet weg. Dat het allemaal ‘echte’ mensen zijn en geen bekende figuren maakt nu voor mij eigenlijk het grote verschil in kijkers-vermaak.

Link naar bericht
Delen op andere sites
14 uur geleden, MarsM zei:

@Hinse je verwoordt het nu inderdaad eigenlijk precies zoals ik het bedoelde maar dan lekker kort, dankje :P.

 

Graag gedaan :P

 

14 uur geleden, MarsM zei:

Maar  vervolgens dat wielrennen, die dragqueen show (ok, die was wel grappig) een waterpretpark of zo’n paintball-track… daar zakt het ineens compleet weg. Dat het allemaal ‘echte’ mensen zijn en geen bekende figuren maakt nu voor mij eigenlijk het grote verschil in kijkers-vermaak.

 

Ik bedenk me net dat waterparken, wielerroutes en paintballterreinen misschien juist wél 'culturele' uitjes zijn op die eilanden. Al tientallen jaren is er enkel en alleen dergelijk vermaak daar. ;) 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ja ik heb zeer sterk het vermoeden dat er een volledige dag tussen zit.

Philippe komt 's ochtends niet opdagen en maakt bekend te stoppen en pas in late middag hebben ze na lange gesprekken een nieuwe Mol

Link naar bericht
Delen op andere sites
12 uur geleden, djkoelkast zei:

Bijvoorbeeld dat die waterparkopdracht helemaal niet op deze manier gepland was, maar kleiner zou zijn, zoiets.

Ik vond dat er een hulpmol was dan wel weer een leuke toevoeging.


Wel leuk, zeker, maaaaaaar (:P) Gilles meldde dat pas na iets van 20 minuten dus er liep uiteindelijk al zo’n aanzienlijke tijd een hulp-mol vrij rond zonder dat iemand er erg in had dat eigenlijk de inhoud van alle kokertjes per definitie al niet meer betrouwbaar was. Alles kon al verwisseld, gedumpt, verstopt of wat dan ook zijn. Je had er dus als kijker niet veel aan te ontdekken, het was gewoon ondoorzichtig en op voorhand al fucked-up :').

 

Op dezelfde manier hadden ze ook die paintball-opdracht veel interessanter kunnen maken. Emanuelle had nu gewoon vrije keuze om op iedereen te schieten als ze dat zou willen. Het hele parcours donderde eigenlijk niet, want uiteindelijk ging het bij iedereen om de ‘discussie’ met Emanuelle aan het eind. Het was alweer toffer geweest als zij bijvoorbeeld ook maar slechts kogels had om op 2 of 3 van de 5 kandidaten te schieten en verder ook iets van mini-opdrachten kon doen dat al dan niet onbewust invloed had in/voor het veld (bijvoorbeeld activeren van extra schutters of Booby traps), waarmee ze zelf extra kogels kon verdienen. Ze had dan zelf ook meer moeten afwegen wie ze sowieso wilde neerschieten, of dat ze wel/niet het bereiken van het geld voor de kandidaten zou bemoeilijken. 
 

Hiermee had de Mol als die in het veld staat ook weer wat meer keuze-opties, bijvoorbeeld in de keuze om wel/geen geld te pakken in combinatie met de kans om te worden neergeschoten / Emanuelle te omzeilen of zogenaamd het parcours niet te halen. Nu was het gewoon de enige optie tot ‘Mol-actie’ om die pasvragen te pakken om er sowieso al zeker van te zijn dat er geen geld zou aankomen (anders legt de Mol het lot volledig in handen van Emanuelle en dat wil je niet). Daarmee zouden Anke met veel veldwerk en €2000 maar ook Yens die volledig open kaarthuis speelt en Sven erbij lapt om zelf betrouwbaar bij Emanuelle over te komen met een koffertje van €1000 al zeer onwaarschijnlijk nog de Mol zijn. En Emanuelle zelf ook, want de Mol zou ze gewoon allemaal hebben kunnen schieten i.p.v. €3000 door te laten.

 

Ik mis gewoon die dubbele bodems een beetje m.n. in de opdrachten van de laatste afleveringen, nog even los van de hele connectie met de Canarische Eilanden.

 

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

De OP is weer bijgewerkt met de laatste update en dus is nu ook de laatste afvaller zichtbaar.

Mijn inzending voor de zesde aflevering is er ook in verwerkt.

 

Hieronder de nieuwe set van 5 vragen;

26. Speelt de nieuwe Mol een extra opdracht voor €500,- in Aqualand? [Ja / Nee]

27. Zit de nieuwe Mol direct naast Gilles aan de dinertafel in hotel Santa Catalina? [Ja / Nee]

28. Hoeveel minuten speeltijd kreeg de nieuwe Mol tijdens de barakken opdracht? [< 40 / > 40 / Geen Tijd]

29. Wat stopte de nieuwe Mol in zijn / haar koffer? [Geld / Pasvragen / Geen Koffer]

30. Wanneer vulde de nieuwe Mol zichtbaar in beeld zijn / haar test in? [Eerste 2 / Middelste 2 / Laatste 2]

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 18-4-2022 om 11:56, MarsM zei:

Samba-boy haalde terecht nog aan dat de laatste reeks ook twijfelachtig leek van kwaliteit door de Corona-maatregelen, maar dit werd uiteindelijk wel rechtgetrokken (...).

 

Wat is überhaupt de link met de Canarische eilanden? Bovendien gaat het bij de paintballgame weer over pasvragen en lopen er in dat pretpark 2 saboteurs rond en is het zo’n onoverzichtelijke wirwar dat iedereen in aanmerking komt om kokertjes om te ruilen. Het is echt niveau spellen waar ik als kijker niks aan heb en wat ook in Walibi had kunnen zijn. Alles wat ik bij de NL versie ook zie en ik vind het allemaal mega zonde. Molpraat en bijbehorende fanbase was er al, nu ook nog een live finale… alleen nog die leuke app om punten in te zetten ontbreekt.

 

Ik hoop nogmaals écht op een oprechte en niet politiek-correcte evaluatie, want mijn vertrouwen begint wel langzaam aan wat weg te glijden nu. We zitten in aflevering 6 nu en eigenlijk staan we nog steeds op nul. Sommige kandidaten kunnen ook al meer dan 3 afleveringen vrij doorlopen. 

Oh, ik ben het volledig met je eens hoor. Ik heb gemerkt aan deze aflevering dat ik er minder geïnteresseerd in was. Waarom een waterpark? Ik bedoel, waarom laten ze niet wat meer zien van het eiland waar ze op zijn, in plaats van Duinrell en een bootcamp met je collega's? Of is er op het eiland waar ze nu zijn gewoon verder níets te doen? Geloof ik niet. Hell, had ze een Isidoor-kanariepiet meegegeven dit seizoen, voor mijn part. 🙃

Link naar bericht
Delen op andere sites
6 minuten geleden, samba-boy zei:

Oh, ik ben het volledig met je eens hoor. Ik heb gemerkt aan deze aflevering dat ik er minder geïnteresseerd in was. Waarom een waterpark? Ik bedoel, waarom laten ze niet wat meer zien van het eiland waar ze op zijn, in plaats van Duinrell en een bootcamp met je collega's? Of is er op het eiland waar ze nu zijn gewoon verder níets te doen? Geloof ik niet. Hell, had ze een Isidoor-kanariepiet meegegeven dit seizoen, voor mijn part. 🙃

 

Ik denk nog steeds dat ze bepaalde dingen niet meer konden doen omdat de mol is opgestapt. Dus een aflevering met helaas wat minder toffe spellen.

Maar hou nou eens op met alles te overanalyseren, kijk en geniet.

Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 18-4-2022 om 12:10, RM zei:
  Verberg inhoud

 

Toen er een nieuwe Mol moest worden gekozen werd al vrij snel duidelijk dat Bert eigenlijk de enige was die er zijn twijfels bij zette, dus die schreef ik voor mezelf eigenlijk al wel af om de nieuwe Mol te zijn.

De andere 5 kandidaten zouden allemaal gekozen kunnen worden (alleen hoop ik niet dat ze Emanuelle hebben gevraagd, waar daar waar samba-boy zich kapot ergerde aan Nele, doe ik dat aan Emanuelle! :P)

Echter tijdens de aflevering had ik juist wel heel sterk het idee dat Bert het wel zou kunnen zijn.

Voor mijn inzending heb ik gekozen voor Sven, met de gedachten dat Gilles een aantal keren liet doorschemeren dat hij een pokerface heeft en niet te lezen is.

Maar in de aflevering is hij voor mij te geërgerd, te fanatiek en teveel aan het klooien in beeld. 

Dus mijn conclusie is dan ook dat ik Sven weer loslaat en toch voor Uma ga, want die doet dat allemaal net even iets slimmer en sluwer.

 

 

Quoten van een spoiler is altijd lastig, maar omdat de resultaten verwerkt zijn:

 

Ik vind Manu ook reeds immens vervelend worden. Vond ik al tijdens de duikopdracht, het blijven proberen waar er gewoon geen tijd voor was. En nu ook dat theatrale 'als je komt schiet ik!'. Maar het dieptepunt, toch wel echt, het openmaken van die koker én vervolgens verzwijgen. En Gilles had het toch écht duidelijk aangegeven, of was dat een extra benadrukkend dubje in een, verder trouwens RETESTRAKKE, montage? Ik had daar wel nog wel wat meer vuur over willen zien van Anke, want man was die (terecht!) pissed off.

 

Seizoen komt vooral dit seizoen op mij over alsof een delegatie van het Nederlandse team naar Vlaanderen is afgereisd om ze een beetje te 'ondersteunen' in dit productioneel loeizware seizoen, met alle gevolgen van dien. Er zit té veel Nederlands format-invloed in om dit als "gewoon geïnspireerd door" te laten doorgaan.

 

De wielren-opdracht van de vorige aflevering was gewoon de voetbal-opdracht van vorig seizoen (inclusief sportcommentator!), met grote verschil dat er GEEN extreme twist zat ala "allemaal in een bubbel", maar de twist dat het 1 team tegen 1 topsporter was. En dat is een hele, héle lichte twist. Plus Duitsland ís een voetballand en de bubbel was dubbel beladen, dus een mooie 'knipoog'. En die miste hier volledig, want sinds wanneer is dat Canarische eiland zo bekend om het wielrennen? Dat gebeurt overal.

Link naar bericht
Delen op andere sites
26 minuten geleden, djkoelkast zei:

Maar hou nou eens op met alles te overanalyseren, kijk en geniet.

/me vervolgt met een uitgebreide analyse :')

 

Ik ben tv-maker, Koel. Maken en discussiëren over hoe televisie gemaakt wordt zit in mijn aard. Juist bij een programma als De Mol, waar ze enerzijds ook de kijker enigszins meenemen in het productieproces (en dat al jaren met verve doen), is het dan toch wel begrijpelijk dat ik er mijn punten bij zet.

 

Ze zeiden het zelf in 1 van hun reeksen ooit: "Vlaanderen Vakantieland is nu wel voorbij".

 

Doet niets af aan wat je zegt (las ik te laat, ook je eerdere bericht want ik quotte 1 voor 1), het kan absoluut zo zijn. Hoop dan ook wel daar het een en ander over te horen/lezen en dan ga ik nog van "oh aha" en kom ik erop terug.

aangepast door samba-boy
Link naar bericht
Delen op andere sites
1 minuut geleden, samba-boy zei:

/me vervolgt met een uitgebreide analyse :')

 

Ik ben tv-maker, Koel. Maken en discussiëren over hoe televisie gemaakt wordt zit in mijn aard. Juist bij een programma als De Mol, waar ze enerzijds ook de kijker enigszins meenemen in het productieproces (en dat al jaren met verve doen), is het dan toch wel begrijpelijk dat ik er mijn punten bij zet.

 

Ze zeiden het zelf in 1 van hun reeksen ooit: "Vlaanderen Vakantieland is nu wel voorbij".

 

Ik vind het nog steeds een zeer vermakelijk programma en dat is het gewoon. Er zitten nog 2 chicks in ook, wat wil je nog meer :P

Link naar bericht
Delen op andere sites
11 minutes ago, djkoelkast said:

 

Ik vind het nog steeds een zeer vermakelijk programma en dat is het gewoon. Er zitten nog 2 chicks in ook, wat wil je nog meer :P

Ik neem aan dat je dan niet Emanuelle bedoelt... ;).

Link naar bericht
Delen op andere sites
1 uur terug, samba-boy zei:

Ik ben met stomheid geslagen. Fucking hell.

 

Algehele oordeel of iets specifieks hier? ;)

 

 


Als je de eliminatie bedoelt, zeker... wat een pechreeks. Van de laatste 4 afvallers zijn er 3 uitgevallen. En vorige week had Emanuelle 5 pasvragen dus die heeft al praktisch 4 walk-overs. Emanuelle en Yens zitten zelfs in de halve finale zonder ooit individueel hun testscherm te hebben hoeven zien. 
 

 

Deze aflevering begon goed! Het eerste spel was echt des-Mol-België. Leuk opgezet, stak goed in elkaar en er viel wat te lachen. Dit is hoe ik het het liefst zie!

 

Het vervolg zakte weer iets weg met het bananen katapulteren (zat dit jaar ook in de widm NL met voetballen) en het rad van fortuin (zat vorig jaar in widm NL), maar nog best vermakelijk.

 

Had Yens nou trouwens echt toevallig een bananen-outfit hiervoor in zijn koffer mee? Ik word daar altijd meteen zo achterdochtig van he :P. Maar de beroemde Bert en Ernie scène niet kennen, daar geloof ik helemáál niks van.

 

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites
59 minuten geleden, djkoelkast zei:

Hij heeft dat bananenpak al eerder aan gehad. Toen ze buiten yoga aan het doen waren wat hij belachelijk vond. Toen werd er al een leuke opmerking over gemaakt.

 

Aha ok, bedankt! Gelijk weer een stukje minder verdacht. Die Yoga scene herinner ik me dus wel precies, maar dan weer niet dat hij daar ook dat pak al aanhad. Zie je toch maar weer dat jij ook een behoorlijk scherp oog voor detail hebt :P.

 

Vond deze aflevering ook weer goed gedaan met hoe je weer op het verkeerde been werd gezet steeds. Ik zat samen met RM te kijken en in het begin begon Gilles te kuchen en de eerste gedachte was "huh, waarom die take niet even opnieuw gedaan?!". En verderop bij de briefing van de Mol zei de Mol "ik laat Sven en Yens eerst gaan" en toen was ook gelijk de gedachte "uh, verraden ze nu niet dat zij dan de Mol niet zijn?!", terwijl later bleek dat de Mol ergens ook in de 3e persoon over zichzelf heeft gesproken.

 

Ja, deze aflevering was toch echt weer een duidelijk verschil t.o.v. de voorgaande twee.:Y

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Oh, wat betreft Manu; ik vind haar ook behoorlijk irritant want ze kan niks, ze durft niks, ze weet niks, trekt zo'n geseald kokertje open, enz. En bij dat bootcamp spel stond ze ineens het onuitstaanbare haantje uit te hangen. Met name Anke had er ook al een tijd enorm genoeg van, maar laat zichzelf daardoor juist in de kaarten kijken.

 

Maar toch ook wel credits voor hoe ze dat doet. Het is strontvervelend, maar het hele plaatje maakt dat je toch blijft denken "het zal toch niet..." en ze pikte bij de bootcamp preciés de 3 leugenaars eruit en liet de 2 met het geld door. Eigenlijk best knap ;). Nou zou je kunnen denken ze is de Mol en heeft de info doorgekregen, maar dan zou je het resultaat qua geld doorlaten en pasvragen pakken andersom verwachten.

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites
1 uur terug, MarsM zei:

 

Aha ok, bedankt! Gelijk weer een stukje minder verdacht. Die Yoga scene herinner ik me dus wel precies, maar dan weer niet dat hij daar ook dat pak al aanhad. Zie je toch maar weer dat jij ook een behoorlijk scherp oog voor detail hebt :P.

 

Vond deze aflevering ook weer goed gedaan met hoe je weer op het verkeerde been werd gezet steeds. Ik zat samen met RM te kijken en in het begin begon Gilles te kuchen en de eerste gedachte was "huh, waarom die take niet even opnieuw gedaan?!". En verderop bij de briefing van de Mol zei de Mol "ik laat Sven en Yens eerst gaan" en toen was ook gelijk de gedachte "uh, verraden ze nu niet dat zij dan de Mol niet zijn?!", terwijl later bleek dat de Mol ergens ook in de 3e persoon over zichzelf heeft gesproken.

 

Ja, deze aflevering was toch echt weer een duidelijk verschil t.o.v. de voorgaande twee.:Y

 

 

Daarom denk ik nog steeds dat er opeens een half draaiboek weggegooid kon worden, door het opstappen van de mol.

Link naar bericht
Delen op andere sites
15 uur geleden, djkoelkast zei:

 

Daarom denk ik nog steeds dat er opeens een half draaiboek weggegooid kon worden, door het opstappen van de mol.


Jij denkt het en dat is ook heel heel heel waarschijnlijk… maar ik hóóp het vooral ;). Anders zou dat betekenen dat ze de ‘magic touch’ hebben verloren, in plaats van enkel deze reis een grote hoeveelheid tegenvallers zowel voorzien als onvoorzien.

 

Ik bedoel, hoeveel tegenslag kan je hebben; De Mol stapt op, uitvallers door ongelukken, bestaande Corona maatregelen, misschien nog wel de vulkaanuitbarsting rond de opnameperiode op La Palma waar ze wellicht plannen hadden, en vast nog wel iets wat ik vergeet. En wie weet zijn we er met dit nog niet eens mee. Eigenlijk gewoon een nachtmerrie voor het productieteam, daar zullen er vast meerdere met buikpijn hebben rondgelopen en ook wakker van hebben gelegen. Ze hadden een veel beter jubileumseizoen verdiend in plaats van zoveel pech.

 

Maar ondanks alles is het nog steeds beter dan widm NL. En ze hebben wel echt allemaal de moed er in gehouden en niet het hoofd laten hangen. Ook de kandidaten. Wat ook wel weer bewonderenswaardig is.

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

De OP is weer bijgewerkt, dus de laatste afvaller is weer zichtbaar en ook is mijn inzending voor aflevering 7 verwerkt.

 

De nieuwe set van vragen voor de komende aflevering;

31. Welke rol had de nieuwe Mol tijdens de opdracht met de loop in Tejeda? [Poetser / Zoeker]

32. Heeft de nieuwe Mol in de zesde aflevering achter het stuur gezeten? [Ja / Nee]

33. Met hoeveel kandidaten heeft de nieuwe Mol een duo gevormd tijdens de opdracht in de bananenplantage? [2 / 3]

34. Heeft de nieuwe Mol meer dan de helft van zijn / haar vragen goed beantwoord in de bananenplantage? [Ja / Nee]

35. Wat verzilverde de nieuwe Mol met zijn / haar bungee jump? [Geld / Pasvraag / Sprong Niet]

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Zojuist heb ik de OP weer volledig bijgwerkt, dat wil zeggen;

- Alle inzendingen voor de zevende aflevering zijn nu zichtbaar

- De laatste afvaller is zichtbaar

- De laatste set met vragen is toegevoegd

 

Het gaat nog een spannende strijd worden voor de winst in de Pool!

Voor de aankomende week moeten bij de inzending de antwoorden op de laatste 5 vragen en de verdeling van de 10 jokers (pasvragen) worden gegeven én de Mol moet gekozen worden (er is geen afvaller meer).

Voor de verdeling van de jokers (pasvragen) geldt zoals gezegd dat alleen de jokers (pasvragen) die ingezet worden op de uiteindelijke Mol verzilverd worden en dus punten opleveren. 

 

De laatste set van 5 vragen zijn;

36. Welke rol heeft de nieuwe Mol tijdens de eerste opdracht van de zevende aflevering? [Krijger / Vredesduif]

37. Als hoeveelste ondernam de nieuwe Mol de blinde tocht? [Eerste / Tweede / Derde / Vierde]

38. Heeft de nieuwe Mol tijdens de blinde tocht zijn / haar blinddoek afgezet? [Ja / Nee]

39. Hoeveel knoppen heeft de nieuwe Mol uiteindelijk uitgeschakeld? [0 / 2]

40. Heeft de nieuwe Mol tijdens de blinde tocht voordeel weten te behalen voor de eliminatietest? [Ja / Nee]

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Voila, het is gedaan;

Het spel is gespeeld, de Mol is bekend, de winnaar is bekend en de verliezer is bekend.

En daarmee zijn ook de winnaar en de runner-up van de Pool bekend.

 

De OP is al bijgewerkt met het eindklassement, de laatste inzendingen en zichtbaarheid van de (nieuwe) Mol volgen later deze week.

Mocht je de uitzending nog niet gezien hebben en/of de uitslag nog niet weten dan zou je dus de OP kunnen bekijken (maar beter is om eerst de aflevering te bekijken :P)

De awards worden zo spoedig als mogelijk uitgereikt.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor organisatie en felicitaties aan de winnaar @MarsM en runner-up @RM!

 

Spannende strijd bovenin uiteindelijk. Heel uitgereid weer, altijd tof om mee te doen!

 

Wel een dingetje: als ik zo de uitslag bekijk is het wel een beetje zuur voor @djkoelkast aangezien hij ALLE keren de juiste mol had voorspeld en daarmee niet eens het podium haalt. Misschien als tip voor volgend jaar: het lijkt me dat het voorspellen van de juiste Mol week in week uit het belangrijkste gewicht qua score in de pool hoort te zijn en dat de overige vragen een kleinere invloed horen te hebben. :) 

Link naar bericht
Delen op andere sites
6 minutes ago, Hinse said:

Bedankt voor organisatie en felicitaties aan de winnaar @MarsM en runner-up @RM!

 

Spannende strijd bovenin uiteindelijk. Heel uitgereid weer, altijd tof om mee te doen!

 

Wel een dingetje: als ik zo de uitslag bekijk is het wel een beetje zuur voor @djkoelkast aangezien hij ALLE keren de juiste mol had voorspeld en daarmee niet eens het podium haalt. Misschien als tip voor volgend jaar: het lijkt me dat het voorspellen van de juiste Mol week in week uit het belangrijkste gewicht qua score in de pool hoort te zijn en dat de overige vragen een kleinere invloed horen te hebben. :) 

 

Je bent de 3e die een terrechte opmerking maakt over het gewicht van de punten, dus daar wordt volgend jaar zeker naar gekeken en dit wordt aangepast.

 

Kleine opmerking van mijn kant is overigens wel dat de Pool bestaat uit 3 onderdelen en het inzetten op de juiste mol is 1 onderdeel daarvan ;).

Dus als je de Pool wilt winnen moet je ook op de andere 2 onderdelen goed scoren natuurlijk.

 

Overigens heb ik besloten (omdat dit seizoen raar is verlopen en de officiele mol halverwege uit het spel is gestapt en daardoor de Pool ook een beetje "fucked up" was), dat iedere deelnemer aan deze Pool een award krijgt.

 

Koelkast eindigt als 4e, maar zou ook hoger hebben kunnen eindigen als Philippe wel was gebleven, samba-boy eindigt met deze puntentelling op 1 punt achter mij en hinse en Berleas hebben ook lang bovenaan gestaan...

 

De nummer 1 krijgt daarom de gouden reserve mol award, de runner-up de zilveren reserve mol award en de anderen een bronzen Philippe award 😛.

Deze worden zo snel als mogelijk gemaakt ;).

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Jeujjj!

 

Ik had inderdaad ook al aangegeven dat de punten die je verdient voor wekelijks de juiste Mol aanwijzen iets meer gewicht in de weegschaal moet hebben, dus ik denk dat iedereen het daar wel over eens is ja. Het is verder ook weer een beetje hoe je het bekijkt, want zoals RM aangeeft bestaat dit Pooltje weer uit drie onderdelen dus naast je Mol-keuze tellen je scores op vragen en pasvragen natuurlijk ook mee (iemand die in de serie elke week in z’n test vraag 20 ‘Wie is de Mol?’ Juist invult maar de overige 19 fout invult, gaat ook niet winnen). De vragen zijn met behulp van de tabel in de OP met antwoorden die aansluiten per deelnemer op zichzelf ook weer een keuze op voor wie ga je… all-in op 1 persoon (jouw Mol), of spreiden over meerdere. In afl 1 t/m 4 heb ik nog wat gespreid dus pak hier onbewust nog wat punten mee op Philippe en vanaf afl 5 ging ik all-in. Als het juist is heb je geluk, maar het is weer kamikaze als je er naast zit en die kant kan het ook opvallen. Eigenlijk werkt het spelletje in de show zelf ook zo ;)

 

Dus ja, djkoelkast scoort perfect op de Molkeuze, maar slecht op de pasvragen (keuze op wie valt er sowieso niet af). Tijdens de ‘half-way-stop’ stond Berleas ook nog boven djkoelkast. En samba-boy pakt weer de meeste juist beantwoorde vragen, maar wordt ook genekt door de pasvragen enzovoorts. Je moet gewoon over de hele linie strategisch inzetten.

 

Maar het is inderdaad ook wel een gek geweest seizoen zo. Als Philippe tot het eind was gebleven had het zomaar heel anders uit kunnen pakken met de scores. Dus een bronzen Philippe vond ik ook wel een ludiek idee om een unieke award te maken voor een unieke situatie, zodat de pechvogels niet helemaal met lege handen zitten. Al gaat het mij niet eens per se om de award hoor, het spelletje ansich is gewoon leuk. Ik hoop dat ik volgend jaar weer mag meedoen :P (eigenlijk mocht dat dit jaar ook niet… :P)

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

Nog even terug naar de serie;

 

Op voorhand had ik niet veel vertrouwen in het liveshow gebeuren, maar ik moet zeggen dat dit wat mij betreft toch behoorlijk goed is gelukt. Leuk opgezet in combinatie met de beelden die nog op La Gomera waren opgenomen en het laatste onderdeel bracht toch ook wel weer wat hilariteit. Uiteindelijk waren de toeschouwers ook gewoon letterlijk toeschouwers en werd er niet via een Ron Boszhard figuur op irritante wijze extra interactie met het publiek gezocht ofzo. Zeker met plezier naar zitten kijken.

 

Ik miste alleen stiekem een beetje de overige afgevallen kandidaten of wellicht oud kandidaten, maar toch weer; deze (eerste) poging tot een live evenement was vermakelijker en beter dan alle NL pogingen hiertoe bij elkaar ;).

 

Ik hoop wel gelijk dat het bij één keer blijft. Één keer is tof en origineel voor een jubileumseizoen, maar een tweede keer of als vast onderdeel zou ik niet verkiezen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Zeker, ik genoot al direct van het shot van Philippe die hopeloos met een punaise in zijn fietsband stond te peuren _O-

 

Maar wat ik wel echt geweldig vond van de Mol;

 

 

Yens die de hele tijd vrij directe kritiek gaf (“Je bent gewoon voor de pasvragen gegaan, vetzak!” _O- en “doe gewoon blauw man! Bedankt voor de communicatie daarboven hé!” Enzovoorts.)

 

En dan dat spel in dat oude gebouw met die knoppen.
Uma laat zich door de boogschutter expres raken en vervolgens komt Yens als tweede dat dak op… zit ze daar helemaal overstuur en zielig te huilen en “oh, ik ben zó dom geweest, Snifsnif”. En dan Yens wel helemaal soft en komt ze er gewoon mee weg maar Manu krijgt wel weer direct de boze reactie toen ze geen enkele knop had ingedrukt. Dat heeft ze dan toch wel overtuigend gedaan daar ;).
 

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites

Al met al een prima seizoen van De Mol uiteindelijk met de nodige kanttekeningen. En de pool was ook prima, met eveneens wat tips voor volgend jaar. Voor mij voldoende reden om niet af te haken (zoals ik bij zoveel andere programma's dat in het verleden dat wel heb gedaan).

Link naar bericht
Delen op andere sites

@samba-boy schandalig niet, maar wel aanrader om het toch wel nog af te kijken. Na de uitvoerig geanalyseerde en eerlijke ‘kritiek’ die ik hier zelf vooral heb gegeven op het dipje rond aflevering 4 en 5 (en de zeer waarschijnlijke draaiboek-change oorzaak daarbij) vind ik toch wel dat de reeks zich daarna weer voldoende heeft herpakt aan de omstandigheden. Eigenlijk zoals @Hinse aangeeft; het had een veel beter jubileumseizoen verdiend maar al met al prima vermaak met heldere kanttekeningen, die hopelijk gewoon goed worden geëvalueerd. De algehele charme en het hele Vlaamse sfeertje blijft toch gewoon zeer sterk hoor. 

 

De chemie tussen de kandidaten was er ook wel weer, zeker op het eind. Ik vond Sven in het begin echt een beetje een saaie, maar die heeft toch wel goede humor. Yens was de smaakmaker van dit seizoen dus het is wel goed dat die er tot het eind in zat. En Uma is gewoon super, geweldige en lieve ‘madam’. Alleen maar vrolijk gezien, lachen en genieten. En lekker accentje gewoon :D.

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • RM locked this topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...