Ga naar inhoud

De Mol 2022 (BE) Pool


Aanbevolen berichten

  • Reacties 115
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

De OP is inmiddels bijgewerkt en alle resultaten en inzendingen zijn zichtbaar;

 

Hierbij ook de Awards;

 

MarsM wint: Mol2022_winnaar.png.e0206f197ca71cca2b1bc7ac48cc59a8.png

 

RM wint: Mol2022_runnerup.png.b4937117ff92e675a8346abb75a20bdf.png

 

samba-boy, djkoelkast, Hinse, Berleas en Ross krijgen: Mol2022_sepia.png.bf398808dcd03becf5eaa53e4e071cde.png

 

Iedereen hartelijk dank voor jullie deelname aan deze Pool!

Link naar bericht
Delen op andere sites
11 uur geleden, Hinse zei:

En ik vind de troostavatar minstens net zo mooi als die andere 2 :P 


Ik ben blij met mijn Uma award. Toch wel een duidelijke voorkeur :P.

Bij die andere was het toch wel op z’n Uma’s “Puuuutaaaaaaaain!” geweest -0-

Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 12-5-2022 om 23:44, djkoelkast zei:

 

Ja. Sukkel. Je mist het beste.

Alé joooong. :P Maar oké, oké. Gisteravond en vandaag heb ik even de rest van E07, de finale en zojuist het slot (E09) gebinged. Ik moet je wel gelijk geven though, de laatste twee afleveringen 'redden' nog enigszins het seizoen.

 

Zelfs de live-finale, hoewel zo níet De Mol, is 100 keer beter dan de livefinale in Nederland. Ik hoop wel dat dit iets eenmaligs blijft, om het origineel te houden. De flow was lekker, Uma was op dreef (ik schrok alleen wel in aflevering 9 toen ze zei dat ze 27 is, dat was ik al vergeten: sorry maar, zo'n oude kop al! 😮). Ook de dilemma's rondom de opdrachten in de live-finale waren goed afgesteld. Maar damn, wat vond ik het jammer voor Yens dat hij zijn dwangbuis niet wist kwijt te raken.

 

De laatste aflevering gaf precies de nodige uitleg bij dingen waar ik inderdaad mee zat, en gaf me ook nog wat meer begrip voor de situatie waar Philippe zich in bevond. Ik blijf erbij; ik snap waar de casting-crew vandaan kwam om te kiezen voor Philippe. Het was gewoon een opstapeling van verkeerde situaties, keuzes, stress en paniek. En eigenlijk was het spel al derailed vanaf de noodgedwongen exit van Nele.

 

De montage blijft overeind en strak as fuck, en de sfeer was fantastisch (ook te zien in de slot-compilatie)... Maar toch blijf ik een zure nasmaak houden voor Anke, zeker nadat ik hoorde dat uitgerekend zij Uma dus al begon te verdenken.

 

Ik moest nog wel hardop lachen om weeral de quote van Uma "Ja, ik ben de mol. Oh, jullie wisten dat nog niet?", evenals om Philippes uitsmijter rondom 'moederkesdag', helemaal aan het eind _O-

 

Wonderlijk seizoen. Graag volgend seizoen iets minder 'Way Of Life Show'-capriolen, heeft het ook niet nodig.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Toch wel dezelfde conclusie als ik zelf had, inclusief de liveshow; tof, maar bij één keer houden. Ben toch wel blij dat dat de eindconclusie ook is, een ‘wonderlijk seizoen’.

 

Het enige waar ik écht totaal anders tegenaan kijk is de casting van Philippe.


En ok, dat van Uma zie ik ook niet zo… (lekker direct wel :+ ) een leuke persoonlijkheid, een genieter en ook niet arrogant. Prima totaalplaatje. Vind haar dus in alle opzichten leuker dan die dame met dat brilletje van enkele series terug die jullie zo geweldig vonden :P

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 16-5-2022 om 22:41, MarsM zei:

En ok, dat van Uma zie ik ook niet zo… (lekker direct wel :+ ) een leuke persoonlijkheid, een genieter en ook niet arrogant. Prima totaalplaatje. Vind haar dus in alle opzichten leuker dan die dame met dat brilletje van enkele series terug die jullie zo geweldig vonden :P

Niet haten op Jolien {|{|{|

 

About Philippe: once again, zeker toen hij langer aan het woord kwam en enthousiast vertelde over hoe hij werd klaargestoomd en voorbereid, kreeg ik bij hem een gevoel dat de crew hem wilde als de ultieme 'Mol die niemand had verwacht'. Hij had daarin het 'onschuldige' van Lennart, evenals het opzichtige maar wel vooruitdenkend (er zat meer achter die roosjes dan alleen dat ene dat hij wegpakte; juist door eerlijk te wezen over die opzichtige ene roos, kon hij én mollen, én de lovable en betrouwbaar ogende goofball uithangen). Hij had iets kinderlijk enthousiast over zich, wat hem in mijn optiek weer aan jonkie Alina deed denken en wat ik ook terugzag bij de cactus-opdracht: "Oh jee het gaat mis, even overnemen, bijsturen, en héé wat leuk eigenlijk! Oh, oeps, kapoet, klaar." En, eerlijk: qua uitstraling leek ie naar mijn idee weer veel op de mollende priester, Pieter. Misschien zie ik er teveel in, maar ik denk wel een idee te hebben waar ze met hem heen wilden; ook door die vormgeving tijdens de teaser/trailer, met al die verschillende samengesmolten hoofden die 'Ja, ik ben de mol' zeiden. Tuurlijk waren dat alle kandidaten, maar ik zag er een diepere laag in. Met een ultieme apotheose: een mol die volledig onopgemerkt kon losgaan, twee finalisten die op elkaar zaten (en een grote groep kijkers net zo), en de mol uiteindelijk als lachende derde.

 

En toen knapte de bubbel door in zijn slaap tegen Bert te praten. Ik vind het bewonderenswaardig hoe de crew het spel zo verder liet uitspelen (Al zullen die ook met samengeknepen billen hebben gezeten), zelfs de beelden van zijn gesprek met Uma nog lieten zien ook, maar vanaf daar was Philippe klaar. Niet alleen doordat Bert zo overtuigd was (ze probeerden dat nog bij te sturen en als ze oprecht open kaart speelden had Philippe ermee weg kunnen komen), maar gewoon omdat hij zichzelf gruwelijk begon te kwellen door niet te durven slapen. Hij had door kunnen gaan, het was géén regiemol, hij was geïnstrueerd en enthousiast. Maar toen kakte hij gewoon als plumpudding volledig in en ging door de mand, ook bij de opdrachten die volgden. De mol die een beetje decortjes staat te schilderen, kom op zeg. Maar toen gaf ie ook toe dat hij vanzelf overruled werd, en dus klaar,

 

Ik heb jaren geleden wel eens geroepen dat Jean-Marc van Tol, de Nederlander (tekenaar Fokke & Sukke) die door zijn mindset en ook slaaptekort (zo vertelde hij later) vrijwillig uit de serie stapte, de perfecte mol had kunnen zijn met die houding. Die zich 'niet lekker in zijn vel' voelde, dus hij liet verstek gaan bij een opdracht. Hij stond er niet volledig achter. Schitteren in opzichtigheid. Problemen rondom opdrachten uitvoeren wijten aan je 'niet zo lekkere vibe'. Zeker in de eerste dagen had hij daar een slag kunnen slaan die tien keer beter was dan een 'De veiling moet toch nog komen'-mol, zoals Nederland dat wel eens gedaan heeft. Philippe was in dat opzicht al vijf keer beter dan een Veiling-mol.

 

Maar het is gegaan zoals het is gegaan. En, ja. 6,5-seizoentje, denk ik.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoe bijzonder toch, ik zie het dus echt to-táál anders. ;) En nogmaals het is niet om lelijk te zijn of dit of Philippe de spreekwoordelijke grond in te trappen als ik het toelicht, maar ik kan er echt met mijn pet niet bij en ook na het zien van de finale niet.

 

Hij had niet zozeer iets kinderlijk enthousiasts over zich; ik ‘zie’ dat letterlijk, want het was allemaal veel te bevestigingzoekend en afhankelijk. Het ‘onschuldige’ van een kind dus, niet dat van Lennart. Lennart was juist zo brutaal, gehaaid en slinks als de neten en kon die hele groep manipuleren en alles laten geloven met de manier waarop hij het spel speelde en hij wist het zelfs béter dan zijn begeleiders en niet alles enkel door de uitstraling en rol van een goofball te hebben. Dag en nacht deze twee persoonlijkheden.

 

Of Philippe uiteindelijk wel of niet die slaapproblemen had gehad, de persoon Philippe werd verzwolgen door de dominante personen in deze groep en dat waren er nogal veel. Daarvan waren tal van voorbeelden; Samen met Anke en de Spaanse zinnetjes (niet meer behandeld want mislukt), samen met Anke met het schilderwerk (mislukt), het uiteindelijk niet aan de knoppen geraken bij de raketlancering (mislukt), en het duidelijkste moment toch wel de buggyrit met Manu… “je bent zo dominant” en het “ok ok…dan zwijg ik”. Die cactusopdracht ging bij Nele zelfs veel flinker mis zonder de Mol te zijn, want toen hij het overnam zat Toon toch heel dicht bij het envelopje (bijna mislukt). Bij de ‘Floor is lava’ heeft hij 0,0 inmenging of invloed getoond, hij is op een gegeven moment maar gevallen met de stelten net als 80% van de groep (dus ook deze werd niet meer behandeld). Piratenopdracht met de schat? Nothing, dus ook niet meer behandeld. En tja, die wielrenopdracht natuurlijk… mislukt.

 

Maw: Naast de roosjes en de zak eieren heb ik niksnoppesnada van Philippe gezien, letterlijk. Alles is mislukt of er is niks uitgevoerd.

 

Hij was inderdaad dé lovable en betrouwbare persoon in de groep, maar daarmee ook wel hét zielige figuurtje dat nergens de controle over het spel had of zijn tegenstanders de baas was. Nogmaals: wel of geen slaap-issues. Gevalletje; “Jij springt nu in de sloot”, “ja maar…”, “niks te maren, jij springt nu in de sloot!”… “ok, ik zal t doen”. Dat werkt gewoon niet, totaal ongelukkig in en ongeschikt voor de rol, want dat vergt echt wel overtuigingskracht, brutaliteit, zelfverzekerdheid en/of dominantie op de cruciale momenten. Geen van die competenties zag ik terug. Overigens geen enkele Mol in de Belgische editie is naar mijn idee een regie-mol, inclusief Philippe.

 

En de crew zou ik hier dus ook niet als bewonderenswaardig bestempelen, want tot aan aflevering 4 aan toe werd tegen hem gezegd dat het goed ging, terwijl hij er zelf al achter was dat het helemaal niet ging. Waarom hem dat dan toch blijven voorhouden, vraag ik me nog steeds af. Ik vind het juist bewonderenswaardig van Philippe zelf dat hij zelf de knoop heeft durven doorhakken, want dat was het dapperste wat ik van hem heb gezien. Daar is hij toch wel een held. Hij is zó lief en zó zacht dat hij het gewoon nooit heeft verdiend om in deze situatie terecht te komen. En dat had voorkomen kunnen (en moeten) worden, maar ze hebben zelf dat vette risico blijkbaar genomen óf gewoon hele merkwaardige criteria gehanteerd bij de sollicitatie/selectie procedure. Wellicht met de gedachte die je beschrijft met waar ze met hem heen wilden (wat ik allemaal dan weer niet eens gek gedacht vind, ook met die diepere laag). Maar we zullen het nooit weten.

 

Het is gegaan zoals het is gegaan inderdaad, en het is ook interessant om verschillende zienswijzen hierop naast elkaar te houden. Het eindcijfer zou ik wellicht toch nog steeds wel een 7,5 geven want de dingen gebeuren ook omdat het maar gewone mensen zijn en het juist een niet over-geregisseerd avontuur is geweest met de vertrouwde sfeer. ;)

aangepast door MarsM
Link naar bericht
Delen op andere sites
18 uur geleden, MarsM zei:

En de crew zou ik hier dus ook niet als bewonderenswaardig bestempelen, want tot aan aflevering 4 aan toe werd tegen hem gezegd dat het goed ging, terwijl hij er zelf al achter was dat het helemaal niet ging. Waarom hem dat dan toch blijven voorhouden, vraag ik me nog steeds af. Ik vind het juist bewonderenswaardig van Philippe zelf dat hij zelf de knoop heeft durven doorhakken, want dat was het dapperste wat ik van hem heb gezien. Daar is hij toch wel een held. Hij is zó lief en zó zacht dat hij het gewoon nooit heeft verdiend om in deze situatie terecht te komen. En dat had voorkomen kunnen (en moeten) worden, maar ze hebben zelf dat vette risico blijkbaar genomen óf gewoon hele merkwaardige criteria gehanteerd bij de sollicitatie/selectie procedure. Wellicht met de gedachte die je beschrijft met waar ze met hem heen wilden (wat ik allemaal dan weer niet eens gek gedacht vind, ook met die diepere laag). Maar we zullen het nooit weten.

 

Het is gegaan zoals het is gegaan inderdaad, en het is ook interessant om verschillende zienswijzen hierop naast elkaar te houden. Het eindcijfer zou ik wellicht toch nog steeds wel een 7,5 geven want de dingen gebeuren ook omdat het maar gewone mensen zijn en het juist een niet over-geregisseerd avontuur is geweest met de vertrouwde sfeer. ;)

Hier kan ik het dan wel volmondig mee eens zijn ;)

 

Maar mijn 6,5 blijft: als we het dan toch over casting hebben: Nele was zo irritant, man :+

Link naar bericht
Delen op andere sites
39 minutes ago, samba-boy said:

Hier kan ik het dan wel volmondig mee eens zijn ;)

 

Maar mijn 6,5 blijft: als we het dan toch over casting hebben: Nele was zo irritant, man :+

Nee Emanuelle was het 😛.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 20-5-2022 om 08:12, samba-boy zei:

Hier kan ik het dan wel volmondig mee eens zijn ;)

 

Maar mijn 6,5 blijft: als we het dan toch over casting hebben: Nele was zo irritant, man :+


Het zal wel weer een rare tic van mij zijn, maar ik heb steeds gelijk dat liedje in m’n hoofd van “Weet je wat mij bezig houdt; dat is Neeeeele, en niet haar Ukuleeeele!” :+

Link naar bericht
Delen op andere sites

Graag gedaan, veel plezier met uw oorwurm! -0- Allemaal ook weer Vlaamse productie uit het creatieve brein van Gert Verhulst en Hans Bourlon hè!

 

Overigens @TMP; verzorg jij het uitdelen van de Awards voor deze pool ^O^ ? (door de napraat zakt ie anders weer weg).

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • RM locked this topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...