Jump to content

Half beeld op TV van consoles


Recommended Posts

Ik heb een probleem met wat Bravia TV's. Niet het moderne goedkope spul, maar golden-age CCFL backlit LCD TV's waar naast 3 of 4 HDMI ook nog 3 SCART poorten op zaten.

In veel gevallen is het beeld samengeknepen: de instelling is 4:3, dus er zouden links en rechts zwarte balken moeten zijn, maar vertikaal is het volledige beeld samengeperst in de bovenste helft. Als hele oppervlakte 16:9 is, dan zie ik dus 12:4,5. Ik heb dit met de NES (composiet), PC Engine (composiet en RGB SCART), en met de Commodore 64. De P2000T over antenne gaat wel goed. Sluit ik een PS2/3 over scart aan, dan is het wél meteen goed en kan ik de playstation zelfs bedienen met de afstandsbediening van de TV.

Als ik dan 5-10x op reset druk, dan lukt het wel het beeld 12:9 te krijgen. Maar de logica ontbreekt, eerder een loterij.

Ligt het aan de TV? Misschien wel aan Sony, maar ik heb het op 3 Bravia's getest, en op een oude Trinitron, en dan is het probleem ook aanwezig. Alleen is op de Trinitron de  breedte logischerwijs correct.

Weet iemand wat een TV aanzet to samenpersen van het beeld tot 50% van de hoogte?

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...