Ga naar inhoud

Alias 1984

Users
  • Aantal items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Alias 1984

  1. Ze zijn zonder kosten op te halen. Daarom zet ik ze ook niet op marktplaats.nl

     

    Ze zijn zo zwaar en het zijn er te veel anders had ik ze misschien naar de gewone boekenmarkt gebracht.

     

    Kortom, als iemand interesse heeft in oorlogsboeken ze zijn gratis op te halen, alhoewel je zelf verantwoordelijk bent voor benzine kosten of iets dergelijks aangezien het er echt teveel zijn om mee te nemen op een brommer/scooter.

     

    Verder merk en weet ik dat de jonge generatie eigenlijk alles via internet doet, daarom heb ik in de opening van dit topic ook gezegd dat het voor Opa of Oma misschien iets. Een uitzondering is als je weet dat iemand geschiedenis studeert en de 2e Wereld Oorlog als eind onderdeel voor een scriptie gebruikt.

     

    De boeken liggen al jaren en ik heb geduld hoor *;

     

    Als ze terecht komen bij iemand die ze kan gebruiken voor een goed doeleinde dat is waar het me om gaat. Gelukkig zegt DJ Koelkast dat ik PM krijg, dus ik hou mijn mail ook in de gaten.

     

    Het enige wat ik vraag is een reden waarom je de boeken graag wil hebben, en ook ik bezondig mij aan dat ik tegenwoordig alles via Internet wil, maar ik zou willen dat ik deze boeken in kon scannen en het vrij zou kunnen plaatsen op WikiPedia, want er ontbreekt zoveel.

     

    Er staan afbeeldingen in van de opkomst van het 3e Rijk, maar ook de ondergang, Hitler in alle Glorie maar ook als verdoemd persoon. Er staan kleuren plaatjes in van concentratiekampen zoals ze echt waren ongecensureerd.

     

    Op internet merk ik dat de keiharde werkelijkheid van de 2e Wereld Oorlog nogal onderschat is. Ik hoop echt dat iemand die er echt wat aan heeft ze op komt halen. En wel ter herinnering aan wat ooit is gebeurd. Zoals dat Auschwitz een vernietigingscapaciteit had van 4957 personen per dag met bijbehorende foto's. Maar ook mooie beelden van een jonge Anne Frank, of dubbelspionnen als King Kong. En verder de systematische executie van soldaten die weigerden te vechten tegen onschuldige mensen.

     

    Als ik 1 ding weet van deze boeken dan is dat iemand van zeer jonge leeftijd alles objectiever kan oordelen dan iemand die volwassen is. Ik zal proberen en kijken of ik alle 23 delen hun titel kan noemen.

     

    Als voorbeeld voor Nederland is er 'De bange meidagen van 1940'.

     

    Ik heb geduld, op zolder worden ze goed bewaard voor iemand, ik hoop iemand die er echt wat aan heeft. Er staan veel kleuren foto's in, ook van Duitsland, Nederland, Amerika, anderen.

     

    Veel informatie over het verzet staat er ook in. Vooral in Nederland. Verzet was eigenlijk heel zeldzaam terwijl men nu denkt dat half Nederland bij het verzet zat. Je kan de gewone mens niet kwalijk nemen te overleven uiteraard.

     

    Maar dit is voer voor een objectief iemand, misschien een geschiedenisleraar, of een student die op geschiedenis studeerd, of gewoon Opa en Oma. Want als je zo oud ben als ik en deze boeken kent, dan ben je misschien al Opa :7

  2. Ik geef deze boeken eigenlijk bijna gratis weg, met een reden. En die reden is dat ik graag zou willen dat iemand er ook echt iets aan heeft. Als ik ze op marktplaats zet, zeg maar 1 euro per stuk, dan gaat er een handelaar op zitten.

     

    Verzamelaars zal deze serie in een enkele oogopslag bekend voorkomen, welnu ik heb ze allemaal gelezen, en dat duurde 8 jaar.

     

    Heb jij of jouw opa/oma interesse? Het is wel ophalen met de auto rond Wierden in Overijssel. Zoals aangegeven, deze zijn niet bestemd voor doorverkopen maar alleen voor iemand die ze gaat lezen.

     

    Ze staan nu op zolder niets te doen wachtende op hun nieuwe eigenaar. Ik kan ze niet met post bezorgen want het is al gauw 30 tot 40 kilo, de speciale mandjes of dozen zitten er niet bij.

     

    2016-03-09-oorlogsboeken.jpg

     

    Vraag de site beheerder eventueel een PM notitie aan te vragen zodat ik persoonlijk op mijn email bericht krijg - als ik niet vaak genoeg inlog op deze site- als je belangstelling hebt. Zoals gezegd, niet bestemd voor winst maar voor iemand die er wat aan heeft. Overleg dus eerst of je deze verzameling gaat gebruiken of dat iemand aan wie je ze wil geven geinteresseerd is in de 2e Wereld Oorlog en Wetenschappelijke Literatuur.

     

    Er staat uiteraard veel meer in dan wat je op Wikipedia kan vinden.  Uiteraard heb je 2 manden nodig als je ze op komt halen.

  3. Ik ben gekapt na seizoen 1. Ze hadden het bij 1 seizoen moeten houden, die cliffhanger was een zwaar smerige actie. :P

    Ik ben ook gestopt bij seizoen 1, wel alles gekeken, sommige series vind ik jammer dat er plotseling mee gestopt wordt, maar bij deze niet. Had liever Terminator The Sarah Connor Chronicles vervolgd gezien. Maar ieder zijn smaak.

  4. Ik heb best wel veel dingen gehad waarvan ik spijt had dat ik ze zomaar heb weggegooid. Een klein lijstje.

     

    * Een echte Yamaha DB50XG Sound Daughter Card voor op een Creative Soundblaster bijvoorbeeld. Kostte toendertijd 250 euro, en in 2009 gooide ik het zo bij het vuilnis terwijl ik alles netjes in verpakking had. Zo zonde, heb er spijt van.

    DB50XG-Card-2.jpg

    Voorbeeld van een muziekstuk wat ik ermee heb gemaakt:

     

    006-2000-11-01-Destination-Trancentral-Musicians-Dreams.mp3

     

    Gelukkig is wel veel van mijn muziek bewaard gebleven aangezien ik op een dag besloot alles in .midi formaat te gaan doen, tegenwoordig gebruik ik VirtualBox met daarin een Virtuele Yamaha XG Synthesizer, maar de kwaliteit van echte hardware had bijvoorbeeld geen artefacten of ongewenste bijgeluiden, en ook een vollere bas, toch komt het redelijk in de buurt.

     

    * Een echte goedwerkende Amiga 500 met ongeveer 100 diskettes met mijn muziek en spelletjes, ik zette hem bij het grofvuil neer.

     

    * 3 MSX computers allemaal in goede staat, MSX1, 2x MSX2 VG8230 en VG8235

     

    Natuurlijk veel meer zaken.

     

    Helaas ben ik ook al mijn diploma's kwijt geraakt na een verhuizing, en toen bleek dat iemand ze had gevonden, maar ze waren helemaal nat geworden, en dus waardeloos, want het staat nu niet echt netjes om met een natgeregend diploma op je CV aan te komen bij een werkgever. Daarom heb ik de diploma's weggegooid. Bij wat vroeger de Informatie Beheer Groep was, staat gelukkig alles nog netjes, maar de originelen kan ik nooit meer terug krijgen.

     

    Verder spijt het me dat ik belangrijke foto's van mijn voorouders niet heb ingescanned met een scanner en ook vrijwel alle foto's van mijn jeugd of mijn opa en oma, of vader zijn allemaal verdwenen en ook daar is wat van terug gevonden.

     

    * Diefstal van een Stam Distributie Kaart uit de jaren 40 van een overleden familielid

     

    Dat had een museum stuk moeten worden, maar een dief was het museum voor en heeft het waarschijnlijk gewoon gedumpt omdat er geen geld in de rugtas zat.

     

    En zo zijn er fysieke dingen waar een emotionele herinnering aan zit, maar ik maak onderscheid tussen materiaal en leven, toch is dat best moeilijk.

     

    Heb jij ook spijt van bepaalde dingen die je hebt weggegooid, of is er iets van je gestolen, of ben je wat kwijtgeraakt door het noodlot?

    Natuurlijk staat dit in de Markplaats afdeling van Retroforum omdat ik dacht van 'ik heb zoveel dingen weggegooid waar andere mensen iets mee hadden willen of kunnen doen.' Mijn andere zaken die ik erbij haalde zoals foto's en diploma's of wat eigenlijk museum stukken hadden moeten worden noem ik als ander voorbeeld.

     

    Daarnet lees ik zomaar iemand die alles van David de Kabouter wil hebben, en wat heb ik weggegooid? Ja juist jah, 'een origineel David de Kabouter bord collecters item'.

     

    Als kind was ik gelukkig als het vuilnisdag was, dan ging ik op zoek naar TV's of Radio's, Platenspelers, en ik maakte ze bijna allemaal, op een gegeven moment had ik als 9 jarige dus allemaal TV's die gerepareerd waren. Hoe anders is het nu met de moderne jeugd? Kan me voorstellen dat de moderne jeugd pas ver in de toekomst dierbare herinneringen heeft aan bijvoorbeeld, je eerste mobieltje ;-)

  5. Mij is het nooit gelukt een Furby te kunnen laten praten.

    Weet wel dat die in de kast stond en uit het niks iets begon te roepen waardoor je schrok, omdat je het niet verwacht.

    had er zelf 2 een grote en een kleine mega duur trouwens toen!! 100 gulden dacht ik.

    Zet maar een Furby voor de TV zet de TV zacht en hou een liefdes spel met een geliefde. Furby leert snel! En dan als de schoonouders op bezoek komen gaat furby plotseling alles door vertellen. ;-)

  6. Zuster Bloedwijn, ok dat is wel heel oud maar best kans dat opa of oma van 80 jaar en ouder het nog kent ;-)

     

    Verder was er de ABN bank en de Amro bank wat samenging als Abn Amro.

     

    De Sns bank heette Bondspaarbank. En dan nog die glazen flessen frisdrank van Herschi of zoiets met zo'n bijzondere dop.

  7. http://youtu.be/BTKIrxCI1zA

     

    Hoi, ik denk dat je kind dan geplaagd wordt tenzij het echt zeker is dat geen echt bont is. Wij hadden ook een bondjas maar die ligt nu bij de kringloop want hier wil niemand bont dragen. Het vreemde is dat mensen leren kleding geen probleem vinden. Urbanus heeft er een youtube filmpje over gemaakt. 'Urbanus madame met een bontjas. 

     

    Ik heb zelf ook leren schoenen. Bont heeft verder verzorging nodig net zoals hele dure kwetsbare leren schoenen. 

  8. Ja basicode heb ik ook gehad, met de radio en de taperecorder precies op tijd opnemen eerst op FM radio en later op de AM radio band.

     

    Ben druk bezig geweest, met die website. Hier een handleiding die ik heb gevolgd om uiteindelijk echte Msx 2 images te krijgen voor in de emulator of een echte Msx 2.

    Er zijn 2 soorten Msx 2 disk drivers, single head en double head, oftewel 360 kilobyte of 720 kilobyte. Daarom vertel ik hier hoe je zelf images moet maken. De Philips VG8235 heeft bijvoorbeeld single head 360 kilobyte maar vanaf de VG8240 heb je 720kb double head. De 360kb disk images heten 'single sided double density' ( SD ), de 720 kb disk images heten 'double sided double density' ( DD ).

     

    Stap 1:

    Ga naar http://www.msx.org/downloads/games/educational

    Daar vind je allemaal kleine bestandjes die je 1 voor 1 kan downloaden, je hebt het programma 7-zip nodig, dat kan je via google vinden. Als je nou zo'n klein .LZH bestandje uitpakt bijvoorbeeld de 1e die 'ALPHABET.LZH' heet krijg je een klein .COM bestandje in dit geval wordt het na het uitpakken met 7-zip 'ALPHABET.COM'. Ik heb 7-zip gewoon onder Linux geinstalleerd als een Windows programma dat draait onder Wine, voor Windows gebruikers is dat niet relevant.

     

    Stap 2:

    Ga op zoek naar een ofwel 360 kilobyte MSX-DOS 1.03 image oftewel een 720 kilobyte MSX-DOS 1.03 image. De software is vanaf MSX 2 ben ik achter gekomen.

    Ga naar http://www.msxpro.com/msx-dos.html

    Daar vind je alleen een 720 kilobyte Msx-Dos image geschikt voor bijvoorbeeld MSX 2 vanaf VG8240/8245/8250/8280 en diverse SONY zolang de echte drive maar DD ( Double Sided Double Density) is.

     

    Stap 3:

    Nu hebben we een programma nodig om die kleine uitgepakte .LZH bestandjes die .COM bestandjes werden op zo'n klein MSX-DOS 1.03 image te zetten.

    Ga naar http://www.lexlechz.at/en/software/DiskMgr.html

    Het programma van Lex Lechz heet DiskMgr. Je moet handmatig ieder klein bestandje toevoegen op ( eerst een kopie van de lege MSX-DOS 1.03 maken! ) een disk image in dit geval heet het image .DSK dat je met DiskMgr kan openen. Het is best wel wat werk, maar het lukt echt! Let op dat je ruimte vrijlaat, en niet over de 360 kilobyte heen gaat bij SD of 720 kilobyte bij DD, maar beter is het wat ruimte vrij te laten. Als je echte MSX floppy's gaat maken let dan op dat een 720 kilobyte of 360 kilobyte diskette maar 1 gaatje (met schuifje voor write/write protect) heeft en je het 2e gat in de floppy af moet plakken met plakband.

     

    Stap 4:

    Als je Linux hebt, ik heb diverse native Linux emulators geprobeerd, maar ze zijn moeilijk te bedienen, dat wil zeggen je kan wel vanaf de Terminal een .ROM laden maar .DSK is lastiger. Ik besloot om Wine te installeren met '  sudo apt-get install wine '.

    Daarna heb ik diverse MSX emulators via Wine onder Linux getest, en fMSX werkt het snelst, maar! fMSX crashed bij booten vanaf een virtuele MSX floppy. Het lukt onder Linux wel om in BASIC te komen. Daarna probeerde ik BlueMSX, de beste MSX emulator voor Windows. Uiteindelijk ging ik toch voor RuMSX van http://www.lexlechz.at/en/software.html

    Tot zover MSX onder Linux. RuMSX werkt feiloos onder Linux met Wine echter is het heel langzaam maar het ondersteunt wel alle soorten MSX tot aan Turbo R aan toe.

     

    Als je Windows hebt, installeer BlueMSX, stop de floppy via het menu in Drive A en druk op play. Helemaal rechts onderin het Window van BlueMsx Emulator vind je een klein knopje dat rond is waarop je kan kiezen voor een Muis op joystick poort 1, dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt bij deze Educatieve software die vooral met de muis goed werkt. Er zijn verschillende BlueMSX download sites, let op dat je de veilige Open Source versie hebt en dat je niet iets gaars download.

     

    Resultaat:

    Ik heb nu een eerste disk image die 'msx2-dd-educatief-001.dsk' heet, en die werkt op alle MSX ( of emulators ) die Double Sided Double Density drives hebben vanaf MSX 2. Je kan nu zelf via deze handleiding ook zo'n image maken. Als jullie mijn 1e probeersel willen uitproberen, het blijkt dat ik Nederland goed ben kwa topografie. Ik wist niets van Belgie en ook niet van Duitsland. De rekensommen zijn ook grappig. Als iemand er niet uitkomt hoe deze disk images te maken, ik kijk hier binnenkort weer. De handleiding is ook geschikt voor andere programma'tjes van msx.org.

  9. Ok haha ben nu Cowboy Smurf aan het luisteren op Youtube. M'n geheugen komt langzaam op gang, met name over het 2e liedje, het ging zo:

     

    "Echo" andere stem "Echo!"

    "Wie ben jij" andere stem "Wie ben jij!¨

    "Hey lieve echo" andere stem "Hey lieve echo!"

     

    Het was dus een liedje gezongen door 2 smurfen waarbij 1 smurf de echo is van de 1e smurf. Heb wel degelijk smurfenplaatjes geprobeerd, maar kan het niet vinden.

     

    Wat zoeken in databases betreft zijn spaties inderdaad soms best belangrijk. Omdat ik veel Engels lees en leer heb ik de gewoonte ontwikkeld samengestelde woorden apart te schrijven omdat dit in het Engels wel zo gaat. Bijvoorbeeld het woord 'bril' wordt 'pair of glasses'. Ook een 'schaar' wordt in het Engels vaak 'pair of scissors'.

     

    Voorlopig ga ik even voor Cowboy smurf heb het nu opstaan. :9~

  10. Ah die tijd dat je zelfs moest low level formatteren en afhankelijk hoe snel je processor was je de optimale interleave in de BIOS kon laten berekenen, wat best heel lang duurde. Kende iemand die had zelfs 32 Megabyte RAM met Windows 95 en 1 Gigabyte Harde Schijf.

     

    Moederborden vanaf ik denk Socket 7 ondersteunen auto detectie van Cylinders, en Heads. Die getallen kan je dan noteren en invoeren in de uiteindelijke doelcomputer. Dat is voor mij ook wel eens nodig geweest bij de 486 waarbij iemand met een Pentium moederbord de informatie liet detecteren en vervolgens het in de 486 BIOS ingevoerd kon worden waarna het werkte.

     

    Groter dan 3 Gigabyte zou ik niet gaan bij 486 of Pentium 1, veel van die moederborden ondersteunen namelijk max 3.2 Gigabyte. Zeker de 486 verwacht ik deze harde limiet.

     

    OPGELET !!! Virtuele IDE harde schijven of wat voor IDE harde schijf dan ook NOOIT low-level formateren in de BIOS. Low-level formatteren is alleen voor MFM harde schijven noodzakelijk.

  11. Ah, mooi, ben nu op die download site voor de MSX aan het kijken. Ondertussen vond ik hier op de officiele website alle jaargangen van een uitgever van MSX Magazine's in .PDF Adobe Acrobat Format.

     

    http://www.msxcomputermagazine.nl/

     

    Met Firefox kan je zo in je browser PDF'jes kijken, misschien kan dat met Chrome ook. Op de tablet kan ik de magazines ook lezen maar dat gebruikt wel veel accu.

     

    Als ik zelf archieven aanleg, wat ik heb gedaan voor muziek dan maak ik eerst op hoeveel mogelijke bestanden er zijn. Bijvoorbeeld minder dan 1000 bestanden dan voldoet het getal 0000 tot en met 9999.

     

    Bijvoorbeeld als het om computerspelletjes zou gaan

    msx-1-olympics-1.img

    msx-1-olympics-2.img

    msx-1-zanac-1.img

    msx-2-zanac-2.img

     

    Als je dan in een emulator een directory opent zullen alle msx-1 images als eerste genoemd worden, en alle msx-2 images na alle msx-1 images.

     

    Ik heb zeker belangstelling voor Educatieve software ook voor MS-DOS die ik zou kunnen uitvoeren met DosEmu een open source programma. Ook scheikunde spelletjes zijn leuk zoals Nomenclatuur voor Organische verbindingen. En wat ook leuk is, is Matrix berekeningen voor Lineaire Algebra met MS-Dos software van de universiteit, heb me er veel mee kunnen vermaken. Dit laatste is vooral handig als je 3D engines programmeert.

     

    Maar eerst het liefst Leren Ontleden van Nederlandse zinnen, zoals persoonsvorm, lijdend voorwerd, onregelmatige werkwoorden, sterke werkwoorden, voltooid verleden tijd, onvoltooid verleden tijd, voltooid deelwoorden.

     

    Ik heb op de website die iemand een paar posts eerder gaf het volgende gevonden, en dit vind ik erg leuk daar komt ie dan:

    http://www.msx.org/downloads/games/educational

     

    Heb altijd wel willen weten hoe het is om Belgische steden te leren, ik weet bijvoorbeeld dat Antwerpen in Belgie ligt maar waar weet ik niet, is nog eens een keer wat nieuws. Wauw, nog een keer op de aangegeven msx.org site gekeken, Learn How to Parse Dutch, dat is wat ik zoek, dankje, morgen mee aan de slag.

     

    En dan het liefst ook nog spelletjes om Duits te leren. Hmmm ben te oud voor school, maar als je onderwijs als spelletjes doet is het leuk en grappig.

  12. Ik heb deze Atari 2600 bij mijn Opa en Oma gehad. Hij zat altijd op kanaal 36, dezelfde als de videorecorder. Nu weet ik niet wat kanaal 36 in frequentie is.

     

    Ik vind de volgende informatie:

     

    Band: UHF

    Kanaal 36: Frequentie 590 Mhz - 598 Mhz

     

    Bij mijn msx computer zat altijd een kleine regelaar om net onder kanaal 36 of net boven kanaal 36 te gaan zitten.

     

    Ter indicatie: Mobieltjes beginnen vanaf 800 Mhz, 900 Mhz, 1600 Mhz en 2600 Mhz

  13. Dat is nu juist het moeilijke, alle MSX software in het Engels is makkelijk te vinden, zeker als images. Maar juist de Nederlandse Educatieve software is nergens te vinden. Wat ik ook mooi vond was de softare voor de MSX 2 van Veilig Verkeer Nederland, verkeersborden leren.

     

    De Philips NMS8250 werd in 1996 zelfs nog in een ziekenhuis gebruikt met medische software erop, heb ik geconstateerd. Dus ook dat vind ik interessant. Op jullie youtube kanaal staat wel de NMS8280 met digitizer en genlock.

     

    Kortom, de Educatieve Software staat waarschijnlijk bij leraren uit de jaren 80 in de opslag. Want ik heb persoonlijk meegemaakt dat een leraar bij het afscheid (zijn pensioen) een MSX 2 kreeg met bijbehorende software, alleen is dat nu zo lang geleden.

     

    Vrijwel alle Engelstalige software is makkelijk te verkrijgen, en met Nederlandse MSX software is er natuurlijk nog Radarsoft, en om eerlijk te zijn, vond ik het spelletje Yab Yum ook gemaakt door een Nederlander erg grappig, Yab Yum is dus wel weer makkelijk te vinden, maar ik wil graag mijn skills ontleden op basis school niveau ophalen met de MSX 2.

  14. Ik ben op zoek naar een Smurfen plaat met o.a. de volgende teksten gebruikt in de liedjes die de smurfen op deze ouderwetse Vinyl plaat zingen.

     

    De Indianen Sherrif die schiet met slagroom

    Echo, Echo

     

    Toen ik klein was ging ik iedere week altijd het vuilnis af op zoek naar spullen die ik kon repareren, zo ook televisies en platenspelers of radio's. Soms verkocht ik die dan voor een extra zakcentje, want vaak was er maar iets kleins kapot zoals een zekering. Wel heb ik weleens een schok van 220 volt (toendertijd) gehad. Gelukkig was er een neefje die op tijd waarschuwde dat Televisies CRT hoogspanning hebben van 20 duizend volt waardoor ik wel wat voorzichtiger ben.

     

    Maar! Toen mocht ik een plaatje kopen, en dat werden de smufen, graag zou ik deze plaat willen herontdekken. Ik weet het de tekst is nogal summier, maar misschien is er iemand anders die de 2 aangegeven zinnen herkent. (Nostalgie)

     

    Uiteraard lang op zoek geweest, en soms geef ik het op, maar nu probeer ik het opnieuw. Ken jij de tekst 'De Indianen Sherrif die schiet met slagroom' ?

  15. Tsja, wie kent dat niet, de eerste computer waar je mee mag spelen. Dat was op de lagere school met een MSX 2. Leuke spelletjes zoals ontleden van zinnen, vliegen met een helicoptertje, galgje met moeilijke woorden. En dat alles in het Nederlands. Nu vraag ik mij af, waar is toch al deze door de overheid denk ik betaalde software ontwikkeld voor scholen gebleven?

     

    Van de leraar mocht ik ooit topografie op een cassettebandje zetten, waar ik heel blij mee was. Kortom, er is betaald voor de ontwikkeling van deze educatieve software ten behoeve van lagere scholen, misschien zelfs voortgezet onderwijs. Maar nergens kan ik deze MSX 2 software terug vinden. Zo was er ook een educatief spelletje waarbij je sluisdeuren open en dicht moest doen.

     

    Wel kon ik software terug vinden van o.a. Radarsoft met hoofdrekenen e.d.

     

    Graag zou ik nog een keertje willen spelen met deze educatieve software voor de MSX 2, zinnen ontleden voor Nederlands, vliegen met de helicopter, weliswaar in old style retro computer stijl maar dat vind ik leuk om te doen. Ik weet niet hoelang diskettes houdbaar zijn, maar goed bewaard, zouden ze nu nog kunnen werken.

     

    Samengevat, er is betaald voor de software, maar de MSX 2 computer is oldschool Retro. Is deze software nog ergens te verkrijgen? Ik moet toch zeggen dat ik ontleden van Nederlands het leukst vond.

     

    Offtopic: Ik zoeg nog een computerspel voor de MSX2 dat 'De Fabriek' heet. De muziek ken ik nog, en kan ik ook spelen. Het is gemaakt door 2 Nederlanders, maar wat ik ook probeer ik kan het niet terug vinden. Ook op Youtube bij de bekende MSX kanalen in het Nederlands kunnen ze niet helpen.

     

    Heb jij lang geleden mijn MSX 2 gekocht, haha, ik mis mijn spelletjes, want ik kan sommige niet terug vinden. Hoop dat recovery van vooral de Educatieve Software op 1 of andere manier mogelijk is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...